Баба създава само проблеми в семейството ни. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121434)
 Любов и изневяра (29766)
 Секс и интимност (14393)
 Тинейджърски (21909)
 Семейство (6483)
 Здраве (9614)
 Спорт и красота (4708)
 На работното място (3191)
 Образование (7313)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18590)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Баба създава само проблеми в семейството ни.
преди: 9 месеца, 9 дни, прочетена 889 пъти
Дядо почина преди няколко години и баба ми си живееше сама. Обаче миналата година й откриха перде на окото, по болници, операции и накрая татко каза, че ще я вземем у нас да я гледаме. Тя е на 82 години, но за възрастта си е доста дейна, макар и външно да не й личи. Има ужасен характер. Проблемът е, че с мама не се разбират особено, още от едно време. И откакто баба дойде у нас само прави забележки, включително и на мен, наговаря татко, че сме били мизерници, че не чистим, не знам какво си. Баща ми се обърна срещу нас и започна и той да прави забележки, досега живеехме мирно, спокойно, а откакто взехме да гледаме баба започнаха наистина раздорите. Примерно се кара на мама, че не готвила хубаво, онова не яла, това не яла. Мама беше направила лазаня, баба взе чинията й я изхвърли в коша като каза -“Ще ми дават да ям боклуци! ” и ето и от това започват скандали, казва на татко, че мама готвила боклуци, прави постоянно напук, пък и нищо не прави, по цял ден лежи или чете вестник, или пък седи пред блока на пейката с другите клюкарки и мърморят. Страх ме е да кажа на татко, да я откараме в старчески дом или да си ходи у тях, щото вече оздравя, няма проблеми. Татко я защитава, не дава лошо да се каже за нея. На другото отгоре баба има още 2 деца, те пък грам не се интересуват от нея, нито звънят, нито идват, нито нищо. Колкото повече остава вкъщи, толкова повече атмосферата се напряга.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 8 дни
hash: 19a3e6a510
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Ето пример как една свекърва разваля семейство. Много често, дори да не е в дома наговаря сина си и вечната тема готвенето и подреждането, как снахата не струвала. Виждам доста свекърви да хвалят снахи, които нито готвят, нито подреждат, нито едно внуче им раждат, но спрямо усърдните снахи винаги има огромни претенции и не стрували. Дали да си ходи, или да е в дом, бабето трябва да е далеч от вас преди да е съсипала семейството ви, а тя точно това се опитва да направи.

 
  ...
преди: 9 месеца, 8 дни
hash: 3de5e60574
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Според мен трябва двете с майка ти да говорите с баща ти.

 
  ...
преди: 9 месеца, 8 дни
hash: 8cc58fa3cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Здравей,

Ситуацията е много деликатна. Съвета ми към теб е да игнорираш на баба си изблиците на ярост. Като ще пробвам да ти обясня - представи си след огромен период от време, а именно след да кажем 30 години, че е възможно и твоята майка да има нужда от помощ. Представи си, че мъжа ти и децата ти не желаят да се грижат за нея. Няма ли да ти е ужасно болно? Да те постави някой да избираш между семейството, което си създала и семейството, което те е създало? Избора е ужасен, обичаш всички, сърцето ти се къса от мъка.

И сега си мислиш - да, ама моята майка е свястна и разбрана. Колкото и да ми е мъчно да го кажа, шанса майка ти, когато стане на годините на баба ти, да е куку, е доста голям. Сещам се като бях малка бабите ми ме гледаха - едната (майка на майка ми) по цяло лято, а другата (майка на баща ми) през учебно време - идваше в нас и готвеше, чистеше, надзираваше ни.

Баба ми от страната на баща ми почина, бог да я прости. Последните години бяха трудни с нея, не беше много с акъла си, но тя си беше тиха и кротка. Сега другата ми баба (да ми е жива и здрава) е на 85 години и малко е изперкала. Жал ми е, носталгия ме хваща, като я знам каква беше и как търчеше по нас по цяло лято, а сега трудно ходи, все недоволства, иска по цял ден някой да я гледа.

И двете ми баби като минаха 80 години и положението много се влоши, много се промениха. При моите познати положението е аналогично. Хората остаряват и започват да деградират, колкото и да ми е мъчно да го кажа. И не можеш да ги убедиш, че бъркат, започват да те обвиняват, че не си достатъчно зрял/а, та да им даваш акъли.

И пак се връщам на съвета си - баба ти няма да се промени. Баща ти е в ужасна ситуация. Съветвам теб и майка ти да постъпите разумно и просто да се научите да ѝ игнорирате забележките. Тя нама да разбере, че бърка, а има нужда от помощ на тези години. Със скандали само ще я нараните и обидите, без да има какъвто и да е положителен ефект. Чисто и просто - не си заслужава, бъдете разумните и големите хора, помагайте на близките си, колкото и да е трудно.

П. П. Относно майка ти, имай предвид, че отношенията снаха-свекърва са много сложни, тепърва ще го разбираш. Нормално е нещата там да са по-обтегнати.

П. П. 2 Освен проблемите с бабите ми, по същия път върви и моята свекърва, която е на 70 години. Нея ми е много по-трудно да я търпя, защото нямам милите спомени, които съм имала с бабите си.

Разбирам те и ти желая успех и търпение!

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 8 дни
hash: 35cc4a6c6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Ами, така е- и ти като си се появила, обстановката се е напрегнала. Но никой не е искал да те изпрати в дом за ревящи бебета. Бабата, като нищо може да е с някакви съдови изменения, които предизвикват лош характер, стават сприхави, не си мерят приказката и т. н. Баща ти и майка ти, като възрастни, зрели хора, трябва да управляват ситуацията. Ти не знам защо пишеш тук.

 
  ...
преди: 9 месеца, 8 дни
hash: 597d2696cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Семейството ти да я прати да живее в нейния си дом със човек, които да се грижи за нея, срециалист.

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 8 дни
hash: d0f3db509d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Гама грешка баба ги щом е дейна си има къща операцията от перде е рутинна и трае 20 мин. Говорете с баща ти, ще си разбити семейството и о-, лошо ще става. Баба ти може да се обслужва сама. Не и с
ага те ядене всичко в средата на масата и ако иска да си взима каквото иска.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 8 дни
hash: 2a9ac7ba79
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Е какво да я правите все пак е на 82. Ще потърпите малко.

 
  ...
преди: 9 месеца, 7 дни
hash: 7959a1209c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Аз ако съм на мястото на баща ти и някои от семейството, няма значение майка, баба, жена, дете, си позволи в мое присъствие на изхвърли храна в коша ще го изхвърля заедно с парцалите на улицата, да си набавя храната от кофите за боклук. Проблемът не е в баба ти, а в баща ти че и позволява да ви се качва на главата. Човек трябва да знае кака да подхожда към всеки тип характер. При положение че баща ти цял живот познава баба ти и знае що за стока е (има си причина другите две деца да не и се обаждат), трябваше да и постави ясни условия и правила, още като я поканил да живее с вас. Раздор има защото и се обръща внимание на прищявките.

 
  ...
преди: 9 месеца, 7 дни
hash: b3d440ff94
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Не ми прави чест да го кажа, но голяма част от възрастните са дърти, безполезни, вредни и ненужни активни дразнители.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 7 дни
hash: 67ba60395d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   10, звучи като откритие: "възрастните са дърти"...
"Безполезни и ненужни" - да, и никога не са били... Те децата са им израснали и са се образовали ей-така - сами.
Дразнят се хората с лабилна психика.
В случая бих упрекнал сина като слабохарактерен. Ако не се усети навреме, като нищо може да остане да си готви с майка си истински специалитети.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 6 дни
hash: 2a9ac7ba79
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Ами тя е на 82. Как искате да разсъждава като младо момиче ли на тези години.

 
  ...
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: b3d440ff94
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   от 10 до 11 - Казвам голяма част, не всички. Въпросът е, че бабата идва в техния дом и започва да командори и да всява раздор. Това, че си възрастен не ти дава правото да налагаш остарелите си разбирания за света и да се месиш в живота на хората. Че бащата е мекотело е ясно. Имам изключително висок праг на търпение към възрастни хора, но с годините ги виждам как една не-малка част се възползват от преклонната си възраст и мога да ги сравня с техни набори, които не действат по този начин.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: 2a9ac7ba79
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Е възрастни са какво да ги правиш. Кой знае колко живот им остава.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker