Защо искат деца толкова млади? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121301)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Защо искат деца толкова млади?
преди: 1 година, 2 месеца, прочетена 2767 пъти
Здравейте. Въпросът ми е защо хората избират да създадат семейство толково млади. Имам предвид защо искат деца докато са на 18-25, 26 години. Защо първо не изживеят младостта си? И само да уточня че аз също искам деца, просто не сега. На 24 години съм в момента. Но ми е интересно например имам познати момичето е на 20 години, момчето скоро става на 26 и съвсем на скоро им се роди детенце(живо и здраво да им) това си е техно решение, но ми е нтересно не искат ли първо да се на живеят? Да попътуват, да купонясват да живеят лудо да ходят на партита да пообиколят дискотеките и т. н и преди да ме захапете не не казвам че това е най важното, не казвам че са от съществено значение дисокотеките. Но забавлението не е само дискотеки, може и да обиколят света да видят нещо, да правят всякакви неща с приятели абе знаете да не изпадам в подробности. Просто да живеят като млади. И пак да уточня по никакъв начин не омаловажавам семейството и децата. Други мой приятели ще също очакват дете на 21 и 23 г са. Но според мен човек трябва да има деца когато е наистина готов а по мое мнение няма как да си готов на 18-20 години. Това е мойто мнение. Че първо трябва да изживееш младоста си да правиш щури неща и да живееш на макс. И след това вече семейство. А защо сега хората го правят на обратно. На 20 г семейство и след тва решават че им се живее. Искам да чуя вашите мнения. Защо хората избират да с създадат семейство толково млади. А не изчакат примерно 30-35г. Защо не живеят на макс когато са млади? Аргументи като това че искат да са млади като детето им е на 18 не приемам и ме се струва смешно. Както и да сравнявате времето преди 25-30 г със сега. Съвсем различно е! Да допълня само че имам доста познати че и приятели и далечни роднини които избират именно на 20-25 да станат родители което мен ме изумява, не разбирам защо бързат толково, след като имат време. А и някой както споменах го правят от скука не могат двамата да се забавляват, не знаят какво да правят не излизат и решават да имат бебе за забавление което за мен е абсурдно. Както и това че виждаш ли другите вече имат пък аз закъснявам. Ще ми е интересно да чуя вашите мнения!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 55

преди: 1 година, 2 месеца
hash: 95b450ca81
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Погледни го така - когато ти пък си на 35 тепърва бременна, те ще имат големи и пораснали деца и ще могат да обикалят света, дискотеки или каквото си поискат, докато ти пък няма да можеш. Тогава даже ще могат и да си го позволят, защото извинявай, но на 20-25 години малко са хората, които могат да си позволят да пътуват, а и детето е ограничение само първите 3 години, после няма никакъв проблем да се остави на роднини или дори да пътува с родителите си. Въпрос на гледна точка. За мен 35 е късно, аз самата съм на 29 и скоро ще раждам и за мен тпва е идеалния момент - излизала съм на 25, ще мога да излизам и на 35, детето ми ще е в 1 клас. За някой друг може да е по друг начин, всеки си решава сам.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: ffc3bae7f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Не при всички е планирано.
Няма лошо, ако имат помощ не виждам защо да не ходят на дискотеки и след това. Не на всички им се ходи някъде, където и да е. Така виждат живота си.
Има я и представата за романтично родителство, но картинката е реално е друга. Все пак е добре да се ражда на млади години.
То какъв живот като всичко е супер скъпо. Заплатата ми едва стига, почти не излизаме, на екскурзия рядко ходим.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: c8f9fd95df
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Че живей си като искаш. Какво ходиш да обсъждаш хората и да им се чудиш. Ако видиш колко млади самотни майки има ще ти се изясни донякъде картинката. Просто всичко в днешно време е тотално объркано.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 92301c8fd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   За да не ги сочат с пръст обществото!!!





Това е самата истина!!!!

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 693816cbff
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Това са бъдещи разведени двойки.

 
  ...


...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 0c78b3e085
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   А ти защо ти е нужно да знаеш как и защо така си подреждат живота хората? Защо смяташ че след наличието на дете животът спира? На кого дете му пречи да пътува? Когато са на 20-25г имат млади баби който с радост гледат първи внуци докато родителите на бебе копонясват.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: c3c32fa926
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   И на мен ми е много забавно, раждат на 20, после се оказва, че да имаш бебе е по-трудно отколкото изглежда и го зарязват при бабите и дядовците да гогледат, но иначе се водят родители.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: c03265d598
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   "Аргументи като това че искат да са млади като детето им е на 18 не приемам и ме се струва смешно" - може да ти се струва смешно, но това е сериозен аргумент, защото на 40 години човек все още е млад и когато детето вече е пълнолетно и независимо, хората могат да го ударят на живот, щот познавам и семейства близо до 40 с малки деца и изообщо не им е лесно.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 1e66af17dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Всеки избира сам, не се чуди, не е твоя работа. И не вярвай как на 35 безпроблемно забременяваш, напротив колкото по-рано толкова по-добре. Четох статия от топ инвитроспезиалист който препорэчва първо раждане между 18 и 24 г. Клиниките да пълни с млади жени на по 30 г. с изчерпан яйчников резерв. Това са факти! Облъчват ни с разни родили на 40 и... , сигурно има такива нормални жени, но в никакъв случай не е масово, както се вменява. Не вярвам и на разни знаменитости на токчета, изглеждащи перфектно и бременни, или по-скоро сурогатна майка износва бебето им.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: d9c3b17cc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Хора всякакви с различни приоритети. Аз пък си мисля, че хората в днешно време не бързат със семейната академия, а гледа да изкарат висше и кариера.

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 702ad03cb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Преди 24-25 и на мен ми се вижда рано. Но имай предвид че не се забременява веднага. Аз родих на 38 и сериозно казвам, че е късно. Не защото сме по-изморени и стари, а защото няма време за второ и трето дете. Пробвахме пак, но не се получи. А повярвай ми от децата по-хубаво нещо няма. Въпреки недоспиването, болестите и т. н. по-голяма любов няма. Ние сме се находили и по дискотеки и по екскурзии и по какво ли не, но ти казвам, че откакто се роди детето не знаем на кой свят сме. Луди сме по него. Това никое измислено забавление не може да ти го даде. Няма такава дискотека или екскурзия, която да ти даде такива емоции и такова щастие като това да имаш дете. Така че ги разбирам твоите познати и са напълно прави.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 1744499cfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Права си. И аз мисля, че е добре първо да си почиват. После ще им се живее но от това ще страда само детето.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 56b8b5dcf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Не знам какви са хората около теб, ама аз не забелязвам такова нещо, ами точно обратното - хора на 30 години искат да купонясват, да градят кариера, да въртят бизнес и т. н и не мислят за деца, защото това може да им попречи на другите неща.

Това твърдение че хората млади искат деца, важи при българите от старо време или при ниско интелигентните и необразовани хора. И наблюденията ми са че тия бракове все прекъсват по някое време, заради неща свързани с липса на пари, изневери и като цяло от простотия. Кат нямаш пари, като си незрял или като ти се ходи по к*рви къде си тръгнал семейство да създаваш. От цялата тая работа именно децата най-много страдат.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 6d25321ca5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   За някои хора купонясване го не е това, което описа. Аз родих млада, исках да родя млада и Слава на Бога се оказа, че нямам репродуктивни проблеми, защото може би ако бях стерилна (а това се установява само след опити, по мнение на лекари за репродуктивен проблем се смята след неспособност да се зачене след 1 година и два месеца, като опити са правени в овулацилнния период) щях да изпадна в тежка депресия. Ти си права за себе си да не разбираш тези хора, както аз вече не разбирам мои приятели, които пушат лятото по пейките и пият бира или пият кафе и клюкарят за другите. Аз за щастие попътувах преди бременността, за което благодаря на моите родители. Никога не съм харесвала дискотеки и не се чувствам лишена. Ти си много права, че доста жени след като родят им се живее, така да го кажем. Другото, което забелязвам, че се вманиячават по диети, гримове, мазила и дрехи, защото вече не се чувстват желани от мъжете си. Всичко е въпрос на предпочитание. Почти всички мои приятели нямат деца, аз ги разбирам и ми е приятно да се видим и основната тема да не са маскани памперси, както с майките. Маскани памперси си имам достатъчно у нас, за да ги коментирам повече, а начин и стратегия за отглеждане на дете също не ми се коментира с майките, които са изчели куп дебели книги по темата, аз карам по интуиция.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: dfb9d896f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Първо - разбери, че си доста субективен наблюдател.

Ако имаш приятели, котио избират да живеят така, защо не попиташ тях и не споделиш с нас, какво са ти казали?

"Аргументи като това че искат да са млади като детето им е на 18 не приемам и ме се струва смешно. " - Съжаявам, но какъв разговор може да имаме, тогава?

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 1f3f0d0bdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

16.   Приятелю, заради купонджии като теб нацията ни вече е 3 милиона.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: f1565f96a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

17.   Да ти го обясня така - тези хора просто не мислят. Над 30 съм и с човека до мен планираме дете, но ние вече имаме изградени животи, кариери, стабилни доходи, няма да зависим от родители и други възрастни роднини, които да ни казват какво да правим. И с дете може да се пътува, когато разполагаш със средствата, но на 20-25 г. да създадеш дете почти винаги означава жената (която поема основната грижа за бебето) да не си намери стабилна работа, защото никой не иска да наема млади жени с деца и да са постоянно в болнични. Дори като ходех по интервюта за работа директно са ме питали дали имам планове за деца и на много места се притесняваха да ме наемат. Мои познати, които родиха рано и без да познават партньорите си, вече са в икономическа зависимост, от която никога няма да излязат. Всеки има право сам да преценява кога да създава семейство, но за мен под 30 г. в повечето случаи води до много нещастен и ограничен живот за следващите 20 г. Да не говорим каква разлика във възпитанието на детето би имало между 20-25-годишни родители и 30-40-годишни. Дори след това да има някакви проблеми със забременяването и нещата да се случат по-бавно, е в пъти по-добре от това и родителите, и детето да живеят безкрайно беден и ограничен живот, или да зависят икономически от бабата и дядото, които да се месят във всички семейни въпроси. За да е едно семейство истинско, трябва да има свой дом и свои доходи, всичко друго не води до щастие.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 150eea9b09
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   1 да хубаво е да има роднини и да го оставиш да идеш на екскурзия, но все пак и бабите не са млади да гледат деца, а и на мен за 5 дена ми е трудно да го оставя и да не го виждам всеки ден. Може и с деца, но са необходими повече пари.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 3bd44dc156
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Да предимството е. че на млади години по лесно се забременява но много често хората на тази възраст гледат много наивно на живота. Предимствата да се забременее на по–късна възраст за мен са повече. хората тогава са по–разумни. могат по–добре да възпитат дете.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 539099b3b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

20.   Каква пък е тази мания последните години да се пътува? Много пътешественици се извъдиха нещо всички. Все едно това е най-големия смисъл на живота. Нашите дядовци и прадядовци не са ходили в Египет и Дубай, но това не им е попречило да станат станат стойностни хора, с морал, с отговорности, изградили здрави семейства и съхранили ценностите на българския народ. Според мен всичко се прави днес не толкова заради самите пътешествия, а за да се хвалят хората в соицалните мрежи и да трупат сърца в инстаграм, по този начин се чувстват значими и им се гали егото. Тоест живота на днешните млади е супер егоистичен, подчинен на низки удоволствия. Те са роби на ЕГОТО, затова е съвсем нормално много млади хора да не искат да раждат и възръстта за раждания да се покачва, за да се "наживее" човек. Не ми говорете, че ниските доходи са причина за липсата на деца. Доходите са си съвсем нормални. Вместо разни момиченца да ходят всяка година из Дубай, Египет, Малдивите и тн и да качват снимчици в инстаграм за лайкчета и завист, спокойно могат да вложат тези пари за градене на дом, семейство, деца. Просто приоритети. В единия случай отдаваш цялото си същество на друг човек (мъж, жена, дета), а в другия случай ставаш роб на собственото си ЕГО.

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 992c28c829
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Защото единият от двамата е бързал да върже другия. Не познавам семейство създало деца на възраст 22-27 години от 1991 година насам, което да не се е разпаднало, нито едно такова съхранено семейство не познавам. Вечно единият решава, че не се е наживял. Обикновено мъжът.
Очаквай подобно развитие и с твоите познати, но те да му мислят.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 1fef83718c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Зависи, как гледаш на живота и в какво семейстов си. В моето, децата се гледат, не от бабтие и дядовците само, ами от прабабтие, от братовчеите, от братята и сестрите. Освен това, имаме и много познати с деца. Знаеш ли, че в нашата къща, са изранали поне 5-6 други деца, като са идвали да спят и прочие? Като си по-млад е по-добре, не просот, зщаото родителите ти и бабите са по-млади, ами и защото с по-склонни да помагат. Като минеш 30... малко вече, не те гледат като тяхно дете, ами като възрастен член на фамилията и не са толкова склонни, да помагат.

Оферта е и да имаш деца, като си по-млад, защото представи си, да са 3 на по 15, 16 и 18, а ти да си на 60.. ббрррр... ужас.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 330e99e1cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Е, на 24-25, човек не е баш вече първа младост и не виждам проблем. Аз самата съм на 25 и се надявам много да имам деца преди 30. Майка ми ме е родила на 27, тогава се е смятало за късно.
Да планираш дете веднага след гимназията (18-20) и да можеш да си го позволиш без да легнеш на родителите си ми звучи почти невероятно. По-скоро стават инцидентно бебетата и младите майка и татко си решават да ги задържат, когато имат на кого да разчитат, което е правилното.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 74fe707028
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

24.   След години ще имат по няколко деца от различни мъже. Имам една съседка на 27 разведена един път и с дете на 4, чака дете от актуалния годеник. И с него ще е ден до пладне. Друга приятелка пък се раздели с "любимия" още в 6-тия месец. Живея си както на мен ми е кеф. За никъде не бързам. По-добре сама, отколкото самотна майка.
ж 30

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 689d736bbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Аз родих на 34. Това е като шарката, колкото по-рано, толкова по-добре. За предпочитане породени. Докато жената е млада 3-4 години ще е кошмар с 2 породеби, но минава, на 30 - 35 ще ср завърне към живота с нови сили. Не тепърва да дундурка.

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 77fd5e4d2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

26.   А може и да нямаш деца. Да ти е минавал през ума такъв вариант?
Аз смятам, че ако до 35 години не почувстваш желание да имаш деца, после няма смисъл да опитваш. На 20-25 още не знаеш какво искаш, но на 35 вече трябва да си наясно.
Номер 11, хайде, моля, не се превземай. Само недоспиването може така да те съсипе и разболее, че все да ти е тая детето ти каква идиотщина е направило. Заради мнения като твоето много хора стават родители с погрешни представи и после децата са тези, които страдат, когато родителите осъзнаят, че са сбъркали с размножаването.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 2b02c65816
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

27.   Сега излезе статистика, че населението на ЕС продължава да застарява и средната възраст е над 40 години във всички държави. Но тук политкоректно се премълчава кои застаряват и изчезват- местното бяло население. В България като се говори за демографска катастрофа, трябва ясно да се поясни, че катастрофата е етнодемокрафска, защото онези по -мургавите удвояват броя си през 20 години- сега са между 1 и 1. 5 милиона. Тоест ако демографското развитие продължи да е същото, България ще престане някъде между 2030 и 2040 да бъде страната на българите, каквото и да означава това. Важното е, че е малцинството ще е изградило кариери и ще има " стабилни доходи". На Запад е подобно с негрите и арабите- рядко да видя бяла жена с дете, ако видя ще е с едно и ще е видимо около 40. Иначе негърки и арабки с по 3- 4 деца колкото щеш.
Така че България не е изключение от цялата мрачна картинка в Европа, с тази разлика, че българите са най- бързо изчезващия народ. Но този демографски срив не е продукт на местните реалности в съответните страни. Куклуводите на света работят в тази насока от 50 години. Те много добре са отчели, че огромната част от населението е една пасивна заблудена маса, която отива натам, накъдето я насочиш- с една дума стадо. Вече няколко десетилетия работят бавно и методично за намаляване на бялата раса, в резултат на което създадоха едно хедонистично потребителско общество, развратиха жената, сложиха й панталони и я " оставиха" да гради кариера. Всички тия еманципации, сексуални революции не са следствие на някаква самоинициатива на стадото, а много добре направляван процес. Може още доста да се каже за демографското развитие на другите континенти около Европа, по- специално Африка, която е с най- голям естествен прираст в света. Европа е континент от старци с " кариери" и тези огромни маси, които прииждат от Африка са са заплаха в обозримо бъдеще. Проблемът е там, че светът навлиза в нова технологична революция, където човекът като работник става излишен, в доста развити държави все повече се роботизира производството и се разработва и т. нар. изкуствен интелект. В бъдеще няма да има нужда от много професии.
Коментарите дотук са предимно на хора, живеещи в София, продукт на хедонистичното общество, чиито жени облечени от пропагандата им се иска да " градят кариери и да живеят щуро". От София до Бургас с изклюмение на няколко града страната предсталява зловещ микс от старчески домове и цигански катуни. И в момента българите се откупват от циганите като им плащат социални помощи. Когато ресурсът свърши, а той обективно намалява, тогава ще има 2- 3 милиона диви и неграмотни граждани, които тепърва тогава ще започнат да безчинстват, циганската престъпност в момента е нищо в сравнение с това, което се задава.
Хората съвсем се откъсната от божествено и се отдадоха на земните страсти, това естествено ще има своите демографски резултати, а както знаем от демографията тръгва всичко.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 6951b907a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Защото не знаят как да си "изживеят" младостта. Не всичка хора са като теб. Едни хора са по-амбициозни, имат по-големи цели, знаят как да се забавляват, искат да постигнат повече. Други са с по-скромни намерения.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: b39c3a24db
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Повечето родители си обичат децата все пак, колкото и да е трудно. Като погледнеш на никой не му пука за теб, най- близкият човек е майката, но тя не е вечно с нас. Децата все пак имат свой живот.
Повечето родители не съжаляват за децата си.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 702ad03cb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

30.   Номер 26 аз не се превземам. Пиша точно това, което мисля. Да ти звуча като някаква лигла, която някакво си недоспиване може да я разболее? При теб може и да е така. Както сме си недоспивали с мъжа ми 20 години, обикаляйки заведения през нощта и работейки през деня и нищо не ни е станало, така нямаме проблем да недоспиваме и сега с детето. Детето ми е възпитано много сериозно и не прави идиотщини, но абсолютно няма начин да съм толкова съсипана и недоспала, че да пропусна дори наченки на нередно поведение и да ми е все тая. И наистина, който се чувства слаб и се страхува от недоспиване е по-добре да не се размножава. И пак казвам, че радостта от това да имаш дете ти помага да преодоляваш всякакви такива дребни според мен неудобства. Това за нормалните и осъзнати хора де, не е за всички.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 661a98124d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   Кой както го разбира тоя живот така да го живее. Ако иска да се жени, ако иска да си живее сам, дали ще има деца и кога си е негова работа и не засяга никого, ако се развежда също. Гледайте себе си.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: c5c5fc7107
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

32.   Всъщност отдавна вече не искат толкова млади да раждат. Масово само по-простичките и с нисък социален статус млади семейства правят рано или непланирано деца. Другият вариант са кифлите, които се женят за по-заможен мъж с идеята да го вържат с дете и да ги издържа вместо да се налага да учат и работят. Младите неопитни семейства за съжаление често бързо се разпадат, защото се оказва че не могат да се справят с финансовата отговорност и стреса покрай детето. А помощта и зависимостта от родителите, често върви с намеса в отношенията от тяхна страна, която изобщо не прави живота на младото семейство лесен.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 636648b42c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

33.   Аз съм на 30 и все още нямам деца. Дори и на 30 е рано. За деца ще мисля, като навърша 60. Сега ми е тепърва да живея Млад съм още.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 4c9d16af24
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

34.   Големи умници в коментарите… това, че вие на 30г. не знаете масово къде се намирате не значи, че всички са така. С мъжа ми съм вече 5-та година, имаме бебе на 3 месеца и половина. Оженихме се, забременях планирано на 25г. и на 26 родих. Изобщо не мисля, че е рано. Имаме стабилни доходи и дом, и двамата сме завършили висше образование и имаме добри доходи. Излязох в майчинство рано и без проблем. На разни самозабравили се лелки като коментиращите съм се нагледала да висят пред кабинетите и да се чудят защо не става чудото на 35-40 години. За моите 26 години съм била поне 10-15 пъти в Гърция, на почивки в Италия, Испания, на екскурзии в Хърватия, Сърбия, Македония. Не мисля, че съм загубила нещо от живота, напротив, най-доброто предстои. Прави ми впечатление, че масово хората са неориентирани, нямат адекватна преценка за себе си, мислят, че на 25-6-7-8-9 години е нормално да нямат посока в живота и да излизат по срещи с разни, които искат да ги черпят вечеря, боднат и избягат. Събрахме се с мъжа ми като бях още малка и сме ходили по морета, дискотеки, екскурзии, поживяхме си добре, свикнахме един с друг и взехме осъзнато решение. Докато разни тук коментиращи правят прогнози чия връзка ще се разпадне и седят сами в хола с майка, си ние имаме свое семейство и близките ни доживяха да си видят внуците, в това число и бабите ни, които са над 75 години. От семейството по-хубаво няма! Бъдете здрави и по-малко злоба.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 850dc72f9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

35.   Въпрос на приоритети. Ако това ги кара да се чувстват добре, тогава няма нищо лошо. Лошото е, когато създадеш семейство под родителския или обществения натиск. Аз също на този етап не искам да създам семейство. Не и с подобия на мъже като нашите, не и в крайно отровната среда, която е българската. Българският мъж освен парички и колички, друго не може да постигне, а това няма нищо общо с това да си добър баща и мъж на място. Но пък повечето българки нямат против.


Black Sabbath

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 36557b8a7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

36.   Ами някои бързат да имат деца, защото след 30 започват репродуктивните проблеми.
На моя 32 годишна приятелка установиха, че яйчниковият й резерв е почти изчерпан. От година прави безуспешни опити да зачене.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: e3028b41b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

37.   36, откъде я извади тази статистика? Защото майка ми работи точно в клиника за ин витро и масово има и 20-24-годишни пред вратата с проблеми. 50% от случаите пък проблема е от мъжете.
Който има проблем, го има още от 15-годишен.
“Една приятелка каза…”

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 5476a14c2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

38.   Защото масово на младите момичета не им се работи и смятат, че да гледаш дете е по-лесно. Това е самата истина. После раждат веднага второ и така 5-6 години не са работили и на 30 са една година трудов стаж за целия си живот.
После започват да пишат по групите след раждането на второто дете как се оправят хората с финансите и две деца, че се карат с мъжа си, той бъхти по 12 часа и няма време за тях..
Децата са най-хубавото нещо, но не се гледат само с любов! Няма нужда да им купуваме света, но има един минимум, който е задължителен. И аз исках дете не 25 да кажем, но исках и жилище, стабилен доход, опит в сферата ми на работа и да съм пълноправен член на семейството ни, който не разчита само на парите на мъжа си.
Всеки си прави каквото реши, но после да не ревем “Държавата не помага”, защото тя не е длъжна.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 38f01a4dec
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

39.   36 - Не е до години, стряскащо е колко много жени дори и в 20-те не могат да забременеят. Имам 5 такива приятелки. Една направи 3 безуспешни инвитро процедури и се отказа. Сега кандидатстват с мъжа й за осиновяване. Друга се разведе пак поради същата причина. Останалите още се надяват на чудо. Голяма част искат, но не могат. Друга могат, но не искат.
И в крайна сметка най-прав е 31-ви. На никого не му влиза в работата защо някой има или няма дете.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: ae42817989
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

40.   Станах майка на 25, не беше цел, но така се случи. Не съжалявам! Забременях от раз, лека бременност. Една моя позната забременя на 34, първо не стана от раз, второ изкара тежка бременност и за капак роди преждевременно. В интернет също е пълно с дами, които на 35 решили да имат най-после дете (най-вероятно не защото чак толкова го искат, а защото усещат, че иначе съвсем ще изпуснат влака) и правят аборт след аборт.

Реално погледнато, на 40 ще имам дете тийнейджър, а не дете в детската градина и определено не съжалявам за това :) Това за разводите при млади семейства не е вярно съвсем! Масово хората се развеждат на 40 , а не млади. Освен това, дори да се разведа - едно е да рестартираш живота си на 30 с дете, съвсем друго е на 40 да го рестартираш с дете. В първия случай имаш доста повече възможности пред себе си.

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 8a4bdef38b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

41.   Като са ги минали всички мъже как да забременеят.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: ffa858e6d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

42.   Когато човек е млад, обикновено е неопитен, дори глупав.
И мъжете и жените вярват в Любовта, онази вечната и неопетнената. Че тя трае завинаги, бля бля. Объркват секса с похотта, не използват предпазни средства и бум, така се случи, както често казват жените. И идея си нямат че се изискват огромни усилия, време и пари да се отгледа това дете. Не осъзнават че Брака всъшност е една огромна скука и ежедневни битовизми. Жената няма време да си направи прическа дори от тичане по детето и домакинството, а мъжът работи 2-3 работи за да издържа семейството.

Всички планове, амбиции, мечти и на двамата отиват в кофата за боклук. Минава време, 6-7 години, и двамата са вътрешно неудволетворени, жената погубила красотата си, мъжът амбициите си. Напрежението е ежедневно, скандалите със събуждането. Минават още 7 години, ей така заради детето, защото така било правилно. Двамата вече се ненавиждат, а всичко се прехвърля върху детето... само ако не беше то. То е смисъла и причината за съществуването и на двамата. Всички амбиции, желания, неосъществени очаквания се прехвърлят върху него. Очаква го едно тежко бъдеще лутайки се в онова море на човешките отношения. Всички са прецакани накрая.

Това е възможно най-глупавия залог който може да направи човек (и мъж и жена). Детето. Да влезе all-in с цялото си бъдеще. НО го разбираш когато станеш на 35-40 години. Натрупваш опит, наблюдаваш останалите семейства и се учиш от грешките им. И от своите разбира се. Шанса ТОЧНО ТВОЕТО (и моето) дете да постигне нещо ЗНАЧИМО в този живот клони към една огромна НУЛА.
Ако приемем че на Земята са живели досега 110 МИлиарда Хомо Сапиенс (110 000 000 000), а останалите в Историята по някакъв начин са 1 000 000 (един милион), като тук включвам всички от Омир, Ахил, минем през Рим, Исус, Хан Крум, Сталин, Кардашиян и знайни и незнайни "звезди". Сметките показват че твоето и моето дете да остави нещо значимо на тази земя освен лайната които е произвело е точно 0. 000909091%

Заложи на сигурното! Избери младите девойки!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: ff3386322d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

43.   39, каква е причината да не могат да забременеят? При жените или при мъжете?

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 38f01a4dec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

44.   39 до 43 Казали са им че няма причнина. Не знам до колко е вярно. Неудобно ми е да се ровя в раните им, Знам само, че не са типът момичета от коментара на 41-ви. Момичето, което се разведе беше омъжена за ученическата си любов. Сега той е с жена с дете от друга връзка. Другите срещнаха мъжете си в университета.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 6fdfd3a3d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

45.   Номер 40 - доста си надменна, мойто момиче. При всеки всичко е различно. Някои хора не срещат партньор доста време и съответно няма как да станат нещата, някои по-рано срещат половинката. Други са самотни майки/бащи отрано и т. н. Сценарии много. Обаче много ти е кух коментара.
"В интернет също е пълно с дами, които на 35 решили да имат най-после дете (най-вероятно не защото чак толкова го искат, а защото усещат, че иначе съвсем ще изпуснат влака) и правят аборт след аборт.
Реално погледнато, на 40 ще имам дете тийнейджър, а не дете в детската градина и определено не съжалявам за това :)"

Айде да не си ти тази, която казва кой какво иска и прави, а?

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 6fdfd3a3d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

46.   Номер 40 - аз пък познавам жени забременели от раз на 34 и други възрасти. И ся кво правим?

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: e96ae05838
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

47.   Жената забременя на 27, роди на 28. Изкара отвратителна бременност. Така и не разбрахме какво ѝ е имало. Върна се след няколко дена от родилното, погледна ме и каза "Повече никакви бременности".

Нейната братовчедка роди на 34 и изкара приказна бременност с леко гадене сутрин. Така че не годините са фактор, а самият организъм.

 
  ...
преди: 1 година, 22 дни
hash: 631b1f35cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

48.   Остави хората да си преценят кога как и дали. Аз например скоро ще навърша 30 още преди 2 г. се чувствах готова, но имахме с половинката някои трусове във връзката поркай майка му, сега нещата се оправиха и вече и двамата го искаме с цялото си сърце и ще се борим за тази наша мечта. Моя приятелка 3 г. по -млада пък категорично не иска на този етап а може и никога да не поиска дете всеки път когато аз се радвам в парковете на децата тя говори какво бреме са и как щяла да загърби себе си, опитвах се да и обясня, че и деца се пътува и се ходи по сладкарници не и не
можело майчинският инстинкт в нея никога да не проговори. Тя отделно си е леко инфантилна като човек.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 21 дни
hash: 729e79a719
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

49.   Стига с тези деца, беее!
Който ви убеждава, че е прекрасно да имаш дете, лъже, много лъже, ужасно лъже...
Живот се живее преди да имаш деца. После преставаш да съществуваш като личност. Ставаш придатък в услуга на децата.
Особено, ако боледуват често, животът е кошмар.
Не е нужно да бързате да си съсипвате тялото и живота.
Умните жени осъзнават какво ги чака и не бързат да раждат.
Ако мъжът ми не мърмореше за деца, изобшо нямаше и да раждам.
Винаги съм чувствала какво ме очаква.

 
  ...
преди: 1 година, 20 дни
hash: 01dc854af0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

51.   Да така е номер 49.

 
  ...

1-50 от 55
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker