Семейство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121310)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Семейство
преди: 1 година, 4 дни, прочетена 656 пъти
Здравейте не знам историята ми дали попада към тази категория, но най вече я определям към нея.
Нактратко млад човек съм имам семейство и едно детенце, което е най - важното нещо в моя живот и единственото същество, което съм сигурна че ме обича истински и по детски в момента само на 3 годинки е.
В детството си не усетих нито майчина, нито бащина, нито братска обич живи и здрави са всички, но буквално не подържаме връзка единственно ми пишат две изречения за рождения ден от хорски срам. Винаги брат ми беше предпочитаното дете той е по -голям от мен, винаги на него се даваха повече пари, повече внимание, повече разговори имало е случаи на масата като малка тинейджърка съм била единствено се е чувало той къде е бил, как му е минал деня, къде е излезнал, как са прекарали, а мен никой не ме питаше как съм, стигат ли ми парите и как ми е минал деня. Това естественно ме доведе до много грешки още на 16 години заживях с мъж 10 години по-голям от мен само и само да не съм вкъщи събрах си багажа и заживях при него.
Нашите работят в друг град извън този в който живеем и си идваха естествено по веднъж в месеца при което дпри не са ми съобщавали, че са си дошли да отида на гости, да се видим, чуем , а съм била дете само на 16 години. Разбирах от хората, че реално са си дошли за няколко дена.
Въпросния мъж естественно ме използваше на 17 години забременях, преживях спонтанем аборт и като нещо ново за мен споделих на майка ми от която не намерих разбиране, а само думи колко съм безотговорна. Тук беше вече момента в който разбрах, че аз семейство нямам и упора.
След това рой ме подтикна към тегленето на бързи кредити, понеже беше хазартен тип изтеглих над 10 кредита на 18 години на минималната работна заплата бях буквално бях затънала до гуша, но отново нямах на кой да споделя, да ми олекне. Не очаквах, че някой трябва да ми ги плати сама бях виновна положението в което влезнах. Общо взето почнах да живея за това да работя да платя тези кредити, да излезна в петък и някой да ме почерпи уиски, наркотици и нещо подобно имах мнохо безразборни връзки за скромните ми години, дори си лягах с шефа ми , защото ми харесваше някой да има нужда от мен било то и сексуално. Търсех това, което не получавах в семейството ми и то е харесване, не уважение, а харесване. Да не съм излишната.
Срещнах друг човек, докато бях във връзка с този, който ме използваше връзка беше силно казано вече се бях научила аз да използвам положението и си играех с него. Отново безразборен секс, но беше добър човек няколко години по-късно имаме детенце, оженихме се той ми помогна да излезна от положението с парите, които дължах обичах го наистина.
Докато не разбрах в един момент, че съм попаднала на човек, който като е адски ревнив, като пийне малко повече посяга буквално ми е удрял такива шамари, че да не знам къде се намирам, а на другия ден същия прекрасен човек, който ми помогна да излезна от дупката в която бях макар и без родители, приятели, баба, роднини и подобни.
Истината е че съм сама само с детето и дори то би предпочело баща си пред мен , нито свекърва ми ме харесва, нито родителите ми, нито свекъра, нито роднините на мъжа ми с който съм все още заедно, но вече след няколко пиянски вечери, не обичам и не смятам за прекрасния човек, който е на другия ден, а вече дори и на другия ден не е отчуждихме се.
Забелязах , че и аз търся утеха в нещо опияняващо и това е алкохола посягам към чашката така че да се напия и отпусна и да си легна. Не ставам нервна и бойна, но не искам този живот имам дете само на 3 годинки и искам да бъда добър родител за нея макар и сама. Замислям се обаче къде все на мен ми се случи да остана сама дали пък някъде аз не сбърках все пак млад човек, добре изглеждащ да няма нито един приятел, а само използвачи с които съм излизала по барове, а вече дори и здрасти не ми казват, нямам родители, нямам мъж стабилен, роднини, близки никой не ме харесва понякога изпадам в депресия и в състояния, които ме навеждат на тъжни мисли, но аз съм силен човек бързо си удрям един шамар и успявам да се освестя само защото има едно малко човече, зареди което живея и дишам и обичам истински.
Моля препоръки психолог и начин за излизане от ситуацията в която съм.
Извинете ако имам грешки.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 3 дни
hash: e75c25ba66
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Съжалявам наистина тежка ситуация. Дано се оправят нещата при теб.

 
  ...
преди: 1 година, 3 дни
hash: ca47f325cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Здравей, Авторке!

Мъж съм над 50г.
Държа на вярата в Бога(православен християнин съм), на чистите и искрени отношения в живота, на християнските и морални ценности.

Минал съм през много трудни, скръбни и тежки неща в живота си - мога да напиша роман...
Ще се опитам да ти помогна!

Накратко: ти си затънала до шия в тежки грехове, защото си се отдалечила от Бога, не спазваш Божиите заповеди и живееш разпътно.

Според мен, начинът за излизане от тази ситуация е един единствен: да се обърнеш към Бога!

Преди малко мислех да ти напиша съвсем други неща(да разкажа за себе си), но промених решението си. Надявам се, че това е от Бога и, че ще бъде действително душеполезно за теб!

На теб ти е нужно първо духовно осъзнаване!
А духовно осъзнаване е, когато човек осъзнае суетата на този свят, и се обърне към Бога! И то изцяло, като се въцъркови и изостави предишния си греховен живот!

Духовно осъзнаване имаме в притчата за блудния син, разказана от Господ Иисус Христос в Новия Завет, Евангелие от Лука 15 гл., ще я цитирам:

----------------------------
11. И още каза: един човек имаше двама сина;

12. и по-младият от тях рече на баща си: татко, дай ми дела, който ми се пада от имота. И бащата им раздели имота.

13. Не след много дни, младият син, като събра всичко, отиде в далечна страна, и там прахоса имота си, като живееше разпътно.

14. А след като той разпиля всичко, настана голям глад в оная страна, и той изпадна в нужда;

15. и отиде та се пристави у едного от жителите на оная страна, а тоя го прати по земите си да пасе свини;

16. и той бе петимен да напълни корема си с рожкове, що свините ядяха, но никой не му даваше.

17. А като дойде в себе си, рече; колко наемници у баща ми имат в изобилие хляб, пък аз от глад умирам!

18. Ще стана и ще отида при баща си и ще му река: татко, съгреших против небето и пред тебе,

19. и не съм вече достоен да се нарека твой син; направи ме като един от наемниците си.

20. И стана, та отиде при баща си. И когато беше още далеч, видя го баща му, и му домиля; и като се затече, хвърли се на шията му и го обцелува.

21. А синът му рече: татко, съгреших против небето и пред тебе, и не съм вече достоен да се нарека твой син.

22. А бащата рече на слугите си: изнесете най-хубавата премяна и го облечете, и дайте пръстен на ръката му и обуща на нозете;

23. па докарайте и заколете угоеното теле: нека ядем и се веселим,

24. защото тоя мой син мъртъв беше, и оживя, изгубен беше и се намери. И взеха да се веселят.

25. А по-старият му син беше на нива; и на връщане, като наближи до къщи, чу песни и игри;

26. и като повика едного от слугите, попита: що е това?

27. Той му рече: брат ти си дойде, и баща ти закла угоеното теле, защото го прие здрав.

28. Той се разсърди, и не искаше да влезе. А баща му излезе и го канеше.

29. Но той отговори на баща си и рече: ето, аз толкова години ти служа, и ни веднъж твоя заповед не престъпих; и мене никога дори козле не си дал, за да се повеселя с приятелите си;

30. а като дойде тоя ти син, който прахоса имота ти с блудници, за него ти закла угоеното теле.

31. А той му рече: чедо, ти си винаги с мене, и всичко мое е твое;

32. а трябваше да се зарадваме и развеселим затова, че тоя ти брат мъртъв беше, и оживя, изгубен беше, и се намери.

------------------------------------------

Духовният смисъл на тази притча е много дълбок. Бащата – това е нашият Небесен Отец, а блудният син – каещият се грешник. Всеки от нас прилича на блудния син, когато наруши някоя Божия заповед, защото грехът ни отдалечава от Бога. Тогава се пропиляват даровете, които Бог ни дава (здраве, сили, способности). И идва най-страшното – духовното обедняване и отдалечаване от Бога.

Връщането у дома, при бащата, означава завръщането в Църквата при Бога чрез покаянието.

Но преди да се завърне, блудния син е преминал през четири етапа: първо се е осъзнал, после се е разкаял, след това е взел решение и последно - изпълнил го е на дело!

Пожелавам ти и на теб да намериш сили за това и да го направиш!

Питай, ако имаш въпроси, ще следя темата!


Странник

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker