Те просто не ме разбират! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Те просто не ме разбират!
преди: 12 години, 8 месеца, прочетена 4695 пъти
На 13 съм и проблемът е там, че родителите ми просто не ме разбират! Искат да съм изрядна, да се прибирам на време, стаята ми винаги да е оправена, да не излизам често с момчета защото още съм била " малка " и тем подобни.. Омръзна ми вече!

На скоро ми купиха телефон през, който могат да виждат къде съм и с това просто преляха чашата! Не издържам вече! Омръзна ми! Отвратителни са! Знам, че го правят за мое добро, но това да те следят и да ти звънят през 5 минути мисля, че не е нормално. Просто прекалиха.

Имам по- голям брат, който постоянно ме следи и после им казва какво съм правила. Отвратително е! Вече наистина обмислям това да се пренеса да живея при баба ми и дядо ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 8 месеца
hash: 49a992f641
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Въпрос - а ти защо излизаш често с момчета? На тази възраст предполагам, че не си играете на дама?
Въобще на 13 г. е нормално момчетата да си играят на футбол, момичетата да си приказват за дрешки... Момичетата да гледат гледат срамежливо момчетата, да се харесват едни други, но ОЩЕ не да излизат на срещи.

Представям си до каква степен си прехвърлила границите, щом си принудила родителите ти да те следят...
Други родители на тяхно място щяха просто да те държат под ключ вкъщи.

Ще ти разкажа, че когато аз бях ученичка, имаше само 3 неуправляеми момичета в градчето, където учех - двете на 15 и едно на 13. Отвратителните им майки не можеха да ги спрат.
Ето какво се случи - трите девойки се влачеха по мъже. Стана катастрофа, при която едната - тази на 13 г. умря, другата се парализира за цял живот, а третата оцеля. Макар да остана жива, тя не се вразуми, а на 17 години избяга при един, който я спукваше от бой, тя абортира, после се ожени на 18 г., роди, разведе се, пак се ожени, роди още 2 деца и сега - на 38 години вече е баба.

Странно, но факт - най-големите палавници така ги приклещва живота, че рано-рано изгубват това, за което са се борили със зъби и нокти - свободата. И повярвай ми -това което ги спохожда е неимоверно по-сериозно от загрижени родители и телефонно следене.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 21cf0fdc75
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това значи, че родителите ти нямат доверие. Виж си поведението, защо е така?
Моят мъж има дъщеря, почти на 16 от първи брак, която му е създавала само проблеми и той ? подари iPhone, с който я следи тайно. Много се карах с него на тази тема, но просто не можеше да се успокой човекът, докато не се увери, че е отишла на училище, че се е прибрала и т. н.
След като тя се доказа и спря да създава проблеми, той спря да я следи.
Изводът - доверието на родителите се печели. Дръж се като възрастен, за да се държат като възрастни. Не създавай проблеми, за да не ти създават проблеми. Докарвай отлични оценки, не се шляй с момчета, за да ти гласуват доверие сега. Вярвай ми, много по-гадно е на 16 да те следят, отколкото на 13. Спечели си сега доверието им, не им давай поводи, за да можеш да се радваш на свободата си после, когато действително ще имаш нужда от нея, когато ще се появи първото истинско гадже и т. н.
Не давай просто поводи за клюкарстване и не се доверявай на брат си, ти самата не го порти и спечели довоерието му и симпатията му. Един по-голям брат може да ти даде големи свободи, но първо трябва да е на твоя страна. Действай умно!
Ядът е лош съветник.
Успех

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: c194b316e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Извинявай но ти не може да решиш дали ще се изнесеш при баба ти...!!
Или при родителите или във дом!

В тази държава има закони и колкото да ти се не иска - трябва да ги спазваш!!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 33fc28ec7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Естествено е, че си малка за прибиране късно и за момчета. Явно ти нямат доверие, но защо е така?

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 654cd50060
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Заради такива като нейните родители децата стават безхарактерни лиглыовци, които не могат да се оправят сами с живота! Как може да те следят бе, да не са НСБОБ!? Събирай багажа и се махай, по друг начин няма да се научат!

А относно коментара на Номер 2, ми и с други става така, само че няколко години по-късно, имам позната която беше подложена на такъв контрол и не и позволяваха нищо, започна да се утешава в наркотиците. В деня, в който навърши 18, просто излезе от тях и никой не я видя повече.
Беатрис

 
  ...


...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 55eeb7a300
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Здравей! Аз съм момиче на 13г. Аз имам приятелка, която е много ограничавана от родителите й. На нея нищо не й позволяват - не може да излиза дори и пред външната й врата! Това е, защото й нямат домерие, въпреки че е на 13.

Може би и твоите родители ти нямат доверие. Трябва да се държиш по-разумно, или въобще да се опиташ да спечелиш доверието им. Аз на моите съм го спечелила и нито ме следят, излизам си навън, дори и лятото съм се прибирала в 12 през нощта, но седяхме с едни мои приятелки и приятели пред блока, не сме ходили надалече.

Така че, опитай се да се държиш разумно, да не правиш глупости, по възможност носи и хубави оценки, покажи, че си отговорна. Ако направиш тези неща, според мен след няколко месеца ще започнат да ти позволяват повече неща. Успех!

Darkstar

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 7c8010b225
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аха бе ще почнат да и имат повече доверие ама друг път! Аз съм на 13, подобно положение, макар че не е напреднал стадии.. Имам добри оценки между 5-6 макар че не съм зубър, излизам с приятели, слушам много музика и си чатя по скайпа, като най-обикновен тинейджър, ама няма ли такива неща- НАПРОТИВ.
Понякога си мисля че следят какво и на кого пиша. Фейсбука ми се е превърнал в клюкарник :D, да имам късмета да добавя като приятел някой възрастен, който не познават. Охооо как така ще съм излязла и ще реша да отида до центъра без да им се обадя. Общо взето се притесняват, но така ме притискат и става брутално сигурно защото съм пубертет, а те загрижени. Редовно ми стоят в стаята, забелязвам от време на време ровичкане из шкафовете и вещите ми (премълчавам си, уж брат ми бил виновен) забелязвам всякакви дреболии и не давам поводи за каквито и да е такива мисли. Ама НА. Доверие ми имали, имат ми ама.... направо ми доказват. Както каза 5, освен да ме накарат на 18 да изчезна и да не ме видят повече друго няма да се постигне.
Има разлика м/у контрол, загриженост и чисто притискане. Проблема е, че родителите не загряват че така ни притискат и само се ядосваме и нахъсваме за какво ли не. Че и на мен в моменти на яд ми е идвало да взема да се напуша, че поне да има смисъл от всичко това ;ddd. Нищо че не съм такъв тип.
Aвторке бързо баба ти и дядо ти ще те върнат при родителите ти, нали се сещаш че за майка и баща на твоите. Успокои се, кажи им в прав текст че не си такава. Защото, по дяволите, те са те възпитавали толкова ли не се взимат за добри родители!? Гледай да ги избягваш или поне да се правиш на неразбрало тъпо същество незнаещо за контрола на родителите му. Така или иначе все някога ще те оставят на мира, аз примерно мога да излизам с момчета (ем не съм питала за среща, ама събиране на приятели-да), нямам такива телефони (квато съм импулсивна веднага бих зарязала супер телефона за боклук от 10 лев, с който няма да ме следят)... с времето все ще има някакво подобрение. Ама да не ти пука, колкото повече го мислиш толкоз повече се ядосваш.
Но се замисли, може квартала ти да е опасен (моят е), или пък да те сравняват със себе си на твоите години, да гледат от приятели, или пък просто да са прекалено изплашени. Да не забравяме, че си просто едно 13 годишно момиче, любовта на живота за педофилчетата и идиотчетата.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 49a992f641
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   до 5
Беатрис, ти си престъпница да подстрекаваш едно дете да си събере багажа и да се маха. Че не си с всичкия си е ясно, още по-страшно - ти си злодей.

Твоята позната, която е вземала наркотици - нали се сещаш колко й е бил акъла, за да посегне към тях - родителите са си я познавали, затова са се опитали да я спрат. Невъзможно е нормален човек да стигне до наркотик, за да накаже родителите си.

П. П. Добре че си изпуснала бисер: "лиглыовци", та поне се успокоявам, че навярно си още недорасла, а не просто луда....

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 6d49724ec1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Номер 8, тя каза, че може да отиде при баба си и дядо си, защо да не го направи? Това си е неин избор, никой няма право да определя живота ти. А в този случай не аз съм престъпница, а родителите и, защото е незаконно да се следи човек без негово съгласие. На мен от малка ми се наложи да се оправям сама с живота, преминала съм през АДА и това сега ми помага много. Цял живот до полата на мама, и накрая не постигаш нищо. Както и да е, не съм длъжна да давам обяснения. А моята позната започна да се дрогира, защото заради родителския контрол нямаше никакви пълноценни изживявания. Искмено се надявам сега да е добре и да е щастлива най-накрая. Айде със здраве
Беатрис

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 75056694a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Беатрис зачетох се в коментарите ти, не си права.
1. Родителите са настойници и детето, то няма право да избира само къде да живее. Те отговарят за него.
2. Родителите като настойници ИМАТ право да определят живота на ДЕТЕТО до 18 годишна възраст. Както решат така ще възпитават с изключение на боя, а тя не се оплаква от побой.
3. С какво тези родители са нарушили закона, че си позволяваш да настройваш детето, че били престъпници? Покажи кой член от закона за детето са нарушили.

Няма нищо престъпно в действията на родителите на това момиче, за да я следят толкова не е заслужила доверието им, даже е прегрешила доста в нещо щом и брат й я следи. Лошо няма да я учат да си подрежда стаята утре като се омъжи цяла къща ще се налага да подрежда сега от една стая се оплаква. НСБОБ следят хора в който има съмнение е сигурно и родителите имат право да се съмнават за нещо затова следят дъщеря си.

 
  ...

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 91de7097a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Бъди търпелива.. рано е още за прибиране късно.. Ако си заобиколена от деца, които са по-свободни нормално е да се чувстваш ограничена и подтисната. Опитай да поговориш с тях. Не за да те пускат до по-късно ами, за да ги накараш да ти имат малко доверие. Това за телефона е глупаво. Те не са израстнали така :)

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 75056694a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

13.   12 Като родителите не са израстнали с телефон дай да отнемат и компа на дъщеря си, те и с компютър не са израстли, щом ще я приравняваме с тяхното израстване може и телевизора в къщи да е чернобял без кабелна само две програми.

В днешно време има технологий щом дъщерята ползва и родителите трябва да ползват технологий, докато тя сама съумее да спечели изгубеното доверие ще е следена и ограничавана.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 2302351025
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   От София ли си аз съм колкото теб и при мен нещата не са така но все пак те го правят защото момичетата на нашата възраст напоследък започват да се гримират, ходят по гаджета, някои дори вече го правят, целуват се, пият и за това не се ядосвай :))) правят го за твое добро

_естел_

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 8c913c4dc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Хора животът е гаден. Днес се убедих в това, защото за пръв път ми купиха телефон а познайте на колко съм??? - На 11!!!! И не ми дават да излизам и сама и с приятелки... А пък за даскалото да не говоря! Ако имам оценка по-малка от 5 значи... Да не разправям! Дайте ми съвет а ето го и въпросът ми - Какво да направя за да спрат с това???

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 75056694a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   15 кажи за какво ти бе нужен телефон на 9-10? на 11 не е късно да ти купят, нямали са възможност, не са намирали за нужно ако постоянно има роднина с теб защо ти е. Зимно време е рано се стъмва къде искаш да ходиш сама на 11? Трябва да си четвърти клас следователно държат на оценки защото ако сега имаш по ниско от 5 в пети едвам ще вързваш оценка 3. Пети клас е един от най-трудните нови учители ужасно много нов матерял и ако сега се справяш зле то тогава. Та разбери за теб го правят не за мен или за себе си ако от сега се научиш да си подготвяш правилно уроците нататък ще е по лесно на теб

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 695d166a05
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   И ти не ги разбираш!!!
Бързаш да опознаеш живота от леката и бляскава страна която е толкова съблазнителна и достъпна. А за тъмната? Колко опит имаш за да я избегнеш или да се справиш с нея? Да сега си на 13 знаеш всичко, ще живееш вечно и лошите неща се случват само на другите. А те знаят че това е само твоя илюзия която ти пречи да виждаш нещата обективно. Те за теб са това което ти нямаш - опит. Те те допълват. И вместо да стоиш в своят ъгъл "Неразбрана, не разбрала" (както е казал поетът) се опитай да осмислиш нещата.

Да, може родителите ти да са малко параноични, но нима нямат основание - ами пробвай да си между 19 и 21 вкъщи и изслушай новините, или само разлисти който и да е вестник -катастрофи, изнасилени, убити, наркотици, педофили, трафик, аборти провалени съдби. И след това ти им казваш "Аз ще излизам с едни пичове на дискотека, и един приятел ще ни закара с кола" (само пример).

Повярвай ми мравки пролазват по гръбнака им като чуят това. И на фона на всичко това, все пак те пускат нали? Не те държат затворена вкъщи?! Може да те ограничават, но знаят че не е правилно да те лишават от твой социален живот, свива им се сърцето, пускат те и си казват "Боже, пази я!!!"

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 443194bf56
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Здравей, аз съм на 13 и просто не ме пускат до късно. А моите приятели, които са с 2 години по малки от мен ти пускат до по късно от мен. Те постоянно ни се карат и ми викат за малки неща. А, относно това с изнасянето и аз мислех така и го направих изнесох се в баба за около 1 седмица и после майка ми ме убеди да се върна вкъщи. След това те се промениха, но не за дълго за около 1-2 дни. И сега всичко наново и пак мисля да се изнеса в баба.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 7f8363bac9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Хора, темата е стара, но все пак да си кажа: Моите родители не ме пускат до по - късно от 16 часа и по - често от 2 пъти годишно! Не ме пускат и да видя приятелите си, но аз като вечно съм си вкъщи, не си и намерих големи приятели! И не ме разбират:
1. Не ме пускат навън и после ме питат защо съм вечно на компютъра!
2. Молех ги да ме запишат на пиано и в музикално училище... НЕ! И днес им казах, че ще пея на Деня на талантите. И ме питат как, че на хората им трябвали години в музикално училище! Уууууау! Знам, че ви е гадно, но не сте единствени! От класа ми някои пушат, други се гримират... Аз не, ама нали затова ми < позволяват много неща! >... ПОЖЕЛАВАМ ВИ ДА БЪДЕТЕ ЩАСТЛИВИ И РОДИТЕЛИТЕ ВИ ДА ВИ СЕ ДОВЕРЯВАТ!
П. П. Аз съм момиче, на 12, в 6 клас.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 8711800009
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Темата е бая стара, но да се изкажа, значи на 13 години е рано да се пуска дете до 10 вечерта не се знае какво може да стане в даден момент, а авторката предпогалам е заковала 20те в момента и затова не следи темата,е малко подигравателно е да не разбират родителите децата си, от друга страна се смеех на този който имаше вечерен час, само защото сега съм на 25 години, на мен никога не са ми слагали вечерен час или кавото и да е било. Благородно ви завиждам

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker