Най-ужасното преживяване, вместо най-хубавото... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Най-ужасното преживяване, вместо най-хубавото...
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 6867 пъти
Здравейте, приятели! Аз съм на 21 години. Живея в малък град. Омъжена съм и имам страхотно детенце на 1 год. и 9 месеца. Забременях твърде млада, но реших да дам живот на едно малко, прекрасно същество и да се откажа от мойте мечти. За миг не съм съжалила, защото имам най-милия съпруг на света и едно малко сладко дете, което изпълва всяка секунда от живота ни с радост!

Реших да родя в град близо до нашия, защото тук нямаме родилно отделение. Майка ми е в чужбина и искаше да ми даде пари колкото са нужни за да родя в частна клиника, но аз отказах. Дойде момента в който започнаха болките. Мъжа ми ме закара в болницата. Там чаках половин час докато някои ми отвори, за да ме приемат, понеже болките ми бяха много силни вече. Приеха ме сутринта в 9 и ми казаха, че до 13 ч следобяд ще родя. Доктора, който ме прие не спря да ме обижда, понеже бях качила доста килограми. Дори ми каза че не иска той да ме издражда. В 13ч ми казаха да се качвам на магарето.

Понеже за първи път раждам, незнаех как да напъвам, при което доктора явно се ядоса и излезе от стаята. Върна се и ми каза че ако до 10 мин не родя, ще ме реже. Така и стана. 13 и 40 ч бебчо се появи на бял свят. Докато напъвах ми крещеше че няма заплата от 2 месеца. Трябвало е да си платя на екип да ме изражда. След като родих, не ме изчисти хубаво отдолу и ми показа плацентата за да видя какво трябвало да излезе от долу. Толкова много шевове имах че дори неисках да знам колко точно са.

3 дни стоях в болницата. Леглата бяха много стари, едва ставах да кърмя детето. Неможех дори да сядам. Дойде време да ме изписват и доктора ми каза да се подмивам със смрадлика само. Като се прибрах у дома, по цял ден плачех от болка, до тоалетна беше абсурд да отида. Майка ми се прибра от чужбина, в деня в който ме изписаха. Дойде да спи в нас за да може да ми помага.

Случайно говорила с нейна приятелка която е била като мен, мн отрязана отдолу и и каза какви лекарства да вземе за да не ме боли. Започна да ме пръска с един спрей и да ми прави компреси. Още на следващия ден вече ставах от леглото. Кърмата ми спря, явно от притеснение, защото вдигнах и температура заради това че не си беше свършил доктора работата. Както и да е, минало е.

Най-грозната работа от всичко е, че детето ми е се е родило с пъпна херния и никой не ми каза за това. Разбрах, когато отидохме на първата консултация. Започнахме да лепим лепенки, докато навърши 6 месеца, но не помогнаха. Тогава вече отидохме в частна клиника. Насрочиха ни ден за операцията, която никак не беше ефтина. Но аз държах да е там, за да могат да обърнат достатъчно внимание на детето ми! В България ако не си платиш, всички знаем че няма да обърнат внимание. Останахме мн доволни от отношението и работата на опериращия доктор. Сега детето ми е живо и здраво. Ако забременея отново за напред, предпочитам да си платя, да родя в частна клиника, отколкото да мина пак през този ад!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: f05bcae3e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Милата..аз съм почти на твоите години и наистина е ужасно. Моят съвет е да го съдиш за групо отношение и небрежност. Отношението му е застрашавало и твоя живот и на бебето, освен това с некомпетентността ти е нанесъл и физически травми. НЕ ОСТАВЯЙ ТАКА НЕЩАТА, МОЛЯ ТЕ! СЪДИ ГО! Не искаш друга майка да изживее този ад, НАЛИ?
Тони, 20 г.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 5a098113e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Честно казано не мога да се съглася изцяло с твърдението, че в България ако не си платиш няма кой да ти обърне внимание. Аз раждах без избор на екип, 16 часа, много мило отношение и от двата екипа, които се смениха, не съм чула нито една обидна дума, никой не ми е крещял, много внимаваха за тоновете на бебето, разкритие и т.н.

Много съжалявам, че е трябвало да минеш през такъв ад. Слава Богу и дечко е добре. Но не правете толкова категорични изводи. Все още се намират и хора сред съществата в бели престилки.

Аз пък имам лошо мнение за една много известна частна столична болница, находяща се на бул. Н. Вапцаров (мисля, повечето ще се сетят за коя става дума). Ходих на контролен преглед след раждането. По средата на прегледа лекарят (ще си спестя името му) ме заряза на магарето с вдигнати крака и отиде да прави абразио, защото нямало кой друг. Все пак ставаше дума за нещо от порядъка на 5 до 10 мин., за да приключи с мен.

Както и да е. Радвам се, че всичко с вас е наред и не се е стигнало до някакви усложнения. Жалко е такива малки душици да страдат, заради разни мърлячи.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 45bebb655d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Радвай се, че си жива и здрава! От Бг болниците да си тръгнеш жив, вече е постижение. Напоследък или с ковчег те изпращат или ги чакаш да си пазаруват дрехи, докато си в линейката. България вече отдавна не е държава. Осъзнайте го и си ходете докато можете!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 27256c4ba4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да ти имам инфантилния начин на изразяване. Кога ще се научите да казвате "вагина", а не отдолу.
Съжелявам за това, през което си преминала, но това с плащането е старабългарска истина и би трябвало да го знаеш. Следващия път да слушкаш мама повече.
Лола

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 30ba643c14
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Съжалявам, че така са се стекли обстоятелствата, напоследък все лоши неща чувам за раждали женио. Аз пък не съм платила и един лев (само 35 лв за ден за стая, защото исках бебето да е при мен от самото начало), какви ли не негативни неща чух за Майчин дом, а все едно си бях у дома.

При мен имаше моментът, че бащата присъства на раждането и все пак лекарите, абсолютно целият екип се държаха прекрасно с мен. Та, според мен си е до хора, а не дали ще платиш...
Добре, че поне си си спестила секциото!

Птичето

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 291b900bf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Напълно съм съгласна с Вас!
Лошото е, че в България винаги трябва да минем през лошото и да изтърпим гадориите, за да осъзнаем как наистина трябва да е.
На Ваше място и аз бих си платила, все пак здравето и професиалността е най важна

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: cbd8d8e540
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Първо, честито за бебето.
Второ - не разбирам, какъв ти е проблемът?
Аз имам приятелка, която загубих в ЧАСТНА КЛИНИКА. Плати си за смъртта с 4000 лв. Виж в Гугъл за случая Запряна Коледарова.

Имам и приятелка, която роди в Германия, не искаше да идва линейката, защото било рано и живеела наблизо. Имаше 15 см. разкритие, когато благоволиха да дойдат. После я държаха 2 седмици в болницата, за да точат касата... без причина.
Случаи има много.

Едно мисля, че трябва да научи читателят на историята ти - няма безплатен обяд на този свят... както и раждането не е и никога не е било най-приятното преживяване. Нека всички ЖИВИ родилки на ЖИВИ деца бъдат благодарни. Ако и не са платили нищо за услугата, нека не се чудят и маят, че качеството е равностойно на цената.

Който иска да ражда, нека си прави добре сметката, нека внимателно избира болницата - частна или държавна, както и ЛЕКАРСКИЯ ЕКИП. Няма гаранция никъде.

Раждането е най-опасното „преживяване“ в живота на една жена. Да си платиш 250 лв. за екип мисля, че може да си позволи всеки....
Авторката ще се оправи, в това съм сигурна. Нека бъде щастлива, че е жива и детето е живо.
Запряна Коледарова не е. Струваше ? точно 4000 лв. в една от най-прочутите ЧАСТНИ КЛИНИКИ В СОФИЯ.
А.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 49d6656405
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ужас! Наскоро пак се случи нещо подобно-умря 19-годишна родилка... Сърцето ми се свива за тях, за децата, които ще растат без майки, и за тях.
Аз родих в Майчин дом преди 3 год. и 2 мес. Направо си казвам, че имам късмет-не платих нито лев, нямах никакви проблеми, бебето беше и сега е в перфектно състояние-малка красавица на 3 год. и 2 м. Радостта на мама и татко.
Никъде няма гаранция. Нито платено, нито неплатено... Мен пък в Майчин дом ми се цупеха за всичко и мълчаха като риби-нали не съм платила... Питах как е бебето, как съм аз.. На 2-рия ден исках да избягам от там., та мъжът ми едва ме спря/по телефона де... /. Отношението им е страшно-като не си платил, си боклук, питаш тоя, оня...
Господ да пази невинните дечица и техните майки. В такава страна...

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: ef8ed85ad5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Ох, милата съжелавам... дано след време поне при мен да са точни нещата.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 9bd84ce473
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Аз затова никога няма да раждам, раждането е такова гнусно и болезнено преживяване, не разбирам тия жени, какво толкова ги напъва да забременяват и да раждат.
Ама и като почнат с глупостите - най-прекрасния момент в живота. Прекрасен - друг път. Толкова истини се спестяват. Като се започне от това, че в 90 % от случаите сестрите забравят да направят клизма на родилката и после от напъните всичко става в лайна и кръв. Много прекрасно - да се насереш пред очите на 10 човека. После в БГ лекарите не са чували за местна упойка - представи си да те режат с ножици и де те шият с губерка без упойка колко прекрасно изживяване е това. А това, че докторът напъхва дебелата си космата ръка до лакътя в теб.
И после един месец не можеш да си седнеш на задника, нито да се изпикаеш, без да те боли. Я, не на мен тия - прекрасно било раждането - ужасно е! А ситуацията се украсява още повече от факта, че след всичките болки и ужасии, гледаш пискливото врещящо същество, не спиш по цели нощи в продължение на една година, ставаш като сомнанбул и тъкмо го очовечиш докъм 2-3 години, и прекрасния татко те зарязва като парцал, щото докато си бременеела, дебелеела, кърмила, мила бебешко ако, той човекът имал сексуални нужди, и понеже ти не си си задоволила, той междувременно си намерил някоя млада, незхлопана от раждания, и решил, че ще живее с нея. И на теб ти идва като гръм от ясно небе, щото през това време, дори не си имала време да усетиш, че мъжлето ти кръшка. Те това е стандартния сценарий в БГ, свиквайте и не се правете на изненадани.

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: e38610f2c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Ехеее, момичето на 19 години, пише тук за да каже на другите това което тя не е знаела и вие я обидихте ужасно. Лола имах много добро мнение за твоите коментари, но сега ме разочарова, а и аз не харесвам думата "вагина".

Мила и аз бях така с първото раждане, на 19 влязох в родилната зала с нагласата че това ще е най прекрасния ден въпреки болката, и като се появи една лекарка и ми каза "ако не ме харесваш си избери екип" и после я видях чак на раждамето където ми крещеше че това дете не съм го родила аз а тя и също бях срязана.

И да знаеш че не е нужно болницата да е частна. Не знам от къде си, но аз втория път родих във В.Търново, платих си 200 лв на касата на болницата за избор на лекар и имах перфектно раждане, всичко ти обясняват, отговарят ти на въпросите и за 4 часа бях родила. И не е защото е второ раждане убедена съм. Но наистина реалноста в БГ е такава че трябва да си платиш, а никой не ни уведомява нас-младите, които просто не го знаем докато не настъпи момента. Много ми е жал за Дияна и детенцето и сираче ...
Защото ако знаем че трябва да платим , ако ни уведомят предварително всичко ще е на ред с повечето от нас.

А на госпожицата която пише че няма да ражда ще кажа ПОЖИВЕЙ И ЩЕ ВИДИМ. Аз съм на 24, имам 2 прекрасни деца, л(бящ съпруг който не ме спира нито да уча, нито да излезам нито да се развивам...
Имам млади родители и прекрасни сестри. Моля се само за здраве, всичко друго сами си го правим. И мисля че младите майки имат повече търпение и спокойствие да отглеждат деца.
Аз не искам само да дам живот, искам да отгледам двама умни и достойни човека...и се боря за това всеки ден :)

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 519605aafb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ми как няма да ви се сърдят бе майки и бъдещи такива като не плащате и не си събирате екип който да ви изроди ми чакате да минете гратис който ви назначи. Така е то парата прави борбата.

Аз имам един въпрос-нали като родите ви плащат нещо като парична еднократна помощ от държавата за 1 дете 300 лв, за второ 600 лв и питам -трябва ли да подадеш молба-декларация или трябва да чакаш да ти дойде реда да ти ги платят. раждайте българки и тия пари са нещо на фона на нищото. Моля да ми отговорите на този въпрос-дали трябва да се пуска молба-декларация и къде?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: e6950c88e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   11, сигурно е така, но въпросът е, че човек не може да бъде сигурен на какви лекари ще попадне. Ако реша да имам дете най-вероятно ще си бръкна по-дълбоко в джоба. Не искам да завися от случайността, пък и аз съм решила да е секцио. Да не говорим, че като цяло това да имаш дете е голям разход, така че раждането ще е по-малкият проблем.

10, както вече писах и заради нещата, които си изброила, аз искам секцио, въпреки че и то ще е проблем. Няма да мога да ставам нормално( и не само това) доста дълго, но за сега няма друг начин. Мъжа е много важно какъв си го избираш. Трудно е да попаднеш на по-свестен, но не и невъзможно....

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 9adad393a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Яд ме е! Яд ме е на здравното министерство, че плащащите здравни осигуровки трябва да платят и за раждане а ромките не. Яд ме е на почти всички коментирали тук, че са писали, че е нормално да си платиш за да получиш здравна помощ. Нима не раждаме Българчета, нима те не са бъдещи данъкоплатци, нима след като тези лекари са изтормозили авторката тя ще иска да забременее отново, да след такива преживявания се отказват доста млади жени с изключение на ромките.

Да заплатите на лекарите са ниски но и нашите са как да платим 1000лв за екип като сме на 400лв заплата. Или да се раждат повече ромчета /избиратели/ безплатно и повече богаташчета /бъдещи робовладелци/ платено, а нас обикновенните работници кучета ни яли държавата няма нужда от работници в бъдеще ние не трябва да имаме желание за поколение.

Такива като нас не е нужно да се размножават те няма да са нужни в бъдеще а ние сме сегашните Касиерки, продавачки, учителки, медицински сестри и т.н. Такива са заплатите извън София заплата от 400 лв. е лукс в Котел и много други градове. няма как всичики да дойдем в София. Замислете се Софиянки като ги плещите глупостите

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 0c74b5a63f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   В майчин дом и да си плащаш май е все тая. Понеже съм бременна и имах лош резултат от Биохимичния скрийнинг се наложи да вляза там да ми направят амниоцентеза (за който не е наясно това е вземане на околоплодна течност с тънка игла за изследване на хромозомни аномалии). Аз бях толкова уплашена, че няма просто повече накъде. Има два анализа - ДНК и цитогенетичен, като втория е по-пълен, по принцип ЗК покрива само едното изследване.

Та реших аз, че искам да получа всички изследвания и всичко да е наред и си платих. Платих 150 лв за избор на екип, което означава просто за 2 мин да те бодне еди кой си и още 130 лв за ДНК анализа, понеже цитогенетичния излиза много бавно.

Та при положение, че си бях платила получих ужасно отношение, по време на самата процедура имаше стажанти, които се събраха да гледат, а аз треперех като лист, а дори не пуснаха мъжа ми вътре. Изгониха го, защото не можело, нищо,че вътре бяха въпросните 6 стажанти. Преди това бяха дали на една от тях да ми вземе секрет, при което ме ровичкаше като крава.

Та както и да е, мина процедурата, без да ми се обясни нито една дума, само подписах една камара документи,че съм съгласна да се случи каквото и да е вкл. и аборт. Та после се стои 3 дни, изтърпях ги, но какво беше очудването ми, когато като ме изписаха и видях в епикризата, че пише, че са ми вливали 2 банки магнезий и са ми били 4 пъти но-шпа.

Но това не беше всичко, обадих се на уречения ден за да получа резултата и какво мислите - пробата ми замърсена с кръв. Как е попаднала - ами при манипулацията. Платих 150лв на тая лекарка, а тя дори не си отвори устата да ми обясни дали ще се замърси пробата, при положение, че съм с предна плацента, и до ден днешен не знам иглата изобщо минала ли е през нея.

Та анализ не можел да бъде извършен, да съм се обадила след 10 дни. И падна едно чакане, а през това време чакам аз и треперя, дали имам здраво детенце или не. След 2 седмици близо чакане най-накрая излязоха резултатите само от цитогенетичния анализ и слава богу ще си имам здраво момченце, ако всичко е добре.
ДНК анализ изобщо не са правили, защо- ами той цитогенетичния го покривал. На въпроса ще ми върнат ли 130те лева, които платих естествено отговора им беше отрицателен.

Та това ми е скромния опит от майчин дом. За раждане живот и здраве съм в частна клиника- раждането струва 2400. Не мислете, че съм някоя богаташка, напротив, но просто нямам смелост да се подложа при тия главорези от държавните клиники. И там нямам гаранция какво ще бъде, нямам нищо, но за мен поне отношението им е човешко.А моето наблюдение, че в момента бременността и раждането е един много добър бизнес - като се започне от феталната морфология, която незнайно защо се заплаща по 100лв, ето аз вече 3та правя и се мине през това, че като не си плащаш не ти обръщат внимание.

Аз дотук за тази бременност съм дала 1200лв и се моля повече да не плащам. Но още в началото като забременях и отидох при лекар,който работи с ЗК ми беше казано, че трябвало да раждам секцио, защото (лола са ме извинява) съм била много тясна отдолу. Това в първи месец от бременността. Бях пила някакви фервекси, на въпроса ми проблем ли е ми бе отговорено - не знам. Ами кой знае тогава?! На въпроса ми, че имам цистит и се притеснявам, понеже не искам да пия хапчета ккаво да правя ми бе казано, че няма да имам проблем през бременността.

Естествено след няма и две седмици имах и се наложи да ходя в аптеката и да разпитвам за лекарство, което да ми помогне. Изобщо всичко е един ужас и се моля всичко да е наред и да родя и после да съм добре, за да си гледам детето,

Колкото до номер 10, какво да кажа, аз също не мисля, че бременността е удоволствие, или пък раждането ще бъде. Не мисля, че ще е лесно, но пък какво ми остава в другия случай- да живея само и единствено за себе си, съобразявайки се само с моите нужди и на никой друг. Не мисля, че човек е създаден да живее само и единствено за себе си.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 27256c4ba4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   11. "Лола имах много добро мнение за твоите коментари, но сега ме разочарова, а и аз не харесвам думата "вагина"."
А коя дума би използвала?

Лола

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 3f95306dc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Коментара на номер 14 ми хареса много! Защото това е истината. Когато забременях и моите работодатели разбраха, ме изгониха от работа. Трябваше да се ''водя'' че работя някъде и да си плащам осигуровките сама за да взимам майчинство. Плащах си 7 месеца по 120 лв на месец! В момента майчинството ми е 240 лв. Добре, че мъжа ми е военен за да може поне да свържем двата края. На работодателя ми плащам всеки месец по 25 лв осигуровки. Еднократната помощ, която взех след раждане беше 250лв.

На номер 10 искам да кажа, че нещата които е написала са пълни глупости. По-добре да не ги беше писала. Много песимистично гледа на живота си явно, но пък всеки има право да изрази мнението си.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: e6950c88e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   17, ужасно е, че са те изгонили. По принцип не може такова своеволие, не може ли нещо да се предприеме? Ако човек иска да има дете, обаче, не трябва да зависи само от работата, всичко може да се случи. Твоята история ме настройва доста по-песимистично от тази на 10.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: e38610f2c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   от 11 до 12.
Всяка нормална жена която е решила да ражда би трябвало да може да осигури сума за раждането, тук въпроса е че те уведомяват по време на самото раждане, когато вече нямаш избор. Поне така мисля аз!!! Защото с мноого уговорки и т. н. уредих "моят" гинеколог да ме изроди... Другия вариант ее като ти започне раждането пъхаш в джоба пари и който лекар дойде си заплащаш на място....

Относно въпроса:
след като родиш детето, отиваш с таткото(ако имаш брак)
в социални грижи в твоят град. Казваш че си родила и че искаш да си подадеш документи за детски надбавки и ЕДНОКРАТНА ПОМОЩ. Попълваш една камара документи, носиш акта за раждане на детето и до 40-ина дни ти ги изплащат. Има и един документ от общината. Когато отидеш да го вземеш попитай дали вашата община дава някакви средства за новородено (на нас ни дадоха по 150 лв на родител-общо 300) но не всяка община дава. Мисля че в София няма такава помощ.

Иначе пак повтарям щом ще имаш дете и нямаш 200-300 лв за раждане, по добре не раждай въобще. Въпроса е да ЗНАЕШ че трябва да платиш и това е напълно законно към касата на болницата. Но на 19 години и аз незнаех, след кошмарно раждане, благодаря на Бог че мога да се радвам на сина си, а вече и на дъщеря си...

Лола мисля че както момичето се е изразило, всички я разбрахме :)

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: e38610f2c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   До номер 15, пак съм 11.
Аз незнам много как е в София и как стоят нещата там, за това просто давам съвет, без да натрапвам мнението си.
Първо всички тези процедури са "много доходоносен бизнес" според моя лекар. Като се почне от 4Д мине се през скрининга-там 90 % ти казват че ти има нещо на бебето за да може да направиш и амниоцинтезата.

Както и да е, ти вече си го минала. Кой е гинеколого който наблюдава бременноста и не може ли да избереш него като избор на лекар, без да ходиш на частно. Не знам но нещо не ми харесват тея частни болници, къдито лекарите са недостижими, плащаш си като поп и не ти обръщат и внимание понеже са велики... Не казвам да отидеш и на който случиш, но си избери лекар кайто познаваш, ако е добър и тук в Дряново ще те изроди без проблем .
Успех мила и не се тревожи, всичко се отразява на бебето.

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: d2ba0da620
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Шашава работа скъпото ми момиче, е тва е като не работи управата, те праявт квот си искат. Да си знаела, ама като не си, май да си платиш е по добрия вариант в наши дни. Дано се пребориш с унижението и всичко в живота ти тече като по вода. Желая ти го от все сърце.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker