По време на траур, боли ме и не знам редно ли е да облекча мъката си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

По време на траур, боли ме и не знам редно ли е да облекча мъката си
преди: 2 години, 10 дни, прочетена 1540 пъти
Здравейте! Преди 33 дни почина моята баба. С нея бяхме страшно близки, обичах я ужасно силно. Всеки изминал ден ми липсва безкрайно, сещам се за нея постоянно, мъчно ми е. Тази мъка изключително много ми тежи, няма с кой да я споделя. Близките ми също тъжат много, не мога да си го позволя да натоварвам тях с моите мъки, достатъчно страдат. Приятели не могат да ми помогнат, те просто не разбират. Казвам, че не се чувствам добре и страдам, отговора е "Да, знам, че ти е трудно. А какво реши за утре, какво ще правиш" или нещо от този сорт.
Знам, че не е хубаво да се задушавам с мъка. Просто още не е минало много време и не мисля, че ще забравя болката бързо.
Но главният ми проблем е следния - не мога без музика, направо полудявам. А не съм слушала от както тя почина. Чувствам го като предателство спрямо паметта ѝ.
Според вас би ли било добре да се върна към старите си навици с музиката - да ставам и да лягам с нея, или да изчакам да минат 40?
Не съм се затворила в себе си или нещо такова, да не помислите, че нещо наистина не ми е наред. Гледам телевизия, чета, уча, излизам с приятели, на кино ходя, смея се. Просто спрямо музиката го чувствам грешно.
Има ли такива, от вас които сте преживявали същото, имате ли някакъв съвет?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 дни
hash: 6713e9a1b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Всички ще си отидем , донякъде смъртта е да се избави от мъките на живота . Разбирам те , майка ми не е сред живите , първите дни беше ужасно , но такъв е живота . Продължи да живееш , с времето се свиква с липсата ...

 
  ...
преди: 2 години, 8 дни
hash: a3851a5cb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Явно сама усешаш, че има някакъв смисъл в това да покажеш уважение към паметта на баба си като се откажеш от нещо. Наложи си малко дисциплина. Няма да умреш без музика, а после гарантирано ще се чустваш добре.

 
  ...
преди: 2 години, 8 дни
hash: fc8c9ac803
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Защо да не слушаш? Човекът си е отишъл, а ти трябва да намериш начин да се справиш с мъката си.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 дни
hash: 16a5e055e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Съболезнования!
Няма значение дали слушаш музика или не. Всъщност слушането на музика е един от начините да изживееш мъката. Поне при някои хора. Други са обратното - с тишина. Индивидуално е.
Не мисля, че е нужно да казвам, че баба ти иска внучката й да е щастлива, повече от теб самата.

 
  ...
преди: 2 години, 8 дни
hash: 64e1660bca
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Искам, когато умра, никой да не е тъжен. Искам да ме погребат с музика, купон, смях и веселба. Ако близките ми са тъжни, душата ми ще е още по-тъжна, защото ги обичам и искам да са щастливи. Особено за дъщеря си живота си давам. При мисълта, че ще е тъжна, не ми е ОК. В някои култури се радват при смърт, а плачат при раждане, защото знаят какво го чака в живота новия човек. А смъртта е освобождаване от всичко земно, което си е тежко бреме. Всичко физическо и земно е тежко - трябва да носиш тежко физическо тяло, което често боледува и страда, зависим си от куп неща като храна, вода, въздух, работа, секс, постоянни проблеми с хора, работа, отношения, емоции. Предпочитам да се освободя от всичко това и д нямам такива бремета.

 
  ...


...
преди: 2 години, 8 дни
hash: 074c09c954
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Никъде не е написано какво е правилно и какво не. Щом чувстваш, че така по-лесно ще преживееш мъката си, слушай музика и не се интересувай от мнението на другите. Мъката е в ума и сърцето на човека, а не във външни проявления. Помисли какво би искала баба ти - да се чувстваш по-добре или не.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 дни
hash: 063c8e3bd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Това са пълни глупости, глупости които те натикват още повече в мъката. Живота продължава. Баба ти си е отишла, това е част от живота. Кой ти каза да не слушаш музика? Други не се къпят, бръснат, не гледат тв, носят черно, шалчета. И защо? За да се смачкаш още повече. Кой измисли тези обичай? Напротив баба ти иска да ге види, как вървиш напред и си ДОБРЕ!!! Не се вкарвайте в такива езически вярвания.

 
  ...
преди: 2 години, 8 дни
hash: e0a1129772
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Авторката : Много благодаря на всички за отговорите и съчувствието! Последвах съветите ви, още с първите тонове на песента, която пуснах усетих как нещо щракна и си дойде на мястото колкото и странно да звучи предполагам. Зная, че тя би искала да съм щастлива, беше весел човек и обичаше всички покрай нея да са усмихнати и щастливи. Послушах част от любимите ѝ песни, стана ми много мило като се сетих как ги пееше. Определено се чувствам по-добре.
Отново много благодаря на всички!

 
  ...
преди: 2 години, 7 дни
hash: 7c7d3896cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Съжалявам за загубата ти! Едно време, бях на 22, когато свекърва ми почина, имах бебе на 6 месеца и по- възрастните жени от рода й ми обясняват как нямало да перем и да се къпем 9 дни...Да, да! Глупости! Пускай си музика тихо или на слушалки, по- скоро ще е странно, ако надуеш колоните вкъщи. Аз също слушам музика, когато съм тъжна и усещам, че ми помага да се разговаря.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 дни
hash: 0e8b74684e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Когато беше жива баба ти , какво искаше за теб ? Помисли си как да се чувстваш и какво да правиш , за да я зарадваш. Аз мисля, че от всичко на света , тя иска ти да си здрава и да си добре . Слушането на музика със слушалки , може да е добре за теб в този момент .

 
  ...

...
преди: 2 години, 5 дни
hash: 14e3d1a42a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Когато вуйчо ми почина аз слушах музика-не кючеци и танцувални, но си слушах. Дядо ми ми правеше забележки, но приятелката на баща ми и баща ми ми казваха да си слушам, щом така ще ми е по-леко. Ако се притесняваш около теб някой дали ще каже нещо, слушай на слушалки. Прави това, което смяташ, че починалия ако беше жив, ще иска за теб - излизай, пей, танцувай, разхождай се, рисувай, каквото ти е на душа. Всеки има различен начин да си облекчава мъката.

 
  ...
преди: 2 години, 2 дни
hash: 796e2827f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Авторке, тези неща са за живите, на мъртвите им е все тая. А и вярвам, баба ти би искала да направиш това, което да ти помогне да се чувстваш по-добре.
Аз след погребението на моята, вечерта излязох на бар с приятели. Просто не можех да стоя затворен вкъщи. Имах нужда да се разсея. Споделих им там какво е станало, после пихме по 2-3 и си говорихме за друго.
На другия ден казах на майка ми и тя ме подкрепи. Обясни ми, че всеки се справя със загубата по различен начин и това не означава неуважение.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 747b910e42
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Мила, баба ти не би искала да се съсипваш от мъка от нея и ако сега те гледаше щеше да ти каже да не страдаш дълго по нея. Музика си слушай тихичко на слушалки и така няма да притесняваш околните.

 
  ...
преди: 9 месеца, 21 дни
hash: 09807a4617
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Само номер 2 се изказа по този начин. Какво баба й като е умряла и тя ли да умре.
Да се съсипе от мъка ли.
Що за депресиращ човек си ти. Вярваш в някакви суеверия. Езически вярвания.
А и баба й би искала да е щастлива. не би искала внучката й да страда разбери.

Авторке направи това. което ти диктува сърцето. То не греши. щом баба ти е била весел човек тя би се радвала ако ти се радваш на живота.
А и ако слушаш част от любимите й песни по този начин я чувстваш близо до себе си. Затова искаш да слушаш музика.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker