Искам да имам собствено жилище - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Искам да имам собствено жилище
преди: 13 години, 1 месец, прочетена 7095 пъти
И така накратко историята ми или моята голяма Драма. Като се замислям ми идат проблясъци на бистър ум но когато има кой да те обърква положението се влошава. И така искам съвет от хора който не ме познават и са напълно безпристрастни и нямат никакви задни мисли -напълно непознати.

Омъжена съм и имам дете на 8 години сега завърши първи клас. Разбирам се с мъжа си мога да кажа че всичко ние наред но проблема ни е че вече 10 години живеем под наем. Това ни тежи най много не можах ме да вземем кредит за да си вземем наше жилище.

Преди 5 години свекърва ми отиде на работа в чужбина уж за малко а тя взе че се установи там и вече е напълно законно там. И така след това уточнение идва ред и на моята драма. За да ни помогне по някакъв начин предложи да замина при нея за да изкарам някой лев за да мога да си купим и ние така мечтания дом. На нас ни е ясно че няма да стане за ден за два поне година че и две ще минат докато събера аз някой лев и тя да ни помогне за да си купим жилище. Но проблема ми идва от това че всички мой роднини едва не ме анатемосаха че ще си зарежа детето и ще замина. Толкова ли лош родител съм. Това ми е голямата болка. А мъжа ми наистина е добър баща. И знам че го оставям в добри ръце. Майка ми като всяка майка е против да замина защото смята че двамата няма да се справят сами. Тежи ми че не ме подкрепят тежко е да ми казват каква грешка правя че си оставям детето че няма да съм при него в лошите му и добри моменти. Да така е разбирам го ама нали е за наше добро. Един ден да не се влачи като нас по квартири да имам какво да му оставя да има покрив НЕГОВ над главата. На нас никой до сега с нищо не ни помогна в живота а ние с мъжа ми искаме детето ни да бъде осигурено в неговия живот. Каже те ми моля ви дали това е грешка дали това е толкова голяма драма или... не знам а полета ми е след месец.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 54

преди: 13 години, 1 месец
hash: cae748b565
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Че никой не ви е помогнал с нищо досега си е ваш плюс - не сте и длъжни на никого с нищо. Просто много сте проточили живеенето под наем, а да изплащате цял живот кредити - да ви пази Господ. Тъй че особен избор нямате - заминавай, а тези, които те обвиняват и спират, ги помоли да ти предложат по-добро решение или да си затварят устите. Сега с работата в чужбина е по-лесно, но преди години, когато тръгнах нелегално в неизвестното, вечните роднини казаха вечната глупост - да не тръгвам, то нещата щели да се оправят - добре, че не слушах глупаци, и досега щяхме да се врем натясно. Още повече свекърва да кани снаха си е събитие. Но по-добре разчитай на себе си, купете си жилище без "помощ", за да сте независими, е, всичко си има цена. Колкото до детето, не се трудете само и само да не се влачи по квартири, нека това жилище да си е за вас, а времената се менят, не се знае къде ще го отвее животът. Предполагам, че свекърва ти гледа възрастни хора или чисти къщи - много често срещана и търсена женска работа в чужбина, затова кани теб, но не може ли мъжът ти да емигрира? Все пак майката си е майка.
Мечо Пух

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: e204688dd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен е грешка ти жената в семейтвото да се наемаш да работиш в чужбина за жилище и то при свекърва. Не само детето а и мъжът ти ще почувстват липсата ти. А може и да свикнат да се оправят без теб. Едно е да замине мъжът съвсем друго е майката. Таткото колкото и да е близък с детето не разбира емоционалното в децата. Хората са казали "Майчина прегръдка". Глупаво е да лишаваш детето от майка на 8 год заради нещо матерялно. Разбирам те живяла съм на квартира 8 години сега изплащаме жилище но да се раздели с детето една майка. Помисли добре заради жилище от какво лишаваш себе си и семейството си. Сложи нещата на кантар и виж кое е по добре, да те лишат от майка на 8 или от жилище което винаги можеш да печелиш пари за да купиш. Ние българите мислим много погрешно понякога "моят дом моята крепост" не го тълкуваме правилно квартирата също може да е наш дом. Сто къщи не могат да заменят липсата на мама и то на такава крехка възраст. Пък и като си на квартира си мобилна винаги можеш да се преместиш близо до работа училище и т. н.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 8fae0ce406
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей Мечо Пух точно така е тя гледа възрастни хора и естествено че ще предпочете да вземе мажа ми но за мъже въобще не можела да намери работа било по лесно за жени.Вярно е също че майката си е майка ама ................ . Това е.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 6b1593e4d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мила, влизам ти в положението и знам колко ти е трудно. Не сте ли мислили по варианта да заминете с мъжа си за известно време? Ако можеш да оставиш детето си на твоите родители и ако си сигурна, че ще бъде добре обгрижвано и контролирано, разбира се. Няма вариант, в който единия или двамата родители да заминат за чужбина и сина ти да е щастлив. Но така поне няма да усети липсата ви в много голяма степен. А и в днешни дни не е толкова трудно - ще можете да се чувате по телефона или да се виждате по скайпа и така ще знаеш постоянно как е и какво ново има около него. Погледни и от друга страна - когато сте двамата с мъжа си няма да си липсвате както когато сте разделени. Знаеш, че ако не си дълго време с един човек чувствата ти започват да изстиват. Докато ти се трудиш да изкараш някой лев за семейното ви жилище току виж той си намерил някоя друга. Не забравяй, че мъжете са животни и имат нужда да бъдат задоволявани постоянно! Независимо колко е мил, добричък всичко се очаква - тихите води са най-дълбоки!
И не на последно място - ти ли си тази, която единствена ще се блъска за да има къде да живеете? Да не би ти да си единствения родител на това дете? Попринцип мъжът е този, който трябва да осигури ЖИЛИЩЕ, а жената е тази, която трябва да го направи ДОМ.
Момченцето ти е още малко и вероятно няма да иска да заминете. Отначало ще му е много трудно и много мъчно за вас, но с времето ще се примири - все пак вие няма да останете завинаги в чужбина. Един ден като порастне ще му обясниш защо е било нужна временната ви раздяла, но тогава ще го оцени и ще е много по-щастлив, че си има дом, а не се влачи по квартири.
И последен съвет, че много се улях :Д По - добре е да заминете сега докато е малко детето, за 2-3-4 години ще натрупате нужните пари и ще се приберете при него. По-лошо ще е ако чакате да порастне - като стане тийнейджър трябва да сте до него, защото днешната младеж води много по-напреднал живот - недай боже да пропие, пропуши или да се занимава с наркотици!!! Тогава бабата и дядото няма да са в състояние да го спрат, нужна ще е вашата родителска помощ и контрол!!
Замисли се над думите ми, мило момиче. От написаното от теб си направих извод, че си зряла и с труд и желание можеш да усъществиш целта си!! Нека семейството ти бъде живо и здраво, направете всичко за да сте щастливи заедно!

НЕВЕНА

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 5005b3f73d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз с приятелката ми все още не сме женени и нямаме собствен дом, а това е една от основните причини да нямаме все още дете въпреки, че и двамата искаме. При мен нещата стоят по малко по-различен начин имам по-малка сестра, а родителите ми дадоха на нея жилището, а аз да се оправям както мога, упрекват ме за всико и подкрепа нямам никаква от тях, добре, че е приятелката ми иначе съм се сринал тотално. Относно жилището стягай багажа, замини някъде в чужбина, установи се там и си вземи семейството с теб, за година две ще успееш да се оправиш и установиш. Тук човек няма перспектива вече, всичко отива на ма.... си, аз лично за себеси съм решил, че до две години ако няма положително развитие на нещата ми хващам влака и никой няма да ме спре и върне тук. Но ти не се чуди дълго защото времето минава, но си запазете самостоятелността ако искаш да имаш здраво семейство /лично мое мнение/. Успех!

 
  ...


...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 6f80256304
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Защо си мислиш, че в чужбина ще спечелиш много пари. Аз лично се върнах от там защото сметнах, че спестявайки от наем (аз имам жилище в София) и от по-ниските цени тук, ще компенсират разликата в заплатата. Много малко са хората които могат да си намерят толкова добре платена работа в чужбина че да искарат за жилище само за една година. Сама съзнаваш, че тръгвайки на там става дума за поне 5 години. Време в което със съпругат ти ще се очуждите и детето ще порасне.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 389b1d60f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами заминавай, ако е за малко и това няма да рразбие семейството ти. Иначе и аз съм на мнението, единия тук, единия там, не става. Детето ще страда. Аз като малка така израстнах, само че без баща, той се отдели от нас, уж да изкарвал пари, само дето нищо не изкара. И сега като се върна назад и да ти кажа усещах си разликата и ми липсваше. Едно малко дете не разсъждава като големия човек, то си иска мама и тати и не го интересуват жилища и пари. Не знам, прецени си, ако е за години според мен не си струва. Много хора живеят под наем, не сте единствени, дори аз и приятеля ми сме под наем, и въпреки че можем да си позволим жилище сме под наем. Не е болка за умиране това.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 8fae0ce406
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз съм с драмата- до Невена. За жалост няма на кого да разчитам дори и за една минута. Моите родители се разведоха аз докато бях на 6 а сега съм на 30 години и всеки пое по своя път. Всеки създаде семейство и всеки си имаше по едно НОВО дете и ние с сестра ми останах ме назад в миналото им и нас както се казва кучетата ни яли. И така те сега си имат синове и тях си гледат. С две думи аз се нямам нито с майка нито с татко те сами се отказаха от нас. Има сигурно други жени който заминават и оставят децата си но и със сигурност имат едни мили родители зад тях. Така че това подсказва само по себе си че двамата няма как да заминем заедно. И дано да се оправя мисля че съм инат и трябва да стане.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 6b1593e4d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ако става въпрос за гледане на възрастен човек имам позната, която е на тази работа в Гърция от няколко години. Доколкото знам се връща често в България - по празниците, за рождените дни, най-малко на 2-3 месеца. За съжаление вече няма как да поддържам връзка с нея и няма как да ви свържа, защото нямам координатите и, а и почти не си ходя в родния ми град. Ако в страната, в която е свекърва ти можеш да си намериш подобна работа не се колебай! Ще е много по-добре да се виждате на 2-3 месеца, отколкото по-рядко. А и ако апартамента или къщата, където живее човека, който ще гледаш, е голям/а можете да се договорите да ти идват отвреме навреме нагости. Особено ако гледаш някоя стара баба или стар дядо без поколение - мисля, че дори ще се радват на детето ти като на свое внуче!
Един съвет ще ти дам - ако имаш възможност избирай човека, който ще гледаш да е колкото може повече добре със здравето, нали не искаш да сменях памперси и да повръщаш от миризмата им и краста да те боли да ги вдигаш от леглото!
Обмисляй много добре какво ще правиш с живота си! И рискувай! Без да си опитала няма как да знаеш какво може да спечелиш и какво да загубиш!
Поздрави,
НЕВЕНА

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: c4c89884d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   колко плащат за гледане на възрастни?

 
  ...

...
преди: 13 години, 1 месец
hash: ea3b9cd64d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   прав е номер 2!
Мога да стана банална - но така е, когато човек се омъжва и жени млад, сори.
Според мен е много асоциално да си оставяш детето, за да гледаш чужди хора, за да купуваш ти апартаменти. СЕГА ДЕТЕТО ТИ СЕ НУЖДАЕ ОТ ТЕБ, от възпитание и внимание.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 7231b565f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм авторката да много благодаря на всички за подкрепата и критиката. До номер 11 само ще кажа че през целия си живот е имала родители да себе си. А аз млада се ожених не щото толкова ми се искаше мъж а това беше един вид бягство от гадния ми живот при майка ми и втория и мъж. В мажа си открих всичко което съм искала да има бъдещия ми съпруг. Благодарна съм че не съм направила погрешен избор и че живота ми продължи с него рамо до рамо. Ти си имала тези възможности който аз нямах и аз исках да уча. Приеха ме на края на първия семестър майка ми каза че напуска работа защото брат ми не се справял сам в училище и тя трябвало да го посреща изпраща и т. н. И в един момент пък баща ми се запъна и каза щом майка ти не ти помага с пари и аз спирам издръжката оправяй се както искаш. На мен какво ми остана почнах работа и училището остана само в мечтите ми и в минало то ми. Ние с теб сме раснали в доста различни светове а аз цял живот съм мечтала за мой дом за моя крепост да се прибера там където ще намеря спокойствие утеха сигурност. Това е мечта още от дете защото мъжа на майка ми като хванеше да ме бие това продължаваше с часове. И при всеки бой аз за да не обръщам внимание на болката винаги си казвах в моя дом в моята къща той няма да може да дойде аз няма да му отворя и той няма да може да ме бие. Това е една от причините едно друг важно нещо ще разбереш като самата ти имаш дете тогава съм сигурна че няма да мислиш така и ще трепериш да му дадеш целия свят в краката му и всичките звезди ще накараш да светят за него. Но аз не те съдя за написаното по горе това е твое мнение но то ще бъде променено в същия момент в който ти дадат детето ти в ръцете.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 214d152677
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Мислих да не пиша, но последния коментар ме провокира. Виж, ако мислиш, че ще можеш да усигориш по-добро бъдеще на детето ти, благодарение на заминаването ти, замини, опитай късмета си. Не забравяй обаче, че една връзка от разстояние трудно се поддържа, нямам предвид връзката дете майка, защото тя не може да се разруши, а по-скоро партньор/партньорка.
Иначе имаше един филм: Пот, тениски и... не помня заглавието толкова добре, ставаше въпрос заз работниците в индия, които спят в цеха на пода и получават за всяка ушита дреха изключително малко, защо не се образова, така че да намери той по добра работа. Отговорът му ме разплака(а това става изключително рядко). Човечеца каза: за мен няма смисъл и време, всичките пари, които изкарам пращам на детето си, така че то да може да учи и да има по-добро бъдеще от моето...

Лола

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 214d152677
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   До 11, гледам си изписала цял роман, явно това ти е лична болка... колкото до мнението ти, като те поутупа живота, ще видиш, че не всичко става така както го планираме, а още по-малко както го планираме. И за съжаление, нашата държавица в момента не дава никакви възможности за хората, които искат да създадът семейство(като изключим циганите). И не виждам защо всички в една държава трябва да имат висшо, за да могат да намерят що годе нормална работа... а кой кога се е оженил и дали му е рано или не... там не те бърка, това ти го гарантира конституцията на същататая държавица.

Лола

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: ea3b9cd64d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Авторке, живей си живота както искаш - да, израсли сме в „различен свят“

Върви, чукай си главата, ще напиша пак коментар на историята ти „Изоставих си семейството заради апартамент“

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 1 месец
hash: c0b3760d8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Беше се поизгубил познатият назидателен стил /11 и 15/ на партиен секретар - многословие, повторения, лъха на обида от живота и на злоба, появява се под различни имена в различните раздели, винаги с чувство на превъзходство и тон, нетърпящ възражения, с готов отговор на всичко. А авторката се нуждае най-малко от това - проблемът и е проблем на много хора в родината, собственият дом за нас, българите, е символ на спокойствие и увереност и още много вода ще изтече, докато постигнем мисленето на средния европеец, като първо ще трябва да постигнем стандарта му. И тук може да се живее под наем, който има едно предимство - мобилността, само че едно е да се мести бекяр с две чанти дрехи, друго е семейство с всичкия салтанат на битието. И едно разсъждава несемейният, друго семейният - всеки си знае хала и си носи кръста. Най-добре е семейството да е заедно - дали тук, дали там - където се чувства по-добре. По-горе подчертах, че всичко си има цена и е добре да се помисли дали си струва да се плати - за рисковете на раздялата вече беше писано подробно.
Мечо Пух

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 4f3d3977c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Мечо Пух, спокойно - не съм се загубила и не съм спирала да пиша - просто бях на твоето мнение напоследък или на това на средностатистическия български човек, затова и не ми трябваха чаршафи.
И да искам, не мога да пиша като партиен секретар, защото не познавам такива, не е трябвало да им слушам бълвочите по телевизията и да им козирувам, това принадлежи по-скоро на твоето време.

Хора, не ви чакат НИКЪДЕ с отворени ръце, ако сте прости работници, ако не знаете езика и културата.
НЕ ПОЗНАВАМ и едно семейство оцеляло гурбет на жената за по-продължително време от 3 месеца, познавам много разбити семейства и то на по-възрастни жени - след 40-45, който отидоха, за да подпомогнат децата си за образование, за балове и т. н., даже не заради апартаменти, а само за 6 месеца до година! - ами сега са разведени жени, какво остава за едно младо семейство!

Всеки си има глава на раменете, оправяйте се. каквото и да става!

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 4a63d764f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Чудех се дали да се изкажа и аз ама ще си го кажа. Чувам коментари как мъжа ще си намери нова булка как ще си разбият семейството как тя ще страда сама и с апартамент. Само не мога да разбера защо набедих те горкия и мъж че ще си търси жена дето не само ще му топли леглото и сърцето. Виждам че това е главния проблем и това че детето ще остане без майка. Авторката не споменава никъде че ще отиде и край свършено е и няма да се върне.
Аз съм мъж и моя баща ни изгледа сам по стечения на обстоятелствата. Но той ни гледа от тогава аз като бях на 5 а брат ми на 3 и вече като и брат ми се ожени тогава татко реше да помисли и за себе си. А въпроса с детето че ще расте без майка аз не видях авторката да е писала че го зарязва и отива да създава нова семейство. Аз раснах без майка и мисля че пораснах достоен човек и даже да прозвучи че се хваля сам съм по стойностен човек и от мой те приятели който израснах до полите на майките си. Научих се да се изправям пред живота с вдигнат глава и да се боря а не пред всеки проблем да се огъвам и да бягам при мама да ме защити и да чакам да ми превърже рани те. И да не е така мрачно всичко ще кажа с тон на шега ще че не трябва тя да се притеснява че той ще си намери жена ами съпруга и да се притеснява че тя там ще е свободна без да е обвързана с грижи те за дете то и той трябва да се тревожи що то той и човека с опашката. Извинявайте ако хумора ми е малко черен.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 4a63d764f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Здравейте пак аз сам авторката. Чета с доста голям интерес всичко което се пише. Искам сама да кажа че не търся да се оправдавам за взетото от мен решение с различни доводи примери или случки. Това решение го вземах в продължение на две години така че е доста изстрадано и доста трудно.
Всички който са под наем съм сигурна че им се завива свят като дойде дата та на плащане на наема аз 10 години изтръпвам като трябва да дам тези пари първа бяха 80 после 100 после 120 после 160 и сега вече са 200. Помня ги ще се учуди някой как да не ги помня работя и моята заплата при хазаина. И другото което ме боли детето тъкмо свикне и си намери другарчета трябва да се местим щото на единия сина му се омъжил и му преписал апартамента другия пък внук му решил че не може да живее с родителите си и бил голям и му било нужно лично пространство и хайде ние пак с куфарите и мебелите и пак на друг то място. С извинение- да мерси не искам така да бъда мобилна. Като виждаш всеки път детето ти как се разделя с приятелчетата си и как страда щото ти си му казал че повече няма да играе с тях щото се местите на друго място да живеете и той почне да плачи. Тези сцени от живота ти те скапват. Никой не ми е виновен за това аз го знам ама все си мисля по добре да страдаме година две три от колкото цял живот. И в двата случая ще сме виновни и да остана и да замина но тук важното е от злото кое зло да избера.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 4f3d3977c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   ок, авторке - аз съм гадината, която се опита с последни сили да се разубеди, но виждам, че си взела решение вече. Съжалявам, че не успях да те разубедя, надявам се да не съм била права.

 
  ...

...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 4a63d764f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   До номер 20 авторката съм благодаря ти за съветите и всичко което си споменала е на лице. Зъбите оправени само още една процедура имам за затваряне на още един зъб лаптопа е готов с камера макар че там където отивам има и компютър и скайп и всички мобилни връзки са ми подсигурени. Разбирам притесненията ти ама като не виждаш друг изход. Не заминавам в Гърция обаче нещо явно грешно съм разказала а в Испания отивам. На следващия ден от кацането ми веднага с свекърва ми отива ме в тамошната полиция да се регистрирам че с на тяхна територия. И да права си да се върна мога винаги.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 4f3d3977c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   да помисля, авторке - добре си взела собствен компютър, ще видиш. Регистрацията добре я правиш, ама не е решаваща и не значи, че легално работиш там - виж си дали ще ти плащат осигуровки, а в момента не вярвам, че испанците са много стриктни в това, страхотна криза ги тресе, но нищо не могат властите да ти сторят дори и да си без осигуровки.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 4a63d764f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   За жалост не знам английски научих само малко испанския и то само ако ми говорят разбират ще ми трябва време да взема и да отвръщам знам какво трябва да кажа но се притеснявам още. Но мисля че като отида там ще се пречупя. А сам и малко страхлива плашлива така че не знам мога ли сама да отида в друга държава. Сега отивам при свекърва си ако тя не беше там нямаше да си го и помисля. Така че ще трябва да се задоволя с малкото. Въпреки че сега наистина ще почна на 800 евро но с уговорката че като посвикна с езика ще си търся друга работа. На мен тези неща са ми доста ясни щото това го дъвча вече две години. Свекърва ми е легално с осигуровки с здравно карта че не се сещам там как му викат с адресна регистрация и т. н. и работи в момента за 1500 евро. Незнам дали ще остана в тази държава за да изкарвам тези пари щото се иска постоянство ама и 1000 евро ще са ми достатъчни.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 4f3d3977c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   о, щом разбираш малко -стига ти толкова, това се нарича „пасивно владеене на език“ и е като при малките деца - разбират те, но не могат да кажат нищо, затова се внимава какво се говори пред тях. За месец ще се отпуснеш и ще си приказваш доста добре.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 4a63d764f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Много ти благодаря зя казаното като писах в този сайт ето това търсех подкрепа и разбиране. Имах го само от мъжа си но не и от друг. И пак много благодаря.

 
  ...

...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 7ed894df6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   ами не - аз като „гадината“ се опитах да те разубедя първо с всякакви аргументи, направо какво ли не, за да те накарам да се спреш, защото още вярвам, че правиш голяма грешка.
Но щом си решила вече, щом имаш и билети и си се организирала - тогава гледам да дам някакъв съвет като на емигрант към бъдещ емигрант.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: c4c89884d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Възхищавам се на жената от последният коментар, заклевам се. Прочетох и всичките коментари и останах без думи. Колко време е отделила, колко ценни съвети, колко е умна и информирана. Радвам се, че има такива хора. Научих много полезна информация. Която ще ми е от полза, тъй като и аз съм кандидат емигрантка. Разликата между мен и авторката е, че аз нямам мъж и деца, сама съм. И другата разлика е, че няма при кой да отида и ще поема голям риск. И аз искам да спестя за жилище, както и за кола, за висше образование и за още куп неща. Доста парички ще ми трябват май... Но за авторката искам да ти кажа, че ако бях на твое място нямаше да направя това, което си намислила. Щях да пратя мъжа си да си чупи главата в чужбина. Изобщо не е добра идеята, да не кажа, че е тъпа, не искам да прозвучи гадно. Но ти се чудя наистина. Направо немога да си представя. Когато бях малка нашите бяха търговци в чужбина и постоянно пътуваха. Гледахе ме леля ми, баба ми отвреме на време. Ревах дни и нощи за майка ми, така ми липсваше, че беше болезнено, сега като си спомня тръпки ми побиват. Баща ми не ми липсваше, не че не го обичах, напротив, но къде ще сравниш майката с бащата, няма място за сравнение. Не усетих липса по него... Та гледаше ме леля ми... Веднъж нашите заминаха по-надалече на гости на техни приятели за около един месец. Когато се върнаха, дори не им се зарадвах. Обичах леля си повече от майка ми. Минаха години и до ден днешен обичам повече леля ми.
Това ти го казвам да видиш какво нещо е детската психика и колко е крехка. Според мен ти си го решила вече, но аз да си кажа мнението. Пожелавам ти всичко хубаво от сърце и се надявам да вземеш правилното решение :)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 4a63d764f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Тук не е важно кой къде да си чупи главата а крайната цел. Когато двама души гледат в една посока това няма никакво значение кой и колко жертви ще направи. Отдавна сме спрели поне ние двамата да си търсим сметка ти си мъж ще печелиш парите в къщи аз съм жена и ще бъда домакиня. Сега аз заминавам защото в момента има работа за мен утре може да има работа за него по заплатена той ще допечели парите за дома пък аз ще се върна да гледам детето. Това е никой на се скатава от нас двамата проста сме решили най накрая да постигнем целта си. Няма просто никакво значение кой ще работи повече за тази цел.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: c4c89884d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   добра вечер,дами

нека той замине тогава,ама няма да замине той щото го мързи и чака всичко наготово
един истиснски мъж няма да допусне жена му да замине а той да стане майка вкъщи
или той с друга цел е съгласен има да пие да ходи по жени охоо нека му е зле
замисли се и лека нощ от мен

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 003df28021
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   29, аз съм „гадината“ - не мисля, че си права. Просто в случая свекървата е удобна да намери работа. В повечето случаи мъжете изобщо не искат да пускат жена си, но склоняват, поставени пред логичните и доводи - какво може да каже той, да не му е робиня, не може да я спре, а само да я подкрепи в начинанието и, иначе ще има всеки ден караници и скандали.
Но според мен, момчето се е надценило и си няма представа, какво значи да въртиш домакинство и дете, да работиш и да се справяш с всичко и вечер да си сам.
Още един практичен съвет към авторката - гледай вечерно време да си достъпна на скайп за мъжа си. Той си мисли сега - какво пък, без секс ще издържа, мога да се справя с домакинството, с детето - дали ще ми стои женката тук, или при майка - все едно. Така мисли сега, но той е свикнал вече с жена си и когато я няма ще изпадне в дупка, в самота. Поддържайте връзка непрекъснато и нека ти да си за него вечер в скайп, не друга(и).
Бъди готова да простиш физическа изневяра, да - цената не е малка, но какво пък? Какво е сексът - един физически акт. ТОЙ В МОМЕНТА действително възнамерява да ти остане вярен, но тялото е силно, а духът слаб, НО НЕ Е ВЯРНО, ЧЕ ГО ВЪЗНАМЕРЯВА нарочно и затова праща авторката! Ако си има прилична работа в България освен това, защо той трябва да я губи? След това може да не намери такава работа.

Ако мъжът ти те посрещне усмихнат, ако се справи с децата, ако се държи нормално, когато си дойдеш в първата отпуска - няма друга, поне не емоционално и тебе си обича, а ТОВА Е НАЙ-ВАЖНОТО.
29 - как искаш баща с малко дете да ходи да пие и по жени? Луда ли си?

П.П. в момента има реална и добре платена работа за български мъже-работяги в корабостроителниците в Дания и Северна Германия, в Германия още по строежите, в Париж по строежите. Не препоръчвам Англия, защото е скъпо, а искат човек сам да си покрива разходите, да си търси жилище и да си купува храна. Забравете за гръцките и испански полета.
Предимството при работата на мъжете, която изброих е, че се връщат на всеки 3 месеца, стоят три и пак заминават. И въпреки това - много от тях също са загубили съпругите си, или просто не могат да издържат на този живот и се връщат. Не е лесен гурбетът и за мъже, и за жени!

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 1 месец
hash: d66aa6307d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Мечо Пух е прав! Някой помни ли Росирос? Тази, за която говорим с Мечо я надмина! Не мислех, че е възможно, но тя успя!

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: c4c89884d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   До "гадинката"
номер 29 съм момче, незнам защо реши че съм женска
все пак знам мисленето на нашия пол
не бих пуснал жена си освен ако няма да мърсувам зад гърба и
детето го оставям на някой или на градина
и си наваксвам изгубеното време

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 2203108483
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Скъпа авторке, здравей!
Аз няма да седна да те критикувам и да ти казвам дали си взела правилно решение, или не. Всеки и знае проблемите и възможностите - всеки решава сам за себе си.
Аз живея от 17 години в Гърция. Омъжена съм и имам дете. Работя в тукашната национална статистическа агенция.
Единственото, което искам да те посъветвам, е да обмислиш добре дестинацията си. Гърция в момента се намира в наистина дълбока икономическа криза. Работа няма и за тукашните, та камо ли за чужденците. Да, дори и толкова подценена работа като гледането на болни възрастни хора, вече е дефицит. Сами си ги гледат, или предпочитат гъркини, защото вече претенциите им относно заплащането не са по-ралични от тези, на българите. Дори и да намериш работа, над 500Е няма да получиш ( че и много казвам). До година - максимум две, Гърция ще фалира и ще напусне безславно еврозоната.
В Испания ситуацията не е много по-различна. Както сигурно знаеш, е на първо място по безработица в Европа, а най-лошото тепърва предстои. Дано не съм права, но се опасявам, че разходите, които ще направиш за това пътуване, ще надвишат приходите, ако изобщо има такива!
Преприентирай се - най-искрено те съветвам. В Скандинавските страни се заплаща добре, а и работа все още се намира. Имат си агенции по заетостта, подхождат сериозно към икономическите емигранти и обикновено им намират работа. Същото важи и за Германия, и за Австралия, и за Канада, и сигурно и за още много страни.
Помисли добре.. Не отивай в държава, която е с разбита икономика!

Успех!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 0d6e7f7a67
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Номер 11 да не е всеизвестната Сиси - многословната, която само спами темите с 300 реда безсмислици???

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: d3db06b6d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   Даааа, номер 34, дааа:) Тя е, разбира се, ти съмняваш ли се! Новата Росирос - специалист по всичко. Тя е също Хера, Walt, Woman, Жижу, Луна, Куклата и още мноооооого неподписани коментари - но всичките дълги, с грешки, повторения и едно и също всеки път:) Ти си третият човек след Мечо Пух и мен, който я разконспирира.

 
  ...

...
преди: 13 години, 1 месец
hash: fbdc36c9f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Ще ми се да внеса малко разяснения относно съмненията за изневяра на емигрантите, споменати тук. Ако човек е отишъл да спестява, едва ли да има време за миткане - айлякчиите мечтатели по канцелариите да забравят за 8 часов работен ден, лежачка уикенда и прочия глезотии, в това число и курвалък. Живеейки в голям град и упражнявайки първата година популярния занаят строителство, математически при мен се получи следното - 8 часа стандартно работно време плюс час почивка стават 9, около 3 часа транспорт в двете посоки - 12 часа. Обикновено предлагат допълнителни часове - средно 4 - дотук 16 часа. Остават 8 за всичко останало - хигиена, приготвяне на сандвичи и сън - на другия ден ви искат работоспособни и не се интересуват къде сте ходили след работа. За събота се плаща 150 % - как да не отидеш, в неделя 200%. Я да видим колко време остава и за какво? Разбира се, никой не ви заставя насила да работите извънредно. Издигайки се в йерархията на ресторантския бизнес втората година и за да изкарам добри пари започвах в 9 сутринта с едната смяна и приключвах след полунощ с другата - време за изневери бол. Нооооо кой за каквото е тръгнал - боклукът си е боклук и тук и там - на мнозина даже им пращаха с труд спестени левчета, поне да се приберат след година митарстване и търсене на лека и доходна работа - батьови убавци! Авторке, препоръките, които ти дадоха дотук са ценни, послушай ги, дали да имате свое жилище, дали да живеете тук или някъде решавате вие - живее се и под наем, но при това положение си купете някоя евтина къщица на село, защото като я докарате до пенсия не знам как ще си плащате наема, щом сега със заплати ви е трудно. И не сравнявайте нашите условия с европейските и нашите работници и пенсионери с техните - това са два съвсем различни свята.
Мечо Пух

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: c4c89884d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   Мечо пух, следващият път чети, преди да пишеш пълните глупости. Не става реч за изневяра от страна на емигрантката, а в случая на мъжа и, който остава в България.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: fbdc36c9f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   37, само това ли можеш да кажеш по темата? Пълните глупости са пълна истина за тези, които ще отидат да работят за общата цел, което значи, че и половинките им тук ще трябва да се посвият и да работят много за същата, за да се постигне по-бързо. Иначе който е решил да вее байрак, може да го направи и тук и там., без значение мъж ли е или жена. А мълчанието при липса на мнение е също участие в темата - да не би да засегнах нечия гузна съвест?
Мечо Пух

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 346694ad70
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   Ами отиди те ще свикнат без теб пък нищо чудно като се върнеш да завариш друга на твоито място. най добре отидете всички заедно пък работа за мъже ще си намери може месец два но ще си намери и тека поне ще се оправите и по бързо. двама да шечелят е друго нали.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 9 дни
hash: c9862d78ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   Здравейте аз съм авторката. Цял месец следях всички ваши мнения упреци препоръки. Много ви благодаря. На много от вашите мнения плаках други тежко ги преживявах но мечтата ни излезе по силна от разума. През това време през което вие ми помагах те с вашите мисли и разсъждения и аз мислих и премислях. Няма нищо по лошо в живота от това да се разделиш с детето си но също и няма нищо по лошо от това да си бездомник. Цял живот да си под чуждите стряхи. И така полета ми е утре вечер. Тръгвам. Може и да не ви вълнува и някой да каже тая с какво право ни занимава с себе си. Точно така не искам да ви тормозя с себе си. Но реших да споделя с вас какво в крайна сметка съм направил. Добро или лошо времето ще покаже и детето ми ще ме съди. Дано да не се разделя ме за дълго дано скоро пак да се съберем и дано това да е в нашия дом. Приятни дни и много щастие ви желая ще ви пиша от слънчева Испания до къде съм стигнала с мечтата ни. А тя не е голяма само 10000евро.

 
  ...

...
преди: 13 години, 9 дни
hash: c4c89884d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

44.   Стискам палци да сбъднеш мечтата си!

 
  ...
преди: 13 години, 9 дни
hash: f04f3cd7f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   постъпваш правилно ти си силна жена не се предаваи

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 дни
hash: 0d6e7f7a67
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

46.   35, пишете ме мен четвъртия човек. Ами даже имах спор с нея в една тема, та май се е засегнала, ама нищо лично, честно. Но доколкото усещам, тя не е случайна в този сайт. Прекалено много пише.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: cabc390428
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

47.   Здравейте аз съм авторката и пиша от испания. пиша за да ви споделя че всичко е много добре но не се издържа. тъгата за българия за детето и за моя живот в моятя страна е много страшна. нямя ден в който аз да не плача просто нямя такъв. нещата вървят откам сабирането на парите но от кам носталгията никак. много е трудно. виждам детето всяка вечер и се скапвам все повече и повече. не е лесно но трябва да издаржа. това ще най трудната година в живота ми. браво на хората успели да издържат в чужбина. браво за твърдоста и упоритосто при мен те недостигат.някак щге се упетам да устискам но как не знам остават още осем месеца до деня в който щте се пребера и броя всеки ден тежко е.това исках да споделя с вас. благодаря за всичко пак ще пиша.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: bcd80937ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

48.   Авторке, предупредих те, но е добре, че поне се справяш с парите....
Не се възхищавай от другите емигранти, всеки си знае, но малцина са тези, които са оставили деца в България и да ти кажа - не искам да те плаша - но това никога не завършва добре.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 15123d252c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

49.   Здравей! Аз съм на 27 години и мойта майка цял живот е скитала по чужбина, а когато е била в България е била на квартири близо до работата и. Така не е била до мен в най-важните за мен моменти и никога нея почувствах като приятелка. Тя само се оправдава, че го е правила за да ни осигури дом и пари но аз няма да и простя, че не е била до мен. Сега си имам собствен дом и всичко което е трупала уж за мен и още трупа ще отиде на вятъра. Вече пораснах и сама си подредих живота. Много грешки щях да пропусна ако беше до мен. Цял живот си спомням само как нея я е нямало. А ти за две години в чужбина едва ли ще си купиш жилище тук освен ако не работиш сещай се какво там. По-добре да вземете жилище на изплащане дори и да неуспеете да го изплатите все едно сте плащали наем. Ние така направихме с мъжа ми. Излезе ни 100 лв. по-скъпо да го изплащаме от наема който давахме на квартирата. Според мен нетрябва да си оставяш детето. Защо той не отиде в чужбина?

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: bcd80937ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

50.   49, това се опитвах да обясня на авотрката, преди да замине - сега е късно, за съжаление ти трвърде късно се включи и прочете тази история.
Ние сме набори, аз имах приятелка като теб, имах съседче, което беше виждало майка си /уж крупие в САЩ, сещай се иначе какво/ само на снимка и на видео касета... е, имаше видео, докато ние имахме един стар телевизор Велико Търново, но моята майка беше винаги до мен.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 3216c372cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

51.   Майка ти хем не ти помага, хем пък се и меси, а ти я слушаш, що за живот е това?
Ако смета че мъжа ти няма да се справя нека и тя поеме част от грижите за детето, то много лесно се мърмори отстрани...
Разбира се че ще отидеш, детето не е малко ще те разбере. Освен това остава с баща си, не с някой непознат!

Права си трябва да му оставиш нещо на това дете, не е лесно да даваш на хората пари за наем. А ако и вие успеете да се установите там, направо бягай, в България няма бъдеще

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 24d502bec2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

52.   да, направо ако заминете тримата, ти детето и съпругът ти. ще е страхотно. Защо само ти да заминаваш. Съберете повече пари и заминете тримата. Със билети за обратно връщане след месец(ще излезнат евтино). Ако си намерите хубава работа останете там.. ако не, тогава се прибирате с обратния полет... знам че товеа се е случило отдавна но кажи ми моля те... какво се случи...
илиян филипов

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 24d502bec2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

53.   51 коментар много ме изкефи затова реших да пиша коментар :P

 
  ...

1-50 от 54
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker