Два пъти провал при шофиране на шоф. изпит - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121343)
 Любов и изневяра (29747)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Два пъти провал при шофиране на шоф. изпит
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 815 пъти
Здравейте,

Мъж съм на 25 години, но никога досега не бях карал кола. Понеже "изтървах" когато всички други си вземаха книжките на 18 и се преместих поради работа, така и не ми оставаше време. И никога не съм имал и възможността да карам и някой да ме научи. А и не съм изгарял от желанието, да бъда честен.

Сега записах шоф. курс и след първоначалното притеснение, започнах всъщност доста да се успокоявам и да ми харесва шофирането (мислих си, че няма, хаха). Правилника го знам що-годе, теорията я взех с 1 грешка, но се провалих вече за втори път на кормуването. Самото шофиране по време на изпита минаваше сравнително ок, двата пъти всъщност изгорях, защото не спазвах правилника. Веднъж прекосих непрекъсната линия при завой, на втория път не дадох предимство. Все груби грешки и след тях се чувствах като най-големия глупак.

Но проблема го знам къде е и това е от притеснението. Защото по време на пътя мисля постоянно за самото шофиране, за пазене на скоростта и кога да сменям скоростите, даване на мигачи, въртене на глава (проверяващите искат да ме виждат, че гледам до огледалата) и забравям за основните правила по пътя.

Предстои ми сега трети опит и отново почвам да го очаквам с напрежение. След втория провал карах допълнителни часове и се справях добре, с леки забележки и инструкторът каза, че съм готов, макар че уж и преди това бях, но тея груби грешки си показаха.

Някакви съвети? Мерси.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 6b9e90f7fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Няма страшно,на много курсанти се случва,питай инструктора си и ако трябва си вземи допълнителни часове за да си по-сигурен и спокоен при следващото кормуване ако трябва изпий едно валерианче преди изпита да те отпусне малко и те така ;)

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: e92ffd029a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   За съжаление българската система е корумпирана, закърняла от социалистически пръчове, научени на подкупи. Казвам го от опит - не е нормално да е публична тайна в школата, че даваш 160 лв на инструктора, и минаваш изпита. А в случая са те скъсали много субективно. Мен ме скъсаха за това, че съм щял да ударя бордюра на завой. Не че съм го ударил, а че съм щял. Тъжната истина е, че са много малко ДАИаджийте, които са съвестни. Приготви се за челен сблъсък с остатъците от соца.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 280067caca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Мен ме късаха 3 пъти и на 4 тия вече го взех с нито една наказателна! Проблема при мен също беше притеснението, но в никакъв случай не пий валидол или някакви успокоителни , от тях ще стане по зле. Мен първият път ме скъсаха за колана , тъй като бях толкова притеснена и забравих да го сложа. 2 рия за преминаване на жълто, макар че след като гледах запис от кормуването не съм минала въобще на жълто и третият път за отнето предимство. Успех

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 03b89c9f64
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Споко, номер 2 ти го е казал общо взето. Хората си търсят пари и искат да си платиш, за да вземеш. Стъпил на осева, бла-бла глупости. Търсят си поводи просто. Споко, ще я изкараш. Важното е след това какво правиш.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: d5d0c47ca0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Пий една ракия преди изпита. Ще ти успокои нервите.

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 1d84dd99a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   2 и 4 не знам какви ги говорят, честно. Че са корумпирани, ок. Спор няма. Ама грешките, които си направил са, както сам казваш сериозни, особено отнемането на предимство. Мен ме скъсаха заради осова линия. На светофар, на който продължавах направо, но пътя се разширява с една лента аз продължих в най-лявата тя ми се падаше точно срещу мен, а трябваше да мина в средната. Ми, моя грешка, един бус дето завиваше на ляво се чудеше къде да се дене.
Моят съвет е да забравиш, че си с изпитващ, карай все едно си на вътрешен изпит само с инструктор и нищо не е на всяка цена. Аз така не се напрегнах и всичко мина ок.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 9c27ef8b53
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   При комунизма имаше в курса един Генчо, три път карал курс, защото броят на изпитите беше ограничен за един проведен курс. Идваше с Лада в Горубляне - Учебния център на СБА за теория и полигон, единствено имаше проблем с внезапното спиране на полигон. Дадоха му изпита - катаджията като стар познат спря вместо него, аз бях втори в колата отзад с инструктора, а Генчо натиска газта и колата реве на полигона преди летището. Познавах го и след курса години - не е имал нарушения или проблеми - караше всеки ден, сигурно е спирал и аварийно. Не се безпокой, опитай се да следиш знаци и маркировка в автобус или велосипед за тренировка. Вземи часове градски. Ще изкараш. А на мене ми се наложи между другото внезапното спиране заради велосипедист на третото кормуване съ собствена кола.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: ef0cdf317a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Спокойно авторе, мен ме късаха три пъти на кормуване.
Прав е Н2 за системата от бивши соц чичаци, които искат само мангизи.
Сега не знам как е, но преди 10 години, когато взимах книжка, така беше.
Тогава бях и на няколко пъти "свидетел" /имаше нещо като длъжност такава/ и виждах за какво става на въпрос.
Младите момичета никога не ги късаха, дори и когато им набиваха спирачки и/или им пипаха волана за да предотвратят ПТП. Накрая им казваха "браво, взема си изпита без грешка". Явно момичетата се отблагодаряваха с мангизи или свирки.
Мен първият път ме скъсаха по доста нелеп начин, и до ден днешен си мисля, че инструкторът ми с когото не бяхме в добри отношения и изпитващия се бяха наговорили.
Влизам в колата, паля и двигателя угасва. Повтарям втори, трети път и пак угасва. Инструкторът ме пита- Момче, на коя скорост потегляме.
Викам му- На първа много ясно.
Онзи ми вика- А защо си на трета скорост.
Пипам пак скоростният лост, виждам, че е на първа. А и никога не ми се беше случвало да обърквам скоростите и то при потегляне.
Не знам онзи спирачката ли е натискал, какво е правил, но ме скъса.
Вторият път ме скъсаха заради парното в колата, а третият път наистина си бях за късане, но както и да е.
Системата е супер корумпирана и особено с тая Ковид криза, ДАИджиите ще се чудят от кой да цоцат кинти.
Спомням си на времето, точно на последният път взех някакъв валидол. Не знам дали помага, може да е плацебо ефект, но сякаш малко ме успокои.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 911b7c9d6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Момче, явно се пренапрягаш при кормуване, ама то си е нормално. В краен случай опитай да си платиш през инструктура или иди да караш изпита в някой малък провинциален град, там дето се вика има 1-2 светофара /ако въобще има:)/ и шофирането е песен в сравнение със столицата. Навремето, дет се вика преди 25 години, и аз държах изпит, спомням си как на един светофар спрях след като се бях засилил доста, бях решил да хвана зеленото, ама не успях и спрях по-рязко. И изпитващият ме пита, ама ти наистина ли искаше да минеш с тази скорост на кръстовището - и аз "Нееее":) Даде ми изпита, ама за тази изцепка можеше и да ме скъса, все пак не е много редно да минаваш през малко кръстовище с висока скорост без да отчиташ кой откъде може да излети към теб и без да намалиш. Успех!
М, 43

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker