Живот, работа и учене в Пловдив - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121270)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18548)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Живот, работа и учене в Пловдив
преди: 8 месеца, 16 дни, прочетена 562 пъти
Млада двойка сме и след като завършихме висшето си образование останахме малко разочаровани, защото не можем да си намерим работа по специалността в родния град. Всъщност приятелят ми работи по нея, но го товарят с още 100 неща, които не са му описани в длъжностната характеристика. При мен е по-трудно, защото виждам около себе си, че всички се уреждат с връзки. Живеем в Плевен, където няма и много работа, за размер на заплати да не говорим. Обмисляме да се завърнем в Пловдив, където учихме, тъй като аз искам да уча и магистратура. При мен колебанието идва от това, че ще бъда доста далеч от родителите си, понеже когато мога ѝ помагам по всякакъв начин и чисто емоционално не знам как ще им се отрази. Майка ми има психична болест, а баща ми има един прекаран инфаркт. Могат да се грижат сами за себе си в този момент, но ми се къса сърцето като знам, че няма да ме виждат почти. Финансово се надявам, че ще мога да им помагам, ако си намеря хубава работа в Пловдив. Мисля си и другото, че все пак аз имам собствен живот и трябва да го развивам, да уча още, да трупам опит и така нататък. Честно казано съучениците, които останаха по родните си места, тук в Плевен и околността, не виждам да са просперирали с нещо. Принципно аз искам да се развивам в сферата си на образование, до колкото ми стигнат нервите, защото не е от лесните материи. Не знам обаче добре ли ще направим да заменим Пловдив с Плевен, дали ще може да си намерим хубава работа. Аз се надявам, че в големия град ще имам повече шансове, тъй като тук в малкия всички се уреждат с връзки и не остава места за хората без. Какво е вашето мнение?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 месеца, 15 дни
hash: cbfa71b76f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Ами незнам. Щом родителите ти са болни и имат нужда от помощ. Но пък от друга страна ако си намериш хубава работа в Пловдив може да им помагаш финансово. Или поне да има жена там, която да ги наглежда.
Да, животът си е твой имаш право на самостоятелен живот.
Пробвай още веднъж да потърсиш работа в Плевен. Ако не стане тогава в Пловдив.
Няма ли бюро по труда в Плевен.

 
  ...
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: 631fbaaea1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Виж в бюрото по труда.

 
  ...
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: ce36200338
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Заплатите в сектор образование са мизерни. Чисто ще получаваш 1300. Сервитьорка в мола до нас без бакшиши взима 2000. Иначе работа има много. Тук повечето хора ги мързи да гледат. Рабтех до преди два месеса като спедитор. Когато решим че имаме нужда от нов човек идват хора с претенции до небесата. Като ги питаш владееш ли офис пакет се подсмихват многозначително, заради думата "пакет", не владеят дори B1 английски, какво остава за друг взик. Иначе с претенции до небето. Дай им да се шлаят по главната

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: 63f3a7133e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Не виждам защо да не опитате. От една страна големите градове дават повече възможности, но и животът е скъп. Не каза в коя сфера ти е образованието, Пловдив като цяло е промишлен град Това с родителите не трябва въобще да е фактор, ти трябва си построи свой собствен живот.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker