Семейството ми се разпада - помощ ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (122777)
 Любов и изневяра (30155)
 Секс и интимност (14525)
 Тинейджърски (21994)
 Семейство (6598)
 Здраве (9692)
 Спорт и красота (4744)
 На работното място (3261)
 Образование (7376)
 В чужбина (1673)
 Наркотици и алкохол (1125)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1755)
 Други (18925)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Семейството ми се разпада - помощ !
преди: 12 години, 10 месеца, прочетена 3691 пъти
Здравейте, реших да споделя ей така из пространството, може би някой ще ми помогне или просто ще бъда " изслушана "

Винаги съм се гордяла със семейството си и винаги съм била щастлива какво здраво и хубаво семейство имам. Слушала съм оплакванията на приятели, които не бяха раснали в такива семейства като моето и просто им съчувствах и си мълчах или опитвах да кажа нещо, за да им помогна. Но никога не бях мислила, че моето семейство ще се се сгромоли по такъв начин и че сега аз самата имам нужда от помощ.

На 30 години съм, неомъжена и виееща в чужбина. Пред 9 години баба ми, която ме е отгледала почина и дядо ми изчака само една година преди да започне живота отново с друг жена. Тази жена е до ден днешен с него и тази жена го отдели от всички нас. Тя не комуникира с никой, скарана е с всички дори и със собствените си деца, а сега скара и раздели и собственият ми дядо от нас. Тои се промени на светлинни години. За него Коледа и празниците те означават вече нищо, не се обавда, постоянно е с нея някъде и се е самозабравил. Само, че ако нещата бяха само такива, нямаше да е чак толкова пагубна ситуацията.

Майка ми и баща ми се разделиха миналата година след 30 годишен брак и аз разбрах толкова много неща, които не съм дори и подозирала. На 30 годишма възраст разбрах, че майка ми никога не е била щастлива с него и че не се е развела навремето с него заради мен, за да аз да растя в нормално семейство. Когато се изпокараха миналата година си наговориха такива неща, че не бих искала дори и да си ги спомням.

От тогава, разбрах, че той си е имал цял живот любовници и че майка ми винаги е била неоценявана и официялната жена. Та тя остана сама, и се очакваше, че поне баща и ще и помогне, ще я подкрепи или поне попита какво и е. Не, той цяла една година не се обади, цяла една година се шляеше из чужбина с новата си жена, която не го обича, в това съм сигурна.

Та питам се, как да продължавам аз да живея спокойна сега когато родителите ми не са толкова млади, сега когато майка ми е в депресивни състояния, а в не много добро здравословно състояние. Обажда ми се почти всеки ден и говорим и говорим, но тя не се оправя, а напротив вклинява и не се оправя. Няма приятелки, защото всичките и приятелки са и общи приятелки на нея и на баща ми и сега тя е абсолютно сама. С баща, който живее на 20 метра от тях, с мъж, който вече го няма и с дъщеря която е далече.

Едвам издържам вече, нервите ми са опънати до ента степен, аз самата си имам лични и професионални проблеми, и съм безкрайно отегчена и отчайана от мъжете.
Установих, че всички мъже в моето семейство са фустогонци, а си мислих, че те са най добрите и най любящите...

Та ако имате някакви идеи давайте, кавете нещо, помогнете, защото с тези телефонни разговори едвам издържам вече, а в съсщото време не мога да спра, защото иначе се чувствам гузна. С това аз самата ограничавам възможностите да се отдам на някой и така както гледам май ще си остана старар мома. Супер, имах всичко, сега вече съм на дъното...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 10 месеца
hash: c74865392a
гласове:
1 2 3 4 5
  (302620 гласа)

1.   „Та питам се, как да продължавам аз да живея спокойна сега когато родителите ми не са толкова млади, сега когато майка ми е в депресивни състояния, а в не много добро здравословно състояние.“

Ще ти отговоря, макар, че отговорът може да не ти хареса.

Първо, като прочетох, че си на 30 си мислих, че става дума за твоето семейство, за твоя съпруг и деца. После чета за дядовци, мама и тати.

Отговорът на въпроса ти е - ПОРАСТНИ.
Научи се да имаш СВОИ СОБСТВЕН ЖИВОТ И СЕМЕЙСТВО и да спреш да шиканираш близките си с твоето „нещастие“, неспокойствие и т.н..

Хората са се съобразявали с теб, но вече си на 30 и са сметнали, че искат да живеят СВОЯ СИ ЖИВОТ. Предполагам, че това са последните години на дядо ти, има правото да ги изживее с жената, която ОБИЧА. Бъди сигурна, с нея е имал отдавна връзка. Изчакал е от приличие 1 година, има право да изживее малкото останали годинки с която си иска. Приеми това и се опитай ти да строиш мостове, не да рушиш.
Същото се отнася и за родителите ти.
Те са веча на над 55 г. предполагам, имат право да живеят и да се женят и развеждат, не ти дължат никакви обяснения!

Създай свое собствено семейство. Виж на практика, какво означава това, преди да съдиш които и да е било и да настояваш за каквото и да е било. Живееш в чужбина, сигурно се връщаш веднъж-дваж годишно, на 30 си и НЯМАШ ПРАВО да имаш претенции и да критизираш решенията на роднините си. Те са изпълнили дълга си към теб и са решили да живеят за себе си.

Ще видиш, като създадеш свое семейство, свои приятели, винаги ще имаш къде и с кого да прекарваш празниците. Една жена на 30 не би следвало да търси сметка на баща и дядо, да хули жените им, а да си гледа своя живот. Не руши мостовете с хората, които са те отгледали и не се стреми да им налагаш каквото и да е било, не критизирай новите им съпруги, както ти не би искала един ден те да те разделят с избрания от теб мъж.
Живей и ОСТАВИ ДРУГИТЕ ДА ЖИВЕЯТ!
Успех!
А.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: f0e19b52fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (249408 гласа)

2.   Защо не вземеш майка ти да живее при теб? Така ще смени обстановкаа и няма да е сама... В чужбина има вече доста българи и български сдружения и магазини и църкви, а чрез сателит може да получиш и българска телевизия, така няма да ? липсва нищо...
Лола

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: e32a256e73
гласове:
1 2 3 4 5
  (220497 гласа)

3.   Здравейте, благодаря за коментарите и съветите ви.

Към А : съжалявам, ако от написаното от мен по горе е излезнало, че аз искам да променям нещо в живота на семейството ми или да командвам или каквото и да е друго. Не, явно не съм се изразила добре. Просто ми се иска майка ми да си намери нещо да прави, а не да ми говори от сътрин до вечер за живота си, за това как няма какво да прави и за това колко зле се чувста. Как ли не се опитах да и помогна, какво ли не и предложих да прави...

Тя не желае да направи нищо за себе си, стои си в къщи и чете книги или гледа сериали и все говори срещу мъжете от семейтвото ми. Иска ми се нещо да стане, хубаво и тя да не е толкова сама защото това ме измъчва, а не мога да направя нишо.

Канила съм я стотици пъти при мен в чужбина, но тя твърди че и е тъпо и че няма какво да прави тук. Идвала е доста пъти , но всеки път не и е интересно и се отегчава. След това, като се прибера от работа, искам да си почина или да се вися с приятели, а тя се сърди и не може да разбере , че и аз имам личен живот и аз искам да си го живея...

Та от тук идват и проблемите ми, как да гледам собствените си проблеми, как да завържа сериозна връзка, като постоянно съм на телефона и се притеснявам кой как е....

Някой хора явно смятат, това не са проблеми, но когато си на хиляди километри и ти остава само телефонът, няма как да се спрявиш по друг начин, просто звъниш и питаш Мамо как си? Или как сте?

Това е от мен, не иска никой да разделям, не искам на никой да се бъркам в живота, просто искам нещата да се оправят и аз да мога да заживея най накрая моят...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 6835735616
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Кажи й да отиде на психоаналитик. Ако трябва, плащай й го, но той ще те смени. И ако е добър, ще направи това, което искаш сега от нея,

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 2c4d7dc42e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ами значи проблемът е в майка ти. Тя те трови и ти създава тревоги. Виж, знам че звучи студено, но ти не ? помагаш. Само ? даваш поле за изява. Сама си е виновна. Концентрирай се върху своя си живот и се разбери с нея да се чуваш веднъж седмично например. В момента не ? помагаш, вярвай ми.
Не можеш да помогнеш на човек, който не иска да му бъде помогнато, а си печели вниманието със самосъжаление и тровене на живота на другите. Майка ти в момента е енергиен вампир и ако не поставиш ясни правила и граници, скоро ще завършиш като нея. Концентрирай се сега върху звоя си живот. Разбери обаче, че не мъжете са виновни, а майка ти. Не приемай нейното мрънкане за истина, това е само нейната гледна точка. Съжалявам, но такава жена, и аз ако съм мъж няма да търпя дълго. Нека тя реши как да живее, ако иска да НЕ ЖИВЕЕ си е неен проблем. Времето си тече. Скоро ти ще имаш семейство и деца и ТЕ ЩЕ СА ТВОЯ ОТГОВОРНОСТ. Майка ти не ти е отговорност, напротив.
Успех.
А.

 
  ...


...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: e32a256e73
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Благодаря, за мненията и съветите на всички. Нещо трябва да се направи, това е ясно. Сега ме държа 3 часа на телефона, а аз се опитвах да и дам идеи какво да прави и с какво да се занимава, след което тя отсече, че съм твърде млада и незряла, за да и давам съвети. Оправия няма!
Благодаря ви!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 0a295d92a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Много е сложно при теб.
Убедена съм, че майка ти не иска друг живот, тя те шантажира за да има с кого да си говори, в същото време нямя какво да ти каже и се оплаква. Предполагам че я издържаш... и мисля че това е достатъчно. Ти не си длъжна да си си в къщи, можеш да и се обаждаш когато на теб ти е удобно.
Тя ти внушава вина, иска да мислиш че заради теб е търпяла и сега е сама, но това си е чиста манипулация според мен...
Не се тревожи толкова, всички някой ден ще остареем и... съсипваш си живота.
Помисли за себе си, излъжи ако трябва и живей на макс докато можеш. Успех

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 0a295d92a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Освен това те е оставила на баба ти да те отгледа, а сега чака на теб, то така и аз мога да се оплаквам.
И не вини изцяло баща си, брака се състои от 2 души!
Виж и други гледни точки И НАЙ-ВЕЧЕ СВОЯТА защото ТИ живееш ТУК и СЕГА, утре може да е късно и да виниш майка ти, така както тя теб сега.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 0be5645a3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Гледай си живота и с майка ти по-редуцирано, щом се инати и не иска да промени живота си, след всичко което правиш за нея значи пробелмите си остават само нейни. Не съсипвай своя живот, заради нея, накрая ще я намразиш, така както аз намразих моята, сега и да ми се тръшка и да страда ми е все едно, даже не желая и да контактувам с нея, противна ми е.
А пък като казваш, че баба ти те е отгледала ми стана още по-ясна, това не е отговорен родител, който заслужава твоята жертва.

Децата трябва да бъдат отглеждани от родителите, а не от баби и дядовци. Те само помагат от време на време. Нещо не ми се връзва, живяла с баща ти заради тебе, пък всъщност не са те гледали. Пълни глупости, бъди сигурна друга е причината да е живяла с него и сега той сигурно вече не е издържал Не го вини само него.

И моите родители са се развели заради друга жена на баща ми, ама и мен ме е гледала баба ми, така от една страна баща ми никога не се е явно привързал към мене и си е дигнал шапката, а от друга страна като погледнах майка ми вече с очите на възрастен човек си викам, че и тя си има вина. И като ми се увиси при мен още от малка, вменяваното ми чувство за дълг към нея, след години ми създаде проблеми и в собственото ми семейство. При мъжа ми беше същата ситуация от неговата майка и въобще, въпреки че още сме заедно ни нанесоха трайни вреди на семейството. Щото те проблемите понякога са в собствените ни глави, така че престани да мислиш за нея, а мисли за себе си.

Все още си млада и имаш шансове и право на лично щастие. Каквото можеш си направила, не страдай от угризения, защото като прочетох всичко което си написала от начало до край майка ти отвсякъде като го погледнеш си е чиста проба ужасен егоист. Не мога да го твърдя, но допускам че просто е сменила висенето на врата на баща ти с висене на твоя. Има такъв тип жени все трябва да вист на някой. Освен това е отвратително от нейна страна едва ли не да ти вменява чувство за вина и чувство за задължение да я обгрижваш до гроб, вместо да се въздържа и да мисли за твоето щастие. Егати и родителя... пфу

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker