Една изгубена душа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Една изгубена душа
преди: 12 години, 8 месеца, прочетена 2992 пъти
Чесно казано незнам от къде да започна толкова съм объркан, вече не знам кой съм, не знам какво съм. Тотална обърквация читателю, разбит съм от живота разбираш ли, едва ли ще разбереш какво накара тази омраза да диша вътре в мен.

Преди време бях, просто едно момче търсещо малко щастие и любов, но не намерих нито едно от двете намерих, омраза, насилие, болка и самота. Исках само да обичам и да бъда обичан, а какво получих... обиди, унижения, псувни и бои, всичките ми така наречени "приятели" ме зарязаха точно когато бях най-зле. З

наеш ли какво е да те бият, ритат и плюят по земята и то защото така на тях им харесва, а ти да се свиеш като куче, да ревеш и да ги молиш да престанат, а те шибаняците да продълвават да те налагат, да ти казват че си боклук, нищожество което не заслужава да живее?

Знаеш ли какво е да те пребият и да те накарат да ядеш от земята като животно, знаеш ли какво е 4 години системен тормоз, подигравки и брутални гаври? Знаеш ли какво е да гледаш от страни как връстниците ти имат гаджета, приятели и личен живот, а ти да нямаш нищо, ти да си нищо, да си забравен от всички, никой да не те разбира нито родители нито никой?

В крайна сметка идва един момент, във който всичките гадости свършват, но какво идва след това, какво остава? Нищо не идва, а остава само един социално осакатен човек, годините си минават, а той няма да види нито любов, щастие, личен живот нито нищо.

Този човек се превръща във един социопат, той никога няма да може да заживее нормален живот, никога няма да може да обича, да прегъне момиче, да помирише благоухайните й коси, да се вгледа в прелестните й очи.

С времето този човек се изпълва със разрушителна омраза, за него омразата е последният шанс да отвърне на гадостите които са му се случили, да отвърне на хората които толкова дълго време са издевателствали над него, но в последствие отвръщайки на омразата с омраза той се превръща в олицетворение на всичко това което отрича и счита за грешно.

Той е едно празно същество, човек дълбоко пропукан отвътре със посивели мечти изродени във сенките на омразата, човек забравен някъде из мрачните дълбини на времето. Вече всички са ми противни и не ми пука за никой освен за семейството, разбираш ли читателю вече не съм момчето със глупавата усмивка търсещо щастие, сега съм се превърнал в такова животно, че дори и хората които ме тормозеха се отвращават от мен и от деянията ми.
Tолкова съм изпълнен с омраза, че в мен няма място за други чувства като любов, съжаление и обич. Осъзнавам в какво се превърнах и не съжелявам.

М19

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 8 месеца
hash: 6847237bc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Остани си такъв защото такъв те създал живота бъди гаден безпощаден и мачкаи всичко що се изпречи по пътя само така ще създаваш респект. Ас ако съм на твое място бих се забъркал и с мафията намери връзки с такива пичове и ще ставаш все по голям. Хектор

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 944b61871b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Разбирам те за повечето неща, освен за боя който си ял-защо, какви са причините да стане така, защо не си ги насякъл досега? Аз достигнах своя погром на личността, сам съм, никой не ме разбира, станах асоциален, но физически тормоз не съм претърпял-поне не сега! Като малък ме тормозиха доста, но навреме се научих да ги спуквам от бой, а ся в настоящето направо разкъсвам! Също тая огромен запас от злоба, но намирам начин да я отпускам от време на време. Също прецакан от любов, но не мисля че няма да мога да обичам повече-просто ще почакам повече и ще се уверя 1во, че си заслужава мъките и нервите. Не ти помогнах много, защото и аз не знам отговора към щастието и изчистване на омраза и отрицателност в себе си, но знай че не си сам! Има много други също така осакатени от това лайняно общество!!!! Бъди силен

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 9368853ac4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не се озлобявай. Сигурно много си преживял, но сега контрола е в твоите ръце. Важното е, че ти пука, както казваш за твоето семейство. Не всички хора са лоши. Явно ти си учил с такива. Опитай се да забравиш лошото. Обичай се. Така ще намериш и някой, който те обича.
Успех!
Сара

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 72b3e193b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Трябва ти професионална помощ. Не знам точно, какво ти се е случило, но според мен, е нещо, което почти никой от нас не би могъл да превъзмогне сам. Довери се на лекарите-психиятри или поне на психолог. Има методи, които ще ти помогнат да превъзмогнеш травмата, млад човек си - не се отписвай!
Не мрази, най-много от жизнената си енергия губиш с омразата. А най-голямото отмъщение за мъчителите ти е...ами да те видят щастлив и успял.
Чети литература и книги за хора и от хора, жертви на насилие. Аз съм визхитена например от начините на много жертви на хитлеризма, които са преодоляли по свои си начин травмата и са успяли да живеят сравнително нормален живот, да се релизират, да създатат семейства.
Чети книги за такива хора. Виж в библиотеката. Чети сам книги по психология, в които са описани методи, чрез които жертви на насилие може да преодолеят травмата. Ти си млад човек, ще успееш.
А като превържиш сам раните си, като спреш да кървиш, ще те намери момиче, което да ги целуне и доизлекува.
Но за сега - ти си на ход. Вярвам в теб.
А.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 7c2867edc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Само на 19 си момче, нали каза че всички гадости са свършили, защо са ти нови? Сега си огнетен, но струва ли си да съсипваш живота си още повече? имаш шанс за промяна стига да го искаш, замини на далеч от досегашното ти обкръжение. човек не се променя, тези чувства които изброи са още в теб, не губи себе си после ще съжаляваш още повече. понеже живота е гаден и никога нещата не се получават когато най-ги желаем, а след години, когато вече сме се примирили с дупката в която се намираме и си ми мислим, че излизане няма. нещата се случват, сякаш с магия и неочаквано. Съхрани себе си, не се изгубвай и ще бъдеш възнаграден

 
  ...


...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 2e52b275cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей! Коментара от №1 направо ме шокира. До сега съм виждала полезни коментари от него, но този определено НЕ е от тях. Как може да се каже на едно 19 годишно момче да се забърка с мафията и да стане още по - голям ?

Защо не започнеш някакъв спорт или ходи само на фитнес и изразходвай енергията си там? Ако нямаш възможности бягай на стадиона или където ти е удобно също помага. Но защо трябва да продължаваш да си съсипваш живота ?

Разбирам, че си огорчен от последните години, но си помисли искаш ли и останалите години за напред да са такива? Ако си настроен отрицателно към всичко което те заобикаля няма как да ти се случи и нещо хубаво.

Усмихни се, радвай се на живота потърси нови контакти с нови хора, които не познаваш и сега депърва ще се опознавате. Знам, че е много лесно да го напиша на 2 реда ей тука и толкова знам, че каквото и да ти напиша аз или някой друг ти може би няма да се промениш. Но поне опитай нищо не губиш нали ? Успех .. :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 76e3b0352a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Почни да тренираш всеки ден било то в фитнес или у дома отиди в някоя аптека и си вземи бирена мая брат ми така прави с стана мащина. Съветвам те и ти да го направиш след това почни да четеш също и всеки ден решавай задачи математиката е много полезна за развиването на мозака. Ако имаш възможност примести се в голям град като София Варна или Бургас /лично аз те съветвам в Варна/ там си намери работа също отиди в някое общежитие там ще се запознаеш с нови хора също така и в работата ще създадеш нови контакти всепак още си млад животът е пред теб!

В твой плюс е да учиш английски тови език ще ти е много необходим, предполагам че и още си девствен по големите градове курви много и даже и не взимат скъпо ходи прей си кефа и най важно като се запознаеш с нови хора не се притеснявай бъди готин за тяхне се притеснявяй и бъди себе си не позволявай на миналото да провали бъдещето ти лично аз съм в едно положение като твоето нито приятели нито излизания мн гадно и те разбирам аз съм момиче на 14 и вече започнах здраво да тренирам вече не се оставям да ме тъпчат подговарям се връщам си и трябва да призная че има ефект и тези неща които те посъвтвах преди малко лично аз ги правя и ако исскаш си остави скайп или имейл да си пишем :)

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 025dbc3b71
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Не беше ли писал в една друга тема, че си наркоман !? Би ли споделил с нас защо са те били ?

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 237eb438e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей! Аз съм момиче на 13 и имам проблем, подобен на твоя. Всичко започна, когато бях 5 клас /сега съм 8/. Имаше едно много глупаво и лошо момиче в моя клас. Всички останали й се водеха по акъла... освен аз. Тя накрая се ядоса, че не съм й слуга и наговори целият клас срещу мен и те япослушаха. В продължение намесец и половина, те всеки ден ме обиждахас ужасни неща, ритаха ме, биеха ме, хвърляха ми раницата от последния етаж на училището и ми ритаха новото яке.

Накрая не издържах и казах на майка ми и баща ми. Те като чуха се ужасиха и написаха жалба до директора в училището. Директора дойде и се скара на целия клас, но те се озлобиха, както и учителите. От там започна целия ад. Отново ме тормозеха, биеха, но и успеха ми спадна от 5 и 6 на 3. Това не се издържаше. Майка ми искаше да се преместя, но баща ми каза, че и в другите училища е същото и аз не посмях, а и си мислех, че в 6 клас ще спрат. Всяко междучасие плачех в тоалетните.

Дойде 6 клас. Малко поспряха в началото, но в средата на 6 клас всичко се започна. Успехът ми спадаше още. Имаше една учителка, която ме мразеше повече от останалите учители. Постоянно ме унижаваше пред класа, пишеше ми по-ниски оценки и ме обвиняваше несправедливо. Майка ми искаше да говори с нея, но аз не й дадох, защото мислех, че ще се озлоби.

Дойде 7 клас, един от най-важните класове. Тормозът стана още по-страшен. Всеки ден, почти всяко междучасие 1-2 момчета ми удряха шамари и ме ритаха в коридора. Учителите виждаха всичко, но нищо не правеха. Казвах хиляди пъти и на класната, и на директора, но нищо не правеха. Имам чувството, че се радваха. Аз не издържах и е имало случаи, в които ставам през час и започвам да се бия с някой, защото той започва да ме обижда или дори бие, а учителите нищо не правят. След това изкърват мен виновна. И това почти всеки ден се случваше. Успехът ми стана само на 2 и 3. Страх ме беше, че няма да вляза в хубава гимназия, страх ме беше, че на изпитите ще се проваля.

Отгоре на всичкото харесвах едно момче от съседния клас /още го харесвам/, което е и от моя квартал също, но то не ми обръщаше внимание. Представи си какво ми е било - допреди са бе пребивали, а после гледам как момчето, което харесвам се закача с други момичета, а мен се прави, че ме няма. Познаваме се с него от 6- 7 години и отначало той ме харесваше /когато бяхме 3-4 клас/, но аз него не го харесвах тогава.

Е, дойдоха изпитите. По български - г/д добре, но по математика като бях стигнала до 10 задача, погледнах часовника в стаята и видях, че остават 15 минути. Паникьосах се. Оставаха ми още 15 трудни задачи да реша. Е, написах някакви отговори, изтече времето и започна 2 модул. Дори се прекръстих, когато го раздаваха и не знам дали това ми помогна, но там имаше една много лесна задача, която успях да реша, въпреки че имах само 2 и 3 по математика. От 2 модул реших само 2 задачи /бяха общо 5/. Странното е, че дори и отличниците не бяха успяли да решат лесната задача /тя беше за 6 клас/.

След това си подадох документите и много се зарадвах като видях на 24 юни, че са ме приели точно там, където искам!! Лошото е, че след всички тези години тормоз, аз се бях озлобила. Беше ми останало нещо като психична травма.
Сега в 8 клас, класа ми е по-добър, цяло лято излизах и се забавлявах с приятели и ми беше добре. Малко бях позабравила, но все пак нещо беше останало в мен... усещах някаква тежина в сърцето ми.. и все още я усещам. Но наистина - опитай се да намериш нови приятели, на мен така ми олекна поне малко или отиди на психолог. Успех!

Darkstar

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 5793e7c10c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Ж29: Не съжаляваш, а трябва. Смяташ ли, че си единствения, претърпял подобни тормози, отхвърляне и неразбиране? - НЕ. Хората като теб са много. В това число и аз. Да, знам какво си преживял, но само за инфо - аз съм преживяла и повече гадости. И аз се озлобих, но злобата ми подейства положително:
- пресях приятелите си;
- дефинирах си морални принципи, които НИКОГА не престъпвам ;
- изготвих план - поставих си постижими цели и измислих как да ги постигна. С гордост мога да се похваля, полагайки неимуверни усилия, преживявайки куп огорчения и унижения, постигнах ВСИЧКИ свои професионални и лични цели и продължавам да мечтая...
Изпих горчивата чаша на Живота, взех си поука и продължавам - по-опитна, по-мъдра, по-оправна, по-самоуверена, а вече и много по-обичана и възхвалявана...
А завистниците останаха в сянката ми, в миналото ми. Те продължават да злорадстват. Въпреки това се опитват да се домогнат до мен, за да ми навредят, но не успяват... :))

Съветвам те и ти така да успееш да трансформираш злобата си. Обичай семейството си, но не забравяй, че хора има всякакви - и такива, които тайно те харесват, и такива, които тайно те критикуват и завиждат. Не забравяй, че истинската любов съществува (не само в романите). Вярвай и я търси. Ще се убедиш, че си я намерил след куп изпитания, но тогава по-щастлив от теб няма да има...

И не забравяй, приятели няма. Има само взаимни интереси - материални, физиологически, психологически!

Бъди добър и стойностен член на обществото! - Имай винаги собствено мнение.
Бъди себе си!

 
  ...

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 8d009876e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Извинявам се на автора, но първо ще коментирам историята на номер 10:
Darkstar, много съжалявам, че ти се е случило такова нещо... Пълен кошмар. Децата могат да са много жестоки и това, което казваш за учителите си е съвсем вярно! И аз съм била свидетел, колко много им харесва да има интриги и някой да бъде унижен! Дребни душици са те, да! Аз в училище проблеми не съм имала със съучениците, никой не се е държал зле с мен, но пък виждах как унижаваха други и се чувствах ужасно, защото не може да се направи нищо. Но мога да ти кажа, че има решение. Трябва да се държиш много твърдо като характер! Те са като хищниците-веднага усещат, че те е страх и ти се нахвърлят!

Към автора:
Пожелавам ти въпреки всичко да намериш сили да започнеш нов живот. И аз като теб смятам, че такъв тип емоции не те правят по-силен човек, а те осакатавят. Но все още си човек! При това по начинът, по който пишеш, ми се струваш свястно и добро момче! Единственият начин да имаш и ти нормален живот обаче не е като се озлобиш. Или поне не го прави към всички! Не и към хората, на които държиш или ще държиш. Защото съм сигурна, че ще срещнеш и такива и ще бъдеш щастлив и ти!

Успех!

Ginger

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 4f0efe5ba6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   От Автора: номер 9 през живота си един път на сила ме накараха да пуша от цигара и не я изпуших цялата, камоли наркотици, а са ме били защото не съм като другите да пия, да пуша и да се друсам, просто бях някак си много страхлив.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 165baf9d42
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Не си единствения, когото са тормозили в училище.
Мен например доста ми се подиграваха като бях малка, в годините преди гимназията - и не за друго, а защото бях примерно момиче, учещо си уроците. Децата са жестоки, хората са жестоки - факт. Все пак съм момиче и до физически тормоз никога не се е стигало (а и от сегашната ми гледна точка, след като съм имала щастието да срещна много свестни хора по пътя си и да създам силни приятелства, историите с обидите ми се виждат като нещо толкова детинско и незаслужаващо помнене и внимание). Но познавам няколко момчета, които яко са го отнасяли като деца - някои си остават и вече на по 19-20 озлобени и непрощаващи, злопаметни - като теб. Други, напротив - простили са, концентрирали са вниманието си върху други, по-важни неща и са се превърнали в страхотни хора, свестни мъже, с амбиции, с приятели, с любими. Това е правилният подход. (пък онези, които някога са ни тормозили, в момента живеят доста скапано... )

Едва на 19 си. Имаш цял живот пред себе си и от теб зависи какъв ще го направиш. Предполагам вече си студент - имаш шансът да срещнеш нови хора, да се развиваш. Почни да се интересуваш от изкуство, книги, кино, излизах, свързвай се с хора с подобни на твоите интереси. България, каквото и да е настоящето й положение, не е само отрепки и гадории. Готини, заслужаващи си личности има немалко - ще ги откриеш.

Само не оставяй омразата да отрови съществуването ти...

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 9959099449
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Недей така! Ти си само на 19! Живота е пред теб не се отчайвай и озлобявай. Не знам какви неща ти се е налагало да преживяваш, но се бори! Бъди силен! Ако ти се иска да поговориш и споделиш всичко, което ти тежи с някого аз съм насреща :)

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: bfd7388c30
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Не може да се даде рецепта или съвет. Много зависи от това какъв всъщност си ти, до колко е голяма вътрешната ти сила. При едни и същи условия някои могат да станат и продължат напред, други се сриват а пък трети постъпват като в коментар 1) и стават най-безмилостните гадове, които намират оправдание за постъпките си в това което са преживели.

Не си мисли че те упреквам напротив аз за себе си не знам как бих реагирал и дали бих могъл да понеса това. Това което искам да кажа е че ТИ решаваш. И все пак си на 19 влез в университет ако може в друг град и почни на чисто никой не те познава, никой не познаваш. Намери сили дори да се преструваш започни едно ново начало с усмивка без страх.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 09247f5e9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Защо не копираш примера на Брайвик? И без това 99% от българското население е абсолютно безполезно, дори не е полезно само на себе си. Недей да имаш угризения на съвестта, така ще избавиш Вселената от някоя и друга измет.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 300767b755
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   "Знаеш ли какво е да те пребият и да те накарат да ядеш от земята като животно, знаеш ли какво е 4 години системен тормоз, подигравки и брутални гаври? Знаеш ли какво е да гледаш от страни как връстниците ти имат гаджета, приятели и личен живот, а ти да нямаш нищо, ти да си нищо, да си забравен от всички, никой да не те разбира нито родители нито никой? "

Знам... Нямаш представа колко добре го знам...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker