Как се справяте родители, загубили децата си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как се справяте родители, загубили децата си?
преди: 1 година, 9 месеца, прочетена 1641 пъти
Здравейте. Загубих дъщеря си в инцидент, тя беше на 25 години. Мина се над година, но аз съм в непрекъснати самообвинения. Че съм й отделяла малко време в последните й дни. Че не съм усетила, че има опасност и не съм я предпазила. Че не съм й звъняла достатъчно често, че да разбера по-скоро в каква ситуация е изпаднала - можело е да бъде спасена и това тежи страшно много. Може би ако не й бях дала "пространство" и ако бях настоявала да се чуваме по-често, щях да разбера докато е време, че има проблем и щеше да бъде още жива. След смъртта й научих толкова много нови неща за нея - сякаш чисто нов свят се разкри пред мен. Колко дълбоко е обичала, колко много е страдала, колко е прощавала и колко хора е ценяла. Някои от тях дори не бях чувала. Писала е толкова красиви, емоционални разкази. Преживяла е травми, за които и гък не е казала. За първи път видях албумите й със снимки - всички снимки са надписани. А тя сякаш не обичаше да се снима, до последно така си мислих. Обвинявам се, че не съм я познавала толкова, колкото сега. Уж се интересувах от нея, уж говорехме какви ли не неща. А е имало толкова скрито.
Почти непрекъснато дъвча едно и също в главата си, разбирате ли? И не знам как да се справя, как да преглътна тази загуба, как да продължа напред. Продължава ли се изобщо напред? Единственото, което откровено искам да правя, е да вървя по нейните стъпки. Да чета писаното от нея, да обикалям местата, на които е била, да се срещам с хората, които е харесвала. Искам да чувам името й, да говоря за нея, да слушам за нея, да бъда с нея. Искам да я видя, да я прегърна, да чуя гласа й.
Има един психолог в града, в който живея. Не ми беше полезен. Онлайн консултациите не са моето нещо, опитах и това. Не ми се удава да чета нищо различно от това, което тя е изписала. Стана ми рутина и чувствам, че трябва да го правя, иначе сякаш не я почитам. Знам че не е нормално. Синът ми активно се опитва да ме накара да изляза от това състояние, но аз сякаш започвам да го обвинявам, че той не мисли за сестра си. А той трябва да продължи напред, нали? Нека! Но аз сякаш няма да мога. Не знам... Вие кажете.
Коя е най-добрата фаза, в която сте изпадали след кончината на детето си? На какво изобщо мога да разчитам?
Имам внуци, опитвам се да не ставам досадна и да не ги травмирам, но ми е трудно и през повечето време по взаимно съгласие със сина ми, не ги виждам. Просто не съм в състояние да се грижа за някой друг. Не съм в състояние да мисля за някой друг освен дъщеря си. И знам че не е нормално, но сякаш не виждам друг път.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 9 месеца
hash: 2f4c5c0377
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Съжалявам за претърпяната загуба, от която няма по-тежка за една майка! Никакви думи не може да са утеха при такива обстоятелства... Искам само да ти кажа, че от самообвинения и чудене какво би станало, ако бе сторила нещо друго, няма полза, тъй като никой може да каже как бива се развили неща иначе. Нека спомените за твоята дъщеря са повод да се гордееш с нея, да съпреживяваш нейните радости и преживените заедно хубави моменти!
Може би ще ти е полезно да споделиш и в ето този раздел, защото там има много други майки в твоето положение и биха могли да ти дадат съвет и да почерпите взаимно опит:
https://www.bg-mamma.com/?board=432

- КП

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: a7d1ba3668
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Здравейте, съжалявам за дъщеря Ви! Наистина се надявам да е на по-добро място.
Колкото и да въртите сценарии в главата, аз смятам, че всеки човек има един път пред себе си и колкото да отива в ляво или дясно на финала е там където е било писано. Дълга история е, но в семейството ми има загуба на близък, които заради сън е сменил начина на транспорт и пак загуби живота си. Та така. Според мен потърсете онлайн психолог, вече доста правят консултации и познати са доволни.
Опитвайте се да мислите за хубавите моменти с детето си, не за това, което мислите, че е можело да се направи, защото никой не може да гарантира различен сценарии.
Искрено Ви желая да намерите начин да продължите, отделете време и на внуците. Кажете колко прекрасна е била леля им.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 60dda9a5f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Минавате през труден период, когато се обърнем назад, винаги
ни се струва че е можело да направим повече, но не винаги реално е така. Изумена съм как точно сериозните теми и проблем като вашия хората избягват да коментират, а пишат какви ли не коментари по другите. Съболезнования, никой никога незнае, какво ще му поднесе живота един ден

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 6 дни
hash: ddd041702b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Съжалявам.
Не съм преживяла това. което ти изживяваш и по$добре да не го изживявам.
Разбирам те. Не се самообвинявай.
хубаво е. че имаш й син.
Заради него н„трябва да продължиш напред.
Ще мине много време когато ще позабравиш болката но имаш и син. Помисли и за него.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker