Най-вероятно ще се самоубия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121330)
 Любов и изневяра (29741)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6478)
 Здраве (9607)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3185)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18563)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Най-вероятно ще се самоубия
преди: 1 година, 2 месеца, прочетена 2093 пъти
Отказвам да прекарам следващия остатък от живота си с тези мизерни заплати. Или да ходя да съм нечий роб в чужбина. За сведение момиче съм, на 20 години. Винаги го има този някой, който казва "намери си богат съпруг". Ами не, мерси :). И за какво цялото това нещо? Защото Петя и Петкан са се опънали през 2001. Ами не, нищо от това няма смисъл. В много компании съм движела, не е като да съм асоциална, завърших почти с отличен успех, но като гледам накъде отива Родината(и не само) се депресирах тотално вече и си спрях висшето. И тук идва проблемът, че за да не тежа на родителите ми, трябва да започна работа, който не работи не трябва да яде. Ами като се замислите, като умра няма да съм в тежест, защото няма да пръскат пари по мен за храна и т. н. А в момента именно това се случва, защото съм в режим "готованка". Хем не уча, хем не работя. И да кажем продължавам си образованието, за какво? При тези смешни заплати ли? Поработих в ресторант и видях "чудесните" перспективи без висше. Ама и с висше като си гледам познатите завършили тук и по чужбини си казвам "кел файда". Ако постът ми мине модерацията очаквам баналните Ви коментари колко е хубав животът. Но връзки нямам. Мотивация нямам. И не, самоубийството не е импулс, за моралните лелки, четящи това. В момента планирам най-сигурния метод, честно казано и го планирам от месеци. Семейството в момента са ми най-близкото до опора, но когато приключа с плановете си ще видя накъде отиват нещата и ще приключа с тази глупост възможно най-бързо надявам се. Най-силно желая да е успешно, за да не се осакатя и да стана тотален зеленчук. Пиша това, защото искам да си го излея някъде. Да, светът ми е виновен ама не ми дреме много щом догодина (hopefully) няма да ме има. Защо да чакам да стана бабичка на легло, като мога да сложа край точно сега?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 2 месеца
hash: f13079096c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   В момента си изгубила мотивация за живот. Съветвам те да посетиш психиатър и да му разкажеш какви мисли ти минават. В този живот човек трябва да се бори, колкото и да е трудно.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 25c55f3e3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Да, аз разбирам чудесно какво е да си без връзки, с тая разлика че съм с дете, бащата се услушва за издръжки и ще се местя в София, поради лични причини. В тоталнс безизходица съм, искам да се оправям в живота, не да увисна на мъж.
Хвани се поработи какво да е, година, две. Запиши специалност, която да ти харесва и да има някаква пврспектива. Предполагам ако си се пъхнала някъде, веднага след бала е било прибързано. Специалности много. В чужбина може да отидеш сезонно и да учиш. Не е задължително там да се установиш. За 3-4 месеца се спестява. На първо време намери някакво занимабие, докато намериш работа или подходяща специалност. Спорт, някакви разходки. Да не мислиш за глупости.
В тежест била-такова е родителството, от ден 1-ви. 20 години са те гледали и са се жертвали, няколко месеца ще те хранят, няма да ги събори. Та по тая логика половината трябва да се самоубиват. Като толкова виновна се чувстваш, докато намериш работа и те хранят, поеми цялата дом. работа-това не е малко и незначително.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 29f7843f51
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Авторке, мисля че страдаш от депресия. То при депресията е така - всичко ти се вижда безсмислено, черно, криво - все едно имаш черен филтър пред очите.
Добре е да споделиш желанието си за самоубийство с близките си и да посетиш лекар - психиатър. С правилната терапия само за 2 месеца ще си като нова и всичкото това страдание ще изчезне. Когато се закрепиш малко и ще видиш, че не всичко е толкова безнадеждно, колкото ти се вижда сега.
Хората се разболяват от депресия когато са дълго време в гадна ситуация, от която не виждат изход, , но липсата на изход е само илюзия, която с правилното лечение ще се разсее.
Моля те, потърси помощ, ще видиш, че ако потърсиш помощ нещата ще се подобрят драстично.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: a92e9b7913
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Вместо приживе да правиш планове как да умреш красиво, живей красиво докато умреш. Не си единствена на света в това положение, нито си най-зле от всички.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 0978d5639d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Като човек правил опит за самоубийство и то на същата възраст като теб, ще ти кажа недей! Не, животът не е нито толкова хубав, нито толкова лек, но това да се самоубиеш е най-страхливата постъпка. И да, мен ме е срам сега! Направо си признай, че си страхливка и не смееш да се изправиш срещу проблемите, а и не обичаш семейството си, защото си голям егоист и дори не мислиш как ще се отрази това на хората, които те обичат. Не си мислила за това, нали? АЗ, АЗ, АЗ... а родителите ти, а другите ти роднини? Така, че спри да се изкарваш жертва, защото не си и се вземи в ръце! Да не мислиш, че на вашите им е много лесно? Или само ти не виждаш перспектива? Иненада, 5 млн. сме така, но не си режем вените при всяка трудност.
Така, че отивай на психолог и си намери смислено занимание вместо да лежиш бездейна и да мислиш за глупости.

 
  ...


...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: e61a80b473
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Чувал съм че хората в църквата говорят че самоубийството е грях който няма да ти бъде простен и отиваш директно в ада. Недей

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: cb69a0b9cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Липсва ти секс, моме. Ако имаше сигурен ебач, нямаше да те интересува толкова мизерията и дрънканиците на вашите.

Сега, стани, изправи се, отиди пред огледалото, приведи се в приличен външен вид и марш да си намериш някое яко гадже.

Ако знаеш как бих изе.. ал някоя такава депресирана в парка... Направо ше ѝ смена мирогледа.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: fdb78c8bc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Здравей,

Пише ти една 29-годишна лелка. Ти не разбираш едно единствено нещо - самоубийството е най-лесното нещо, което може да направи човек. Както и да го направиш - край за теб. С твоя край обаче, започват адските мъки за всички, които са те обичали. Майка ти може да влезе в лудница и там да намери начин да си пререже вените, баща ти да стане пияница и да умре от студ под някой мост, баба ти да умре от мъка, но хубавото е, че теб няма да те има да го видиш. Такъв егоист ли си? Да, ти ще се избавиш, а твоите близки? Или ще се надяваш всички да направят твоя избор след теб? Да се изпомята от 14 етаж цялата рода?

Да, най-вероятно ще си спестиш "трудния" живот, не мога да кажа, никога не съм умирала, но със сигурност ще нанесеш ужасни щети на всички, които са те обичали и са се грижили за теб. Помисли за другите, а не за себе си. Не случайно хората са казали - лесно е да умреш, трудно е да живееш.

В заключение бих искала да ти кажа, че нямам отговор на въпроса ти "защо да живееш и да станеш бабичка". Не мога да ти кажа как ще ти се развие живота и дали нещо някога ще те зарадва. Мога само да потвърдя, че си различна, за каквато се и мислиш. Да, ние обикновените хора си живеем без смисъл. Готвим за да ядем, акаме каквото сме изяли, оправяме си леглото за да го намачкаме пак вечерта, чистим за да изцапаме пак, ставаме за да ходим на работа, че да можем вечерта да се приберем да си легнем и много други безсмислени неща, които вършим всеки божи тъп ден. И все пак не мислим за самоубийство. Да, различна си, но не в хубавия смисъл. Потърси помощ не заради теб, а заради близките си. Изпаднала си в емоционална дупка, има изход! Винаги има изход и той никога не е самоубийството.

Не го прави!

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 44aa988a17
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Щом си решила, няма да те разубеждавам, нито пък ще те съветвам за методи - ти си знаеш. Подготви обаче средства за погребението си, ако не искаш да вкарваш родителите си в изненадваш разход. Най-обикновено погребение в малък град стъпва над хилядарка, а бързите кредити въобще не са оферта, освен ако не държиш да им оставиш и дългове, наред с мъката по теб. :)

И ако все пак една различна гледна точка може да помогне, ще ти кажа, че не познавам човек с умения, който да не е намерил прилична работа. Разбира се, малцина са тези, които изкарват голям лев без връзки, но съвсем не всички мизерстват. Ако знаеш поне един чужд език на добро ниво, няма да имаш проблеми. За образованието - не се занимавай с философии, психологии и прочее науки, няма добре платена работа с такива. Ако ще учиш - езици, математика, занаяти. Виж какво се търси край теб, какво ти допада и можеш да усвоиш, и се ориентирай. Трудовият път на младите хора у нас започва трудно в момента, но не е невъзможно да намериш коректен работодател и не чак толкова мизерно заплащане.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 51882ea4c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Единствените хора, на които им дреме за теб и на които ще липсваш са родителите ти. И ще накажеш точно тях за грижите, които са полагали за теб. Жал ми е за тях.

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: f7c4f478b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Не се предавай. И в държава като нашата може да успееш.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 9ccdbfa61d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Здравей авторке, НЕ съм от моралните лелки, които ще ти разправят колко хубав бил животът или пък да не се самоубиваш, защото това било грях. Не е грях. Ако искаш се гръмни. Писала си-че можеш да останеш зеленчук, ако не внимаваш с метода, ами просто- не го прави с пушка за птици.
Авторке-животът НЕ е лесен-ФАКТ! Но да се самоубиеш, заради мизерните заплати? ! ТОВА Е ТЪПА ПРИЧИНА ЗА САМОУБИЙСТВО!
Бедна ти е фантазията-аз колко пъти съм искала да се самоубия-и повярвай-за далеч по-важни и сериозни неща, като причина!
Твоето е просто жалка апатия! Да не мислиш, че си единствената страдалница на тоя свят? ! Има хора, които живеят в ПОСТОЯННИ БОЛКИ, всеки скапан ден, но намират причини да са щастливи или поне причина да продължат. В никакъв случай не ти казвам, че твоята причина е по-маловажна-лично за теб самата, но за мен-твоето основание за самоубийство е адски тъпо!
Нима жалките пари са всичко? ! Това ли е важно за теб-да тънеш в лукс- с висока заплата? ! Нима не можеш да си щастлива по причини, нямащи нищо общо с парите? !
Ако всеки тръгне да се самоубива, защото заплащането за волския му труд, било мизерно... -отпиши бая народ от тая планета...
Авторке-звучиш, като кифла, която реве, че заради малкото пари, които хората получават и това е краят на света! Ако проблем са ти шиб. ните пари, ами за да ти е по-лесно и да не се преработваш прекалено-пусни си обяви в разни сайтове, че продаваш секс за пари, доста млади кифли го правят това, изкарват бая пари, без много да се тормозят.
Не знам какво друго да ти кажа... , не искаш морални хора да те съветват, защото ако ти имаше морал, надали щеше да слагаш хартийките наречени-пари, на едно ниво с Душевността!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: d5e866c30c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Най-големият бич на днешното време е чувството за абсолютна безперспективност. Голямата заплата и материалната сигурност само замитат проблема, но не го решават, дори бих казал, че го задълбочават по един много коварен начин. Хората имат нужда да вършат нещо смислено, от което да се чувстват удовлетворени и полезни, но съвременното общество им дава малко такива възможности. И ето ти резултатът: млада и права девойка иска да се самоубива без време. Болно общество...

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 9a40ce84f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Според мен това да предприемаш толкова крайна мярка няма да реши проблема на страдането на вашите после цял живот за теб, да те мислят, да те сънуват и куп други неща. Замисли се колко хора се сблъскват точно с това и дори на по-млада възраст, то ако всички решат така да приключат живота си половината население нямаше да го има. Стегни се и вместо да се съсредоточаваш към проблема, търси алтернативи и начини за промяна. Всеки има трудни периоди в живота, важно е какво ще направим, за да излезем от тях. Успех! Ти можеш!

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 9d82c69b26
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Искам само да се включа за да ви кажа, че ви стискам палци и вярвам, че този етап от живота ще мине! Успех на висчки писали и на тези, които четат.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: b8a3562f0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Ако е някакво успокоение, аз прекъснах 2 обучения, защото не изтърпях административните простотии и апатията на преподавателите. Сега съм се насочил към работа в чужбина. Човек навсякъде е никой, въпросът е къде ще живее по-добре като никой.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 7fde5f8ef5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Млада, здрава, права, целият живот е пред нея и решила да се самоубива. Не сте свикнали да се борите това поколение, всичко на тепсия ви е поднасяно. Нямала мотивация горката... И какво планираш с месеци? Ако наистина искаше да се самоубиеш, щеше да се качиш на покрива и да скочиш, няма нужда от сериозни планове. Това ако наистина искаш, а не търсиш просто внимание.
Горките ти родители, за тях ми е жал най-много. Дано поне имат и друго дете, да им е утеха :-(

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 70249aa038
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Мило момиче, ти си на възрастта на дъщеря ми. Не съм от лелките, които ще ти кажат, че животът е хубав- животът е това, което е, с хубавите и лошите му страни. Ако търсиш смисъла на живота, ако е рекъл Господ, един ден ще стигнеш до извода-смисълът му е в това да го живеем, а именно с хубавите и лошите му страни! Днес си добре, утре не. Имах трудно и бедно детсво, но слава на Господ не бях лишена от обичтта на майка ми и баба ми, това ме крепеше. Никога не съм завиждала на приятелките ми, които имаха баща и по-охолен живот, но вярвах, че ще дойде по-добър ден и за мен. Сега имам семейство и прекрасна дъщеря на твоите години. Времената са трудни за много хора, парите никога не стигат. Все пак си позволих да ти напиша този текст с надеждата да ти дам сили да продължиш и да не зачеркваш с лека ръка най-големия дар, който някога въобще ще получиш-ЖИВОТЪТ!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: f17fa44564
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Имаш вариант да запишеш телерик или ит талентс, курсовете са по 5-6 месеца и ти дават възможност да почнеш с заплата 1, 5 - 2к на месец с възможност за повишение в рамките на една две години до 3 и нещо хиляди.
Имай в предвид разбира се, че влизаш в нещо от рода на 1984та на Оруел.
Когато аз бях на твойте години, нямаше нито една от гореизброените фирми, така че имаш възможностти много по лесно да добуташ до работа като ИТ.
Аз програмист не съм, нито харесвам особено тази професия, но вероятно няма да си намериш обикновена работа която да ти харесва и да изкарваш повече пари от нея.
Да бях на твойте години аз(32) сега, с опита, който имам, най вероятно щях да се забия с компютрите, защото да си пропилееш толкова години в лутане и празна банкова сметка, просто е нещо за което няма как да не съжаляваш.
С годините, ще ти става все по трудно да излезеш от коловоза на живота, който сам си създал.

Що се касае до глупостите, които си правила, просто вършиш детски работи.
Самоубийство е грях, който не се прощава доколкото знам, а в последно време имах възможността да се убедя сам, колко Господ го има и съответно колко истинско нещо е Рая и ада.
Та Коди докато ти е време чедо, пък Кот Доди.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: ffbe911762
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Не е заплатата, ти нямаш стимул за нищо, дори за живот. Човек трябва да върши нещо, за да не мисли за глупости.
Винаги може да се намери любимо занимание, има не лоши професии за жени. Може би родителите са ти представили много в живота и сега нямаш стимул.

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 5676650647
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Брат ми се самоуби преди няколко години. Беше млад, остана без работа. Майка ми как не полудя, и аз не знам. Ако можеш да видиш мъката на близките хора, преживели това, веднага ще ти се изпари мисълта за самоубийство. Мъката и страданието са огромни!!!! Не го прави! Много си млада, животът е пред теб, сега си в дупка, но ще се оправят нещата. Започни някаква работа, за да си заета и да не мислиш за глупости.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: d280174f4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Щастието не е във висшето образование и топ професия не значи щастие. Първо седни и попитай себе си, какво искаш??? И прави това, което искаш, ще работиш ли, ще учиш ли.... какво ще правиш. В България хиляди млади и не толкова млади хора не правят нищо и когато не правиш нищо и си търсиш оправдание, че заплатите са ниски, ... потъваш още по-дълбоко, докато не правиш нищо и вашите търпят всичко това и го толерират. Потърси си твоето призвани и бъди полезна на себе си и на света. Обичаш родителите си, но си егоист. Те са те отглидали, а ти говориш за самоубийство.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 831ade78e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   Никога не съм имала връзки.
Имам 2 висши. Професията ми е прекрасна, заплатата ми е супер, изобщо не мога да се оплача от нищо. Живея си супер.

Но не си спомням да съм мрънкала някога. Проблемът си е твой, че си просто мързелива.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 60be3850f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Изпаднала си в това състояние, точно защото не си заета с нищо - нито мотивация за образование, нито мотивация за работа, нито мотивация за хоби. Сигурно стоиш до късно посред нощите пред компютъра, обездвижила си се, не излизаш с приятели. Всеки би изпаднал в такива мисли при тази ситуация, аз включително на твоите години.

Понякога се сещам за тези моменти и си давам сметка колко прекрасни неща нямаше да преживея, колко места нямаше да посетя, ако го бях сторила. Как можех да преобърна из основи живота на семейството си, което тогава донякъде ми се искаше да накажа, заради липсата на внимание. Но оцелях и пораснах, сега аз имам ново семейство.

Трябва да си поставиш цел, която да преследваш. Да имаш нещо, което да очакваш и което да гониш. Ако не искаш за себе си, посвети се на другите. Намери си кауза, включи се в инициатива, за да усетиш как имаш значение и можеш да допринесеш. Погледни в Time Heroes например. Другото, което мога да те посъветвам е повече светлина и въздух, със сигурност имаш дефицити на вит. Д и други важни компоненти, които допринасят за това депресивно състояние.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 2e11681adb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Както и очаквах, че ще прочета в коментарите, всеки казва как самоубийството е грях и каква мъка ще причиниш на родители и роднини. Да, грях е, да, най-лесно било да си отнемеш живота, за да ти свършат мъките. А тези, които са тормозени от родители и роднини, които дори ще се доволни като им се махнеш от главата и вече не си в тежест? Защото има и такива. Аз от 15-годишна все ще се самоубивам, не съм видяла нищо добро от майка ми специално, само тормоз, забрани, отвратително отношение, дори и 10 години по-късно, когато връстниците ми имат вече дете, а тя не е спирала с простотиите си и е очевидно как дори и да си тегля ножа изобщо няма да ѝ пука. Някои живеят заради децата си, имат работа, пътуват, ако нещо им липсва все намират с какво да компенсират, но има и такива, дето са ощетени от всякъде, да не говорим хора, които цял живот живеят в болка- физическа, психическа, имат увреждане и като не виждат друг изход, избират самоубийството. Съветът ми към теб обаче е да не правиш глупости, тъй като животът е пред теб, работа ще си намериш, винаги може да запишеш друго висше - аз също се отказах и не мисля, че е кой знае какво дори да останеш без. Можеш пак да си успешна и щастлива, да изкарваш добри пари.

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 3dbf595a01
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Надявам се да не си направила тази глупост. Искаш да си погубиш живота (който ти е дар от Бог, а не свой собствен! ), защото заплатите в България за мизерни? Има хора, които живеят на улицата. Има пенсионери, които дават цялата си заплата за лекарства, защото СА БОЛНИ. Има хора, които са благодарни за всяка настояща секунда живот, защото не се знае дали ще имат следваща, а ти, 20 годишна, ако не живее висок стандарт на живот, значи не си заслужава да живее? ИЗобщо не приемам на сериозно намерението ти и мисля, че го правиш за внимание. Ценете това, което имате, ей...

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 4884ab9434
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   Майко мила! Не можеш ли да се забавляваш като нормалните съвременни момичета? Снимай си дупето и цицките и си ги качи в интернет. Такъв прилив на адреналин и ендорфин ще усетиш от лайковете, че ще забравиш да се самоубиваш. Ще намериш и любовта сред контингента от мъже, които ще се наредят на опашка. Ще ти оправят живота и няма да мислиш за заплата.
Тежко ни на съвременните мъже, не на такива като теб :(

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: d37b4ec411
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Да. вярно заплатите в България са мизерни. По отношение на това те разбирам. Но ако се самоубиеш ще причиниш ужасна болка на родителите си.
Въпреки. че заплатите са мизерни направи нещо за до имаш по–големи приходи.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: d37b4ec411
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Спешно поговори с психолог.
Моля те. не се самоубивай. Пиши тук за да знам. че си жива.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: d37b4ec411
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Споко все отнякъде ще ти излезне късмета.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: d37b4ec411
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   Номер 26 Сега ли е момента да се изфукаш. Авторката е зле а ти се хвалиш браво. Не е в добро емоционално състояние не схващаш ли.
Да не сте психолози. че давате такива съвети да се стегне и т. н.
В момента авторката не може да осмисли тово. което другите й казват. Психолог би подходил по–внимателно затова съветвам авторката спешно да отиде на психолог.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: d37b4ec411
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   На чужд гръб и сто тояги са малко.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: d37b4ec411
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   Авторке ако родителите те притискат да работиш и ти мрънкат. че си готованко изобщо не ги слушай.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 80354eb1d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

40.   Намери си нови приятела за излизане, с тях ще забравиш за трудностите, ако нямаш от къде да си намериш - изтегли си тиндър или нещо такова. Да знам че тиндър се говори че е за секс, но реално от там си намерих много приятели. Късмет!

 
  ...
преди: 9 месеца, 22 часа
hash: f0ab88356c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   Авторке чуй сега. Искам да изгледаш филма "127 Hours" (127 часа)
Това е може би най-добрия филм който показва волята за живот на обикновен човек попаднал в капан. На кратко един обикновен служител отива на разходка в каньон в САЩ напълно сам След серия от приключени тъкмо завършвайки разходката си. Той пропада във скалисто отверстие. Там една огромна скала се откъсва и пада върху него като едва не го убива. Само че скалата затиска ръката му и той остава в капан без да може да измъкне ръката си. Така минават цели 5 денонощия в абсолютна жажда и безсмислени отити та откопчи ръката си от затисналата го скала. След 127 часа на халюцинации и тежка дехидратация той решава да ампутира ръката си за да може да се откопчи от този капан. Ръката му вече е започнала да се разлага. Той първо чупи едната си кост като извива тялото си наопаки а след това чупи и другата. След това взема джобното си ножче и започва да разрязва част по част ръката си. Накрая остава най-трудната час. Трябва да пререже главният нерв който преминава през ръката му. Той казва болката беше толкова силна че сякаш вкарах ръката си в казан пълен с разтопено желязо. Когато започнах да разкъсвам нерва на ръката си болката стана двойно по силна и стигна чак до вратът ми. В този момент аз паднах на зад и осъзнах че вече съм свободен. Гледах как половината ми ръка стоеше притисната от скалата но аз вече можех да избягам. Малко след това го намират случайни туристи които викат бърза помощ и му спасяват живота. Та ето ти пример защо самоубийството е най-голямата грешка която човек може да направи. Представи си този човек каква воля е имал за да иска да оцелее само и само за да не умре. А ти вземаш такива първични и глупави решения замисли се от историята!!!

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 29 дни
hash: a49ad37685
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

42.   Това е ужасно. Да откъсне ръката си за да живее. Разплаках се като го прочетох. 127 часа.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 29 дни
hash: 0e26934afa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

43.   Темата е стара, и най-вероятно авторката вече е преодоляла кризата, но ще се включа, защото хора с подобни мисли могат да прочетат темата, така че пиша заради тях:

Мъж съм над 50г.
Държа на вярата в Бога(православен християнин съм), на чистите и искрени отношения в живота, на християнските и морални ценности.

Минал съм през много трудни, скръбни и тежки неща в живота си - мога да напиша роман...
Ще се опитам да помогна!

Разбирам те много добре, всеки човек има трудни моменти, но никога не трябва да се отчайваме!

Какво може да помогне в такава ситуация? Ще ти кажа - вярата в Бога.

Аз достигнах до Бога не отведнъж. (Преди това само бях кръстен, но дотам... ) Минах през много тежки трудности, скърби и големи проблеми в живота си, които ме смириха, защото имах голяма гордост...

Виждам, че в теб има много болка и отчаяние. А си млад човек, здрава(не пишеш за заболявания), права.

Ще ти напиша нещо много важно: човек трябва да се радва, за това че е получил от Бога този прекрасен дар - живота и да се постарае да го изживее Богоугодно!

Ти явно не си намерила все още Бога в своя живот и поради случилото се с теб си обезкуражена, изнервена и отчаяна. (Пишеш, че имаш помисли за самоубийство - не ги слушай, тези помисли са от лукавия(дявола) с цел да погубят човека! )

Знаеш ли, има хора в много по-тежко положение, инвалиди без крака, ръце, безпомощни телом, но въпреки всичко това неизпаднали в отчаяние, борещи се за живот и силни духом.
Има един уникален, прекрасен и потресаващ документален православен филм за отец Михаил от Украйна, който е създал приют за бездомни и болни деца(подобно на нашия отец Иван от Нови хан). В момента в този приют има повече от 400 деца.

(Ако от връзката не се отваря - махни интервалите в нея - тук сайтът ги добавя автоматично. Или напиши в you tube в търсачката - Форпост православен филм, каналът е Православна вяра)

Изгледай го непременно!

Относно живота - ти явно не виждаш смисъл в него, но човек винаги може и трябва да продължи напред! Каквото и да се е случило - винаги има изход и надежда!

Бог е Вседържител и Той със Своя Божий промисъл управлява и промисля за целия свят, за всеки един човек. И косъм от главата ни не пада без Божията воля или Божието допущение.

Бог върши всичко за нас с една цел: да познаем Бога, да се обърнем към Него, да заживеем Богоугодно и да спасим душите си! Защото този живот е временен и е само подготовка за вечния живот. И ние сме създадени за вечен живот, който не свършва със смъртта. Но е много важно как човек е изживял земния си живот, защото на Страшния съд всеки човек ще бъде съден и ще се определи дали да отиде в ада или в рая(с Бога в Небесното царство)...

Затова тук на земята ни се изпрашат скърби, болести, трудности и изпитания. Всичко това ни се изпраща(или допуска) от Бога на нас хората, за да осъзнаем суетата на земния живот, да се обърнем към Бога и да се подготвим за вечния живот като заживеем Богоугодно и се въцърковим...

А знаеш ли кое действително е пагубно за човека на този свят? Аз ще ти кажа - да стане противник на Бога, и да повреди и съответно погуби душата си. (и до края на земния си живот да остане в такова състояние)
(А също пагубно и гибелно за човека е да се самоубие, защото самоубийството е грях, който не се прощава, и самоубийците директно отиват в ада! )

Конкретните ми съвети към теб са следните:

Прочети Новия завет - втората част на Библията, там се разказва за земния живот на Господ Иисус Христос.

Обърни се към Бога. Ако не си кръстена - направи го в някой близък православен храм. Поговори за твоята ситуация и със свещеника в храма, той ще ти помогне и ще ти обясни всичко.

Има и още много неща, но се надявам, че свещеникът ще ти ги обясни по-добре.

Това е от мен. Надявам се да помогна на всички хора с подобни проблеми!

 
  ...
преди: 8 месеца, 29 дни
hash: 79ce861f14
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

44.   авторке напиши нещо да знаем. че си добре.

 
  ...
преди: 8 месеца, 28 дни
hash: e4df0fc69c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

45.   Така, като човек правил опит за самоубийство горе долу на твоята възраст, ти казвам, че до края та живота си ще ме е срам от постъпката ми и ще съжалявам.
Ще обясня защо. Първо, това е ужасно егоистично. Ок, аз не искам да съм тук, добре, а семейството ти? Мислиш ли КАКВО ЩЕ ИМ ПРИЧИНИШ? Не, нали. А уж ги обичаш.
Второ, ако те спасят, нямаш представа за какъв АД става дума. Не, не физически, а емоционален. Тялото се оправя ако изобщо има болка, а душата?
Не искаш да знаеш какво е.
Трето, някак с помощта на семейството си успяваш да го преодолееш и да продължиш напред и един ден решаваш, че си намерила идеалната работа, на всичко отгоре след трудни интервюта са те харесали и всичко е перфектно докато... някой не се сеща да ти поиска медицинско и бележка от психодиспансера, че не се водиш на отчет... и тогава лъсва истината, че преди 10 години са те лекували от тежка депресия в следствие на опит за самоубийство. Чудничко! И заради това се отказваш от мечтата си.
Да продължавам ли?
Докато съм жива ще помня как ме гледаше мама докато ме отвеждаха лекарите полуприпаднала. Всъщност това е почти единственото, което помня, ужаса в очите на мама.
После се свестих в някаква гадна болнична стая и ми беше адски зле (пробвах да се самоубия с хапчета).
Не, дори сега, толкова години по-късно не мога да говоря за това.
Просто не мога.
Знам само, че никога повече няма да се върта там, защото не съм страхливка и няма да избера да избягам.
Ти решаваш! Аз избраш живота!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker