Снахи и свекърви - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121359)
 Любов и изневяра (29750)
 Секс и интимност (14382)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6482)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18570)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Снахи и свекърви
преди: 7 месеца, 8 дни, прочетена 883 пъти
Четох из някои теми коментари, които са меко казано откачени за мен, относно: какви трябва да бъдат отношенията м/у снахи и свекърви.
По- малко са тези, които според мен, моят опит и живот са здравословни.
Към момента съм снаха, някой ден ще бъдя и свекърва вероятно.
Отношенията ни с моята свекърва са били винаги - взаимно уважение, никакви пресилени и лицемерни преминавания на лично пространство с претексти "притеснение, липсваш ми, да видя дали сте добре" т. н.
Във времето може да се каже, че са се развили и топли чувства между нас, но съвсем натурално и базирани именно на взаимното уважение.
Аз съм на принципа "който си има деца - си ги гледа" и не съм очаквала да ми гледа децата по никакъв повод. Нейният ангажимент към деца е приключил с отглеждане на нейните си.
Няма замесени наследства, общи имоти т. н материални неща.
След като сме решили да създаваме семейство с мъжът ми, е наша отговорност да си построим/купим, създадем дом.
Имам и собствен дом.
Честитим си по празници, но не задължава никой никого непременно да присъства на семейна сбирка.
Ако се случи нещо извънредно, винаги отсрещната страна е насреща при нужда. Но наистина при сериозна нужда, а не злоупотребяване с време, енергия и/или материални неща на другата страна.
Най- общо сме си отделни семейства, всеки със своят си живот, уважаваме и почитаме родителите си, но сме самостоятелни във всеки смисъл.

Не разбирам защо някои снахи хем искат да са под полата на свекървите си, хем да вземат самостоятелни решения, че и да ги налагат на жените, в чийто дом често живеят.
Не разбирам защо очакват тези жени да им гледат децата. Не правиш деца ако не можеш да се грижиш за тях.
Защо очакват и имоти от свекъри? !
Излиза, че което искат е да бъдат вечните деца, увиснали от една шия на друга... ами аз от сега си знам, че подобна снаха няма как да присъства в моят живот. Дори и синът ми нещо да се бъгне и бъде с такава, ще е с него, не с мен в крайна сметка при всички положения, но с подобна- ами далеч от мен.
А тези, които "родила съм на синът ти"- е, и? !
Какво се очаква да направя аз като свекърва? И аз съм родила две деца, единият от които ще е мъжът на снахата, и през ума не ми е минало, че някой трябва да направи нещо... не е много ясно какво точно всъщност. Изглежда като изнудване за нещо си- какво? !
Коментирайте, кажете какво очаквате от свекървите.
Ако вие сами не сте си подредили животите, защо очаквате тя да го направи? Ако мъжът ви пък е "мамин сладък" какво очаквате да промените? Нали си знаехте, че сте с мамин сладък.
Ако вие самите сте способни на самостоятелен, отговорен живот, ще си бъдете и със самостоятелни, отговорни мъже.
Но се опитвам да разбера логиката на тези, които очакват сеекървите да са им послушни детегледачки, да им дарят дом, след като са всичко това и да нямат думата за това дете или дом...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 месеца, 7 дни
hash: 990a2f862f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Не знам снаха ли си, свекърва ли си, бъдеща свекърва ли си, но това, че свекърва ти (по твои думи) е разбран човек, не значи, че на болшинството снахи е. До момента не съм срещнала нито една, подчертавам ти дебело, нито една снаха да е искала имоти от свекърва. Ключовото в думите ти е "взаимно уважение", не може ти да си показал уважение като към по-възрастен срещу което да си получил: клюкарене, заяждане очи в очи и пр. при положение, че сам си гледаш децата и не очакваш помощ от някой, но недоумяваш как този някой като баба няма потребност да си вижда внуците. За празници: неписано правило е просто, каниш ли сина, каниш семейството му, някак си не върви да поканиш единия, а другия не, както свекърви като се канят се кани свекър и свекърва. В семейства, в които има взаимно уважение много трудно можете да разберете на какъв пряк тормоз са подложени много снахи и им се плюе зад гърба на тези жени как им искали имот и че децата им не били добре гледани, и какво ли още не, от липса на конструктивни хобита, а и защото злият човек върти го, сочи го все остава зъл. Има и свестни свекърви, но те са малко.

 
  ...
преди: 7 месеца, 7 дни
hash: 33c3ad6b6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Имала си късмет, че си попаднала на готина жена и за това ви се е получило. Браво на вас! Ето това са здравословни отношения снаха-свекърва. Уви, малко жени имат такъв късмет (без значение от коя страна са).

 
  ...
преди: 7 месеца, 7 дни
hash: 126937a241
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Аз имам огромен късмет със свекърва. Още от самото начало тя беше много мила с мен, каза ми, че никога не би се набърквала в нашите отношения, че ще се радва ако може да ми помага с каквото може и наистина всичко беше точно така. С мъжа ми бяхме много дълго гаджета и се случваше да остана при тях да спя, понеже учех в чужбина и при късни полети той ме взимаше и ме караше направо у тях. Никога не съм злоупотребявала с милосърдието и добротата ѝ, даже напротив, когато съм оставала при тях за вечеря например винаги съм предлагала помощта си, като например тя е готвила, аз ще измия и оправя, за мен това е най-нормалното нещо. Тя е родила любовта на живота ми и заслужава много повече от просто уважение. Много често съм се обръщала към нея за съвети, дори след като се оженихме и сме се карали за някакви неща, често питах именно нея, тя като майка на мъжа ми може да ми каже как да подходя. Когато се роди първото ни дете си го гледахме сами, но съм я оставяла например, когато сме излизали за вечерно, никога не прекалявам, просто дъщеря ми много си я обича и знам, че свекърва ми също много я обича и иска да я вижда. Така продължиха нещата и с второто ни дете. Самата тя е ангажирана жена, но винаги ми помага когато са болни и не ходят на дг. На празници не мога да си представя да не отида. Ние сме едно семейство, не само, че ще отида, но ще ѝ помогна с каквото мога. Не смятам, че топлите отношения между снаха и свекърва са нещо лошо. Тази жена е отгледала мъжа ми, а сега аз съм тази, която го прави щастлива. Смятам, че и двете имаме много важна роля и за негово добро той трябва да има силна връзка и с двете ни, тя е била до него дълго преди мен, а аз ще бъда до него дълго след нея. Приемам мен и мъжа ми като екип, като едно цяло, неговата майка винаги ще бъда изключително важна за мен, моята майка винаги е била и ще бъде важна за него. За мен отношенията между свекърва и снаха са отношение в семейството. Те не се крепят само на взаимно уважение, а на много повече.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 7 дни
hash: a49052e9e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Да, права си за абсолютно всичко. Не разбирам жените, които очакват свекървата да им гледа децата.

 
  ...
преди: 7 месеца, 6 дни
hash: 990a2f862f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Добра свекърва се познава отдалеч, първо тя не напада толкова по-млада жена от нея, да клюкарства по неин адрес, да клевети. Тя има интерес да е в добри отношения с майката на внуците си и ако такова отношение идва насреща й е направо престъпление да я клевети и да лъже, че не и давали да вижда внуците. А ако наистина се е стигнало до това да не й дават внуците, след агресия от нейна страна да речем и то пред тях, тя си е виновна. Има добри свекърви, те приемат новата жена като дъщеря, да дъщеря, толкова по-млад човек с правото на неговите грешки и проблеми и не забравят, че навремето те са били млади майки и им се е показало (вероятно) добро отношение от майките на мъжете им. А ако не им се е показало, какво постигат предавайки го напред? И да не са съгласни с някои неща, дотолкова ли е фатално, че ти да плетеш интриги по чужд адрес?

 
  ...


...
преди: 7 месеца, 6 дни
hash: 9bb5feeced
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   До 5 Да разбирам ли че снахата няма интерес, а само свекървата имала интерес да поддържа добро отношение. И какъв по точно е интересът на свекървата?
Ако не й дават внуците а тя иска да ги вижда, си има съд, който ще й определи дни за лични контакти с внуците.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 5 дни
hash: 990a2f862f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   6, една снаха ако види, че свекърва се отнася зле с нея нагрубява я, заяжда се и пр., естествено, че няма интерес. Във въпроса Ви има заяждане, затова ще Ви попитам така: след като сте готови и чрез съд да виждате внуците си, значи дотолкова не можете да се държите човешки с една снаха, че вече мислите за раздяла на младите и съд? Първо, не винаги ще Ви се отсъди да виждате внуците си, това зависи от много фактори. И второ преди да мислите за съд Вие с какво с отношението си и делата си принесохте към МИРА в младото семейство, защото една свекърва, агресивна и държаща се грубо много добре знае, че поставя сина си между чука и наковалнята, снахата също иска да се вземе справедливо отношение. А преди да сте сигурни, че съдът ще Ви отреди да виждате внуците си, прочетете хубаво закона на Закрила на детето, може да не спаднете в графата с хора, които ако се държат агресивно утре им се дават внуците за свиждания, не бъдете толкова убедени, че това ще се случи, закона защитава децата и техните интереси даже вече има свиждания при раздяла само и единствено в присъствието на другия родител (омразната Ви снаха).

 
  ...
преди: 7 месеца, 5 дни
hash: 990a2f862f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   И да, снахата няма интерес да седи около някой, който всява интриги и не мисли как да помогне на младото семейство, а мисли за съд. Дори синът да остане на позицията на майка си и по повод нарочната й интрига (след която по правило следват манипулациите колко е зле със здравето, за да не й иска сина сметка за поведението, а да я жали), дори снахата да си остане сама с детето ще е 300 пъти по-щастливи от това да е около свекървата и всички хора, които тя е настроила против нея единствено поради причината, че си иска (и ще си получи) обратно сина у тях да си плаща сметки и да е робче, готово за труд.

 
  ...
преди: 7 месеца, 5 дни
hash: 08f701484d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Н 5, като дъщеря да си я приема майка и, с всичките и грешки и тем подобни. Свекървата няма никакви ангажименти към снаха.
Та чак и възраст споменаваш, па "толкова по- млада"- и?
Нейните си грешки на нейната си глава! А какво общо има възраста? !

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 5 дни
hash: 9bb5feeced
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   7 и 8 смешна си! Свекървата трябвало да помага на младото семейство, но ако син помогне на родителите си, това било робство.
Примера със съд го дадох, защото ти в номер 5 заплашваше свекървите, че трябвало да бъдат послушни за да им давали да виждат внуци. Ужасно си се объркала че свекървите са зависими от това да се грижат за децата на снахите, първо няма гаранция, че внуците са техни, пък и ще се откаже свекървата да обикаля СПА центровете, като жена която си е отгледала децата, вместо това ще бъде послушница на снаха си за да й позволи снахата да бърше сополи и насрани дупета ха ха. Свекървата ако желае винаги може да има достъп до деца, колкото и да е възрастна и да не може да ражда, макар че ако иска и на 67г може да мине през разните процедури и да й направят инвитро, тя има право да осиновява, има право да стане приемен родител, винаги може да се обяви в мрежите за евтина или дори безплатна детегледачка, така че.... съвсем не е зависима от вашето размножаване и командорене как да отглежда, храни и облича отрочето ви.
Всъщност снахата е тази която има интерес да се държи добре ако иска семейството й да не бъде лишено от евентуално добро наследство. Свекървата ако реши, винаги може да превърне имотите си в коктейли по екзотични острови, а когато парите свършат да иде в старчески дом, днешните пенсии са достатъчни за добър, частен старчески дом. Снахата обаче ще й е доста по трудно да създава имот от нулата и да осигури бъдеще и жилища на децата си, дори и баща й да й е подарил жилище, друго си е да има някакво солидно наследство от родителите на мъжа й, за да може и тя да раздава жилища на дъщерите си един ден. Прави се ти на шефка на свекърва си пък сама ще разбереш.

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 4 дни
hash: 990a2f862f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   9, питайте всеки психолог колко е важно в една фамилия, особено когато има малко дете, да има мир. На аргументи като Вашите не може да се опонира, защото те просто не са такива. Който иска отношенията да са зле между хората и от 300 кладенеца вода ще донесе, да ги докара да са такива: хубаво, нямайте ангажимент, не ви е дъщеря то е ясно, отнасяйте се зле, говорете й зад гърба и тем подобни, на никой няма да направите зле, само на себе си. Вашите внуци ще направят разлика между обичта и грижата на майка си, включително към вашия син и злобата, която извира от вас, рано или късно. И всичко дето сте й говорили зад гърба, цялата помия ще се върне към вас като бумеранг. Имам нагледен пример и то не е моя свекърва, бабето посвети цял един живот да лее жлъч по снахите си, накрая синовете й жестоко се изпокараха с нея, в края на живота си и си умря сама и озлобена. Не е въпросът да казваме към кой имаме ангажимент в живота и към кой не и така да оправдаваме злобата си, хора, които искат лоши отношения всичко ще оправдаят. Хора, които искат добри отношения ще приемат добрата страна, тях дори няма да ги жегне толкова, че майката на внуците им да им е като дъщеря.

 
  ...
преди: 7 месеца, 4 дни
hash: cd4e8a201f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   5/7/8/11- ти си типичният човек, който никой не иска около себе си, не само свекървите... много си отровна. Всяка дума извади от контекст за да адаптиран към сбърканата си глава и се изкараш жертва.
Май нямаш нито приятели, нито близки около себе си... и има защо!

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 3 дни
hash: e172421dec
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Аз съм от двете страни и мога да кажа прекрасно разбирам. И да негодува в правото си е. И аз няма да съм доволна някой ден да дойде някоя наготово и да има претенции и за наследства. И е отвратително да гледаш как друга жена ти взема детето. Дето си раждала и отгледала да и го дадеш наготово. Не умаловажавай обаче че едно дете родила какво от това-има двойки дето по 10-20 години чакат.

 
  ...
преди: 7 месеца, 3 дни
hash: 6a431c016e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Моля. Какво означава това. Как друга жена ти взима детето. Що за човек би написал да й го дадеш наготово. Това е откачено. Що за болен мозък го е написал.

 
  ...
преди: 7 месеца, 1 ден
hash: 990a2f862f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   13, никой не ти взима детето, това са нещата от живота. Отношенията майка-син, мъж-жена са различни, те изобщо не бива да биват сравнявани. Майките на мъжете не бива да се държат като ревниви любовници.

 
  ... горе^

...
преди: 7 месеца, 18 часа
hash: 673c5625eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Разбира се номер 15.

 
  ...
преди: 7 месеца, 18 часа
hash: 9bb5feeced
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Номер 13 провокира с измислиците си обаче всяка жена която е отгледала децата си знае че не съществува майка, която да мисли по такъв начин за порастналия си син. По скоро си мислят как са се старали да създадат работлив амбициозен мъж пък той е попаднал или е бил излъган от фльорца която не би могла да създаде с него здраво семейство, не би могла да възпитава децата им, не би му била вярна съпруга, не би го подкрепяла в трудности в живота. Тоест вярват че той заслужва по достоина до себе си, искат той да замени настоящата с друга млада жена.

 
  ...
преди: 7 месеца, 3 часа
hash: c53dd04911
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Това е психично заболяване.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 24 дни
hash: 990a2f862f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   17, извинявай, ама ако е такава снахата рано или късно ще се разделят и не е нужно да е въпрос на месене или каквото и да е. А не мислите, че сина ви може да не е верен и да е всичко онова, което смятате за отсрещния? Фльорца не фльорца, още повече ако не е просто връзка, а е родила дете и си го гледа добре, от ваша страна ако има добър тон, ще има такъв и от снахите. Никой не иска насила да е в лоши отношения с майката на мъжа си, напротив почва се уважително, докато не го изритат. Другото дали тя изневерява и какви са техните отношения са въпрос на договорка, възможно е сина да не го бива в леглото? Това вече са техни отношения. Вас трябва да ви интересува дали е гледано добре внучето. Ако има изневери и провокации, те рано или късно ще се разделят, така че е излишно да се месите. В моя случай, обратното имаше изневяра от другата страна, гледам си добре детето и мъжа, а не изритаха като мръсно коте, проявиха ненормално отношение, на хора, които явно не са добре с главата, защото вместо аз да искам сметка за глупостите и от тяхна страна, те се държаха накрая като просто хора, които не са добре, това мога да кажа.

 
  ...
преди: 6 месеца, 24 дни
hash: 990a2f862f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   12, имам и хора и роднини около себе си и абсолютно никоя дума не вадя от контекст. Твоят коментар какво е, освен една жлъч? Ти какво ще кажеш за себе си? Лесно е да плюеш без аргумент, аз не искам свекърва си след подобна на твоята жлъч, нито хората около нея, отровени и контролирани от нея. А ти като имаш приятели и близки, които разсъждават като теб какво мога да кажа, дъното. В моите среди хора, които пробват само да плюят, игнорират и клюкарствата накрая те са игнорирани. С моите приятели и близки не коментираме хора и не им правим зло, така сме възпитани, а който знае само да клюкарства, отцепва, обижда и говори за съд, да си седи сам, ако иска и безценния си син да вземе, ако е на това мнение. Аз децата ще си ги възпитам да не са клюкари, интриганти, да не правят зло и да съхранят от хора, които целят зло на другите. Има възрастни хора мъдри, човечни, които през ум няма да им дойде на празник да отцепят семейство и да поканят единия, но те са рядкост, но те са нормата, другото не е норма. Хора, които злобеят, искат отцепване, клюкарят без да познават даден човек... Болни мозъци, това ще кажа последно.

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 24 дни
hash: 1c6b84b8ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Права си номер 19.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker