Наистина ли съм такъв егоист? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121284)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6475)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Наистина ли съм такъв егоист?
преди: 9 месеца, 2 дни, прочетена 607 пъти
Здравейте, пише ви младо момче. Завършил съм 12ти клас преди три години. Няколко месеца след това започнах да работя, та вече почти 3 години. Цял живот живея с нашите, общо сме три деца. Работата ми е такава, че по цял ден не съм в нас, сутрин излизам и се прибирам късно вечер и така почти всеки ден, почти не се вясвам в нас освен да спя, почти не ям. Откакто завърших имахме договорка с нашите давам някаква сума за сметки, което си остана досега. Наскоро реших да запиша висше образование. Кандидатствах, приеха ме, платих си семестъра и в момента чакам да започне. Основния проблем който имам са непрестанните спорове и караници. Не допринасям достатъчно в нас за нашите и по малките. Прибирам се в 00:30 и така до 2:00 вечерта, като на следващия ден трябва да ставам сутрин за работа. Последния спор беше, че съм нагъл боклук който иска пари, които им е дал назаем половината под претекст да ми се върнат а другата половина защото бях длъжен понеже имам заем на мое име, който те трябва да го плащат и не бе плащан известно време, та ги внесох и месец по късно им казвам, че са ми нужни за да си оправя разходи лични, разходи за да мога да продължа да работя вечер след уни, както и че мисля да отида на почивка за известно време преди да започна да уча ( и работя) защото три години не съм взимал отпуска и почивам по един ден с 13-14 часови смени. Оттам бях посрещнат с истории за тяхното минало как те са се грижели за родителите си, допринасяли са повече и са се лишавали от някои неща в името на общото благо. Аз искам да им обясня, че всичко което искам е аз да мога да посрещна всеки един мой разход с мои пари без да ми се налага да искам назаем от който и да било, да си изкарам образованието и след това да си наредя живота. Нагло е да купувам торта за рождения ден на приятелката ми, без да купя за по малките, нагло е да купя подарък за приятел, а същевременно с тези пари да не си покривам някои от разходите, и в последствие си искам парите, пари които аз съм изработил и получил.
По тяхно време не било така. Всички били задружни, а аз съм един бездарник, който не е постигнал нищо след работене три години. (да допълня, и двамата са работоспособни)Отделно имам малък, непечеливш бизнес, и фирмичка която съм им дал да я ползват за техни начинания, като тяхното провървява, но в крайна сметка аз съм този който ще го отнесе при някой евентуален гаф. Напълно осъзнавам, че ако изляза на квартира разходите ми ще са по големи отколкото са в момента и един вид мога да започна тези пари които бих ги давал тогава да ги давам сега на тях да им помагам, но ако нещо се скучи, и аз не съм спестил дадените пари при все че да не живея като скот и да ям хляб, сол и да не отида на парти поне веднъж, какво правим? Не могат ли да ми влязат в положението, да ме оставят да си наредя нещата в момента, да си спестя пари за мои неща и за черни дни и да се изуча, след което вече когато ще имам възможност да вземам пари доста над средното за страната да имам реална възможност да им помагам без да се притеснявам. Масово от връстниците ми имат възможността да се изучат без да работят, като получават разнообразни джобни, било то за автомобил, или ако искате да им купят 4 коли подред, да заведат гаджето на скъп ресторант и каквото си поискат, без да са работили и ден в живота си. Нямам нищо против, просто правейки сравнение, не им ли правя поне някаква услуга, погледнато от това, че не им искам нито една стотинка, а просто да издрапам четири години? Реалист ли съм или по скоро наистина пълен егоист?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 1 ден
hash: 35d89ef9d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Всичко е въпрос на сметки. Сядаш и пишеш- едната колона са твоите разходи, другата приходите. Ако си ощетен, можеш да претендираш, ако не си -свиваш си перките. Съветът ми е, да се насочиш в посока отделяне, след като имате силни конфликти. /родителите ти да си гледат малките деца, а ти да си гледаш младостта.

 
  ...
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: 65b98024fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Родителите ти са нагли егоисти. Изнасяй се оттам. Ти не си длъжен да отглеждаш по-малките. Какво значи, че си купил торта за рождения ден на приятелката ти без да купиш нещо на малките? Ти не си длъжен да разделяш така разходите ти, че малките да не ревнуват. Неминуемо ще се стигне до скандал. Ами когато имаш жена, деца, ще имаш ли парите и редно ли ще е да лишаваш собственото си семейство жена и собствени деца, заради децата, които родителите ти са създали и те и само те имат отговорност да отгледат морално и финансово. Не разбирам такива родители. Създават две и повече деца и вменяват вина на по-голямото финансова и за време, само и само те финансово да не си оправят домакинството. Не прави колосалната грешка да ти вменят вина, изнасяй се оттам възможно най-скоро и ако нещо им даваш финансово нека то бъде по твоя воля и моя съвет е да е рядко, ме някакви месечни вноски като към банка, за да можеш да си оправиш живота и да създадеш семейство. Ти имаш право да отидеш на почивка след толкова труд и един обичащ родител ще те подкрепи, а няма да ти вменява чувство за вина. Това с тортата за приятелката ти и малките ме разби направо, любов към момиче и братя и сестри е нещо различно, тя е имала рожден ден, те имали ли са, че така родителите ти да съпоставят нещата? Безумци. Извинявай, но просто не мога да се сдържа.

 
  ...
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: b6d9cef422
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Звучи ми като че ли майка ти и баща ти деца са правили които не могат да си позволят да издържат, но имат големи претенции. Времената първо са различни и финансовата система също така че ти не си егоист, но си във възраст където имаш нужда от пространство а ти нямаш заради тях. Мисли как да спестяваш пари и забрави че някой от твоите приятели ти е приятел и не си губи времето по заведения с тях.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: 325459b74f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Ще започна от там, че майка ти и баща ти са големи хора, които съзнателно са направили избора да имат три деца. Ако не си финансово подготвен да отгледаш три деца, не създавай толкова. Родителите имат отговорност към децата си докато учат и са непълнолетни, не техните братя и сестри. Родителите като възрастни хора имат отговорност и към самите себе си, тоест да могат да си покриват личните разходи. На всеки се случва да закъса, да остане без работа и т. н., но ако това е системно вече е издевателство над децата. "Аз съм те отгледал, живееш в моята къща, сега си ми длъжен. " Е, не работи така. Да отгледаш детето си не е нещо, което да се ползва като ултиматум от родителя след време, това не е услуга, която са ти направили и сега да си им длъжен. Да, човек трябва да помага на семейството си, но ти си човек на 22 години, тепърва ще се ориентираш и развиваш в живота. На тази възраст трябва да се фокусираш върху собственото си развитие, учене, работа, за да може един ден като имаш деца да не ги обвиняваш, че са безполезни, защото не ти плащат сметките. Да, има такива, които са финансово независими от гимназията, има и такива, които ги издържат докато не завършат университет. Всеки трябва да дава своя принос, но такива грозни обвинения от родител са меко казано недопустими, след като явно ти даваш всичко от себе си. Човек, който има високи очаквания за другите трябва да може и сам да ги покрие, а явно вашите са по-добри да сочат с пръст.

 
  ...
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: 494b4c8c96
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ами за мен родителите да длъжни, ако детето иска да учи да покриват разходите. Аз започнах работа след университета.
За съжаление всеки има различно виждане. Просто се опитай да си разпределяш добре разходите. Колко други деца има в къщата, явно на родителите им е трудно.

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 22 часа
hash: f7b1050a55
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Егоистът си ти. Щом живееш под покрива на родителите си, ще се съобразяваш с тях и техните правила. Ако не ти изнася, изнасяш се.

Естествено най-добре е да се разберете, защото семейството е сила и опора при проблем. Без да наведеш глава обаче няма как да стане. Именно тук проличава, че си егоист. Не може твоите искания да ги смяташ за равни с исканията на родителите ти. Ти си синът, а не бащата и затова трябва ти да отстъпиш.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 10 часа
hash: c1ab09b1ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Все пак ти трябва и да си почиваш. Много е това да работиш на 13-14 часови смени.

 
  ...
преди: 9 месеца, 9 часа
hash: e5dd3f014c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Защо да е егоист бе. Защото е купил торта за рождения ден на приятелката си ли бе. Или ще кажеш, че и на малките трябва да купува.
Ти нещо не си добре.
Най-добре за автора е да се изнесе на квартира и да си харчи парите както той си знае.
И родителите да не му цоцат парите.

 
  ...
преди: 9 месеца, 6 часа
hash: 88e96912bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Да, егоист си. Много те търпят родителите ти. Ако беше в друга държава баща ти щеше да те изгони. Никъде другаде го няма това. Станеш ли на 18 - багажа. Живееш си в дома им като на хотел. Хем ти свиди да плащаш за квартира и искаш да си на аванта, хем с претенции. Изнеси се и си живей сам като кукувица.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 4 часа
hash: c1ab09b1ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Изнеси се но вашите ще им секне кранчето. Ще е по-добре за теб. Плашат ли те момко с това. че ще си готвиш и чистиш. Не. нали. Ще си харчиш парите както ти си знаеш. Ще следваш. ще учиш. каквото искаш ще си правиш. ще работиш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker