Има ли майки, забременели с донорски материал тук? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121234)
 Любов и изневяра (29717)
 Секс и интимност (14365)
 Тинейджърски (21898)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3180)
 Образование (7305)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18535)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Има ли майки, забременели с донорски материал тук?
преди: 1 година, 2 месеца, прочетена 1099 пъти
Ако се роди дете или деца от донорска сперма, то при какви семейства ще израстват те? Само културни ли хора прибягват до доворство? Нали след 18 годишна възраст уж децата имат право да знаят кой е донорът? Аз ако бях донор щеше да ме е страх че след време някоя наркоманка или ромка ще почне да ме рекетира, че е родила дете от моя материал. А и ще ме заболи ако детето ме мрази защото съм дарил материал и е отгледано от лошо семейство, нещо което просто няма как да контролирам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 2 месеца
hash: 44fcd18821
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Ако се роди дете от донорски материал, то израства в семейство, в което е било адски желано, което само по себе си говори, че ще бъде гледано с много любов. Помисли си каква жертва е за егото да вземеш чужда яйцеклетка или сперма, тези хора преодоляват себе си в името на това да имат дете. Освен това процедурата не е никак евтина, съответно шансът материалът ти да отиде при някоя ромка или наркоманка е доста нисък. Също така това е далеч от осиновяването, не виждам причина родителите изобщо да споделят, че е изпозлван донорски материал, аз поне бих го спестила на детето си, ако опра до тази опция.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 2f9d3da431
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Аз познавам една татуирана полицайка, която забременя и роди така. Голям боклук е.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: d0c67262f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Авторе, тревогите ти са неуместни.
1 - много от мъжете, които искат да дарят сперма не покриват необходимите медицински критерии за целта.
2 - има и анонимки донори - т. е. майката не знае кой си, детето няма как да разбере, абсолютно анонимно е
Естествено, жените предпочитат донори, които не са анонимни, защото могат да видят техни снимки като възрастни, видеа, да видят как говорят, ходят, пишат, какво работят и какво ли още не. Някои от неанонимните донори дават съгласие детето да ги потърси след навършване на 18, други не дават.
Като цяло ако не си и над средното като външен вид е малко вероятно някоя да те избере за донор.
Така че това са излишни притеснения за нищо.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 11e8f0e4bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Не съм запознат, но предполагам, че няма шанс някой да те изнудва след време. Предполагам, се подписва някаква декларация или нещо такова. То иначе всяка златотърсачка щеше да прибягва до този трик.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 8634a8f1de
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   4 на мен не ми искаха никаква декларация, просто дадох чашката и дори после не ми се обадиха. Дали е ползван материала, как и за кого не е ясно. По лични впечатления няма почти никакъв контрол.

 
  ...


...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 7c9e226e58
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Минах почти цялата процедура по даряването на генетичен материал (семенна течност), положението преди няколко години беше следното:
1. Възраст на донора до 39 години
2. Даряването е анонимно, ти си там един номер. Прилагат се твои снимки попълваш анкети какъв си, що си и т. н. До колкото схванах, самите жени според ПАКЕТА който закупят (различни цени), ще могат да получават различна информация за донора - снимка, образование, куп други неща.
3. Попълват се още един куп ДОКУМЕНТИ за конфиденциалност, декларации, точно че нямаш никаква отговорност и не може да ти бъде потърсена такава от бъдещите ти наследници.
4. материал се дарява няколко пъти - поне два за различните първоначални изследвания и качество на спермата. След това отново през няколко месеца, ако всичко е наред. И тук се отказах... причината е че в много страни през последните години Законите за Донорството е променяно. Оказва се че биологичния баща може да бъде разкрит и преди навършване на пълнолетие и съответно гонен за издръжка. Точно това нещо изках да избегна, няма никаква гаранция че няма да променят или осъвременят Закона и в България, уж за доброто на детето. И си бих камшика.

Не съм го правил заради пари, бяха някакви 200 лева ли не си спомням точно. Така и така всичкия тоя материал отиваше в някоя уста или тоалетната, бях решил да диверсифицирам портфейла и да оставя някой льольо да се грижи за част от поколението ми. Пълен кеф се оказа че няма. Дали е използван материала - също не знам и не ме вълнува особено.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: d0c67262f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   5, декларациите се подписват от ползващия материала, а не от даващия.
Контрол си има доста сериозен. Възможно е спермата ти да не е минала медицинския контрол и да не се предлага за ползване, а дори и да се предлага не са длъжни да те уведомяват, че е ползвана, а още по-малко да ти дават лични данни на лицето, което я ползва.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: d43ce9057d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Номер 6, значи жената си купува материал. Ужас. Толкова ли мъже нвма? Сега ако е по здрсвословни причини ок. Да избере жената това, че не и се занимава с мъже-не мога да го приема.
Толкова се сърахивате мъжете от голямата издръжка, но има нещо вярно, може да се очакват всякакви изненади.
Benjamina

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 7f21668930
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Номер 8, да, това е факт. Не една, а няколко приятелки имам, които мислят в тази посока и да - мъже няма. Не им се ангажира и поема отговорност. Та в случая изборът на жените е сперма от донор, вместо да се примолват на някой неможко, който не се е наживял. Това е, в случай, че иска деца, а ако не иска, си седи сама.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 7c9e226e58
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

10.   Номер 6 до 8 и 9
мъже има колкото искате. Просто не и за жените които ходят по клиниките за репродукция. Масово какво видях:
- дебели/грозни жени
- по подразбиране са с репродуктивни проблеми, какво ще правят там иначе (да, окей, при половината стерилитета е в мъжете им)
- извън върхов фертилитет - над 30 години

Кой нормален мъж иска да си слага таралеж в гащите с такива жени, при положение че навън е пълно с млади и стегнати пи*ета. Ако ще си инвестирам времето/парите/ресурсите предпочитам да инвестирам в Актив, не в Пасив.

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 90fc10a34c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Това е глупост. Нима се свършиха мъжете. че трябва да се прибягва до това.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: d0c67262f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   11, то и да не са се свършили мъжете, жените не искат кой да е мъж, а някой с хубави гени.
В тоя случай от банка за сперма е по-добре, отколкото с посредствен мрънкяч.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: eea7774e0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Номер 10, мисля че са 2 случая.
В единия двойка /женени искат да имат деца, не става, на жената и се изчерпват яйцеклетките и трябва донорска. То бебето баща ще има, майката няма да е биологична. Или сперма, зависи от случая(не знам кой мъж ще се съгласи), но за едно бебе на всичко са съгласни. Тогава пак са семейство, бащата не е биологичен, но все тая.
Другия случай е когато сама жена, нарочно не иска мъж. Отива, здрава права и се подлага на тия процедури от чист егоизъм, че да не би да я върже някой да му пере и готви. Това не разбирам.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 0c99687618
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   10 - В днешно време трудно може да се определи кое е по-добре. Днешните 20 годишни масово са амортизирани. Започнали да се лашкат на 13, пропушили и пропили на същата възраст. Пляснали кравешки мигли и оголили тумбаците. За един- два пъти стават. За повече не. "Ергенът" е живият пример какви 20 годишни идат :D:D:D
Оня ден пък една 15 годишна пикла омазана като магистралка с гол тумбкак се усуква около улична ламка като на пилон. Друга пуснала музика от телефона, трета я снима за инстаграм. Та това ако сте младите, не благодаря!

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 545ec1bca1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   От 9 към номер 10.
Имам дебели и грозни приятелки, които родиха от мъже, не от донор,
Е да, за вас е проблем да е над 30, но не е проблем да е на 23 и повечето неможковци да й загубят няколко години докато тя стане на 28 - 29 и той се сети, че не е "готов". Или сега ще ми кажеш, че жената си е виновна, защото не го е разкарала по-рано? !? Защото и такива примери имам и то не малко. Хване я на 23, ходи 7 години с нея и се сети, че му се живее. Е как не се сети за това на първата година?
Иначе за 20 годишна ти пожелавам успех. Последното нещо, за което мислят е да родят.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 8634a8f1de
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   13 ако си мислиш, че това, което получаваш е от този от който мислиш хаха... ще ти призная, че нищо не се изхвърля, ползват материал всякакъв и отвсякъде. Колко му е клиниката да те излъже, че е взета от Дания примерно или да ти каже, че е висшист.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 8634a8f1de
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   14 може и да иска, но да не й върви в любовта, да привлича само неподходящи или да я приемат само като приятелче. А да има бебе е по-важно от това да има човек до себе си, факт.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 8634a8f1de
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   6 пълни глупости, хем анонимно, хем чак снимки ти искали. Кажи коя е клиниката? ! Аз просто дарих еднократно и имам чувството, че веднага е ползван материала, защото нямаха търпение да направя дарението. Нищо не съм подписвал, дори не са ме питали какво образование имам. Мисля си, че клиниката е гледала да не изпусне хилядите левове, които получават от желаещата клиентка или клиентки. Доста бързо ме претупаха, нито за болести питаха, нито нищо.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: d0c67262f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   17, глупости на търкалета. В днешно време има едни елементарни тестове за бащинство, ако искаш винаги можеш да си направиш такъв и да сравниш дали това, което си платил е това, което си получил.
И каква изненада, винаги е това, което си платил.
Просто вие мъжете не харесвате фактът, че жените имат тази възможност и че имат достъп до много по-расови мъжкари от вас.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: d0c67262f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   19, баш за твоята сперма хидяли левове ще дават жените, вервай си.
Да, искат се и снимки и декларации - ако спермата ти премине тестовете за годност.
Твоята явно не ги е преминала и не са те и потърсили даже.

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: d0c67262f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   "Кандидатът минава редица общи и специализирани изследвания - за СПИН, хепатит, венерически болести, онко- и генетични болести и други. Донори не могат да станат хипертоници, мъже с нарушено зрение, със сърдечно-съдови или бъбречни заболявания. Задължителен e психотест. Подбират кандидатите по ръст, овал на лицето, цвят на кожата, на очите.

Лекарите търсят сходство на физическите белези между донора и бъдещия баща. Един донор може да бъде използван за три забременявания. Обикновено донорите са студенти по медицина, които се решават на това по финансови причини, въпреки че от донорство на сперма не се печели. "

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker