Никога не съм достатъчно добър за баща си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121349)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18567)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Никога не съм достатъчно добър за баща си?
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 834 пъти
Здравейте,

Ще ви разкажа моята история и се надявам, ако някой е изживявал нещо подобно да сподели в коментарите.

Всичко започва от там, че емоционално не се чувствам добре в последните години. И в момента се самоанализирам, за да достигна до източникът. И вчера при един спор с баща ми осъзнах, че може би проблемът ми е, че не съм се чувствал достатъчно добър за баща ми.
В момента има коментари от рода "Ква е тая работа дето я работиш, всеки може да я работи, калпазанин си, когато нещо не може да се оправи с телефон в момента, в който му помогна, после винаги се оправдава, че аз съм му го бил развалил и т. н)
Като малък, той много работеше и липсваше често, а когато беше с нас не ми отговаряше на въпросите, защото вечно беше уморен.

Винаги се е старал със сестра ми да сме материално осигурени, не ме е биел или обиждал, но пък никога не ми е казвал, че ме обича или да ме е похвалил.

Никога не сме си говорили за чувства, или да ми е казвал, че ме обича. Никога не сме си говорили за жени и т. н.
В резултат на това, сега съм на 27 години, незнаейки как да изразявам чувствата си.
Никога съм нямал сериозна връзка, беше ме срам да говоря с жени.
Сега съм с купища бройки, но в момента, в който нещата тръгват да стават сериозни, аз изчезвам. Страх ме е да не ме наранят или изоставят. В сличаите, когато искам да бъда с някоя сериозно, започвам да я третирам много добре и тя губи интерес към мен.
В общуването с хората винаги съм бил нахакан и забавен, но сега разбирам, че това е било някаква моя маска, с цел да им се харесам и да не ме изоставят.

През годините започнах да злоупотребявам с алкохол, последните години злоупотребих и с хазарт. В момента дължа много пари и ми се наложи да се върна да живея при родителите си. Чувствам се ужасно, защото имам чувството, че отново съм се провалил в това да бъда добър син...

Как мога да се отърва емоционално от мнението на родителите ми?
Никога не съм имал намерение да бъда такова разочарование за мен и за другите.

Моля за съвет!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 3 месеца
hash: 35a693bd51
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Прекаленото анализиране... Не знам дали е прекалено, но знам че аз анализирах своето минало по сходен на твоя начин. До най-малкият детайл, защо съм израстнал без баща, до какво е довело това, т. н. Може би с идеята, че мога да променя нещо в себе си. Като на часовников механизъм да открия чарковете си, с надеждата да се поставя над тях, да ги надвия, да си насоча живота в правилна, според мен, посока. И в крайна сметка, дори да разбереш източниците на всичките си проблеми - какво ще промени това? Не усещаш ли заблудата си в надеждата ти сам да можеш да ги промениш? Говоря за своята заблуда, не за твоята.

Радвай се на времето си на земята. Нищо повече не мога да ти кажа.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 4f59598305
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Не може всички да са успяващи. Явно баща ти не го осъзнава и страда за това, че ти не си такъв. Но може да станеш стойностен човек, да работиш и да си правиш сметка на парите, да не злоупотребяваш с алкохол. Това зависи само от теб. И тук за съжаление, баща ти е прав - за момента си се провалил. Вземай се в ръце. Време ти е да пораснеш. Пубертетът отдавна е минал.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: cabc9c1401
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Първият ми съвет е да се измъкнеш от дълговете в които си затънал, защото това доказва думите на баща ти и всеки друг би помислил за теб че...
Когато излезеш от дома на баща си с изплатени кредити, е добре да осъзнаеш, че 99% от българите са отгледани от подобни бащи, които никога не са казвали на децата си че ги обичат и които често са ги укорявали.
Просто бъларския мъж над 50г е бил отгледан по много по строг начин с шамари, бой с колан т. н. И отглежда синовете си според него много по милосърдно, защото не ги бие. А думи като "калпазанин", че работата ти е скапана и подобни, бащите ги ползват защото вярват че така ще накарат младите мъже да се стараят повече да си поставят по голени цели и да ги постигат.

Имаше един разказ по действителен случай за балканската война, как българската войска при превземането на Одрин, се борила 3-4 месеца пред крепостта и не можела да я превземе. В началото на март 1913г бащите на войниците отишли да им занесат провизии с каруците, храна, нови ризи, обаче пристигайки всеки от тях нахокал синовете си, че дремят пред крепостта пет месеца, а дошло време да се сее царевицата, с тяхното туткане във военните действия, обричали семействата си и селскостопанските животни на глад и мизерия за следващата зима и т. н. Резултатът бил че Втора българска армия превзела Одрин няколко дни след посещението на дядовците.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 9a442f2734
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Едно към едно моя случая с всяка подробност. С разликата, че не се напивам и наливам изобщо с алкохол от 5-6 годин и съм н 29.
Чакам коментарите, че ми е интерезно какви мнения ще оставят.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 3169c62d23
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Алкохолизиран комарджия, но за това е виновен баща ти.
Върнал си се отново под неговият покрив и на неговите пари, пак е виновен той... оффф Аман от безотговорно мъжленца, дето все някой друг им е виновен.
Хайде де, надигни си задника и излез от покровителството, домът и заплатата на баща ти!

 
  ...


...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 46c66ab203
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Същото с разлика, че съм жена. Нямам съвет. Мисля да тръгна на психолог, защото без външна помощ не става.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 7f4cdcaf2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   " сега съм на 27 години"

Фокусирай се над тая цифра и спри да се оправдаваш с родителите си... Никой друг не ти е виновен, че си станал алкохолик и комарджия и пак си се върнал при мама и тате.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: c1270f1f50
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Здравей, авторе! Здравей и на теб №4!

Смятам, че трябва да спрете да търсите причината в някой друг за собствените си неуспехи. Всеки е имал терзания, всеки има проблеми. Не сте уникални и никой не ви е виновен. Когато разберете това, много по-лесно ще се поправите. Авторе, родителите масово са такива - искрено вярват, че децата им са най-добрите и заслужават най-доброто. Това качество се проявява в различни аспекти - прочети форума - за избор на партньор, за избор на работа и т. н. В общи линии за всичко. Не е нещо нечувано и невиждано някой друг родител да е малко по-настоятелен в своите вярвания /пак разгледай темите във форума/.

Ако не можете сами да си помогнете, никой не може да ви помогне. Стягайте се и взимайте живота в ръце. Спрете да вярвате, че някой ви е длъжен. Друго интересно според мен е, че и автора и №4 са единствени деца. Децата, които растат без брат и сестра често стават мрънкащи егоисти, които търсят вината в някой друг и смятат, че всички са им длъжни. И когато им мине сладкото детство, остават разочаровани.

Пожелавам ви успех занапред! Дано намерите верния път!

С най-добри чувства :)

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 6c25e00f0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Не мисля, че ще успееш да угодиш на баща си, нито че ще го промениш. Не знам защо на 27 години си се разтревожил толкова какво ще каже баща ти всъщност? Цялото анализиране на минали събития също очевидно не ти е от полза, ясно е кое те е карало и кара да се чувстваш зле, така че просто няма нужда. Остава ти да действаш, като на първо място, престани да се наливаш с алкохол, за да избягаш от действителността - алкохола и хазарта ти помагат да затъваш все повече. На второ място, опитай се да изградиш по-стойностни отношения с интимните си партньори, (а и като цяло с хората около себе си), вместо да бягаш, когато стане сериозно - не ти ли пука за това, че сигурно си ги наранил?
Общо взето е време да излезеш от ролята на сина, който иска да угажда на вечно недоволния си баща и да се опиташ да бъдеш стойностен човек, който се опитва да не наранява хората около себе си и човек, който не затъва в алкохола и хазарта. От теб зависи. Прекаленото анализиране е поредното бягство от това да предприемеш действия. Ако трябва на инат излез от дупката, в която си попаднал. Успех!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 39c03a05fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   От Автора:

Благодаря за коментарите на всички включили се!

Само искам да допълня, че аз не обвинявам баща ми за всички неуспехи. Той е бил повече от добър баща! Просто разсъждавам, защо аз съм попаднал в лапите на тези пороци, като той ги няма, възможно е подсъзнателно да търся вниманието му и за това да се самосаботирам.

Според Габор Мате, всяка зависимост се дължи на детска травма. Може би като малък съм се чувствал отрирнат.

Това което разбирам от коментарите ви:

1. Не съм аз най-тежкият случай.
2. Преувеличавам в ролята си на жертва.
3. Когато хвана живота си в ръце, няма да се чувтвам толкова зле.
4. Не са виновни родителите ни, просто и те така са възпитани.


Колкото до всички минаващи през същото, това което аз се опитвам сега да направя е да повдигна самооценката си, да свикна с това, че не винаги мога да угодя на всички и да казвам " НЕ" на някой неща е добре за мен.

Успех на всички!

 
  ...

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: c1270f1f50
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Здравей, авторе!

Аз съм №8. Моите поздравления, че си вникнал по този в коментарите! Много се радвам за теб, честно казано очаквах да влезеш в оправдателен режим и да изтъкнеш още 10 довода защо баща ти ти е виновен, НО сбърках. Поздравления за трезвата оценка. Осъзнаването е първата стъпка за справяне с проблема. Имам оптимистично усещане, не си глупав, не си заблуден. Вярвам, че ще излезеш от дупката и до месец-два ще водиш пълноценен живот.

Успех!

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 877833ec85
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Склонността към пристрастяване - тютюнопушене, алкохолизъм, хазарт, наркотици и т. н. се определя от носителството на определени гени. Има хора, които ги носят, но се пристрастяват към полезни субстанции.
А да се откажеш от хазарта драги, е до осъзнаване.

Защо тръгна да играеш хазарт?
Защото търсиш бързо забогатяване.
Ако хазартът беше направен, за да печелят играещите в него, а не собствениците на казина, то нямаше да има толкова много казина и отдавна всички щяха да са фалирали.
Ако от лотария и тото печелеха милиони обикновените хора, сега Васил Божков нямаше да е милиардер, а беден клошар.
От хазарт няма да забогатееш, но задължително ще обогатиш собствениците на казина.
Ако осъзнаеш, че парите са средство за по-добър живот, няма да ги пилееш безцелно.

ПАРИТЕ СА СВОБОДА И ПРАВО НА ИЗБОР!

Запомни добре това.

Ако твой близък се разболее или ти се разболееш, пак ще ти трябват пари.
Ако си останал без пари, ще трябва да се хванеш на компромисна работа, колкото да се закрепиш.
Ако останеш без пари, ще трябва да залагаш вещи в заложна къща или да продадеш на ниска стойност недвижим имот.
Може и по-лоши неща да ти се наложат.

Можеш да забогатееш с добри идеи, но пак не става много бързо и лесно. Бързо се постига по-висок стандарт с работа в чужбина, дори и на работещ във фабрика, кухня, сервитьор и т. н, но за да не бъдеш цял живот бачкатор, ти трябва добро образование - специалност, от която ще имаш висока несечна заплата.

Можеш да насочиш енергията и мислите си в градивна посока, а не да заораваш в миналото и в самовглъбение.
Ако вече си открил, че баща ти играе пагубна рокя за самочувствието ти, то е крайно време да се вземеш в ръце, да започнеш работа а не родителите ти да те дондуркат.

Като за начало, ти предлагам следното, ако нямаш воля да спреш алкохола, иди и си пусни тест за тромбофилия. У нас на всеки трети му излиза положителен. При положителни такива гени е задължително спирането на алкохола. Вече имам двама колеги с тромби в крака, с такъв ген - на 25 и на 38 г. По-младият е много зле. И двамата обичаха да си пийват по чаша твърдо вечер. Имам и един, който почина от тромб на 51 години.
Добре е да си пуснеш и пълни изследвания на черен дроб - АСАТ, АЛАТ, ГГТ, чернодробни ензими, билирубин.
Фибриноген и ПКК/ пълна кръвна картина също/.
Едва ли не ти пука за собственото ти здраве.

Пристрастяването към субстанции може да бъде изместено в ядене на други, по-полезни храни - качествен шоколад, ядки, кисело мляко, определени плодове, сушени плодове или пиене на по-полезни напитки, които да са като ежедневен ритуал.

Запиши се на спорт, започни да се занимаваш с хоби, може да си вземеш и домашен любимец или да отглеждаш екзотично растение.

В общи линии същите тези гени, насочени в положителна посока могат да ти помогнат да следваш неотклонно определени цели.

Спри да се ссмосъжаляваш, нахъсай се и се стегни.
Ти можеш!

Мнение от жена.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 72ae68d5c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Ако все още си под един покрив с него изнеси се и лека полека се дистанцирай от него, не му споделяй всичко което се случва около теб. Аз съм почти на 30 баща ми винаги ми е натяквал като по -малка, че съм смотана, защото той имал повече приятели в детските си години, само от многото му приятели днес малцина се сещат за него. В университета ако се случваше да ме взема някой друг изпит от първия път непрекъснато ми го пилеше на главата, в резултат на което аз просто спрях да му казвам какво се случва около мен. Реших да си възстановя липсващ зъб загубен заради неадекватно лечение на бившата ми зъболекарка, не можело ли да си сложа мост, за по -евтино, само че този вариант във времето с подменянето през няколко години излиза по -скъпо и се съсипват здрави зъби. Разбирам да му бях още на гърба ама това са моите пари пестени от заплати изкарани с кървав пот на челото. Е направих си операцията и не съм му казала. Наскоро си говорехме с приятелка, че нашите родители сами са го направили да споделяме повече със случайни хора отколкото с тях и на мен това също ми е правило впечатление понякога чужд човек, с който случайно си се запознал те разбира по -добре от хората, които би трябвало да са ти най -близки. Няма да става по -добре с баща. ти затова максимално се дистанцирай от него! И живей живота си както на теб ти харесва, това е твоят живот не неговия и ще видиш как когато споделяш по -малко с него и спреш да му се връзваш нещата ще ти потръгнат!

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 6bd6ad6dab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Баща ти е боклук. Но спри вечно да се оправдаваш с него. Радвам се. че си разбрал коментарите.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 33837e799f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Мина доста време от когато ми пукаше за мнението на баща ми но моя баща постоянно ми показваше че аз също никога не съм достатъчно добър за него, сега съм на 41г. вече семеен и независим от него но доста години това ми тежеше. Когато бях дете винаги даваше за пример децата на роднини какви са те как са по някакъв негов си критерий по добри и нещо повече от мен което много ми тежеше въпреки че се стараех да бъда по и по добър във всичко, имах сравнително добър успех в училище, като завърших веднага си намерих работа после казарма в последствие създадох семейство но той никога сякаш не беше доволен, сега имам добра работа добре съм финансово със собствено жилище но той отново все едно нищо не съм направил, макар че когато бяхме деца живеехме сравнително бедно, докато бях дете са ме водили 1 път на море на почивки почти не сме били, по 1-2 чиста дрехи и обувки за годината но според него даже е било много.... жалко но това тежи доста

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker