Невъзпитано дете - нужда от съвет за реакция - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121361)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14383)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6482)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18570)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Невъзпитано дете - нужда от съвет за реакция
преди: 10 месеца, 2 дни, прочетена 737 пъти
Здравейте, искам да споделя за проблем който ме притеснява и мисля че некой в обкръжението ми не взема мерки. Имам момченце, много добричък много кротко дете, прилежен, старателен, подреден. В детската градина беше в една група с едно дете, което е страшно невъзпитано, а родителите му са откровено сноби. Проблема тръгна от детската градина с това дете и майка му, че постоянно боледуваше и набеждаваше, че нашето детенце било кихнало и го разболяло. Случката се повтаря два три пъти и след вземане на мерки от моя страна се кротнаха. Проблема ми е, че бяха и в първи клас заедно и това дете продължава да говори глупости заяжда се и се дразни с синът ми. Той е скромен не възприема да се защитава както го уча, майка му постоянно му опява че е лошо да се биеш и обиждаш и че ще го накажели на училище и той съвсем смачкан. Сега ваканцията пак излизаме около блока и за съжаление въпросното дете ни е комшия, което пак се срещат и нещата стават нетърпими. За мое съжаление след последната случка на площадката не се стърпях и му казах че е малко лайн', с което не се гордея, но излязъл извън нерви. Няма кой да вземе отношение - учителката му е явно близка с родителите на въпросното дете и нещата стават още по-непоносими. Като почна да го уча да се защитава, бие и отстоява своето, почваме да се караме с жена ми, което съвсем ме изкарва от релси. Моля ви за съвет как да постъпя и какви действия да предприема защото нещата се влошават. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 1 ден
hash: 08963bcb7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Авторе, яко си го загазил.
Ако искаш детето ти да се научи да се защитава и брани - ТИ трябва да си му примера в живота. Кой ако не баща му?
За съжаление ти самият не знаеш какво е да мъдеш МЪЖ, как да отстояваши браниш своето, ти действаш като жена - обиждаш, излизаш извън релси. Какво прави един МЪЖ? ДЕЙСТВА.

Нищо друго. Ясно е че не можеш да набиеш другото дете, но си длъжен твоето дете да го ступа добре. После ще дойде и баща му, ще се дърви на тебе, а ако се наложи трябва да си готов да му удариш един пердах (само ако ти посегне разбира се). Готов ли си?

Ако не - проблема е в тебе. Кка да постъпиш - тренирай ти самия боен спорт - самбо, бокс, все едно какво. Колкото до жена ти - само ДЕЙСТВИЕ. Казваш ѝ веднъж "ще уча детето да се защитава / удари, само така ще може да се справи само с проблема". Ако ти каже не или започне да спори, казваш второто "ТОгава НИКОГА повече не ме занимавай с тази история". Това е. Но го отстояваш докрай - гледаш детето ти как страда, как го мачкат, жена ти ще ти опява с проблема, но ти трябва да си твърд - "не ме интересува, вече говорихме, оправяй се както решиш".

Рано или късно ще клекне, и тогава ИЗЦЯЛО държиш контрола. Никакви но-та, ако-та или каквото и да било - тренирате заедно и толкова. Ако има нещо против - зарязваш всичко и НИКОГА, ама НИКОГА повече не не се връщаш на този проблем. Детето ти остава завинаги мъжленце, прецакваш му бъдещето, отношенията мйу с жените и т. н.
Но какво по-лошо от сегашното състояние - да си остана малко мъжленце което може винаги да отиде при МАМА, и отново с прецакано бъдеще и ментални модели.

Да си МЪЖ е трудна задача - означава поемана налична отговорност за своите (само и единствено своите) действия. Не за тези на жена ти или детето ти, училището или другите родители. Ти казваш какво искащ/правиш и действаш. Само веднъж. Погледни всяка втора тема тука: говори с жена ти. Ако още не си разбрал - няма нито един мъж на тая планета който да е пробвал този метод и да е успял в каквото и да било. Жените говорят - Мъжете действат. Не оставяй детето да расте с две майки.

Заложи на сигурното! Избери младите девойки!

 
  ...
преди: 10 месеца, 1 ден
hash: f28d776ef8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Преместете го да не е в една група с въпросното дете.

 
  ...
преди: 10 месеца, 1 ден
hash: 61ef49c7d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Запиши го на борба и подобен спорт, кажи че той е проявил желание. Така и трите страни печелят, а и той ще намери нови приятели в залата и ще прекарва по-малко време с комшията

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 1 ден
hash: f28d776ef8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Не е редно да учиш детето си да набие другото дете. Проблемите не се решават с бой.
То ще ступа детето. Баща му ще ступа твоето. Ти ще ступаш него и той ще ступа тебе.
Така не се решават проблеми.

 
  ...
преди: 10 месеца, 1 ден
hash: 2e9289030b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Виновата си ти, ти типичен български манталитет, моето дете е най-прекрасно, другите деца лоши и виновни. Само, че на твоето детенце тепърва ще му почват проблемите с мамичка, като теб. Детето ти трябва да се учи да общува с всякакви деца, а ти да ти затваряш повече устата и да спреш да го дондуркаш, напротив да го мотивираш да играят заедно, да напасват характери, да търсят решения, а не да се настройват срещу детето и родителите. 100 % говориш рид него, обиждаш детето и родителите и какво води до това??? Води само негативи. Така един колега мъж на 40 г. реве р работа л, защото някой му казал нещо, това са модели от детството наложени от родители, като теб. И зад този невинна ситуация, всъщност краткото дете е голям проблем. В класа на моето дете имаше едно кротко, смирен дете, заради него изпратиха моето на психолог, на втората сесия психоложка роднини проблема, кпоко детенце, пълен манипулатор и дразнител, родители, като теб важни и агресивни с най-доброто дете. Кротко дете е скрита лимонака, утре това ще избие. Вземи чети малко подходяща литература и никога не си позволявай да обиждаш дете, това показва че ти си слабата. Един възрастен улегнал човек не може са се държи така.

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 1 ден
hash: 2e9289030b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   С бой нищо не се решава, децата трябва да общуват, гледайте новините до какво доведе бой само последните седмици, отрязан крайник и един в гроба.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 1 ден
hash: 8255347f83
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Боя не е решение, просто винаги някой може да те дразни. По добре да го игнорира и да не общуват.

 
  ...
преди: 10 месеца, 1 ден
hash: 9447aa1be1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Мен ме набеди така една съученичка от гимназията, заедно с майка си, помня че целта й беше да ме изолира от компанията ни и го направи, никой от моите родители не се намеси. Не се месиха и когато бяхме малки. Ние си решавахме проблемите с децата, с които не се харесвахме като спирахме да си говорим. Намесването на родители е много редно. Трябва синът ви да се справя сам, дори и да минава пред ситуации, в които справедливостта няма да е на негова страна. Дори да го постъпя или да постъпват него, няма толкова страшно, деца са. Знам, че искате нещата да се наредят справедливо, но има хора, с които нещата няма как да са справедливи. Децата могат да не си говорят, дори да са в един клас, в един блок и на един етаж дори и просто да не комуникират е най-доброто решение

 
  ...
преди: 10 месеца, 1 ден
hash: 74871c1852
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   По принцип преди да тръгнеш да правиш деца се разбираш в разговори с другия бъдещ родител как ще ги възпитавате, децата още преди да сте ги направили.
Не казваш на колко години са децата, но приемам че са втори клас щом си споменал че вече са били първи клас.
Как да постъпиш? Оставяш децата да се разберът по между си без да се месиш и раздаваш съвети. Нека синът ти се учи САМ да се справя в обществото в което ще му се наложи да изживее живота си.
Номер едно смята че бойния спорт е за всеки и той прави мъже от момчетата, но еволюцията е доказала че винаги се намира поне един по силен или по подготвен физически. Ако обаче синът ти се научи сам да се преборва с хитрост и ум, ще има много по голям успех.
Номер две те съветва да местиш детето в друга група, това е голяма грешка, това само ще научи синът ти да бяга от проблемите и ще му докаже че където и да иде те ще го следват, защоо повярвай в всяка група по света има поне един невъзпитан и ако не може да се справи с невъзпитания в първи клас проблема му ще нарства и в по горните класове ще се превърне в огромно страдание. Защото проблема не е в невъзпитания, а в онзи който не може да се справя с невъзпитаните които среща в живота си.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 15 часа
hash: 119155515f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Май си прав номер 10.

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 15 часа
hash: 119155515f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Прав си номер 6. Не се замислих преди. Че казва, че детето е невъзпитано. То все пак е дете.
Абе деца оставете ги да се разберат. Другото дете е невъзпитано а неговото е ангелче.
Абе как става.
Децата все някога ще се разберат.

НО все пак ако става дума за побой или сериозен тормоз никой родител не трябва да си премълчава.

 
  ...
преди: 10 месеца, 11 часа
hash: 9447aa1be1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   9 е. Не знам кой ми е сложил единичка, но явно е човек без деца. Поздрави

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 4 часа
hash: e9a4a84dd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Да не те отчайвам, но навсякъде ще е така. Като гледам какви наркомани и отрепки правят деца, тежко им горко на нормалните. Хвърлят ги по площадките и не се занимават. Децата от 2 годишни тотални егоисти, буйстват и се бият. Направо сменяйте класа, града, държавата. Няма оправия.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker