Имате ли усещането, че не пасвате на мястото си в семейството ви. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121301)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Имате ли усещането, че не пасвате на мястото си в семейството ви.
преди: 1 година, 16 дни, прочетена 635 пъти
Имам усещането, че не съм на мястото си в семейството ми. Сякаш има светлинни години разлика между мен и родата. Аз съм тактична, съобразителна, гостоприемна, къщата ми е подредена чиста, техните отбягват да поканят някого, защото е ужас. Баба ми е чиста, но прегрупана с вещи, другите също. Не ми допада маниера и манталитета ми. Аз уча, чета постоянно, с тях просто няма какво да си говоря, виждаме се рядко така и така и това е и от страна и на баща ми и на майка ми също. При съпругът ми същата работа, хора с които просто нямаш нищо общо. След смъртта на баба му, която го е отгледала, всъщност почти с никого няма контакт. Майка му има друго семейство, често дава някакви обещания и накрая нищо, не че той иска от нея нещо въобще. Имали са прекъснат контакт с години някога. Негов братовчед се обади за услуга, после го няма никакъв, направи ми лошо впечатление, някакви истории. Незнам само при мен ли е така? С братовчедите ми имах разговор във връзка с едни делби, почват разправии, разпръснат разговор, кой какво бил направил, в крайна сметка говорим за законови положения, почнат едно, после друго. Накрая им казах, че аз отказвам да съм част от тази безсмислица. Или сядаме говорим конструктивно, съгласуваме с адвокат и приключване сагата. Проблемът е, че и доста от нещата не ги разбират и дори не можеш да обясниш, че в крайна сметка има закони. Независимо от всичко спазвам добрия тон, преди се обаждах за празници, сега пиша съобщения, често отговор дори няма. Дори в единя случай са зависими от мен, защото едната ми баба почти всичко им е прехвърлила някога и им трябва за някаква дреболия моя подпис и дори не отговарят, а аз искам да се изчисти всичко документално. Мудни, всичко се драматизира... въобще ужас.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 15 дни
hash: 08de79063e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Почти същата история при мен.
Аз подредена и организирана, мъжа и децата хаотични, разхвърляни.... все едно се боря с вятърни мелници.. Години говоря-резултат няма.
И със законите също. Устата ме заболя да повтарям едно и също. Резултат йок.
Мъжа ми се кефи на политика, аз на музика и поезия...

 
  ...
преди: 1 година, 15 дни
hash: afb05100ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Не, нямам такова усещане!

Роден съм в нормално семейство, където всички взаимно се обичат и уважават.
Гледали са ме през лятото дядо и баба, и винаги съм ги обичал много(Бог да ги прости).

С родните ми и братовчедите ми и досега се събираме поне веднъж годишно. Обичаме се, уважаваме се и си помагаме, ако има някой нужда от нещо.

Аз самият винаги съм проявявал разбиране към проблемите на роднините си, изслушвал съм ги търпеливо, когато нещо са се оплаквали - дори това да не ме е интересувало...

Имам две деца, които съм възпитал строго, но с много любов. Те са вече големи но и досега имат респект от мен, и много ме обичат и уважават.

Единствения човек от роднините ми (не кръвни), с който невинаги сме се разбирали е жената на брат ми, но тя е с особен характер и просто на моменти и е крив целия свят... Въпреки това не и се сърдя за нищо, и винаги съм и прощавал, когато нещо ме е засягала.

Така, че мога да кажа, че всичко това зависи и от твоето отношение към нещата, и към роднините ти...

Камен

 
  ...
преди: 1 година, 15 дни
hash: 789a3066ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Единственият човек от семейството, с когото поддържам редовен контакт, е майка ми. С баща ми са разведени от 20 години. С него се чуваме по празниците. Баби и дядовци отдавна нямам. С брат ми се чуваме като с баща ми - по празниците.

Това, че делите кръв с някого, не означава, че той трябва да ти е приятен и да имаш някакви взаимоотношения с него.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 15 дни
hash: 11f188d959
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Съпругът ми е доста по- голям от мен. На 70 години е.

 
  ...
преди: 1 година, 15 дни
hash: 5fc58c48b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   До 4 а ти на колко си на 29 или на 69?

Авторке писала си "Не ми допада маниера и манталитета ми. " щпм не ти допадат промени се!

 
  ...


...
преди: 1 година, 15 дни
hash: fc54ea0244
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не е въпроса дали някой е разхвърлян! Въпросът е в това, че има милиони хора по света-включително и аз, които се чувстваме, като теб авторке, заобиколени сме от простаци, агресори, жалки, долни селяндури, които по документи уж ти се пишат семейство и рода, а всъщност са долнопробни лицемери, завистници, говеда, свине и прасета.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 14 дни
hash: 87f85dd340
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   5 Имах впредвид техния не ми пасва.

 
  ...
преди: 1 година, 14 дни
hash: 467ef1ce57
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз съм на 33.

 
  ...
преди: 1 година, 13 дни
hash: 5a5dd9f356
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Роднините ми в семейството братовчеди, леля може да мислят точно като теб, но оставиха баба ми 90 на нашите грижи, нито й звънят, нито я виждат случайно да не трябва нещо да се помогне. Грижите по един възрастен човек са много, а как да се смогне като имаш и малко дете.... Затова един ден ще разправят как кое не им било оставено навред, но не са погледнали баба ми нещо да й помогнат. Изчезнаха и това е. Аз не разбирам такива хора, защото те един ден говорят не ми оставиха това и онова и не поговорихме: какво има да говориш или се включваш да помогнеш, или не. Леля ми си купи апартамент, не казва къде живее на баба ми, не я е канила веднъж, ще претендира за имот, не й звъни, нищо. Много е лесничко така и накрая да се появил само след погребението и искам имот. А къде си бил всички години да помогнеш по грижите за възрастен човек, скатавал си се.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 12 дни
hash: f2930b6ddd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   До номер 9: Много зависи какво е било отношението на баба ти към тях. Много възрастни хора са делили децата си и техните деца и то по много лош начин без явна причина. Има и друго случило се, за да не я виждат, което само те си знаят и може да не искат имоти. Моето семейство и децата ми сме брутално делени от братовчедите и родителите им, до там, бабата и дядото не ни канят на празници дори. Винаги са отказвали да видят и гледат децата ми, а живеем наблизо-не се обаждат с месеци, не се радват на успехите им и не ги интересува. Никога не сме наранили или обидили възрастните, спазваме мълчание и дистанция, но не бих гледала същите възрастни хора някой ден, които не канят децата ми на рожден ден дори. Тъй като не се оплакваме от делението, някой ден и при нас някой като теб ще се запита, защо не гледаме бабата или дядото. Имоти не искам, всичко си градим сами.

 
  ...

...
преди: 1 година, 12 дни
hash: 4ebec82eee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Да така е номер 9 може да има причина да не искат да гледат бабата.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker