Животът след раздялата на родители - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Животът след раздялата на родители
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 1603 пъти
Предисторията на моята история е дълга, но на кратко родителите ми се разделиха. Изживях тази раздяла доста тежко, защото имаше сцени от страна на баща ми, опити за манипулация и самоубийства. Минаха две години, някак успя да го преживее.... И двамата си имат нови хора в животите си. Аз най-накрая се успокоих, че и двамата са щастливи!
Измъчва ме обаче нещо друго. Баща ми остана в семейния апартамент .. Съответно и новата жена в живота му също живее тук. Приех го за нормално. Тя, обаче има и две дъщери, които също пожелаха да живеят с нея.. Апартаментът ни не е толкова голям и съответно няма място за всички 5 човека. Двете й дъщери сега живеят в моята стая, а за мен просто няма място. Аз живея при мама. Но някак ми е болно. Чувствам се така все едно аз вече нямам дом. Мястото, на което съм израстнала вече не е мое, стаята, в която съм прекарала целия си съзнателен живот, също не е моя. Аз се чувствам като на гости в собствения си дом. Не знам .. може би е егоистично и детско, но никак не е приятно. Не знам как да постъпя. Ако говоря с него и му кажа какво чувствам, знам, че ще се натъжи, но и на мен никак не ми е приятно това положение..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: b51e713516
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Обикновенно децата рядко стоят при баща си. По 4 дни в месеца. Има ли място поне за спане? Спал ли си там, откакто тези деца са там? Това че си израстнала там нищо не означава. Сега е мястото, на което можеш да виждаш баща си. А апартаментът в който е майка ти е мястото с което можеш да си с нея. По-важно е с кой си в един апартамент, отколкото колко време си прекарал там преди това.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 87d4d2dd26
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   По- нормално е бащати да беше отишъл да живее при тях. Все пак са 3 човека.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 0dfbda42b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Главният проблем е в теб. Втълпил/а си си че имаш "собствен дом", затова и имаш чувство че някой ти е отнел нещо, а този дом не е твой, на баща ти е.
В днешно време хората имат голям проблем с чувството за собственост, материализма ги прави такива. Говорих на маса с човек който изкупува коли за старо желязо, той разказа как през последните години българите продавайки колата си за старо желязо, започват да реват за нея, искат той да изчакал за последна снимка с нея, все едно погребват родител а не купчина желязо.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 8c7c20e178
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Както е написано, повече ти е мъчно за стаята ти, отколкото, че не виждаш баща си всеки ден и не живееш с него.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: c115f1ca99
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Баща ти е супер търтей! Какво напира да живее с бившата си, с новата си, харем ли прави?! Как се зяпат тия жени, как се понасят?! Страшен наглец! На тройка ли се надява?!
Щял да се натъжи! Той пет пари не дава , че детето му страда, ще угажда на чуждите деца!

 
  ...


...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 6a65f14cd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   На колко години си?
Ако си под 18г. майка ти има право да остане с теб в жилището,а баща ти да се изнесе.Така е по закон.
Баща ти се е събрал с жена с две деца...Изобщо помислил ли е ти как ще се чувстваш? Пълно безхаберие ми се струва това.Да се настанят чуждите в стаята ти,а неговото да се чувства като изгонено и на тясно.
Той има ли брак с тая жена или само живеят на семейни начала? Консултирайте се с адвокат,за да ти изясни какви ти са правата.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 168fe45897
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Апартамента ако е на майка ти няма какво да ти е болно влизаш си в стаята и се разполагаш. Ако е на баща ти и не са сключили брак с новатс му жена същото. Ако са тогава е по-сложно. Виж вкрай на сметка и в двата случая си законна наследница на апартамента и имаш права.Няма от какво да те е срам. Отстоявай своите права. Ако гледаш само да си удобна на всички до никъде няма да стигнеш.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: a9cda234a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От Авторката: Над 18 години съм и не, няма брак с втората жена... Просто всичко това много ми тежеше и исках да го споделя.. Все още не знам как да постъпя, хем за да не е егоистично от моя страна, но пък и да не продължавам да се измъчвам! Да, може би част от вас са прави затова, че е детско като "просто си искам стаята", но е някак сантиментално за мен - буквално там е минал целият ми съзнателен живот, чувствам я като моя, така де чувствах я*! А сега все едно нямам дом, няма място за мен там и ми е болно от това..

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: bb3f847692
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Наеми си адвокат и си търси правата... е. ах ти нахалниците.... ще се разпореждат в чужд дом...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 91c915457e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Стана ми тъжно. И аз имам разведени родители и знам какво е. Изречението чувствам се на гости в собствения ми дом често го казвам. То не идва от дома. Доведения баща е причината. Нямаш уют. Аз вече съм голяма и отдавна не живея с баще. Тоя уикенд те ми бяха на гости и пак се почувствах така. На гости в собствената ми къща. Майка ми командва, нарежда, кое как. Аз съм втората цигулка. Само плащам и ги возя с колата. Страшна семейна идилия...

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 5 часа
hash: 1153e50f87
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   На теб не ти е мъчно за баща ти а за стаята ти. Хората са по-важни от някакви стаи пък било и то от сантиментални чувства.
Детинско е да.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker