Войната между разума и сърцето. Кое ще изберете? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121540)
 Любов и изневяра (29802)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Войната между разума и сърцето. Кое ще изберете?
преди: 10 месеца, 8 дни, прочетена 982 пъти
Историята е много дълга, с мъжа ми сме заедно 4 год. Има известен период в който не се разбираме особено много. Запопнах работа запознах се с нови хора (сред тези хора и той) мъжа ми започна по някакъв начин да ревнува повече, започна да се съмнява че си имам друг защото неговия приятел така му каза - че си имам любовник. За тези години не съм му дала повод за съмнение. В продължение на 2 седмици той ми казваше че си имам друг, започна да ми влиза в соц. мрежи и да ми ръпка в телефона, беше ми писнало да не вярва така че теших наистина да си имам друг поне да има за какво да се съмнява. Станах близка с един колега, запопнахме да си говорим и да си пишем, прекарвахме много време заедно на работа. Запопнахме да имаме някакви пувстя един към друг, по някакъв начин успявах да скрия чатовете с него и тел обажданията. Когато бяхме заедно се чувствах спокойна и щастлива, караше ме да забравя за проблеми и тем подобни. През това време със съпруга ми постоянно се карахме, бях ну казала че не искам да съм с него защото от известно време не го обичам и исках да се разведем и заради детето да си останем в добри отношения, но той не искаше. С дните колкото повече не се разбрахме с него толкова повече растяха чувствата ми към колегата. Дойде време и моя разбра и стана то кво стана, бях пренудена да прекратя връската си с колегата и да се върна при съпруга си заради детето. Повече от месец нямам никаква връска с това момче въпреки че се виждаме всеки ден на работа и минаваме един покрай друг все едно не се познаваме. Все още мисля за него и все още имам чувста към него. Опитвам се да забравя но остана ли сама и се потапям във мислите си за него. Опитвам се да не го показвам пред другите и че всичко е забравено и минало. Също така се опитвам за запълня тази празнута в себеси която ми е оставил той с присъствието на съпруга си защото разума ми казва че така е редно но не се получава. Вие как бихте постъпили?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 8 дни
hash: 0df7ddb2a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   В последната си връзка, в която много обичах и вложих емоции, се принудих да избера разумът пред чувствата. Борбата в мен между двете беше доста тежка и продължи няколко месеца. Много трудно беше да прекъсна отношения, но трябваше да избирам или да остана и да се чувствам зле душевно, защото той не ми даваше любов, а само илюзия за такава, или да спася себе си. Избрах второто, макар и с цената на доста съкратени нерви. Още го преодолявам, макар че мина година, но беше за добро. Труден е изборът, но понякога животът ни опира до стената да вземаме и неприятни решения. Убедила съм се, че всяко отлагане и замитане на проблеми под килима, водят до още по-големи несгоди.

 
  ...
преди: 10 месеца, 8 дни
hash: 22ed3c2a37
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   "беше ми писнало да не вярва така че теших наистина да си имам друг"

Това е поведение на тинейджър скъпа, не на възрастен човек... Като ти гледам и правописа, много малко разум или сърце има в цялата ти история. Нито имаш разум за брак, нито сърцето да си гледаш детето. Чудиш се с кого да се наебеш и какви интриги да завържеш защото си "разлюбила" вече мъжа си.

Затова един съвет към мъжете - никога не си вземайте проста жена която е "флюбена" във вас. Защото това ще е резултата. Трябва тая жена да е поне малко меркантилна и да осъзнава, че и предоставяте определен начин на живот, спокойствие, сигурност, които тя няма да получи другаде. Щото ако се води от "сърцето", ще е от "цвят на цвят" всяка година, всеки месец, нова "любов"... Ще ви разбие семейството и децата ви. Естествено, тоя който я е взел, и той е толкова стока, явно я усеща каква е, ревнува я, несигурен. Не става брак без да имаш доверие. Но и мъжете са тъпи. Като чуят - ама ти само за секс ли ме искаш... Хайде давай брак... Не разбрахте ли ли, че повечето жени днес само за това стават? Жена която ви говори само за "любов" и "тръпки", тя сама ви казва, че е "само за секс".

 
  ...
преди: 10 месеца, 7 дни
hash: 02f7cfcc1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Привет, "Историята е много дълга" историята никак не е дълга, г-жо. "Има известен период в който не се разбираме особено много. " При първия проблемен период, мама си е намерила тъпкач и тате е разбрал.
"За тези години не съм му дала повод за съмнение. " Не е нужно да му давате повод в миналото, за да види мъжът Ви знаците. Доста сериозно се опитвате да го играете жертвата в тази ситуация, която сама сте забъркала. "беше ми писнало да не вярва така че теших наистина да си имам друг поне да има за какво да се съмнява" т'ва е може би едно от най-малоумните изречения, които съм прочитал някога. Вместо да се хванете и да си оправите връзката сте избрала да се държите по абсолютно детешкарски начин с човека, с който сте се вричали да сте заедно в добро и в лошо.
"Когато бяхме заедно се чувствах спокойна и щастлива, караше ме да забравя за проблеми и тем подобни. " Мъжът ви е имал 4 години да си покаже слабите страни, да натрупа черни точки. Тъпкач ви, не е имал тази възможност, всичко е цветя и рози все още, но и това ще отмине. Нормално е да се карате с мъжът си, докато му изневерявате, вие го превръщате в злодея, иначе гузната ви съвест ще ви съсипе, пък е и удобно, колко по-романтично е, когато имате злодея и вашия нов рицар го победи...
"Да се върна при съпруга си заради детето" тук не ни се предоставя цялата история, къде сте била, как е разбрал мъжът Ви, как са ескалира нещата до такава степен, че тъпкача Ви да ходи из офиса като насран и да Ви игнорира, нали много сте се обичали?
"Все още мисля за него и все още имам чувста към него. Опитвам се да забравя но остана ли сама и се потапям във мислите си за него", а той за вас - не. За него сте била просто удобна хралупа, в която да се мушне, докато си намери нещо по-добро.
"Също така се опитвам за запълня тази празнута в себеси която ми е оставил той с присъствието на съпруга си" - вие сте създала тази дупка и вместо да се правите на многострадална Геновева, се осъзнайте - съсипала сте си семейството, бъдещето на детето и собственото си психическо здраве и за какво? - нещо ново и интересно, че Ви е станало скучно...
И тук вече стигаме до "Вие как бихте постъпили" - като за начало повечето от нас не биха изневерили по такъв малоумен начи. Бракът Ви от тук нататък е пълна загуба на време, за Вас, за мъжът Ви и за детето Ви. Мъжът Ви никога повече няма да Ви има доверие, без значение какво ще правите, не мисля, че от предоставената информация дори има чувства към Вас, по-скоро Ви понася заради детето си. Детето Ви рано или късно ще разбере какво сте направила и или ще Ви намрази или след години ще направи същата простотия, и ще си съсипе живота, като Вас, защото това е примера, който сте му дала при справяне с кризисните ситуации.
Имате реално 2 варианта: Да се разведете и всеки да си понесе последствията, в България доста бързо се разбира, кой е оцапал гащите в такива случаи, ако вече не знаят почти всичките Ви роднини и приятели/колеги. Втория вариант е да се превърнете в роб на мъжът си и да се опитате да си изкупите греховете в името на детето, което най-вероятно няма да завърши положително. С други думи, сте абсолютно и тотално прее*ана и най-веселото е, че сама сте си го нахакала.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 7 дни
hash: f869cc7aec
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   После нека пак ме питат защо мъж с моята визия и състояние е сам. Е за това, заради факта, че от толкова много познати, буквално не остана здраво семейство или такова, в което хората да се чувстват добре.

Към авторката. Ми много ясно че ще те усети, толкова години живеете заедно и мислиш че просто ще се прибираш и всичко ще си е по старо му. То от тук натам няма значение че още се водите “семейство”, мъжа ти никога няма да ти вярва повече, а това че ти е простил не говори добре за него. На всичко отгоре сега се разминаваш с колегата и мислиш него, а не мъжа ти. В цялата история мъжа ти се появява в редовете като някаква пречка, без която не можеш, вероятно чисто финансово.

Ако мъжа ти беше пич, трябваше да ти посочи вратата, да си изживееш там тия емоции и после да ди чупиш главата.

 
  ...
преди: 10 месеца, 7 дни
hash: 3b5b49812c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   От това което си написала в историята ти усещам, че ти нямаш нито разум, нито сърце. Извинявам се, но повечето от жените сте такива; празноглави, но пък с големи претенции. Аз винаги се ръководя от разума си.

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 6 дни
hash: eec7ad5300
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   До 25 се ръководех от чувствата си и това не ми причини нищо друго, освен болка, след това от разума си и се чувствам много по-добре. При дълго съжителство хората си омръзват, срещат други хора, може и да пофлиртуват, но нещата трябва да спрат до там. Имали сме такива периоди със съпруга ми, но сядаме като големи хора и обсъждаме какво да правим и как да се справим със ситуацията - и той, и аз сме имали по едно увлечение по време на брака, но не се е стигало до изневяра и сме се сплотявали повече след това.

Ж 47

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker