Мъжът ми не може да шофира - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121315)
 Любов и изневяра (29738)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18559)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Мъжът ми не може да шофира
преди: 9 месеца, 25 дни, прочетена 2026 пъти
Здравейте. Моят мъж е на 32 години, има изкарана книжка на 18-19 , но никога не е шофирал и не е имал кола. Беден го взех и без кола, не ме е интересувало. Но имаме две деца с времето започна да ме дразни това. Трудно ни е, все по таксита, автобуси, като пътуваме извън града с влак... Ок един път, два пъти с влак, интересно беше за децата, но повярвайте ние сме единствените "извънземни" сред абсолютно всички хора, които аз някога съм срещала и познавам, които да нямат кола. И конкретно мъж, който да няма кола и да не се интересува от това.
С времето това вече ми е проблем, чувствам се все едно сме някакви изпаднали. Не го чувствам като мъж, щом не може да шофира и най-лошото не иска!
Не е преживявал катастрофа, имал е рискова ситуация с баща си в колата, като е бил тийнейджър, не дете. Но са живи и здрави, всичко се е разминало.
Нерешителен е и неуверен, втълпявано му е от техните, че не става за шофьор и ще направи някоя беля на пътя. Бяхме говорили и казали, че темата е затворена и аз няма да му опявам за това. Но мен ме гложди. Кла от всички мъже, които познаваме, само той да е така.
Казах му, че ще се постарая да му намеря внимателен и търпелив учител, да изкара опреснителен курс и да подкара. Казах му, че ако преодолее себе си, ще се почувства като прероден, ще се почувства много уверен и това ще му помогне много. Говоря винаги с грижа и внимателно. Не натяквам, не му се карам, не го засягам.
Отказа идеята ми. И аз спрях, повече не говоря за това. Но ме дразни много. Заглеждам се в мъжете и колите им и сякаш да караш кола е нещо неземно готино и мъжко. Така вече почна да мисля, а то е една тъпотия реално, не е кой знае какво, но все пак е мъжко, хубаво е един мъж да го може и едно семейство да разполага с кола! Не е ли така.
Аз не мога да шофирам и не искам аз да го правя, искам мъжът ми да го прави.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 24 дни
hash: aec8ba75b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

1.   Радвай се, не ви трябва такова нещо като кола. Колите са твърде опасни, ежедневно слушаме за загинали хора, ей сега преди малко прочетох за 17-годишен загинал в катастрофа. Без кола и Вие, и децата Ви ще са в по-голяма безопасност. Стига вече с тази мания по колите, това никога не съм го разбирал и няма да го разбера.

 
  ...
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: ced5d1009d
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

2.   "Аз не мога да шофирам и не искам аз да го правя, искам мъжът ми да го прави. "

А като ти каже един мъж - аз не искам да готвя и чистя, искам жена ми да го прави?

Не мога да разбера това женско двуличие днес... Жената ако и кажеш да върши традиционните женски неща - не ти била робиня... Ама що се отнася до мъжките роли - той не бил мъж ако не ги вършел... Не се ли усещате поне малко?

Освен това, елементарно е, ама не пак не се сещате... Тия неща се мислят и изясняват преди брак и правене на деца. Как ще го играете - трдиционно или модерно. Живеем в т. н. либерализъм, всеки си има различно мнение за нещата и вместо взаимните обвинения, отворете си устата и се изяснете как си го представяте тоя съвместен живот, кой какви задължения ще има. Сега - мъжът ми не можел това или онова... Знаеш ли тук колко теми могат да се появят - жена ми не може да готви... Еми... ако ти е важно, що я взе тогава...

 
  ...
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: d3ea27c202
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Това са глупости, не го насилвай. Значи да него така, за теб инаме. Карай ти, с щото е. Познавам 2 семейства жените имат само книжка, мъжете не, познавам и такива без кола. Много ограничаващ провинциален манталитет. Родителите явно много са ми повлияли. Изкарай ти курсовете, вземи си кола и ще видиш може и той да пожелае.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: b7b992ae40
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Ами изкарай ти книжка и карай, не е ядрена физика. Какво ти пречи ти да го направиш? Аз познавам мъж на 50 , който има книжка, но никога не е имал кола, не кара и не иска, жена му си е ок е това, и тя също не кара. Имат пари, не им е проблем, просто не искат.
Приеми, че има и такива хора, мъжът ти явно е от тях. Явно има психологически проблем и като не желае, по-добре не го карай. Достатъчно неуверени и неможещи хора има на пътя, за да тръгне и той. Ами ако утре катастрофира и ви изтрепе? Ако блъсне невинен човек и лежи в затвора? То няма застраховани, но човек който категорично не иска да кара, просто не трябва да го прави.
Щом за теб е важно, направи го ти, какво те спира? Остави приказките кой е мъж и кой не, аз съм жена и карам, на теб какво ти пречи да го правиш?

 
  ...
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: 7b7d84b6bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

5.   Щом не иска човека не му давай зор. Научи се и карай. Искате равни права е на ви равни права. Учиш се сядаш и караш !

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: 27a5e04f7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Никога не съм разбирал как може някой да няма кола, имам такъв добър приятел, просто не му се кара и това е, и той има книжка, но никога не е карал кола след това. По принцип не е защото няма пари, даже напротив, има пари, може да си купи каквато кола иска, просто казва, че няма смисъл - живее където му е офиса, навсякъде си ходи с такси, а като ходи на почивки си ходи със самолет. За мен е необяснимо, колата е свобода - когато реша, тръгвам където искам. Първия ден след като изкарах книжка веднага си купих кола и вече 20 г. не е имало период повече от 1 седмица да нямам, това е една седмица в която си търся друга кола и ми е супер зле и гадно, че трябва да се движа с таксита или метро или нещо.
Не е нещо супер мъжкарско да се кара кола, но е супер удобно.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: ddd8016819
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Абсолютно същото! При теб може и той да ти плаща такситата с децата, а при мен с детето си ги плащам аз! Заглеждам хората с коли, все едно е нещо Свръх!

 
  ...
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: c090b0e1d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   Грешка. Започни ти да шофираш. Ще се преродиш.

 
  ...
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: ed075186a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Мъжът ти за да преодолее страха си, трябва да се изправи срещу него и да почне да шофира.
Отделно мъжът ти не ти е личен шофьор.
Казваш, че имате две деца.
Да кажем, че мъжът ти преодолее страха си от шофирането, ще имате ли възможност да си вземете кола. Колата ще е голям разход в семейния ви бюджет. Ако колата е стара то мъжът ти ще трябва да я води на майстори на няколко месеца и да дава много пари за ремонти.
Да не говорим, за парите за винетка, гражданска отговорност, такси за паркиране на дадени паркинги и тн.
Ако не може да си позволите кола, по-добре е да не вземате кола и мъжът ти да не шофира. Все пак вземането на кола ще доведе до ограничения и лишения за децата и за вас с мъжът ти.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: ae2c4f5783
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Жените много обичате да се возите като куфари в колите, а като я питаш къде отиваме или откъде да минем няма ни най-малка представа, защото дори не следи пътя.
Първо мъжът ти ако не иска, не можеш да го накараш насила. Второ курсовете само ще му дадат базови знания за карането, практиката в последствие ти дава и опита.
Иначе като толкова искаш да си развозваш децата, изкарай книжка бе?
На брат ми жена му видя, че няма как постоянно да иска да я карат насам натам и нея и децата, изкара книжка, купиха кола и сега си кара децата сама и не се съобразява с никой.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: 589e29d97a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Направи ми много грозно впечатление тази жена.
Не искала да кара тя а ИСКАЛА точно мъжа й да кара. Брей че тарикатка.
Ама че наглост.
На мен днес не ми се чисти и пере искам точно авторката да го направи.

Какво като няма кола. Има толкова по-важни неща.
Работи ли, изкарва ли пари, помагали ли с пари грижи ли се за децата, бие ли я тормози ли я, унижава ли я.
По -важни са човешките отношения.
Или какво по-добре ли е някой който има хубава кола но я бие и тормози.
Жена съм но не мога да разбера такива жени.
Измислят някакви кусури на мъжете си докато други жени търпят насилие.

Нямали кола. А има семейства, които няма какво да ядат, събират пари да си купят хляб и последната им грижа е да имат кола.

Ние нямаме кола но въпреки това аз не се чувствам гадно най-малкото защото не гледам какво имат Сульо и Пулъо. Никога не се сравнявала с другите, не гледам какво имат другите.
Пътувам с градския транспорт и пак ми е добре така че ако има кой ми плати такситата ще се чувствам сякаш пътувам в Мерцедес S класа.
А авторката не може да оцени това, че те поне имат пари да си платят такситата.
Има семейства, които нямат тази възможност.

Тази жена не обича мъжа си. За някаква кола ли е омъжена или за някаква кола.
Какво е харесала в него. И защо е започнала връзка с него като й е било толкова важно да има кола.
Не, тя е започнала да гледа какво имат другите. Естествено, че така и тя ще почне да иска кола.
На мен не ми пука. Ако ще всичките ми познати да имат коли а ние да нямаме пак няма да ми запука.
Аз съм си аз. Държа на това, което имам аз а не на това, което имат другите.

А и дори да имат кола има риск да стане катастрофа или да убие някого.
Щом не се чувства уверен по-добре да не кара. Защото може убие някого или да катастрофира.
Щом вече е преживял рискова ситуация по -добре да не опитва. Още повече, че й баща му е казал, че от него шофьор не става.
Вместо да е благодарна, че е останал жив и здрав тя за какво мисли.

Щом й е важно да има кола и се заглежда по -другите мъже с коли защо не си намери мъж, който има хубава кола. Може пък й да я побийва да не я уважава но нищо важното е че има кола. Боже Господи до къде стигнаха жените да оценяват мъжа по това дали има кола не по качествата му.

Опитва се и да го командири леко и внимателно.
Ако съм на мястото на мъжа ще се разделя с теб.
Въпреки че имаме две деца ще си тръгна и няма да върна докато не размислиш и спреш да ме убеждаваш да ходя на курс.



Мъжът ти заслужава жена като мен. Скромна душичка. Ще съм доволна и на малкото, което имаме. Няма да искам да имаме кола ще ми е добре да пътуваме и с градския транспорт. И с таксита но само когато бързаме за някъде. Няма да го карам да ходи на курс.
А и ако има кола и пътува ще го мисля как ще се прибере. Ще ми е по -спокойно ако нямаме кола.
Ще ти взема мъжа.
Той заслужава жена, която го оценява по това как се държи а не по -това дали има кола.


Дразни ме авторката. Не ми харесва. Богаташка е или се е взела като такава.


Всеки ден стават катастрофи по пътищата. Затова аз съм на мнение, че ако един човек се чувства неуверен и не иска по -добре да не кара.
Да, колата е удобство никой не го оспорва но и отговорност.

Какво ли не биха дали близките на загиналите при катастрофи за да върнат любимите си хора.
ТЕ не биха настоявали близките им да шофират ако не се чувстват готови.
Аз не искам да се науча да шофирам.

Но авторката е меркантилна гледа другите какви коли имат и не се задоволява с малко.

 
  ...
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: 239260e6d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Сякаш пък абсолютно всеки мъж има книжка и кола...
той хубаво е изкарал курс, както и някои други индивиди, но не виждаш ли колко добре шофират и умират млади по пътищата? По-добре ли ще е да си купи кола, да кара без желание и някакъв стаж зад волана и недай Боже да ви утрепе някъде? Така е преценил, така постъпва. По-добре с влак, автобус и таксита. А и колата си е по-голям разход. Да, удобство е, но до там. Познавам хора с коли, но примерно до морето ходят с автобус, защото не искат да шофират до там, ползват колата само за в града.
Като ти е такъв зор, вземи изкарай ти книжка, купете кола и шофирай ти.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: 278737a1a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Изкарвай книжка, купувай една кола и си карай. Даже ще ти е по-удобно отколкото да го кандардисваш къде да дойде. Има милиони жени, които карат, има и хиляди жени таксиметрови шофьори. Така че няма да си някакво странно изключение.

 
  ...
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: f3a5606851
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Аз съм авторката - до номер 2, господине, изобщо не ме познавате.
Като цяло не обичам темата за еманципацията и харесвам традиционните роли и взаимоотношения.
Аз готвя, аз чистя, аз простирам, тези неща вкъщи ги правя САМО аз и о чудо! Дори ми е приятно! Да точно така приятно ми е да готвя обожавам, да чистя не обожавам, но ми е приятно резултата, когато ми е чисто. Не карам мъжът ми да прави тези неща, защото не може да готви, например. Не е и нужно.
Но искам той да шофира, той да ми оправи простора, когато се наложи, той да сглоби нощното шкафче, или да завинти нещо някъде, когато се наложи. Аз съм жена, не че съм салата, но съм жена, не майстор!
Абсолютно съм ЗА традиционните отношение, когато всеки си знае ролята в хубаво!

 
  ...
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: 6c097cd22a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Темата мяза на провокация писана от мъж.

Но да речем, че не е. Познавам мъже, които нямат книжки и съответно кола. Шофирлъка не е за всеки. Като плуването е. Ако не ти идва отвътре по-добре недей. Обричаш се на смърт.

 
  ... горе^

...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: daad868e97
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Много си ми интересна. Не искала, не можела. Мъжът да може. Огледай се малко, вече всяка мацка шофира. И аз съм изкарала курс само, не ми се е налагало да карам. Книжката ми изтече 2019, чак сега я поднових, обаче скоро може да ми се налага. Като живях в Лондон, съвсем не ми е трябвало. Бившия и той, няма книжка, кола нищо. И от комар не може да задели поне курс да изкара. Влачили сме се така, автобуси, клатене, прекачвания мъки, зор, път с камили. Вечни разписания, простотии. Вече междуградски транспорт няма никъде редовен. Влаковете са мъка. Да те кара някой е най-гадно. Хем си плащаш, че и се молиш да те кара и се съобразяваш. С 2 деца не знам, зор е. Ако си в някоя столица с метро, може и да е ок. По-бързо стигаш, но навсякъде на друго място си е мъка. Семейство без кола не става. Хващай се и карай курс, а пъзльо ще го возиш.

 
  ...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: 89f82e953b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Авторке всяка година в БГ умират от ПТП-та около 1000 души. Имало е години с по 800 и няколко, но и други с близо 1300 умрели. За 30 години това са близо 30 000 души загинали по пътищата. ТОВА Е ЕДИН ГРАД С МЪРТЪВЦИ! Като добавиш и ранените, става нещо страшно.

Ако мъжът ти няма самочувствието да кара, по-добре е да не сяда зад волана. А и както правилно ти казаха по-горе, по-добре живи и здрави пък било и пеша, отколкото в гроба или осакатени.

Живей спокойно, нищо кой знае какво не се е случило. Би се случило, докато шофиране, а не когато сте здраво стъпили на земята.

 
  ...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: 4b0a973d41
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Номер 1, колите ВЪОБЩЕ не са опасни. Опасни са идиотите, които ги карат.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: 689bbade50
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Е, чак пък да не познаваш никой без кола и без книжка... А тези, с които са пълни автобусите и влаковете, които ползвате, извънземни ли са? Много хора нямат коли, по много причини. Не е сред задължителните неща.

Каквото и да си говорим, удобство си е. Особено с деца. Но ако е за по-спешен случай, такситата са добър вариант.

Не са приятни на никого чакането по спирки и блъсканиците в транспорта, а за провинцията - няма добър междуградски транспорт навсякъде. Но това е положението.

Но липсата на книжка и желание за шофиране не прави един мъж не-мъж. Грубо е да се каже. Не всеки става за шофьор и по-добре е да се откаже навреме, вместо да гледа само удобството си и общественото мнение. А ако се случи инцидент?

 
  ...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: 73ea314ea2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Не можела и не искала да шофира. А защо си мислиш че мъжа ти е длъжен да шофира? Поеми отговорността в свои ръце и шофирай ти. В днешно време жените правят и поемат всяка отговорност.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: d89eef2c9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   И при мен е така, моят е проживял катастрофа като младеж, той е шофирал, даже не е имал книжка. Оттогава не иска и да се качи на мястото на шофьора особено ако трябва да вози някой. Не желае и това е, не се чувства сигурен в себе си зад волана. За това пък аз развих себе си като шофьор. Но наистина понякога дотяга все ти да си. Не мога да разчитам на него за това никога, ако трябва друг да ни кара, търсим приятели. Това е проблем за него и за намиране на работа. Добре, че работи на близо и си купи мотор. И аз като тебе не мога да разбера тази фобия. Преживяла съм катастрофа, но продължавам да шофирам

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: cd8a4fff56
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   И аз бях в ситуацията, като мъжа ти. Взех книжка, после не шофирах 8 години, бях се наплашил. Впоследствие за работата ми трябваше превоз и лека полека, в началото с баща ми, научих се. Самото шофиране не е нещо сложно, но е важно да се премине психологическата бариера.
Иначе ако всички спазваха правилата и има някаква толерантност на пътя, съобразяване с отсрещния шофьор, тогава ще е по-лесно. Проблемът е, че голям процент от хората считат, че шофирането им е смисълът на живота, а това е само пристигане от точка А до точка Б.
Според мен, в едно семейство е наложително да има кола, хем е по-икономично, хем си е необходимост. В утрешния ден някой ще се разболее, ще гоните влаковете и такситата ли? И какъв разход е? Има здрави, икономични коли за по 3000-4000 лева, където примерно горят 5 на сто. Да, вярно, трябва да се плащат данъци, прегледи, застраховки, евентуално и ремонти, но това е много по икономично, отколкото всеки път, като искаш да отидеш някъде, да даваш по 10 лева за таксита или влакове. Или да отидете до морето с децата, първо такси до гарата, после билети за влака, спира ви в Бургас, трябват и автобус до където искате да отидете. Ми то ще изгубиш един ден само в пътуване.... И ще е доста по-скъпо.

 
  ...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: 589e29d97a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   А ясно традиционните роли женски работи и мъжки задължения. Що за тъпотия.

 
  ...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: 589e29d97a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Да бе семейство без кола не става.
Аз също имам дете но не ми е било проблем пътуването с градския транспорт.
Е все пак аз и не обичам да пътувам извън града.
Аз съм и скромна но други не са.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: 589e29d97a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Глупости не можело без кола. Има бедни семейства, които нямат пари за хляб и последната им грижа е да имат кола.
Как те могат да пътуват с градския транспорт и не се оплакват а някои богаташи, които не искат да си развалят комфорта не могат.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: 589e29d97a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Аз пък обичам да пътувам с градския транспорт. Никога не съм и мечтала да имаме собствена кола.
Аз съм много скромна.

 
  ...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: 589e29d97a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Аз съм много скромна.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: 589e29d97a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Тези, които са преживели катастрофи първо трябва да преодолеят психичната травма и тогава да шофират.

 
  ...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: 589e29d97a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Щом могат да си позволят да пътуват с таксита значи не са толкова бедни.
Аз нямам тази възможност. Ако има кой да ми плати такситата ще е добре.
Авторката е добре да се замисли и да благодари за това, което има.
Някои семейства нямат и толкова но въпреки това хората държат един на друг и са щастливи.

 
  ...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: b8491c0ef4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Аз също не шофирам

 
  ... горе^

...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: b7b992ae40
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   Ама авторке, мъжът ти никога не е карал, не иска и толкова. Не те е заблуждавал, че ще го прави, за да подскачаш и да тропаш с крак, че искаш. И аз искам много неща, ма не стават. Като не иска човекът, не можеш да го накараш, а и вероятно не бива.
Имаш избор да се научиш ти да караш (остави тия глупости за традиционни роли и се хващай) или да продължиш да мрънкаш.
номер 4

 
  ...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: 39a07359b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Започни ти, нямаш друг избор. Нито няма да съжаляваш, напротив! Извинявай, но човек в 21 век без поне да има книжка и естествено, да може да кара, за къде е? Не става. Тъпо е да плащате безумно много пари за транспорт, особено за такси.... дори не е нужно да карата скъпа кола, просто да се движи, това е.

 
  ...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: 6c097cd22a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Баща ми Бог да го прости, имаше книжка и беше перфектен шофьор. Дори успя да смени две чисто нови коли. После фирмата му фалира наложи се да продаде колата и десет години се мъкнахме по автобуси и влакове. Никой от нашето семейство не го е упреквал. Така и почина без кола, а обожаваше колите и шофирането. Мечтаеше за Мерцедес. Обожаваше тази марка. После аз заминах за чужбина. И аз обожавам колите. 10 години по чужбините ходех или пеша или с колело. Дори и автобуса беше лукс за мен. Много се мъчех и чак на 30 години изкарах книжка и си купих кола. 7 години не съм оставал без кола. Дойде пандемията останах без работа живота ми тръгна на долу две години бях без кола. Пак започна мъкненето по автобуси и рейсове. После ми провървя, купих си мотор и две коли. Жена ми, когато се запознахме имах кола. Научи се и до кенефа да я возя като куфар. Никъде не ще да мръдне на колелото или пеша. Ей повечето хора искате на готово всичко не знаете как се постигат нещата в живота. И, че не всичко е в нашите ръце. Понякога губиш, понякога печелиш, понякога не ти е писано да се случи определено нещо. Аз искам само здраве. И осъзнах, че по-хубаво от здраве няма.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: d3ea27c202
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Като цяло не обичам темата за еманципацията и харесвам

Ще умра от смях каква еманципация и каране на 6ола. Темата е била актуална преди 100 г. и понастоящем в някои арабски държави.

 
  ...
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: a3bde0c00b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   Глупости аз като нямам книжка и кола да не съм умряла.
Нали има градски транспорт има дори метро лесно ми е да стигна там където искам.
Градският транспорт в столицата е много добре развит.
Колата е удобство да. но не и жизнена необходимост както се опитват да изкарат някои.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: a3bde0c00b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   Но май за пътуването с влакове сте прави особено с малки деца.
Аз нали никъде не пътувам и не се съобразявам. че има хора. които пътуват.
Но въпреки това не може да кара човека насила да шофира. Не трябва да го командори.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: a3bde0c00b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   За мене е по-важно как се държи с авторката и децата.

 
  ...
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: 2c109328bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   Аз бях професионален шофьор две години. Една от първите ми работи. Е, мразя мразя мразя да шофирам. След второто дете купих кола, ама определено съжалявам. В пъти по-скъпо ми излиза от таксита, градски транспорт и два пъти в годината кола под наем за почивка. Да не говорим, че свестен майстор не мога си намеря и много неща ки правя сам - т. е. всеки месец по един цял ден отива по колата. Ту ще плащам застраховка и лепя стикери, ту годишен преглед, ту смени чистачки, маслото гледай, ходи на мивка или сам чисти... Малкият кога повърне по завоите да не ти разправям каква хамалогия е чистенето.

Да не говорим, че сега, кога я имам, я карам и на дълги разстояния. Да има смисъл от нея. София - Варна преди с нощния влак спален вагон си пътувах като бял човек. Сега пет часа въртя геврека и вечерта реанимирам.

Живея в София обаче. По малките населени места без кола наистина не става. Решил съм, ако направи сериозен проблем, директно да я разкарам.

 
  ...
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: 81eb412c9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

41.   Боже, ужас. Грешката ти е била, че си го взела такъв. С 2 деца по влакове и автобуси, таксита. Голяма мизерия! Ние сме семейство, заедно сме от много време, но още в началото и аз и той си имахме книжки и коли. Никога не бих направила компромис с такова нещо. Как изкара 2 изписвания на децата? Кой те караше? Пак ли такси? Ужас просто!!! Казвай му на този мъж да си наляга парцалите и бъди безкомпромисна. Страшно е без кола, особено с дете. Ако стане нещо спешно кой ще чакаш? За мен е несериозно просто.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 21 дни
hash: bafb6e2ebb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   Щом той има страх и отказва, защо ти не изкараш книжка??? Ама и ти не искаш да караш кола. Хем боли, хем сърби твоята работа. Не ще да кара, ама не ще и да се вози по влаковете. А личен шофьор не щеш ли???
Да, с малки деца и без кола е трудно, но във всички останали ситуации колата е един бирник и ламарина, която само гълта пари.
Ж24

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 21 дни
hash: a3bde0c00b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

43.   Как е несериозно бе. Аз как живея като нямам кола. Не ми пречи да ползвам градския транспорт.
Жените сте много меркантилни.
Аз също имах дете и не ми пречеше пътуването с градския транспорт.
Голяма мизерия било.
Има семейства, които нямат пари за хляб. Ето това е мизерия.
Взела си мъжа заради колата.
Чак не мога да повярвам никога не би направила компромис с това нещо.
Не, не мога да повярвам вие сте ужасни хора. Ценни качества нямате.
Такси за вас е ужасно но за мен е лукс.

Боже, Боже как пропаднаха Жените.
Вече не ценят качествата, които имат мъжете а това дали имат коли.
Някои хора не умеят да ценят важното в живота.
Има неща, които са по-важни от колите.


Май авторката на коментар 41 е някаква Голяма богатата. Или се е Взела за такава.

 
  ...
преди: 9 месеца, 21 дни
hash: bc0427623b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

44.   Да, щом на някой му е важно да има кола изкарва книжка и си купува кола.
И си кара НО не кара други хора да изкарват книжа и да карат коли щом не се чувстват готови.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 21 дни
hash: bc0427623b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   Абе не знам може и да греша но мисля, че авторката не цени важното в живота

 
  ...
преди: 9 месеца, 21 дни
hash: bc0427623b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

46.   Да щом на някой му е важно да има кола изкарва книжка и си купува кола.
И си кара НО не кара други хора да изкарват книжа и да карат коли щом не се чувстват готови.

 
  ...
преди: 9 месеца, 20 дни
hash: 7d500e162b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

47.   Аз също се включвам да те посъветвам ти да изкараш книжка щом искаш да сте мобилни. Не заради еманципирани глупости, просто защото е необходимост (според мен). Аз работя на 15 мин път с кола от вкъщи. С автобус пътя ми е над 2 часа (няма никакъв удобен транспорт). На предишната ми работа беше обратното - 10 минути разлика с кола и автобус, но никакви места за паркиране, затова си ползвах градския. Но когато смених работата си подкарах колата. Никога не ми е било цел в живота да шофирам, просто необходимост, удобство и т. н.

Ж30

 
  ... горе^

...
преди: 9 месеца, 20 дни
hash: 6b9c590891
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

48.   Такива безолезни мрънкащи жени се наричат родилки. Износила си плода, не се знае до кога ще те търпи момчето. Като изкара книжка ще сте шофьор и родилка. Всеки полезен на другия с користна цел.

 
  ...
преди: 9 месеца, 20 дни
hash: 05f6ca3fdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

49.   Харесваш ми номер 48.

 
  ...
преди: 9 месеца, 20 дни
hash: 05f6ca3fdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

50.   А и как авторката ще е спокойна, че я кара шофьор, който е неверен и авторката го кара насила да изкара книжка.
Ще вози и децата.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker