Писна ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Писна ми
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 3550 пъти
Обратно към писмото
Здравейте, писна ми от семейството на съпруги ми семейни сме от 1 година и имаме бебенце на 4м. Живеем при моето семейство в панелка, доста ни е трудно понеже сме доста хора на едно място, но какво да се прави.

Имам проблеми със семейството на мъжа ми, толкова са не заинтересовани към нас и какво се случва, че нямам думи. Свекърва ми работи в Гърция и дори все още не е виждала внучето си, понеже имала много работа, не присъства на подписа ни, на кръщенето на детето, абе нищо все казва, че работила за нас там да ни помогне да си купим жилище.

И накрая какво стана, поискахме да си взимаме жилище, щяхме да теглим заем чрез ипотека, поискахме да ни помогне, а тя за 1 година парите, които е изкарала, каза че искала да си оправя зъбите и нз си какво и щяла да ни даде 3000 хил. лв.

Говори на роднините си, че купила количка на детето ни и легло, а какво ако разчитах на нея детето ми щеше да спи в кашон. Сестрата на мъжа ми пък не ме понася, обяснява колко и било добре с предишната приятелка на мъжа ми как яко си допадали, че много съжалява, че тя не е до тях.

Коментира по мой адрес, по селото където живее, че не мога да си гледам детето само и звъня да я питам, а и тя самата дори не дойде на изписването ни с бебчо при положение, че е на 50 километра от нас много ми е тежко, нз вече не издържам!!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: c602ee700b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   E, и. Какво точно искаш да ни кажеш?

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 482e33d819
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   А защо очакваш нещо от тях?
Аз имам 2 деца но от никой нищо не искам!!!
Защо мислиш че свекърва ти е длъжна да ви даде пари за апартамент, както виждам и тя има 2 деца, не може само на едното да даде... Моята свекърва живее на 10 км от нас но не дойде на нито едно от изписванията, детето ми не се знаеше дали ще оцелее, кръстено е на нея а тя даже не се и обади. Мъжа ми ходи всяка седмица или събота или неделя да им помага, и аз все пак нищо не чакам и не искам от тях.
Разбирам че ти е трудно, но никой не е длъжен да ти подсигури живота, а това че говорят пред хората какво са ти дали си е чисто селски манталитет и няма как да го промениш.
Ще ти дам съвет как се държа аз. Не ходя при тях освен ако мъжа ми не настоява мнноооого, когато дойде у дома се усмихвам, посрещам я и я изпращам само заради съпруга си и от уважение към него. Не го спирам да ходи, дори понякога не му плащат нещата коитопоръчват да купи, а и на нас не ни стигат парите, гадно е но какво да направиш, те са му родители... и моите някога ще имат нужда от мен, а сега само те ми помагат, не само финансово но и в проблемите с с нас. Мога да кажа с ръка на сърцето че той уважава моите родители повече от колкото неговите си и това ми стига...
Аз пък имам етърва която след като направих спонтанен аборт с близнаци, разказвала из целия квартъал(съседи сме) че много се била радвала че съм изгубила децата си. Какво правя аз? - Като я видя и казвам здртавей и заминавам... никога не бих поискала нито услуга ното съвет от нея защото и тя така ще ме изкара като твоята...
Успех ти пожелавам, гледай си семейството и разчитай само на себе си... Радвай се че не живееш с свекърва ти и си гледай само на пред и само за детето ти...

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 6c58701738
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ти си един класически пример на бъгларския турски сериал и си се вкарала в страшен филм. Едва ли си на повече от18- 23 годинки, омъжена заради белята и повярвала на идиотщините на свеки и етърви. Найвна млада жена, която да бъде тормозена за спорта, ей така - по стара семейна традиция!
Първо - никой нищо няма да ти даде ей така в този живот, какви 3000 лв., какви 5 лв! Който ти е сторил дете, той да се грижи и за него - от него да си очаквала И НЕГО ДА СИ ГЛЕДАЛА . Сега си кацнала на вашите, които повярвай ми - не така са планирали старините си. Бащата на детето ти да дава пари за мебели, или си чула, че онази (майка му) работила в ПИКЛИВАТА ФАЛИРАЛА ГЪРЦИЯ? Чудя се и 3 бона как е събрала, сиругно от закуски...
Колкото до сестрата на мъжа ти - РАДВАЙ СЕ, че тази змийка не ти идва на гости. Защо не гледаш от добрата му страна - свеката е в Гърчория, змийката в някакво село, мъжът ти е заврян зет и не си зависима от него. Гледай си бебето и сериала и това е, ВПРЯГАШ СЕ ЗА ГЛУПОСТИ.
А ако искаш свое жилище, ще си стягате гъзинките с мъжа ти!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 4d177cb63e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нищо ново, поредната банална махленщина, съгласен съм с номер 1. Абе моме, колко още такива ориенталски сапунки трябва да се споделят, за да разберете, че две семейства в един кенеф не могат да пикаят? Кой с какво ви е длъжен? Живеете при твоите родители, а се жалваш от семейството на съпруга ти, ами ако живеехте при тях? Наивна история. И какъв съвет очакваш - жилище не можете да си купите - или на квартира или задълбочаване на лошите взаимоотношения. А ще можете ли да погасявате евентуален кредит или пак някой ще трябва да се погрижи? Да не мислиш, че ще подскоча от възторг ако ми се натресе някой, който незнайно как е решил, че може да коландри семейство, но предпочита да реве, да философства и да чака някой "да помогне", сиреч, по нашите балкански разбирания да му даде пари за жилище, кола, да му гледа децата и т. н. Стига си обвинявала роднините, ами се изнасяйте самостоятелно, па и мъжлето ти има майка в Гърция, някаква работа все ще му намери, седите ли така по-зле ще става.
Мечо Пух

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 2656d77797
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Сайта се нарича "сподели", явно споделя, номер 1 стига с тази злоба... хахахаха

 
  ...


...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 9d199b2d5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Охххх.. ама така и не разбрахте младите, че не са длъжни мама и тати да се трепят цяла година в Гърция и да ви дават въобще някакви пари. Отгоре на всичко тя 3000 лева ви дала, а ти пак недоволна. Налягайте си парцалите, работете и ще имате каквото си искате. А и то първо се осигуряват средства и преценявате дали ще можете да го гледате това дете. То не е така - раждаш го и чакаш мама да ти го гледа. Ох, наистина много ме ядоса с тая история. Направо ми кипна..

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: bd4f4ce17d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хич да не ти пука я по спокойно така с нерви нищо няма да промениш само на тебе си ще навредиш пък на онея мастий не им обръщай внимание!

/Марилена/

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 0b306b7cbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   За мен лично наи добре от всички надалеко. като сте решили да имате дете трябва и да ви стиска да се издържате сами. ако родата иска да помага добре ако не никои не е длъжен. след 18 сте самостоятелни. стига с тва тоз не помага онзи не помага. нямахте нужда от помощ като праихте детето

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 3ec8d54541
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Докато не осъзнаеш авторке, че никой в този живот не ти е длъжен да идва на твойте празници да ти купува нещо все така ще е. Ако се отнасяш с неговите роднини приятелски без да искаш нещо от тях ще бъде различно. Казваш свекървата дава само 3000 лв та това са доста пари за бачичка работеща в гърция, все пак е отделила за вас има и други деца следователно и за тях, за себе си отделила нещо, ти какво искаш да си имаш собствена робиня в Гърция. Не била дошла ами питаш ли, може ли да се освободи от работа, ти какво направи защо не и прати снимки на бебчо с мили думи и поздрави сигурно си говорила сърдито по тел. е "На сърдитко Петко торбата му е празна" не виждам нищо ненормално. Зълвата не дошла на изписването е някой покани ли я? Имам брат и ако съпругата му не ме беше питала лично ще дойдеш ли сигурно и аз нямаше да ида.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: da57fb0d24
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Еми дреме ти важно е само мъжа ти да е на твоя страна. Като сестра му иска оная и кажи да ходи да я намери щом толкова и липсва а за тва че си питала за детето кфо от тва по добре да питаш отколкото да уж да не се излагаш и да го гледаш както си знаеш. Гадно е защото явно те подтискат но гледай да не им обръщаш внимание, дано имаш приятелки поне с мисълта за тях ще ти е по леко

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 5374354c49
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Ж29: И защо очакваш нещо от нея или от някъде? Животът е борба! Зависи дали ще се бориш сам, или ще имаш съмишленици...

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: e528e996ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Стягайте се и не разчитайте на помощ на никого! Игнор на всички около теб! С мъжа ти сте си самодостатъчни! Дръж интригантите и лицемерите далеч от семейството си!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: c602ee700b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Да, мила пък аз вчера си счупих 2 нокатя. Представяш ли си? Ужас!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 50e320284c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Да, наистина. Просто страшен проблем, няма що...

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: dfbbde06d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Най-добре е да не вземаш и искаш нищо от семейството на съпругът ти,след време ще ти се натяква и ще чуваш още по-големи глупости.Борете се сами,все ще изплатите кредитът с времето.По-добре лишения за няколко години отколкото психически тормоз за цял живот от страна на свекървата ти.Обичаш ли мъжът ти,той обича ли те-по-важно от това няма

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: dfbbde06d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   А,бе номер 6 напротив длъжни са,къде са спали по ония времена,когато апартаментите бяха на безценица.Не се смей имало е такива работи щом майката и бащата на баща ми са купили апартаментче за скъпата им дъщеричка в големия град през 70-те,а са били бедни хорица...значи представи си.Нищо не им е пречило на свекъра и свекървата на авторката вместо да пльокат пръсти да купят жилище за детето си.Сега са длъжни да си сърбат попарата и да мислят как да им помагат,а не да си оправя зъбните протези

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 77808f8f22
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Класика в жанра - балканска, махленска работа.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 31bd2ae68d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   16, ти живял ли си през онези времена? Чувал ли си за жителство, за планово стопанство?
Тогава цените са били фиксирани, но е нямало нищо, което да си купиш, за апартамент - с връзки, не с пари - парите нищо не са били!

А и няма какво да говорим, родителите на авторката тогава сигурно са били малолетни. Моите са се оженили и са ни родили през 80-те, когато България вече е затъвала яко. От 75-та година до 89-та година страната е живяла на кредити, не е могла да се самоиздръжа. Като съм се родила е нямало ток, ти искаш апартаменти да е имало за моите пикливи тогава родители - някакви 25-годишни, без връзки и жителства. И без пари.
И сега има на безценица жилища, защо не си вземеш - защото нямаш и тези пари! На чужд гръб и 100 тояги са малко.

ВСЕКИ е длъжен да си взима жилище, да си живее под наем или както се аранжира. Да обвиняваме родителите си, които са ни изхранили и изучили, че не могат да подсирурят и внуците си, не могат да ни вземат жилища е МЕКО КАЗАНО нагло и нахално.
Който иска да купува жилище на внуците си, аз смятам да живея самостоятелно, да си изгледам и изуча дечицата, след висшето - да се оправят.
Който не иска да учи - на 18 да се оправя!
Децата ги гледаме и изучваме, за да могат те САМИ да се грижат за децата си, не да ги хрантутим до края си!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 0a906770cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   №16 майката и бащата на баща ти, правилно ли разбирам? Преди колко години? Нима свекъра и свекървата на дамата са набори на баба ти и дядо ти? И браво на тези "бедни" хорица-купили жилища на децата си, сигурно и вас внуците, посигурили и твоята дъщеричка. Дай боже на всеки такива роднини "бедняци".

А ти какво направи, като още пра родителите ти са се погрижили дори за поколението след теб. Ти ще чакаш да се погрижиш за хората през едно поколение от теб? Браво бе, много е лесно когато някой те е уредил напред в живота и мислиш че всички са имали тази възможност. Ти не трябва да даваш съвети, просто защото всичко ти е на готово. За нищо не си се притеснила, освен за простотии. Стой на страна от другите дето живота ги е поочукал.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: e7a379ebc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Браво на 18. Младо момиче, а колко правилна позиция има.

 
  ...

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 0a906770cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Браво на №18 и№19

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker