Жал ми е за брат му. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121300)
 Любов и изневяра (29735)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Жал ми е за брат му.
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 1351 пъти
Здравейте, от известно време чета истории във форума и реших да пусна и моята история. Жена съм на 29 години от голям град. С мъжа ми сме заедно от ученически години. Имаме момче вече на 2 години щастливи сме но за жалост не мога да кажа същото за брат му. Когато завърши поработи малко като продавач и след няколко месеца просто реши, че не му се работи и ще отиде на море. Излъга всички разбира се. Тогава без да каже на никой си взе самолетен билет за Франция и от там ни се обади да каже че се е записал във Френския легион. Всички бяхме много разстроени от това негово решение защото има семейство, хора които го обичат и така егоистично решава да постъпи в армията.
С него бяхме в един клас доста дълго време и винаги е бил общителен, мил, забавен и доста голям запалянко на тема фитнес и бойни изкуства. Беше и тайнствен не се разкриваше истински пред никой и винаги си е личало че нещо просто го мъчи, но никога не е казвал колкото и да настоява човек. Само се усмихваше и вика добре съм, добре съм.
Наскоро си взе малко по-голям отпуск от 4 месеца. През това време живее при мен и брат му, което ни радва да го видим, просто не сме го виждали от сигурно 4 години вече, дори за раждането на сина ни не дойде. Но откакто си е вкъщи вече 1 месец забелязваме, че няма нищо общо с момчето което познаваме. Станал е тих, студен, не се усмихва, погледа му е станал просто жесток, има и някакви тикове да се обръща да види дали някой го следи като го прави периодично, когато сме навън. Когато сядаме на масата и си говорим не взима никакво участие в разговора защото просто не знаел какво да каже по този въпрос. Ако искаме да говори нещо трябва да го питаме как е в легиона и там вече говори с часове за Африка, Азия и Южна Америка.
С брат му мислим как да го откажем от армията. Уредих му среща с моя приятелка и като му казах да ги запозная ме погледна все едно съм извънземна. С много мрънкане от моя и на брат му страна реши да излезе на среща. Наистина и двамата са се харесали даже вече няколко пъти излязоха на среща, сега пак са заедно у тях. Но когато решихме да го питаме вчера дали мисли да преподписва договора си, понеже след няколко месеца му предстои и това ни каза, че няма това намерение. Причината е че не знае какво да прави ако напусне армията. Обяснихме му, че може да се запише да стане полицай или военен но тук на спокойно на което не даде отговор просто един неодобрителен поглед. Жал ни е за него вече е на 30 години няма създадено семейство, деца, перспектива за бъдещето си, и не знае как да се оправя когато си е у дома.
Притесняваме се и допълнително защото има сериозни рани по тялото на дясната буза има прорезна рана която сигурно е 10тина сантиметра, по гърба му има някакви странни следи като чели е ударен от гръмотевица. А за гърдите просто нямам коментар шит ли е там не знам какво е и ме е страх да знам. Питали сме го за всички тези неща и все едно ни се подиграва като ни казва, че просто е спал накриво.
Моля ви дайте някакви съвети как да го откажем и да си прекрати договора. Защото според мен този човек макар и да не го казва си търси смъртта. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 4 месеца
hash: 1208f03261
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Френският легион е един вид отряд самоубийци. Пращат ги наистина на ужасни места, виждали са такива ужасии, които нормалните хора не могат да видят за 10 живота. Абсолютно нормално е да има тикове, при условие, че 1 стотна ги дели от смъртта.

Преди да създава семейство, девер ти трябва да отиде на психиатър, за да видят дали всичко е наред с него. Обикновено, хора като него, страдат от т. н PTSD (Post-traumatic stress disorder) или иначе казано - много, много силен стрес.

Що се отнася до въпроса ти - надали ще успеете да го накарате, освен ако той сам не поиска.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 285f5c9f57
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

2.   Най- доброто, което можете да направите е да го оставите на мира, да се наслади на времето си в страната, роднини и приятели.
Не досаждайте с приятелки и подобни. Той ако иска жена, не е малък и няма нужда "притеснената" му снаха да му пробутва приятелката си.
Спрете се с опитите да подреждате чуждите животи по ваш вкус от "притеснение".

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: f258ac916a
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

3.   Около такива простовати селяци, всеки нормален човек би гледал гневно. Това, че на теб най-великото ти постижение е да издрискаш някое и друго лапе и да си женена, не означава, че и на всички други хора е такова. Жал й било, а на някои ни е жал как на други, обикновени и елементарни животински неща са им най-голямото постижение.

Както каза 2, не е малък, все пак е бил във френския легион. ;)

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: a7702982f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   И ти реши да го сватосваш? Това винаги ми е бил грозно и нахално. Как реши, че на този етап му трябва жена и дете?
Трябва му професионална помощ, не жена.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 1de99cf042
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Месиш се в чужд живот, налагаш. се, правиш непоискано добро, егоизъм, мислиш, че ти знаеш най-добре, кое е най-добро за другите, искаш да управляваш чужд живот. Нарушават вселенски закони. Съжалявам, дано да го разбереш. Всеки си има карма, свои живот, избор и свободна воля. Оставете този човек на мила да прави, каквото той реши. Това, че ти е мъчно и си толкова отдадена, , показва, че ти имаш липси в твоя живот. Концетрирай се върху твоя живот. Той не е на 15 г., а на 30. И това сватосване, остави хората на мира. Утре ако са заедно и нещо стане, ти ще си виновна. Остави този човек да узрее за собствения си живот. Помотни ако той иска, а не защото ти искаш. Питай го, как да ти помогна, изслуша неговите желания, а не твоите.

 
  ...


...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 8fafbe2947
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Според мен и двамата със съпруга ти постъпвате меко казано, нахално. Да не говорим че имате доста изостанала представа за щастието и си мислите че ако някой е сингъл на 30, то той обезателно е нещастен и очаква да се появи някой спасител, който да му уреди живота.
Тоя човек д здрав и прав на 30 години, достатъчно добре умее да се грижи за себе си и със сигурност не му е нужно да му се бъркат някакви досадни роднини да му дават акъл какво да прави. Нали не ви е молил за помощ? Защо тогава сте тръгнали да го сватосвате и да му търсите нова работа? Щом не участва във вашите разговори, значи нямате общи интереси и не сте на една вълна. Вие сте на вълна малки деца и семеен живот, той е на вълна приключения из далечни континенти. Не е трудно да се досети чпвек че вашия стил на живот просто не му допада и най-вероятно му се струва скучен.
Ако наистина го обичате, оставете го на спокойствие. Щом той иска да работи във френската армия, значи това му харесва и това го прави щастлив. Не иска да си търси жена и да създава семейство. Ако толкова му беше лошо във френската армия, отдавна да е избягал. Оставете го и си живейте вашия живот.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 3bd99b5563
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   "просто не сме го виждали от сигурно 4 години вече"
И сега пишман, че е дошъл човека. Вместо да му е приятно, да си почине ментално най- вече, вие го притискате като малко дете да "слуша" и изпълнява желанията на снахата и брата. Няма да го видите после поне още 4 години вероятно или ще ходи да си почива на друго място.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 1b787063ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Оставете човека да живее както той иска. Защото такива като теб, които си мислят, че знаят кое е правилно провалиха живота на много хора около мен. Завиждам на смели хора като него, който живеят само за себе си. Да бях и аз такава много отдавна да съм се махнала от България и не бих се върнала. Ама съм тъпо парче и още се мъча тук, като не харесвам абсолютно нищо.

 
  ...
преди: 1 година, 21 дни
hash: 87e60321bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Ти не се тревожиш, че може да му се случи нещо лошо а, че няма да създаде семейство.. Много важно, че няма да създаде семейство. Не е задължително да създава. По-важно е да е жив и здрав.
Поговорете с него обяснете му, че се притеснявате за него и че искате да се върне в България защото ТОЙ е важен за вас.
Спрете да му уреждате срещи.
Бих ви посъветвала да го оставите на мира но в случая става въпрос за живота му и не може да не му говорите. Все пак рискува живота си.
Нормално е да се оглежда след като е работил във Френския легион.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 21 дни
hash: 2f896cad05
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Накрая ще се окаже, че е гей, и партньорът му е в легиона, а с приятелката ти са си допаднали 'по женски".

 
  ...

...
преди: 1 година, 20 дни
hash: dc88d26ce8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Може и така да е. Не е задължително да има семейство но така рискува живота си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker