Дайте ми съвет ,моля. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Дайте ми съвет ,моля.
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 1778 пъти
Здравейте, мъж на 35, жена ми на 28, имаме две деца син на 5 и се дъщеря на 5 месеца. Откакто се е родила малката, тя не се отлепя от нея, мислех че с времето ще мине, но не с детето е нон стоп, навсякъде ходи с нея, говори й мили думи, гледа я като писано яйце, казва й "На мама принцесата " "Сладката кукла", а откакто е родила когато сина ни отиде да и каже нещо, или да я прегърне тв го отхвърля и му казва " какво искаш", а когато иска да види бебето рядко му дава и все се оправдава че спи, или по-късно и така и нищо не става, държи се сякаш има само това дете. Според вас на какво се дължи такова отношение, дайте ми съвети, ще. Ви бъда изключително благодарен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: 9debe9a24f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Обикновено при някои родители се случва това - едното дете го харесват повече. Лошо е обаче когато това си личи и особено когато се демонстрира.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 21d828bd02
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Нормално е, бебето е още малко и майката има нужда да го закриля. Това ще се промени след още няколко месеца. Просто бъди търпелив и се занимавай повече със сина си, за да има тя време за малката.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 3d2890e4c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Това трябва с времето да се коригира, ако ще и на психолог да отиде жена ти, за да не се травмира детето, момчето. Имах следродилна депресия и няколко месеца трудно свикнах с бебето, сякаш е чуждо, но много бързо се посъветвах с психолог и ходих доста пъти, за да се оправи проблема.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: da64271be9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   С бебето е привързана, приема го все още като част от себе си. И аз съм малко така с моето 'бебе' на 2 и половина, а голямата е самостоятелна. Все още и на градина не ми се праща. Малко ви е бебето, но да обр. внимание и на голямото. Малките са слабост.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 0dd353352b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Разликата между сина и дъщеря ми е 1г. 6м. Сега са на по 35-6 г. , с деца, работят, и двамата са с висше, а аз ги обичам все по силно и по силно, без да ги деля. Загубихме татко им преди 10 м. от коронавируса и това ни сплоти още повече. Поговори с жена си открито и спокойно. Надявам се да се оправят нещата. Успех.

 
  ...


...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 8727b6fe39
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Аз мисля, че трябва да спреш да досаждаш на тази жена и да си намериш работа. Нямаш достатъчно явно. Предполагам сам се сещаш, че й е достатъчно трудно да гледа две деца и няма нужда от някой, който да й пречи и да си измисля проблеми. Най-вероятно голямото дете се държи невъзпитано и създава проблеми, съвсем нормално е да не му се радва. Бебето още не може. Като порастне и към него ще има подобни отоговори. Ако не ти харесва, гледай ги ти тия деца, а тя да излезе малко с приятелки. То е лесно само да мрънкаш и да виждаш недостатъците в другия, но да не се вглеждаш в себе си.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: a5e38f3ae1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   След родилна депресия. Ще ми след около 1 година в най-лошия случай. Вие бъдете мил, грижовен и се опитайте да компенсирате липсата на внимание към синът ви. Временно е, не се притеснявайте, ще мине.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 6e6e8aee9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Оф авторе, на жена ти й е писнало да гледа 2 деца, предпочита малкото, защото онова другото беснее, не млэсва сигурно, груб е сигурно и се притеснява да не го нарани.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 6678fb6c69
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако това поведение се задържи след като детето започне да сяда, лази и да е по-стабилно, ще е хубаво да говори с терапевт, особено ако жена ви е второ дете, или най-малкото дете в нейното семейство. Тя едва ли има време, но вие може вие да прочетете по темата, има хубави неща, книгата Братя и сестри, без вражди, има добри статии за второто дете.
Аз имам 2 деца, на 2 и 4 и това, което добре работи при нас е баткото да помага за малката. Давах му да я храни, да й правим гимнастиката, да й събира играчки за навън, даже съм го питала какво да й облека. Карах го да си мисли, че той решава за нея, че много се грижи (повтаряхме го пред него) и той се почувства голям и стана много внимателен. Това е практика тип fake it till make it, преструваш се, че нещо е истина, докато стане истина. Търсят се в поведението на голямото дете и най-малките опити за добро отношение като да каже добро утро на бебето, или да съобщи, че й е паднал чорапа и родителите започват да хвалят (обилно), също и пред други хора, така че детето да чува често, че е добро, много мило, внимателно, порастнало. Тогава хубавото отношение нараства, защото всяко дете обича да е така одобрено. С това и опитите за близост нарастват и родителите трябва да са още по-внимателни. Синът ни например искаше да й дава бисквити и солети, преди да е захранена и аз изпадах в ужас. Трябваше да се стърпя да не извикам, а да отида да кажа нещо като "Много си мил, браво, но тя е още малка, само пие мляко, ако искаш й дай него.", а това не винаги е лесно.
Това, което чувства жена ти е нормално и всяка майка, прибирайки се с бебе при по-голямото дете премисля множеството варианти голямото дете да нарани бебето неволно. Работата е там, че когато пазим толкова бебето, вместо да се стремим да създадем връзка, реално създаваме по-голяма опасност, защото втълпяваме на голямото дете, че е опасно, лошо, отхвърлено, дори, когато се старае да е добро и то в един момент ще се откаже да бъде и ще се научи да получава внимание по други начини. В по-дорбия случай с бели, в по-лошия със свръх чувствителност, симулиране на болежки, а понякога и с реални чести разболявания, които да го обезпечават с вниманието ви.
Нашите деца от скоро, от това лято започнаха да се заиграват заедно, допреди това се налагаше най често аз да играя нещо с малката, а баща им с баткото, защото тя ходи и му разваля игрите, или той не й дава нещо, сърди се, че не играя с него. Това са нормални неща. Вие също ще трябва доста време да си делите двата фронта, за да получават и двете деца внимание и да не се учат да се състезават помежду си, а да си помагат.
Все пак големите ни деца са на градина и през седмицата прекарваме по 4 часа на ден с тях. Може майките да сме по-внимателни с фокусирането върху бебето тогава, а татковците малко по-ангажирани с личната си връзка с децата.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: f14380b754
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   На 5 и на 8 момичета, продължава ва твърди, че има следродилна депресия, заведох я на психиатър- не си пие хапчетата. Почна да ги пие- стана непукист и ги оставя да правят каквото им хрумне да скачат отвсякъде да се бият, постоянни трясъци в къщата от нещата които събарят.
Като се намеся скача по мене.
Разболя ме и ме отрови.
Иглеждаше свястна ама ми се струва преди век, иде ми да я гръмна.
За освидетелтване е, ама в тая ши. ана държава нищо не става.

 
  ...

...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 260f0ca316
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Аз си мисля, че може да има и значение, това че си е мечтала за дъщеря и в момента е обсебена от това, че я има.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker