Чувствам се самотен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121550)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Чувствам се самотен
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 1267 пъти
Здравейте на всички.
Искам да споделя, че се чувствам като пълен неудачник. Мъж на 43 години съм и съм абсолютно сам. Не се ожених, не създадох семейство и деца. Сега се чувствам абсолютно самотен и объркан. Едно време като бях по-млад все си виках, че не ми трябва жена, мога да се справям и сам, не ми трябват деца, които постоянно да ми надуват главата по цял ден и прочие. Сега обаче виждам, че съм сгрешил много. Всичките ми приятели от обкръжението се ожениха още отдавна, че даже вече имат деца на по 15-16 години. Само аз останах стар ерген. Някога си мислех, че мога да съм си самодостатъчен, не ми е нужен друг човек в живота, за да се чувствам щастлив, казвах си, че има разлика между това да си сам и самотен и че аз съм първото, но не и второто. Но сега вече осъзнавам и че съм сам, и че съм самотен. Имам по-малък брат на 35 и вече и той си има дете на 6 години. Като гледам брат ми с жена му и детето, много ми се иска да съм на негово място, изглеждат много щастливи и сплотени, а аз като знам, че вече съм на 43 и съм сам като куче, много се отчайвам. Не знам защо бях толкова глупав и твърдоглав едно време, ще ми се да можех да върна времето назад и да променя нещата. А аз вече съм на 43, всичките ми наборки отдавна са женени и с деца и нямам никакъв шанс. Отделно от това и че вече съм си на години, за кога тепъра да се женя, та камо ли и да имам деца толкова късно. Дядо ми е бил на 46 като съм се родил аз, а аз на 43 още съм сам. Буквално имам чувството, че животът ми е безсмислен. Ето брат ми работи, казва ми, че всички пари, които изкарва, ще са за детето му един ден, а аз на кой ще оставя моите пари, за които работя сега - няма как да си ги взема с мен в гроба. Буквално имам чувството, че животът ми е един голям провал и се чудя за какво изобщо още живея...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: 13ccc27247
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   "... всичките ми наборки отдавна са женени... "
Ми не е проблем и на 43 да се ожени.
Познавам един дето се ожени на 48, сега има и дете.
Но трябва да намерш много по млада жена- максимум на 35.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 13ccc27247
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   "... всичките ми наборки отдавна са женени... "
Ми не е проблем и на 43 да се ожени.
Познавам един дето се ожени на 48, сега има и дете.
Но трябва да намерш много по млада жена- максимум на 35.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 7cefc8add3
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Никога не е късно повярвай ми! Още повече, че си мъж. Знаеш ли колко жени има между 30 и 40 години, които са необвързани и искат да създат семейство? Просто търси активно, няма какво да губиш.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: c105377a07
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Малко ми бие на фашлива тема писана от жена, която цели да създаде пак спор мъже срещу жени. Но само така ми се струва, може и да бъркам.
И все пак, какво толко си се притеснил бе приятелю?
Мислиш, че децата и жената ти решават всички проблеми ли??
Много семсйства пред другите го играят щастливи, а вкъщи една дума не си продумват. Има семейства, в които бащата е пълен боклук и ги малтретира, а има и такива, в които жената е пълен цербер и ги върти на малкия си пръст. Има семейства, в които жената прави бащата за смях от манипулации и мъжете се превръщат в мекотела.
Да не мислиш, че не може да си самотен и като имаш семейство? Много по лошо е даже да си си дал живота за хора, които обичаш, а отсреща да не получаваш и елементарно уважение. Горе главата бе. Това е животът ти, това са картите, с които разполагаш в момента.
Да не ти пука от хорското мнение. Треата винаги изглежда по-зелена от другата страна, нали знаеш, но истината винаги е много по-различна. Знаеш ли колко мъже съжаляеат, че са си пропиляли годините с грешната жена, от която имат и деца. Или пък жени, които не са искали още да стават майки, а са родили и ги гледат насила, но не смеят да си признаят.
Децата да не мислиш, че са само радост и щастие и всичко е розово. Веднага ти почват грижите, после като станат тинейджъри - леле майко ела да видиш за какео става въпрос.
Гледам сина на брат ми и той е на 14 вече, почнал е да се държи супер нагло и неуважително. Отговаря, сърди се, прави се на голямата работа, а е на 2 шамара живот и нишо не е е видял.
Ще кажеш такова е втзпитанието, но не е. Изведнъж стана такъв. С момичетата е още по-зле. Едни 20 и повече години отиват само да се занимаваш с тия деца.
И какво като си остави парите на тях, накрая всички умираме сами мой човек. Сами се раждаме и сами умираме, а самотата е състоание на духа.
По-добре да съжаляваш, че нямаш деца, отколкото да имаш и да ти минават съшите мисли.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 23b1e7bcff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Скоро ставам на 32 и може да се каже, че мисля както теб като си бил млад. Дано не съм в твоето положение след 10 години.

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 1dff2224b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Авторе, не завиждай на брат си.
Да имаш дете, само защото повечето хора имат деца, не е смисълът на живота. По-важно е как живееш, с кого искаш живееш и от каква жена би искал да имаш деца. Кави качества трябва да притежава тази жена?
Именно със създаване на семейство, защото другите били имали стават най-големите грешки. Деца не се правят за покриване на норматив...
Нито си първият, нито си последният, който ще създаде семейство след 40 г.
Търси си жена над 30. Има много, които искат да създадат семейство, но не са срещнали мъж, който да е готов на тази стъпка.
Ти ссмият доскоро не си бил.
Хубавата новина е, че вече знаеш какво искаш, но трябва добре да помислиш кои са най-важните качества, които трябва да притежава жената ди теб и да търсиш такава жена
А не да бързаш с някоя въртиопашка, която утре ще вдигне крака на колегата...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 1c993f9f83
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Не мисли такива неща. От една страна е добре да си сам може да си живееш живота без да се съобразяваш с никого. Децата са грижи. И ако имаш пари ще трябва повече на тях да им даваш а така ще харчиш всичко за себе си. Ще имаш пълна свобода. Ще правиш каквото си искаш.
Имаш работа нали няма за какво да съжаляваш.
Живота ти не е провал.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 58ad8a6bf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Хората които нямат семейство поради други причини, например медицински проблем или разведени и самотни също ли броиш за провал?

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: a3673b25f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Аз съм на 42. голяма част от хората с които израстнах са сами. Едни са разведени, други не са се женили. Не знам защо стана така с нашето поколение, но е факт че нещата са такива.
Времената са такива, че да си на 43 и да си сам не е проблем, има много жени, които също са сами над 35. Излишно е да се обвинява и да се търси общ знаменател, просто животът стана такъв.
Основният проблем е в това, че се чувстваш самотен. Би трябвало като си живял сам, да си свикнал и да не ти прави впечатление. Нещата или ще се случат или не, няма какво да го мислиш.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: f6f5523e92
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Не е късно, може и деца да имаш или да срещнеш жена с дете.
На всичките хора с деца им се иска също спокойствие и се изнервят и понякога се чудят защо им е трябвало.

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: e2be062d0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Перфектна възраст, ако си устроен в другите аспекти от живота супер. Почвай да търсиш свободни жени между 30-40 години. Приложения(аз не ги харесвам), сайтове за запознанства, събития за необвързани, агенции за запознанства, бързи срещи(speed dating), пробвай нови неща - йога, фитнес. Случайни срещи в парка не са изключени, излизай и бъди видим, когато имаш време, може би също организирани екскурзии са възможност. Социалните мрежи също представляват някакъв вариант, ама там мисля, че е много по вероятно да бъдеш отрязан, жените получават тонове снимки с пениси и какво ли не, според мен заложи на решения в реала. И допълнително един съвет - не се сравнявай с никой друг, защото само главоболие де си причиниш. Никой няма да има твоят път, нито ти ще имаш нечий път. Не се състезаваш, а се бориш да постигнеш своите цели.

Успех!
22м

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: eee4565063
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Виж сега на 43 не си стар. Имаш време... Мъжът ми до 60 годишен беше ерген и и се ожени за мен. Аз съм на 33. Ние деца не искаме. Хвани си по-млада жена да те обича и цени и ще ти роди и деца и щом искаш. Живота не е като едно време хората да се женят рано и да създават деца рано. Успех ти желая.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 49c205e448
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Леле, какво като всичките ги набори са женени, дядо ти бил на 46... Това няма общо. Просто постави ки за гел, бъди активен в търсенето сподели с близки и познати, все и те имат някоя позната детето е сам. Който търси намира. Съседът ми на 50 стана баща.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: f880b37703
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Пич, ако си самотен сам, ще си още по-самотен с някой друг. Елементарна психология е. Робин Уилиамс има една мисъл:

"Мислех си че най-лошото нещо в живота е да се окажа сам. Не е. Най-лошото е да се окажеш заобиколен от хора които те карат да се чувстваш сам. "

Защо е елементарна психология... Защото усещатнето за "самота" е продукт на това да очакваш от някого нещо. Сам по себе си, без очаквания, никой не може да се чувства самотен, това е психологически факт. И особено лесно се забелязва когато водиш пълниоценен живот, работиш, имаш интереси и хобита. Замисляш се, че си "самотен", когато животът ти е празен, и започваш да се чудиш какво някой друг би могъл да ти даде, сравняваш се с другите... Да те открехна - в повечето случаи - другия НИЩО не може да ти предложи. Може да ти създаде само проблеми и работа, след като ти не можеш да си я създадеш сам.

Та затова, семейството е добър отдушник за посредствените хора. Някъде да си влождат усилията, някаква цел в живота да имат, защото сами не знаят с какво да си запълнят времето. Но и те, дори да спрат малко и да се замислят, ще осъзнаят, че реално са още по-самотни. Това е една причина маса и мъже да станат алкохолици, нищо че имат семейства. Не че ги оправдава, но си давам сметка, че повечто от тях се чувстват точно както Робин Уилямс го казва. Особено в днешно време, на нездравословен егоизъм, всеки гледа да те използва и захвърли... извинявай, ама проблемът ти не е че си сам... Повечето от тия семейни мъже дето ги гледаш, тайно си мечтаят пък да са на твое място, да разполагат с парите си, и да правят какво си искат... Неудачник си, не защото си "сам", а защото такава ти е психиката.

"Буквално имам чувството, че животът ми е безсмислен. "

Той е... Всеки си изфабрикува смисъла, проблем на големия мозък... Ако не можеш сам да си създадеш смисъл, друго го прави вместо теб. Хора като теб са принципно много опасни, без собствен смисъл, щото после ги вербува много лесно някакоя идеология... Да им каже - ей това е то смисъла на живота, папа го каза, или пък - президента го каза, или пък - традициите го казаха... Плачеш да бъдеш използван и захвърлен.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 757716b859
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Горе главата! Жив и здрав си, това само по себе си е най-важното. Не се оставяй на течението, пробвай с различни жени, все при някоя ще ти излезе късмета.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 1bc43187d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   От автора. 6, не завиждам на брат си, поне не с лошо, завиждам му благородно, просто ми се иска да имам семейство като него. 7, точно така разсъждавах някога - че е добре да съм сам, за да не се съобразявам с никого и да харча парите си само за себе си, обаче какъв е смисълът да имаш пари, ако нямаш с кого да ги харчиш - ето примерно през лятото сам ли да отида на почивка. Всеки отива с жена си и децата си да се забавляват и да си почиват заедно, а аз как да отида, какво да правя на почивка сам. Нито почивката ми е почивка, нито празниците са ми празници, нито нищо. Напоследък гледам да прекарвам повече време с брат ми и малкия, за да се разсейвам. Много обичам племенника си обаче не е същото като да имам мое дете...

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: ad85f66a72
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Здравейте Авторе,
Просто пътувай, мисли позитивно, усмихвай се на малките неща, чети книги и се Образовай.
Запиши се на спорт, фитнес, йога, шофирай на любими места. Живота е прекрасен когато си позитивен.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: bdc41a80ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Това, че нямаш семейство не означава, че не трябва да имаш социален живот.
Приятели нямаш ли?
Излизай общувай с хора, запознавай се с нови хора. Намери си хоби.
Каква е работата ти.
Може и сам да излизаш ще видиш интересни неща.
Трябва да можеш и сам да се забавляваш.
Има и социални мрежи. Там винаги може да намериш жена за една нощ.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 2d570e3640
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Съветвате автора да мисли позитивно, а това позитивно мислене е най-токсичното нещо. За съжаление това се е превърнало в религия, проповядвана от псевдо гурота.
Авторе, действай! С положително мислене ще си останеш сам, както някои мои познати, които вече здравословно не са добре за създаване на семейства!

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: bb71206803
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Добре номер 20 нека мисли отрицателно какво ще постигне като мисли отрицателно.

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 1bc43187d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   От автора. Номер 13, каквото и да си говорим мисля, че вече съм стар за баща, какво остава за съседа ти на 50. Все си мисля, че за всяко нещо си има възраст, включително и за това да станеш баща. Аз вече съм на 43. Дори и още днес да си намеря жена и още днес да я осеменя, ще мине почти година докато ми роди. Тогава вече ще съм на 44. Нека погледнем реално на нещата. Ако стана баща на 44, 10 години по-късно аз ще съм на 54, а детето ми ще е на 10. Както и да го гледаме един 54-годишен човек идва повече да е дядо на едно 10-годишно дете, отколкото да му е баща. Затова и си мисля, че каузата при мен е вече загубена. Не мога да променя миналото, но вече е късно да променя и настоящето и бъдещето си...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: cb7b2124a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Грешиш авторе. Мъжа ми ми направи дете на 58 години.

 
  ...
преди: 1 година, 29 дни
hash: a77819675d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Опитай да намериш жена с твойте ценности и разбирания, другото само ще си дойде. Вдички писали, че да живееш сам е ок, ще кажа, ок е до време. Да живееш сам е донякъде по-лесно, защото имаш свободата за всичко, точно за това предизвикателствата идват когато имаш хора покрай теб, учим се един друг непрекъснато именно чрез трудностите във всички сфери. До автора: не се отчайвай, търси, общувай
Ж42

 
  ...
преди: 1 година, 28 дни
hash: 99aff02bb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   За мен свободата е много важна.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 дни
hash: d8a1b68e05
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Сега ти е паднало да се заемеш с качествено издирване на жена. Самосъжалението го остави за времето, когато си на 60 и няколко, ако още си сам!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker