Първи рожден ден - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121195)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9600)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18525)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Първи рожден ден
преди: 1 година, 2 месеца, прочетена 531 пъти
Здравейте. След малко повече от месец, синът ми ще навърши една година. Млади родители сме, първо дете ни е и нямаме абсолютно никаква идея какво да правим.
Живеем в София, а родителите ни и повече от половината ни приятели са разпръснати из България. Мислим да го направим в ресторант. Ще поканим семействата ни и някои приятели с деца и такива без деца. Ще гледаме да не са много хора, но се надяваме все пак някой да ни уважи, за да се почувства момчето ни специално на първия му рожден ден …
Също така ни трябва украса. Постоянно гледаме разни украси с много и големи балони, с букви, с цифри, с големи надписи и картинки. Чудим се много дали си заслужава. Имаме възможности да си го позволим, но честно казано много смисъл не виждаме …
Другото е тортата, сладки неща и подобни храни. Сигурно от ресторанта ще поръчваме, а торта и сладки ще си поръчаме отделно, но трябва да намерим подходяща фирма както за украса (ако имаме), така и за тортата и сладките, което също представлява трудност за нас, понеже интернет е пълен.
Четвъртото нещо е подарък. Не знаем какво да му купим. Дрехи със сигурност няма. Постоянно му купуваме и 80% от тях не ги обличаме … Играчките бързо му омръзват, имаме в изобилие и все се чудим къде да ги прибираме.
Общо взето искаме да му направим хубав рожден ден, да се чувства специален, макар ѝ да не разбира особено, но най-много от всичко ни притесняват гостите … Тези мои приятелки/приятели, които нямат нищо в София, трябва да си намерят къде да останат, а дали изобщо някой от тях ще иска да плаща за хотел или апартамент под наем.
Притеснено ни е. Отворени сме за предложения.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 2 месеца
hash: 58c2f91558
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Има места за детски празници с аниматори, но вашият син е много малък още. Идете вие в провинцията и се съберете само най-близките роднини, по удобно е, вместо да се изсипват всички в София, което се съмнявам, че ще стане.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 6d4fc6945b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Детето ви изобщо няма да го помни този рожден ден. Ако го правите заради него - няма смисъл. Вече ако държите да съберете родата и приятелите за почерпка - хубаво - поне за онези, на които им се занимава да бият път до София за единия ресторант.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 64546bd3af
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Еми, ако са свободни, ще ви уведомят. За мен е излишен разход. Ние празнуваме вкъщи. Детето на 1г не знае къде се намира, вие се чудите какво да му подарите.
То е по- скоро за вас празника. Направете както решите.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: c0d003d5cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   В България ако няма арка с балони, украси, 3 етажна торта и подобни, все едно не сте правили рожден ден и да е качено във фейса. Половината майки на профилната снимка мацват от сватбата, на корицата от 1 рд или кръщене под арката, като клонинги. По-досадно и от пижамените фотосесии. Ако може и под публикациите цени да се пишат много хора ще се радват. То показване, то чудо. Ако не хвърлят 1000-3000 лева за 2 часа кеф, (после целия град да ги разбвре) не са живяли. За София може и повече да е. Като имате излишни пари за тотални глупости. Ааа и задължително проф. Фотосесия. Тотално не си заслужава, освен ако не искате показност. Така да, то такъв е манталитета.

Benjamina

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 3001b11c73
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Детето на тази възраст абсолютно нищо няма да разбере. Цялата дандания ще го измори и раздразни. Почерпете се само най-близките и толкова. Така направихме за едното ни дете. За другото направихме грешката да отидем в ресторант.

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: c91c080409
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Препоръчвам да си резервирате детски кът, където и украсата ще ви организират, и кетъринга, и забавленията за децата ще са гарантирани. На повечето места предлагат и пакетни цени.
За първия рожден ден на моето дете бяхме в Casita Овча купел, тъй като ми се стори по-подходящо за 1-годишно, пък и от потвърдилите гости имаше само още две други също малки деца. Украсата си беше там, кетъринга и тортата (с опция за бебешка) също през тях си дойдоха. Аниматор не искахме, защото нямаше смисъл в нашия случай. Просто пристигнахме на деня и часа, всичко беше подготвено и си изкарахме много добре. Най-вече рожденичката, защото всички играчки й бяха много интересни, а и усети вниманието върху себе си и че се случва нещо специално. В крайна сметка, родителите са щастливи, когато и детето е щастливо. Може да не помни съзнателно момента, но пък от снимките един ден ще види колко сте се постарали.
Имахме и гости от провинцията, които пътуваха. Резервирах изгодна нощувка от тяхно име в букинг. В крайна сметка, който може - ще дойде, който не може - няма. Нашият празник беше в делничен ден и много хора си пуснаха отпуски или фалшиви болнични, само за да ни уважат. Други - не можаха, но това не засенчи по никакъв начин деня. Пожелавам ви весело отбелязване!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 19dbb52233
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   "да се почувства момчето ни специално на първия му рожден ден"

Абе пич, аз не съм бил никога родител, и все пак знам елементарни неща:
- толкова малко дете не се изкарва навън зимата по такива дандании
- няма да помни нищо
- какви ти подаръци... то няма изградена представа какво е това

Нека ти преправя въпросът, така както всъщност си го мислиш - как ти да се почувстваш специален, че имаш син на година. Прекарай рожденият му ден спокойно, без гости извън семейството, без да го същистваш. После отиди си прави кефа с приятелите си, черпи ги и така...

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: b4fefe2a9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Нищо не ви пречи да купите балонии от магазина по -левче, сладки и почерпка от магазина както и торта и да направите празника в по -тесен кръг у дома само с май -близките ви хора.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: f39f1b6cbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Аз пък разбрах, че е специален ден! Родителите ми се погрижиха за това!

Направете рожденният ден у вас в семейна обстановка. Минимум хора.

Поне една мъничка торта със свещичка.

Подаръци задължително!

И снимки/клипчета.

Нямали абсолютно никаква идея какво да правят. Питайте някое дете? !

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: e33348009e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Знам, искате са се изфукате колко пари имате. Искате денят да е специален за вас не за мъника ви.
Пускате цяла тема в сподели хората имат толкова проблеми споделят къде по тревожни неща. Не може ли сами да се сетите, вкъщи у дома с най-близките хора. Приятелите ви трябва да пътуват км само за да спят на хотел и да видят как вие се фукате.
Не бих пътувала км за да присъствам на рожден ден в ресторант за да видя как се фукате хора които разполагат с пари.
Предпочитам по задушевна атмосфера, вкъщи у дома, където хората са се събрали за да празнуват за здравето на мъника а не там където някои демонстрират какво имат. Километри бих пътувала заради задушевна атмосфера.

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: ddd1f51a2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Номер 6 не всеки разполага с такива финанси.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker