Боли ме, но се наложи да накажа децата си. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Боли ме, но се наложи да накажа децата си.
преди: 2 години, 4 месеца, прочетена 1975 пъти
Здравейте!
От самото заглавие трябва горе - долу да ви стане ясно за какво иде реч.
Мъж, на 40 години, с три деца. С жена ми сме заедно от 18 години, женени от 14 години.
Когато решихме да станем родители, седнахме и започнахме един дълъг и тежък разговор. Аз ѝ казах, че децата имат нужда от любов и подкрепа, но и от дисциплина. Не смятам да ставам родител, който ще глези децата си 24/7. За мое щастие, жена ми беше на същото мнение. И двамата бяхме от добри, но строги семейства. Точно затова решихме, че този подход е най - добър - строг, но справедлив.
Имам двама сина - 13 и 8 годишни както и дъщеря на 11 години. Живеем в къща, в квартал на голям град - нашата мечта. Децата растяха достатъчно палави и щури, но в последно време и тримата рязко започнаха да показват някакво отвратително поведение. Големият син е ясен - пубертета е отвратителен период за родители и деца едновременно. Виждах колеги през какви препядствия минаха с техните деца. Щерката също я разбирам - момичетата започват по - рано с пубертета. Малкият не го разбирам. Той винаги е растял доста свито дете. Имаше си неговите моменти на лудост, но те се брояха на пръстите на едната ми ръка.

Та какви са наказанията и за какво са:

Големият е наказан до края на учебната година без лаптоп (само за училищни цели) и никакво излизане с приятели, защото 3 пъти наруши вечерният час, който с майка му сме поставили. Този час важи за всички! Казах му, че след като съм казал "Прибираш се най - късно в 9 и то лятото. Зимата те искам вкъщи в 19:30", искам това да се спазва. Е, той си изгърмя патроните още Октомври месец. След като му заявих наказанието, последваха 10 реда сълзи и сополи от негова страна, но аз твърдо му заявих, че тези номера минават само пред баба му и дядо му.

Дъщерята е наказана до края на първия срок без никакво излизане и без телефон до края на учебната година, заради лоша дисциплина в училище. Някакси не ми е особено приятно да ми се обади класната ѝ, за да ми каже как тя изляла шише с вода в гащите на някакво момче от класа ѝ. Когато я попитах защо го е направила, отговорът ѝ беше "Е то беше майтап само". Отделно, беше скъсала 5 от рисунките на брат си (малкият харесва рисуването), просто защото "рисуването е тъпо за момче".

Като заговорихме за малкият син, той приключи с рисуването за учебната година, понеже свалил гащите на едно от момичетата в неговият клас. Беше ми много обидно и срамно, когато майка ѝ и класаната на сина ми ми казваха тези неща. Тук вече полудях. Едва ли не тези две жени ми казваха, че аз възпитавам перверзник вкъщи и го окуражавам да прави подобни неща. Докато на другите двама боят им се размина, късметатът не беше на негова страна. Наложи се да му зачервя дупето, за да си научи урока, че това е отвратително поведение и няма да търпя подобни изцепки. Беше ми наистина много мъчно като го слушах как плаче, но се налагаше. После го прегърнах силно и му обясних, че не го направих, защото ми е кеф, а защото с поведението си изложи себе си, нарани чувствата на момичето и посрами мен и майка си. Казах на жена си и тя полудя. Горкичкият, трябваше да изтърпи 1 час хокане от майка си как това е отвратително и ако му го направят на него няма да му е приятно.

И трите ми деца посещават детски психолог и психиатър, за да може ако имат някакъв проблем, да го хванем навреме.

Жена ми беше бясна и на трите ни деца, особено на малкият и предложи да го оставим без подаръци за Коледа. Аз, обаче, ѝ забраних въобще да си го мисли. Жена ми е прекрасен човек и любяща майка, но просто тези три изцепки, особено тази на малкия, ѝ дойдоха малко повече.

Наистина ме боли, че трябваше да стане така, но не мисля, че на целият този труд, който хвърляме с жена ми трябва да се плюе по този начин. Преди малко бях на масата и виждах тъжните лица на децата си и сърцето ми щеше да се пръсне. Малкият получи едно дълго бащинско гушкане и през това време той си поплака и ми каза, че се извинил на момичето, но дупето още му било леко червено (все пак стана преди 2 седмици), но вече не го боляло. Аз го галех по главата и ми казах, че не искам повече да го правя (абсолютна истина), но той трябва да си промени държанието. В противен случай знае какво го очаква. В момента спи в скута ми. Явно емоциите са ми дошли в повече.

Дали съм лош родител? Може би според някои хора. Дали съм добър родител? Отново същият отговор. Дали съм лош или добър родител не знам, но знам едно - не искам децата ми да свършат в затвора или още по - лошо - под земята преждевременно. Ще направя каквото трябва, за да ги запазя живи и здрави и да ги направя образовани хора.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 3 месеца
hash: eb9d1dcef6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Не сте лоши родители, но можете да бъдете по-добри. Децата не са ги направили тези неща просто ей така. Освен големия може би, донякъде нормално да му се излиза докъсно.

Но другите две постъпки не са неща които идват отникъде. Възможно е другите деца да са им дали разни идеи и т. н., но от вас зависи да разберете истинските причини. Иначе ще продължават изцепките, а наказанието е след дъжд качулка. А дъщерята може би ревнува в известна степен от малкия.

Колкото до психолога - похвално че сте проактивни, но дори в чужбина където е по-популярна тази професия се срещат не толкова кадърни специалисти, камо ли в България. А децата трудно се доверяват и споделят на непознати.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 7d6a4fa872
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Много е добре, че се опитваш да възпитаваш децата си с любов и дисциплина. Още отдавна са казали: тоягата и моркова.
На мен обаче ми се струва, че наказанията, които прилагаш, са доста тежки, макар и заслужени. До края на учебната година без лаптоп и излизане си е много време. Помисли дали в 1 момент няма да реши, че няма смисъл да се напъва да спазва правилата, защото така или иначе има 6-8 месеца напред наказание. Все пак наказанието трябва да има коригиращ ефект, а при теб мисля, че отива в крайност.
Също боят на най-малкия ми е в повече. Съвсем не го оправдавам, но 2 седмици да му е червено дупето си е як бой, направо насилие. Та не е лошо и ти да преосмислиш наказанията и методите си на възпитание. Иначе принципно си прав, дисциплина си трябва и не е добре да се изпускат нещата, иначе после ще станат неуправляеми.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 111b1341ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Най лошото е че си мислиш че си постъпил правилно. Не децата са за психолог а самия ти имаш нужда да осъзнаеш, че да си родител не означава да тероризираш децата.

Първо големия, днешните деца се развиват малко по рано и хормоните му са такива каквито при теб са били на 15г. Държавата със закон позволява на децата между 12 и 14г да са до 20ч навън, ти го ограничаваш до 19ч. В закона пише Ако детето е на възраст между 14 и 18 години, вечерният час за него е 22 часа. Мислиш ли след като навърши 14, само след няколко месеца, да го пускаш до 22ч? Тея закони са ги правили с помощтта на най признатите психолози.
Много е добре да има правила, но тези правила не трябва да притискат само детето, а наравно да ограничават вас двамата, удължи му времето за навън. Ти си родител и разбира се ще се притесняваш, когато детето ти е навън, но и то има неговите права на лични социални контакти и ти не трябва да ги потъпкваш, а да удължиш времето му то ще има малко повече време ти ще се притесняваш по дълго но такъв е живота на родителя да се притеснява. Сега за 6 месеца ще го разделиш с приятелите и какво ще постигнеш? Единствено спокойствие за себе си, което се нарича егоизъм. Дали децата ще приемат момчето след 6 месеца пак за приятел, когато го пуснеш, все едно е било заедно с тях, или искаш той да остане единак и да няма приятели и социални контакти за цял живот?
Как си представяш той е момче на възраст в която се опитва да има отношение с момиче. момичетата ги пускат до 20-21ч той да трябва да се прибере в 19, 30ч. За да завърже разговор с момиче нали трябва да се опита да я изпрати до дома й, как да го направи? С баща като теб ще завъди и подигравки от другите деца, ще получи психотравми, които и психолога няма да излекува.
Не се учудвай ако големия ти син започне да бяга от къщи! С терора който му прилагаш това ще се случи до 12-18 месеца гарантирам.

Дъщерята ми е интересно какво би измислил, ако направи нещо по лошо? Да, да излее вода в гащите на друго дете е лошо поведение, но лошото поведение не се лекува с наказание и/или хокане, Лекува се с разговор нормален с питане на детето защо е почувствало нужда да постъпи по точно този начин, приятелски разговор, с какво се е провинило другото дете, дали го е заслужило, и защо ако другото дете е виновно тя мисли че тя е човека който е трябвало да накаже по такъв унизителен начин другото дете. За рисунките по същия начин. Нима с тази вода или скъсани рисунки е свършил светът че си отнел на дъщеря си нейния свят?

Малкото дете го възпитаваш още по зле, показваш му с побой че не го обичаш после го гушкаш, ако детето започне да прави нарочни бели с цел да го наказваш по такъв начин, с бой и гушкане не се учудвай. Боят показва единствено и само бесилието на гневния човек, а да покажеш на 8 годишно че си бессилен пред него, дали е в твоя полза?

Не ти ли прави впечатление че провиненията на две от децата са свърезани с унижение с гащи? Не се ли попита защо две от децата нападат гащите на свои съученици? За третото дете можем само да гадаем, но и то е възможно да има подобен проблем.

Със сигурност трябва да спреш психолога на децата, да осмислиш ограниченията които си поставил и сам да започнеш да посещаваш психолог или поне да четеш повечко как се възпитават деца. Категорично грешиш и то много.

От майка на 25 и 30 годишни хора.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 64b406c1ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Дори да сте си свършили работата, всеки човек преценява действията си, дори и ние вършим грешки.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 5c1d99a15f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Отклоненията са при вас, не при децата. Разбирам едно дете да е проблемно, но изобщо ли не ви минава през ума, че когато това се случва и с трите ви деца, то проблема е във вашия телевизор. Залитате в абсолютни крайности и наказанията ви са несъразмерни спрямо провиненията. Това са деца, играят, правят си номера, нямат обективна преценка за ситуацията, нещата страшно бързо излизат от контрол. Незрели са. Не са криминални престъпници. Просто са инфантилни. Деца.

Физическо наказание бой е абсолютно недопустимо и в нормална бяла държава е основание за отнемане на родителските права. Бой и после прегръщане - това говори за психическа нестабилност от ваша страна и изпраща страшно противоречиво съобщение на детето. Друг е въпросът, че е тоталното дъно в родителстването, ако не можеш да се наложиш и да защитиш и наложиш адекватно гледната си точка пред малолетното си дете по друг начин освен със сила. Как може да забраниш на дете да рисува с идеята да го заболи, защото има талант и обича да го прави? Почувствал сте се унизен и сте си го изкарал на малкия. И да - децата като играят, често си дърпат гащите за майтап. Колкото и да е нелицеприятно - правят го. И съответно берете после срам като стане играчка-плачка. Но не е нормално да се нахвърляте по този начин на детето.

Ако дъщеря ви е без телефон, реално нямате връзка с нея, когато е извън дома. Може да изпадне в затруднение, може да има нужда от помощта ви, всичко може да се случи. Поведението ви е безотговорно - да по време на вашето детство е нямало телефони, но и времената са били съвсем други.

Верно, че децата са си ваши и каквото искате, това ще правите с тях - но редно ли е?

 
  ...


...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 0fdc0699e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Авторът:

Наказанията са след дъжд качулка, но трябва да им се покаже, че си има едни правила, които трябва да се спазват.

Никой от тримата няма психиатрично заболяване (слава богу), та засега дължа изцепките им на подстрекаване от страна на другите деца.

Щерката няма за какво да ревнува. На нея ѝ се купуват същите неща каквито и на братята ѝ. Просто това с водата беше върхът на сладоледа. Казах ѝ, че следващият път ще има шамари по задника и то много сериозни. Тя знае, че аз за такива неща не се шегувам. След като скъса рисунката на малкия, беше наказана да стои с вдигнати ръце в ъгъла. Бедничкия, скъса ми се сърцето, когато видях как плаче над рисунката.

На малкият син му бях бесен, защото това е отвратително за едно момиче. То е неприятно за момче, а за момиче е под унизителното. На него просто вече трябваше да му порозовее дупето, за да се научи, че така не се прави. А жената после ми каза, че е полудяла, защото едно време, момчетата редовно са ѝ го правили.

Големият няма как да претендира за излизане по - късно, защото по закон, той няма работа навън след 22:00 часа. Да, знам, че има деца, които се разкарват до 2-3 сутринта, но те си имат родители. Аз съм отговорен за моите деца.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 0fdc0699e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Авторът:

Наказанията са след дъжд качулка, но трябва да им се покаже, че си има едни правила, които трябва да се спазват.

Никой от тримата няма психиатрично заболяване (слава богу), та засега дължа изцепките им на подстрекаване от страна на другите деца.

Щерката няма за какво да ревнува. На нея ѝ се купуват същите неща каквито и на братята ѝ. Просто това с водата беше върхът на сладоледа. Казах ѝ, че следващият път ще има шамари по задника и то много сериозни. Тя знае, че аз за такива неща не се шегувам. След като скъса рисунката на малкия, беше наказана да стои с вдигнати ръце в ъгъла. Бедничкия, скъса ми се сърцето, когато видях как плаче над рисунката.

На малкият син му бях бесен, защото това е отвратително за едно момиче. То е неприятно за момче, а за момиче е под унизителното. На него просто вече трябваше да му порозовее дупето, за да се научи, че така не се прави. А жената после ми каза, че е полудяла, защото едно време, момчетата редовно са ѝ го правили.

Големият няма как да претендира за излизане по - късно, защото по закон, той няма работа навън след 22:00 часа. Да, знам, че има деца, които се разкарват до 2-3 сутринта, но те си имат родители. Аз съм отговорен за моите деца.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 4cd641404f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не знам с каква цел е тази тема, но я прочетох и не ми хареса, реших да коментирам. Първо да кажа, че не съм родител, но боят е прекалено крайна мярка и не вярвам в неговия положителен ефект по никакъв начин. С повече разговори, отношение, внимание.. дали няма да има търсения резултат? Може и да продължавате по вашия начин, с който в крайна сметка детето е възможно да натрупа гняв и омраза към вас и наказанията ви, да се опропасти изграждането на качествени отношения дете-родител.. Това за психолога е добре, и добре, че сте отворени към това. Замислете се дали и вие двамата с жена ти да не походите, за да намерите верния път към децата. Ако има неприятни прояви от тяхна страна, най-вероятно е добре да работите и в посока общата среда вкъщи...

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 4cd641404f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Ти говори с психолога и намери друг начин! С наказания и особено бой нищо добро няма да излезе накрая

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 306da6803d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   Да, лоши родители сте. Казвам ти го като родител. Наказвате децата за това, че вие сте некадърни, за да възпитате ценности у тях. С бой и наказания всеки знае,но потърсихте ли първопричината за проблема преди да посочите едното си дете и да накажете другите? Тепърва ще ги тресне пубертета и ако продължавате в същия дух, ще си ги прибирате от районните.

 
  ...

...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 4e31415ebd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Разбирам те и мен са ме наказвали нон стоп. Повечето случаи майка ми ме е наказвала. Но аз си знам защо.

Баща ми отвреме навреме ми слагаше вечерен час (ако искам да се забавя се обаждам за да съобщя) Естествено прибирах се винаги по- рано от уреченото време. Но мисля, че малко крайно си постъпил, като си зачервил дупето на сина ти. Айде другите деца си ги наказал, но не си ги бил ами малкия? Сега трите ти деца може да не ти проговорят повече, само защото си ги наказал. И все пак замисли се- бива ли да биеш най- малкото си дете заради една шантава постъпка.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 111b1341ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Авторе за първи път ли децата ти грешат и ти за първи път ли ги наказваш?
Щом говотиш че те знаят че не се шегуваш за дадено нещо, това води до извода че не ги наказваш за първи път, от там пък можеш да си извадиш извод, че начинът ти на наказание и реакция не сработват.
Не разбирам как очакваш, да правиш подобни на предишните си действия и реакции да получиш различен от предишния резултат? Нещата в семейството ти ще стават все по зле, защото не осъзнаваш че грешката е в родителите, а не в децата.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: c64b21f32a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Така като чета всички са против боя, но когато той беше основна мярка за възпитание по Тошове време, тогава се възпитаха истински мъже и жени, които построиха цяла България. Сега, когато боят се смята за тормоз на децата, се възпитаха едни лигльовци и търтеи, които искат само да им пада всичко от небето и цял живот само да се забавляват. Авторе ти за мен нито си мъж на място нито баща на място. Защото си лабилен и не можеш да заемеш твърда позиция пред тях. Първо го наказваш, след това го прегръщаш и го лигавиш и му казваш, че не искаш никога повече това да се случва. Детето обаче го разбира, че другия път ще му се размине, и тези изцепки ще се повторят и потретят. Ти трябва да му заявиш със строг и категоричен тон, че от него си зависи да ли наказанията ще се повтарят. И да му покажеш, че няма да отстъпиш до като не си промени поведението. Малките деца са малки проблеми, обаче в един момент те стават големи хора и когато нещата са изпуснати проблемите ще им бъдат доста големи.











Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 0fdc0699e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Авторът:

До 14. Не, не ги наказвам за първи път. За първи път им са толкова сериозни наказанията.

До 10: Колко пъти да говоря? 1, 10, 100, 1000 - няма резултат. Всеки път им обяснявам, че глупавите детски изпълнения са едно, а това да нараняваш чувствата на другите - съвсем друго.
Средата вкъщи е сравнително спокойна. Нито аз, нито жена ми сме скандалджии. Да, повишавам тон, когато се налага, но никога скандали. След като цялото ми детство мина в това да слушам скандалите на нашите, се заклех, че никога няма да го причиня на децата си. Средно взискателни сме с жената. Нито ги тормозим да зубрят от сутрин до вечер, нито ги оставяме без надзор. Гледаме да градим среда, в която да са спокойни. Но дисциплината си я има и си държим на нея.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: a7ad77b6e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   ТИ нормален ли си?Ти си някакъв тиран в твоето семейство аз не бих искал да съм твой син Никога!Ти си забранявал на всички всичко и даже си стигнал до бой на дете?Какъв си ти да наказваш или да даваш някакви заповеди,да се правиш на някакъв?Ти си временен фактор после всички ще се махнат от тебе и ще си седиш сам !Аз моя баща съм го оправил когато се опита да ми удари шамар и съм го намразил за цял живот само ЗА ТОВА!И това няма да се промени!Още тогава му казах че само да ме удари и няма да отида да се изпикая даже на гроба му и му казах аре удари ме и си дотам повече не си ми ми никакъв давай тва е твоя край ,щото е много лесно да удариш дете или някой по слаб ,като си агресор ходи се бий в бокса ,а не с хората с които си семейство,щото както сме семейство така и може вече да не сме!Или да кажеш нещо кофти на майка ми или на сестра ми ще те ти го върна и ти ще страдаш!Аз сам съм го предизвикал да ме удари казах му давай обаче аз ще го запомня и на мен не ми пука да понеса 1 бой но ще го помня цял живот и ще те мразя!Разбираш ли ме?Ако беше набил мен на 5 или 10 или 15 години аз ще помня и ще те мразя и ще си го върна!Малко се саобразявай с хората с които живееш защото не са ти собственост да ги биеш и да им казваш какво да правят!Наказателя хах !

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 0fdc0699e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Авторът до Чингис Хан:
Просто ми стана жал за малкия. Той е единственият, на когото съм зачервявал дупето. Другите двама са яли някой друг задвратник, но нищо сериозно. Опитвам се уж да съм малко по - либерален, ама не се получава.

До 18:
Ясно ми е още от първите две изречения, че не си родител. Когато проимаш деца и трябва да ги възпитаваш, тогава говори.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 74f2dd2833
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Привет! Подхода ти е добър, но наказанията са малко вповече:) Момиче на 12г съм мисля, че ще съм ти от полза. Вечернят ми час за излизане е 19:30-20:00. Като аз излизам рядко заради липсата на време, но в неделя излизам и тогава ще искам да излиза и да се прибера по-късно. Квартала спокоен ли е? Ако не тогава по-добре вечерния час да е по-рано, но в друг случай защо да не е до малко по-късно. Колко пъти го е нарушавал и с колко време? Ако се е прибрал в 20:30 тогава си е за голямо каране и наказание 2 седмици без лаптоп и една седмица без излизане. Ако е дошъл обаче в 19:45 може само да му се скарате. Ако сега ми забранят до края на учебната година да не излизам ще излизам дори да не ми се излиза. Примерно вместо да отида на тренировка по танци (точно до мола) ще отида с приятелка до мола. 60 минути, връщам се вкъщи и все едно съм била на танци. Разбира се не обичам да лъжа и до сега не съм го правила, но майка ми нр би ме наказала, защото ме пуска, а аз не съм от най-пуберите. Говорете с тях преди да ги накажете. Защо е закъснял? Малко повече инфо и то не за нас, а за вас.

Дъщеря Ви, това е напълно нормално. Този тип шеги са на 100% нормални и повярвайте ми на нея сигурно също и правят подобни. Друг е въпроса дали е казала цялата история или ви е спестила малко. Един месец наказание не е ли много? Плюс това приятелките и нямат ли телефон? Не ви ли е притеснено да няма връска с вас? Същото бих казала за излизанята както и за синът ви.


Малкия наистина е направил глупост и боят си му е бил заслужен. Даже него можехте да го накажете наистина. Било му червено дупето две седмици, много ясно, че иска да ви провокира. Случайно или нарочно, децата сме маниполатори. Ядосан Ви е че сте го набили и сега знае, че ще Ви стане тъпо и затова го е казал. Ти все пак колко сълно го удари? Предполагам не си го пребил до кръв!


Никога не съм била наказван и никога не съм повтаряла белите си повече от 2-3 пъти!

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 0fdc0699e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Авторът до 20:

Кварталът уж е спокоен, но големият е много отнесен. Лятото го предупредих, че го искам в 21:00 вкъщи. Няма работа навън след това време. Казах му, че като стане на 18 години, може да ходи където си поиска и да се прибира когато поиска.

Наруши го с 2 часа. Още на 15 септември му казах "Искам те вкъщи в 20:00 часа. Нямаш работа навън в тъмното". Един път в 22:00, втори път в 22:45. Говорих, говорих, говорих. Предупреждавах. Е на третия път вече ми писна. Лаптопът ще стои при нас и ще му бъде даван само за училищни цели. Излизането предстои да го коментираме с жената, защото и тя ми каза, че малко съм се изсилил.
Що се отнася до причината - мотаел се с приятели. "Ама те защо могат". Това не е мой проблем. Те имат родители. Аз не съм техен родител и не мога да налагам мнение върху чужди деца.

Една причините да поставят такъв час е, защото ги карам до училище с колата. Тоест, те трябва да станат поне 1 час по - рано, за да закусят, да се измият, да приготвят раниците и да тръгваме. Добре, че и тримата учат в едно училище. Втората причина е, че големият сутринта не може да стане и единият път едва не закъсняхме - те за училище, аз - за работа. Говорих и обяснявах поне 10 пъти защо е този вечерен час, защо искам да са рано в леглата. Мисля, че всеки нормален човек би разбрал след като му се повтори 1000 пъти.

Дъщерята има телефон. Просто е с копчета, а не смартфон. За нея това е голям удар, защото си умира да гледа тиктоци или както се казва там. Не, не са ѝ правили подобни шеги. Имам достатъчно дебели връзки в училището (познавам лично 3 от учителките ѝ) и класната ѝ ми се оплаква постоянно от нея. И с нея съм говорил поне милион пъти. Омръзна ми. Не знам каква шега е да излееш цяла бутилка с вода в гащите на друго дете. И аз бях ученик и то точно през лудите 90те, където беше джунгла, и ние сме правили тъпотии, но такива мизерии никога не сме си позволявали да правим.

Малкият си заслужи боя и той го знае. Не, не съм го удрял до кръв. Просто моята ръка е тежка, а неговата кожа е още бебешка и затова му е било зачервено дупето. Не го удрях с всичка сила, но го плясках достатъчно силно. И все пак май май препочете боят пред конското, което му дръпна жената. Чак ми стана жал. Жената после ми сподели, че това са ѝ го правили редовно в училище и ѝ е останало като белег.

Знам, че децата са манипулатори и то много изкусни. Само че те знаят, че татко не търпи подобни изпълнения и наказва сериозно. Ако беше за нещо дребно - бутнал някой, дръпнал някое момиче за косата, нямаше да ги накажа. Да, щях да им се скарам, но не и да ги накажа.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 2b16ef9c21
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Е такива родители са ми любимите. Строг бил и справедлив, но ги обичал. И баща ми беше строг, сега на всяко обаждане се чуди как да говори с мен, щото се е държал отвратително през годините. Спокойно, те нещата се обръщат.
Ще молиш синовете си за внимание, но няма да го получуш.
За кой се мислиш бе? Децата са деца. Трябва да си строг, но с мярка. Ти си точно родител, който създава объркани и поередени хора. За жалост си мислиш, че си прав.
Но пак ти казвам. Ще дойде момент, в който няма да иска никой да те погледне.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: fa9ce434a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Да си родител е много трудно и сложно и се надявам децата ви да се поправят, макар че, съм против прекалената строгост. Следващият път се опитайте да не се поддавате на емоциите, защото повечето родители допускат тази грешка и в резултат често се стига до екстремни ситуации, които не са в полза за никого. Не си струва и заради едната дисциплина да разрушите връзката с децата си. Това не са войници и вие не сте старшина в казарма. Не се самозабравяйте.

 
  ...

...
преди: 2 години, 14 дни
hash: 0fdc0699e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   До 22.

Хахахахахахах, абе ти за какъв/каква се помисли ти? " Объркани и повредени"? Хлапетата си заслужават наказанията на 100%.

Авторе, не слушай такива като 22, че ще ти се качат на главата след време и ще се чудиш как го оправиш.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 дни
hash: 345156634b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Според мен е прекалено. И аз в пубертета не си спазвах вечерния час, имала съм наказания, но нищо толкова тежко и травмиращо.Случвало се е и по някой друг шамар да отнеса за някоя постъпка и това е. Ами жива и здрава съм си, нито съм тръгнала по лош път. Към днешна дата също съм родител. Но искам да разкажа на автора за моя приятелка от детството. За разлика от моят баща, нейния беше много по-строг. Тя имаше по-ранен вечерен час от останалите и чуеше ли свирката от прозореца (така я викаше баща й) моментално хукваше през глава да се прибере. Отделно лятото уроци. По английски и не помня още какво друго. Останалите играем навън, тя вкъщи и учи. Общо взето родителите й бяха строги, с амбиции да направят от нея "човек". Влязохме в пубертета. Тя се събра с явно кофти компания, пушеше трева, бягаше от дома си и не се появяваше с дни. Та дори се гордееше с това. Една вечер я срещнах на улицата и тя не можеше да ме познае. В ръцете й бутилки алкохол, очите блуждаят.. Бях потресена. Мога да разказвам още много, но ще спра до тук. Надявам се авторът да си направи правилните изводи. Според мен подходът е грешен. Изискването да се постъпи правилно под заплаха и от страх. Не защото си убеден, че това, което правиш е грешно, а защото те е страх. Не е ли по-добре разговор? Във ваше лице да усещат приятел и подкрепа. И само това е достатъчно. Сами да разсъдят коя постъпка каква е, да се поставят на мястото на другия и така нататък. Мисълта ми е, че по начинът, по който ги възпитавате сега, всъщност ги тласкате именно към това, от което се опитвате да ги предпазите. И когато се скъса нишката дете-родител, контролът ще е много труден. Не е ли по-добре да сте човек, на който да се възхищават и наистина думите ви да имат тежест за тях? Сложно е родителството, аз не бих казала за някой, че е лош родител. Също и аз не съм безгрешна и също се обвинявам за някакви неща, предполагам, че с всеки е така. Но не всеки ще си го признае. Сигурна съм, че повечето сме си задавали въпроса "Аз сега постъпих ли правилно?". ,

 
  ...
преди: 9 месеца, 19 дни
hash: 5ebbf36ba4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Да. донякъде разбирам искате да възпитате децата си като добри хора ама прекалявате с наказанията. Те все пак са деца.
Едва ли някой нарочно би възпитал детето си да е престъпник.
Лошо е големият ви син да е навън до 22. 45 опасно е за него. Не можехте ли да му обясните. че се притеснявате за него.
Заиграл се е с деца но все пак трябва да мисли и за вас.
дъщеря ви сигурно възприема нещата като игра като шега. Не можете ли да й обясните. че така не се прави.
Също и малкият ви син. Може би за него нещата са като игра. Защо е нужно да биете най-малкия си син. Та той е по-малък не ви ли е жал
Прекалено наказание е да ги лишите от лаптоп и от телефон.

Не децата вие сте за психолог.
Не възпитавате войници в казарма а деца. Наистина прекалявате. Изпадате в някакви крайности.

 
  ...
преди: 9 месеца, 18 дни
hash: 61753a2a13
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Ха-ха точно около такива деца пораснах и на всички им беше жал за тях и ги отбягваха. Дали ще прави секс, пуши, пие, и т. н зависи не от вечерен час, а от възпитание. Повечето на 18 избягаха от родителите си и в чужбина и не се върнаха повече, не ги виня. Като родител не бих постъпила така. Аз бях “с характер” както се казва, не са ми забранявали нищо, излизах и имах достатъчно джобни, нашите се грижиха за мен с много любов и дълги разговори. Не съм била налазвана, лишавана от лаптоп/телефон/таблет/пари и общо взето нищо. Научиха ме на най-важното: каквото и да прави човек е важен крайния резултат и всичко, което правя е на мой гръб. Завърших с отличие училище, след това университет, омъжих се, имам дете. Прави ми впечатление, от позицията на човек на 27 години, че нито едно от тези контролирани деца не създаде семейство и не свъртя връзка. Тъжно, но факт. Всеки си възпитава децата както иска и както може. Аз винаги ще бъда благодарна на родителите си. До ден днешен сме близки и не можем да изкараме ден без да се чуем. Помисли дали не грешиш с такъв тормоз над децата, защото намразят ли те връщане назад няма. Терминал 2 и сбогом.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker