Без подкрепа,манипулация. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Без подкрепа,манипулация.
преди: 2 години, 9 дни, прочетена 1328 пъти
Здравейте!
Проблемите ми не са много,не са живото застрашаващи,дори на някой може да му се сторят смешни.
Млада жена съм на 20 години.Имам приятел от доста дълго време,скоро ми предложи брак.Разбрахме се,бяхме най-щастливите на Света.Напред във времето ще се случи и сватбата,но когато сме готови напълно финансово,тоест не бързаме.От самото начало,всичко беше прекрасно,както до сега,но родителите ми почнаха да ми създават дразги и спорове с него.Искам да се изнеса отделно от тях,без да казвам още преди да ми е предложил брак,започнахме да си оправяме апартамента.Купихме си нови мебели,направихме козметичен ремонт,под наем е апартамента,на ниска цена.Поради този фактор беше в много лошо състояние.Стегнахме го,колкото имахме възможност двамата.Единствено и само баща му помогня финансово и то многократно.Моите родители при новината,че няма да живея повече с тях,стана страхотна какафония.Да съм се била изнасяла,приключвала съм с тях.Познавам ги,много добре знаех,че така ще реагират.Винаги са ми казвали,че щом се изнеса няма да ми помагат финансово,не че и сега ми(работя сама се издържам).Взимам прилична заплата.Знам,че няма да ми помагат,не искам и да ми.Мъчи ме само това,че така подхождат(Нямала съм била да издържа,щяла съм да мизерувам,какво съм виждала в годеника ми,защо не съм си живяла с тях,не било хубаво да ги оставям,щели да страдат,щяла съм да ги забравя,изоставяла съм ги,взела съм грешно решение,мразела съм ги,тормозела съм ги)Всякакви такива глупости.За нула време постоянните им нападки ме превърнаха в развалина,психологически бях много зле и все още съм.Чуствам се емоционално пребита,нямам желание за нищо,не знам какво се случва с мен. Чашата ми преля,когато при пореден спор баща ми ми удари няколко поредни шамара.Това ме срина из основи,почуствах се отново на 10.Върнаха ми се всички тези спомени..Аз ще се изнеса,ще заживея отделно,знам че ще се справим,моят годеник е най-прекрасното,мило и добро същество.Вярно,не е богат,но е прекрасен човек.Проблема ми е с тях.Дали ще продължават цял живот да ме мачкат?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 дни
hash: d3d5093f4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Бившата ми тъща ей такъв тумор беше за дъщеря си и накрая успя да ни разведе ,общо взето съвета ми е ,ако мислиш ,че човека до теб е с главно Ч не слушай родителите си ,защото си пълнолетна и второ няма да живееш с тях докато са живи,махай се от тях ,те сами ще те потърсят ,ако останеш при тях винаги ще ти играят този номер и никога няма да си щастлива

 
  ...
преди: 2 години, 9 дни
hash: 91116ab7e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Няма какво да му мислиш, изнасяй се. Егоисти като твоите родители нямат правото да те мачкат, не трябва да им го позволяваш ! Могат по принцип да дават мнения и съвети, но нищо повече. Останалото вече прекрачва границите, а ти си пълнолетна и независима от тях, време е да направиш тази крачка(колкото и да ти е трудно) и да се изнесеш.

 
  ...
преди: 2 години, 8 дни
hash: f40d4f9414
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ще продължават, ако им позволиш. Изнеси се и им наложи граници - без такива приказки, без физическо посягане и пълно съобразяване с вас. Например да не идват у вас неканени. Аз лично не бих им казала и къде се изнасям докато не съм сигурна, че ще се държат нормално. Ако не спрат с глупостите, имате пълно право да спрете всякаква комуникация с тях. Това, че са ти родители, не означава, че си длъжна да ги търпиш без значение как се държат с теб.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 дни
hash: 264faf1a5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Дали някой ще продължи да те мачка зависи само и единствено от теб, дали ще му позволиш. Ако сега се изнесеш и ходиш да им ревеш колко ти е трудно финансово или как не се разбираш с мъжа си и какви семейни проблеми имате, за какво сте се скарали с него, ще те мачкат разбира се. Ако обаче когато се видите изглеждаш щастлива и само се хвалиш как заедно сте си избрали и купили всяко дребно семейно нещо, като нова метла или нов комплект вилици примерно, те ще млъкнат и дори като се уверят че се справяте, ще започнат да ти дават или парички, или подаръци с покъщнина, или пакети храна, с които да ви помогнат.

 
  ...
преди: 2 години, 8 дни
hash: 3e3f4aeb50
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   После като голямата любов на 20 те остави, да не ревеш, че няма къде да живееш. Как ти се занимава на тези години с брак, бебета и слугуване? Твоите връстнички ще живеят, ти вкъщи до печката.
Може би се опитват да те спасят от огромна грешка. Поживей с тоя малко, виж дали ще стане, тогава пръстена

 
  ...


...
преди: 2 години, 8 дни
hash: 041a7aedc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   На 20 години ти взимаш решенията за себе си и то правилно си постъпила. Махаш се, не се обясняваш, не ги убеждаваш, защото тема за какво. С тях минимум комуникация и жи остави да тътат в простотията си. Шамарите са доста показателни. Уважение, дистанция, лични граници. Нама как баща ти са ти удря шамар. Нито е редно, нито е нормално. Българските родители искат да контролират до живот. Е да ама живеем в друго време. И не е нужно и тук да се оправдаваш, взимала си прилична заплата.... не е нужно оправдание за за се изнесеш на 20?? ..

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 26 дни
hash: 4d9b30221e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Сигурна ли си, че той е човекът за теб. Хората се влюбват лесно и почват да идеализират партньорите си.
Доколко добре го познаваш.
Не си ли прекалено млада за брак.

Хареса ми как купувате малко по малко, как се опитвате да направите жилището си приятно място за живеене, как се опитвате да градите дом.


Но дори и да сгрешиш ти си в правото си да се изнесеш. Не са прави родителите ти да те спират.
Недопустимо е баща ти да ти удря шамар. Та ти си на 20 години.

Не му проговаряй докато не ти се извини.

 
  ...
преди: 9 месеца, 26 дни
hash: bd913154a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Такива родители не можаха да разберат. че докато детето им не си счупи главата каквото и да му говорят е безсмислено.

 
  ...
преди: 9 месеца, 26 дни
hash: bd913154a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Дано да сте щастливи.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker