Психично болна майка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121330)
 Любов и изневяра (29741)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6478)
 Здраве (9607)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3185)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18563)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Психично болна майка
преди: 7 месеца, 18 дни, прочетена 654 пъти
Семейната ми история е следната - на 40 години съм, женен съм, майка ми и баща ми са се развели много бързо, баща ми никога не ме потърси, не го и помня. На практика ме изгледа баба ми, майка ми беше в чужбина много време, от 10 години живее в друг град. До скоро поддържахме нормални отношения. Майка ми е много особен човек, според мен е с биполярно разстройство, за нея е характерно да почне да те обижда без причина, добавя всякакви 100% лъжи, след това отрича това да се е случвало и се държи нормално. Имам син ученик 1 клас, тръгна си по-средата на тържеството и след това каза, че е много обидена, че не съм я поканил, въпреки че я поканихме пред цялото семейство, обади се на родителите на жена ми, че не била поканена и ги обиждаше. Сега иска да ме гони от жилището, в което живеем (изцяло нейно въпреки, че дадох 1/3), защото не сме я уважавали. Не мога да водя никакъв разговор с нея, защото тя си твърди за някакви събития, които не са се случвали, думи, които не съм казвал, както и констатация от рода на ти много рядко идваш на гости(работя на 3 работи и имам две деца) следователно не ме уважаваш. Цялото семейство се опитва да я вразумява, но без никакъв ефект, сега е сърдита на всички Изключително ми е болно от държанието и защото тя ми е единственият родител, винаги съм я щадял във всяко едно отношение. Тя винаги се е държала по подобен начин, цялото семейство винаги сме и прощавали всичко. Тя не осъзнава, че има психически проблеми (баба и е имала същото поведение) и отказва да ходи на лекар, според нея ние сме лудите. Преди 2 години пак ме гонеше от дома, , на кръщенето на детето ми замина на почивка в чужбина и пак беше много обидена, че пак не сме я поканили, всеки ден ми викаше боклук и ме заплашваше с прокурор според мен си беше решила да си отиде на почивка предварително, но не знам защо трябваше да прави такъв цирк. Наистина не знам какво да правя и съм много объркан. Друг случай, който много добре показва същността и беше, цяла седмица казва на децата всеки ден, че им е купила много подаръци, идва без нищо, те почнаха да реват, аз и казах, че поне по една близалка или нещо дребно трябваше да им купи, тя направи огромен скандал, че съм я изнудвал, все съм я карал да купува огромни подаръци, аз да съм се сетил да взема подарък, че тя била заета и нямало смисъл да подарява нещо и тн. И общо взето така е целият ми живот, но ако досега бяха дребни битовизми с течение на времето става все по-зле, повече кризи има, повече обижда, жена ми изпитва страх от нея. Понякога се чудя защо Господ ме наказва с подобно нещо и ако ние сме и свикнали тъща ми вика лекар, че вдигна много високо кръвно след обидите. Разбира се и те ме нападат-направи нещо, какво мога да направя-тя живее в някакъв паралелен свят. Напълно естествено тя няма никакви приятели, има приятел 70 годишен, чужденец от няколко години, не мисля, че има пръст в нейните изяви, защото тя винаги е правила подобни неща. Стана много дълго, благодаря ви предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 месеца, 18 дни
hash: ac93e0b1fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Разграничи се от майка си, защото наистина е биполярна.
Излезте от жилището и не се занимавайте с нея. Ще ти отрови брака.

 
  ...
преди: 7 месеца, 18 дни
hash: 3f1eaf09a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Имаш два варианта или да й играеш по свирката или да се изнесеш от дома й за д апрекъснеш всякакви контакти с нея. Не става хем агнето да е цяло хем вълкът сит.

 
  ...
преди: 7 месеца, 17 дни
hash: 6564c1b820
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Много съжалявам. Не е добре това.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 17 дни
hash: 36f29b915b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Това не са симптоми на Биполярно разстройство. Биполярноте са ти тъжни, ту весели, но не преиначават факти и дори може да са добри хора. Може да има психически проблем, но не е Биполярно разстройство.

 
  ...
преди: 7 месеца, 17 дни
hash: ecd9c0a3c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   най-вероятно няма да ми публикуват коментара, но какво очакваш да направим. всеки трябва да се справя по някакъв начин с проблемите си. едва ли очакваш акъл от нас ти си имаш. това са си семейни отношения и вие трябва да се справяте по някакъв начин. това дали има БАР според мен може по-реално да прецени психиатър, но наистина си е малко травмиращо човек да го пратят на психиатър и аз да съм ако съм сопнат ще кажа да вървите вие, а не да пращате мен.

успех :)

 
  ...


...
преди: 7 месеца, 17 дни
hash: fd6fc3fc39
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей,

Като за начало те съветвам някак да станете независими от апартамента на майка ти. Разбирам, че си дал пари, но си го писал на нейно име, нейн си е. Търси вариант да не сте под нейния покрив.

После те съветвам да търсиш момент на просветление, когато тя е "в час" и да поговориш с нея, че това нещо не е ок и да я накараш да посети специалист. Ако това е невъзможно, отиди ти на психиатър и направи консултация на какво може да се дължи това поведение.

Следващия момент е, да не е заболяване, а просто да си е лоша, но да не си го съзнавал доскоро. В допълнение и годините ѝ вече да са доста - 70 ? Свекърва ми не е луда, но е с подобно поведение, тя сега навършва 70 и откакто я познавам е правила подобни изпълнения. Имам чувството, че е като малко дете, изпитва емоции, но не знае какви и как да ги контролира. Разваля ВСЕКИ един хубав повод - сватба, кръщене, рожден ден - винаги е сърдита за нещо, което не се е случило. Мъжа ми казва, че дори когато баща му е бил жив, тя пак си е била такава, само че тогава баща му е замазвал положението.

Пример - снима с телефона на кръщенето на внучка си, при което ѝ излиза някакво съобщение и пита какво е то. Мъжа ми поглежда и маха съобщението и ѝ казва "всичко е наред, мамо, махнах съобщението, довечера ще ти обясня какво да правиш, че да не се показва повече". От тези негови реплики, тя толкова се разстрои - неуважение към собствената му майка, никой не я обича, никой не я цени, тя за всички се раздава, а той се държи с нея като с боклук и всякакви такива. Накрая дъщеря ѝ (сестрата на мъжа ми)я пита "Мамо, какво е станало, защо викаш? ", а тя ѝ отговори "брат ти ми каза, че съм стара ненужна вещ и ще му е по-добре без мен".

Ситуациите ни с нея са ДЕСЕТКИ, няма да ти описвам повече, мисля че много добре ме разбираш.

Моето мнение за свекърва ми - лоша жена, жадна за внимание и хората да ѝ лазят в краката. Изключително надута, все гледа да се прави на голям "интелектуалец", все гледа как да унижи останалите. Наред с това е обиждала всеки, с когото се е запознала, в това число мен и цялото ми семейство. Същото важи и за мъжа на дъщеря ѝ (сестрата на моя), както и неговите роднини. И изобщо не мисля, че е луда, просто иска всички да ѝ лазят в краката, да ѝ се молят. Мисля, че е силно нарцистична личност и след смъртта на мъжа ѝ, няма кой да ѝ тича по свирката и това я вбесява.

Знам, че ти е майка, ама помисли дали не е просто лош човек или нарцистична личност, която има мания за контрол. Още повече ти си синчето ѝ. Посветила е живота си на теб и сега в нейната глава, ТЯ трябва да е на предна позиция - преди жена ти, преди детето ти.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 16 дни
hash: ac93e0b1fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Има хора с лош характер. Тази жена и пие. Алкохолът развързва езиците, за това древните са кавали " Във виното е истината". Дръж я по далече от вас. Просто, постепенно разреди коминикация. Забавяй отговор на повикване, като можеш си спести срещи с нея. За апартамента, от сега ти казвам, че не можеш да разчиташ на това жилище. Не се знае кога какво ще й скимне. Имай предвид, че с годините има и съдово мозъчни проблеми, които се отразяват на психиката.

 
  ...
преди: 7 месеца, 15 дни
hash: 9d30e93b7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ако не искаш да си съсипеш семейството, нервите и цялото здраве се отдалечи от тази жена. Щом не иска помощ, щом не цени нищо, най-добре далеч от нея. Бъди сплотен с хората, които те уважават и подкрепят покрай тези токсични отношения. Много е неприятен факта, че прави, здрави и добри хора си съсипват нервите и здравето заради подобни утайки с извинение, които се имат за нещо повече от другите.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker