Възпитание - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121302)
 Любов и изневяра (29735)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Възпитание
преди: 1 година, 19 дни, прочетена 685 пъти
Смятате ли, че боят в детска възраст е възпитателен или е признак на слабост?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 18 дни
hash: c090d0a7f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Зависи за какво е боят и какво количество е. Ако е, защото детето е счупило някаква чаша - това е тормоз. Ако е за нещо много сериозно - тогава е ок.

Шляпал съм и двете си деца по няколко пъти, но те си го заслужиха. Никога не съм им посягал за детски глупости.

 
  ...
преди: 1 година, 18 дни
hash: 44d938714c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Който не е възпитавал детето в ранно детство, по късно най-вероятно ще му се наложи да използва такъв възпитателен приом.
Да децата винаги са малки сладки човечета, но е възможно така да те изкара извън нерви, че да му шляпнеш няколко шамара ще ти се стори малко. Например е много приятна картинка, да подготвиш детето с единствения му бял костюм за някакъв обществен празник и докато ти самия си обуеш обувките той се омазал вън в калта или в кухнята с лютеница.

 
  ...
преди: 1 година, 18 дни
hash: af9417b58a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Разбира се, че не е възпитание. Признак на слабост е.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 18 дни
hash: 3d09c5176e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   След като един от най-мъдрия от човеците (цар Соломон) казва следното: "Който жали пръчката - не жали сина си.. " можеш сам/а да си направиш изводите.

Мен са ме възпитавали строго, но с любов, били са ме около десетина пъти, но когато съм си го заслужавал.

От моя опит на баща, който е възпитавал децата(вече са големи - над 30 годишни) си строго, но с много любов и те имаха, и още имат респект, любов и уважение към мен, ще ти кажа следното:

Синът ми съм го бил 3-4 пъти и то само в случаите, когато се е тръшкал по земята като ненормален(само 1 път - повече не го направи) или е проявявал пряко и на инат непослушание.

Дъщеря ми само 1 път съм я пошляпвал по дупето и после имаше респект от мен и никога повече не се е налагало.

Тоест моето мнение е, че бой трябва да се прилага много рядко и само в краен случай, когато нищо друго не помага.
И също само по причина, когато детето умишлено прави на инат и не слуша. Ако повтори - първо трябва да се предупреди, а не веднага да

Виждал съм мои приятели и познати, които бият децата си за щяло и нещяло - но това спред мен не води до нищо добро!

Виждал съм и обратните случаи, когато деца се "качват на главите" на родителите си и даже удрят родителите си, а те мечат насреща им и не смеят нищо да им направят - което също е неправилно!

Така, че всичко трябва да се прави разумно и с разсъждение!

 
  ...
преди: 1 година, 17 дни
hash: 0c519872db
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Боя, викове, строго възпитание и от там последствията детето пораства и влиза в постоянни конфликтни ситуации, не отстоява себе си, завист, поведение на жертва и т. н
С дете се говори, обяснява, поставят де граници и правила. Бях прочела, че има моменти в които то просто не чува, и тогава можеш да го разтърсиш, но не и да го биеш. Така привлшчаш вниманието му и го "приземяваш", беше в някаква книга от психохолог по детско възпитание.

 
  ...


...
преди: 1 година, 17 дни
hash: ff868d36f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Дете не се разтърсва, с него се говори внимателно и се обяснява, ако не те разбира, повишаваш тон и и само в краен случай шляпаш по дупето.... две деца имам и не съм ги била никога, както и таткото, сега на по 40г. и също имат деца.... само по косъма, с мир и любов.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 17 дни
hash: d966bb060c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Неправилно зададен въпрос. Боят дали е възпитателен или е признак на слабост зависи от това какъв човек го прилага и с какви мотиви и поради какви причини. Формулата за инкубиране на качествени и отговорни индиви от децата, вместо олигофрени както е сега е проста като 2 и 2, но простите българи никога няма да я вденат и приложат, защото са некачествен материал. Формулата е децата да не растнат и възпитават заедно на куп в големи количества, както е в детските градини и училищата, защото едно друго си влияят зле и се развалят и условие 2, което е най-важното е, че децата не трябва да се възпитават от млади родители, защото младите българи също нямат възпитанието нито акъл, което да предадат на детето, а трябва да се възпитават само от възрастни и високо мъдри хора с високо духовно ниво. Ако се направи това толкова елементарно и просто нещо само то е половината от оправянето на държавата чрез идните поколения. Но българите са прости и затова ще си останат в кочината.

 
  ...
преди: 1 година, 17 дни
hash: 17fa906117
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Щом психолог го е казал значи дете се разтърсва. По–добре да го разтърсят отколкото да го ошамарят

 
  ...
преди: 1 година, 15 дни
hash: 53c9be129f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Зависи за какво е боят.
За детски бели и счупена чаша не.
Но преди почти 30 години синът ми бръкна в контакт. Косите ми се изправиха. След година пак. Обясни на двегодишно, че е опасно. Изяде същия бой. На 10 изпочупи торба телефони. Иди му обяснявай, че нямаш пари... не за тях, а за хляб....
На 12 скочи в басейна на Диана, добре че бяха приятели... аз не плувам, нямам желание и си живея спокойно.
Как да не биеш непокорно, самонадеяно и с его дете!?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 15 дни
hash: 53c9be129f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Забравих да допиша нещо. С добро му обяснявам да си тръгнем от плажа, следобед пак, утре пак... не ще и да чуе.... Реве все едно го колят. Хванах го под мишка и го извадих от водата. Бой.
С 2-3 годишни не става да им говориш, да разберат.... бебета са си.

 
  ...

...
преди: 1 година, 15 дни
hash: 64b5015feb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Абсолютно признак за безсилие от страна на възрастния! Щом си стигнал до бой и шамари явно нямаш някакъв капацитет да решиш проблема.

 
  ...
преди: 1 година, 14 дни
hash: 7f1025dc9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Съгласна съм номер 9. Във вашия случай май е наложително защото става въпрос за здравето и живота му.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 14 дни
hash: 44d938714c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   До 11 интересно как твоя голям капацитет решава следния проблем: братя на 9-11г възраст измислят и извършват пъклен план, събират собствените си фекалии в кофа и мажат с тях цялата входна врата на възрастна съседка, защото преди няколко дни тя им направила остра забележка, че оклепали новите тротоарни плочки по улицата пред дома й с големи капки мазнина, което тя не можала да измие въпреки че е доста упорита.
Айде да ти видим капацитета! Без бой и без красък как би се справил с толкова креативни деца, трябва да действаш така че да не ти се случи нещо и на теб в последствие, докато спиш или си почиваш.

 
  ...
преди: 1 година, 14 дни
hash: f7edaaa6ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Всички вие надценявате детската способност за самоконтрол. Глупост е да облечеш дете с бял костюм и да очакваш, че няма да се оцапа в първите 5 минути -_- Трябва да е много меланхолично това дете и да е преждевремнно пораснало, което ще седи като препарирано или ще пристъпва плахо с идеята да си пази дрехите. Нито че ще оставиш 2 - годишно без надзор и то няма да бръкне, където се сети, нито да опита да хапне каквото докопа. Здравите деца са енергични, изобретателни, активни, любопитни и експериментатори. Много ясно, че няма да иска да си тръгне от плажа след като се забавлява много. И т. н. това показва, че имате нормални, здрави деца, сбърканите сте вие, че ги биете заради вашата глупост и неразбиране, и заради това, че са нормални деца. Най-разпространената ситуация - детето се тръшка и проявява инат за нещо - https://roditel. unicef. bg/pages/kak-da-ovladeem-trshkaneto-na-deteto. Ако детето е много енергично, осигурете му физическа активност и занимания. В примера с плуването - децата трябва да могат да плуват още на 6-7, ако не можете да го научите, му осигурете уроци. Ако детето е склонно към рискови начинания, с бой няма да промените това, а най-много да го предизвикате нарочно да увеличи рисковете. На такива деца трябва да им се осигури нужният адреналин с подходящ спорт и под надзор на опитен човек. Така те постепенно ще овладеят тези нужди. Помнете, че вие като възрастен не можете да си контролирате реакциите винаги, а очаквате от децата самоконтрол и постъпки като на възрастен.

 
  ...
преди: 1 година, 14 дни
hash: 7f437ef84a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Номер 14 много знае.
За каква се мисли за детски психиатър ли? По принцип съм против насилието но ме дразнят такива всезнаещ.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker