Самоубийство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121355)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14382)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6481)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18569)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Самоубийство
преди: 7 месеца, 7 дни, прочетена 985 пъти
Здравейте. От скоро обмислям самоубийство... Като цяло нямам приятели и всички се гаврят с мен и ме тормозят... Не знам какво да направя.. Мисля, че няма друг изход освен самоубийството... Обаче пък като истински българин се притеснявам какво ще кажат хората за мен когато го направя.. Също се притеснявам и за майка ми и брат ми какво ще им причиня.. И като цяло изобщо не виждам смисъл от живота, скучен ми е.. Също ме е страх че това е голям грях и ще намери ли покой душата ми. Ако някой е преминавал през такъв период да пише...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 месеца, 6 дни
hash: 009ca23ada
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   НЕ ГО ПРАВИ! Съществува кармата, някой ден ще те изненада :)
Щом те е страх от това... защо искаш да го направиш? Семейството ти ще му е тъжно за теб, ще се обвиняват, че та са виновни... просто намери нещо, на което се наслаждаваш истински и се радвай на живота :))))

 
  ...
преди: 7 месеца, 6 дни
hash: 3c1aa71ed9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Приятели в този живот няма. Разкажи ми за теб, та колко си години, защо е такава средата ти... и т. н. Винаги има изход. Помисли колко по-дтрашни неща има на този свят. Мой познат ми кавказка за Африка за зом за деца, водата е кът, получават по 1 чаша на ден и се замисли ти с де си и не забелязваш това, а за тях е лукс. Но разкажи ми, повече за себе си, за да мога да ти дам конкретни съвети. Истината се крие в драстична промяна.

 
  ...
преди: 7 месеца, 6 дни
hash: f73fb09739
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Всеки е минавал през трудни моменти. След трудните моменти идват хубави моменти и т. н. На мен лично винаги в трудните моменти ми е помагала вярата в Бог и правенето на физически упражнения. Дръж се за Бог и всичко ще се подобри. Можеш да потърсиш помощ и от лекар.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 6 дни
hash: b3bbb4b984
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Изчакай още година и се върни да си прочетеш темата. Ще се спаружиш от срам.

Няма по-голяма глупост от това да разсъждаваш по подобни въпроси, така или иначе краят на всички ни е ясен. Поне си поживей до тогава.

Твърде егоистично звучи твоята прищевка да видиш какво се случва след смъртта. Има много хора, които разчитат на теб и тук. Не е задължително дори да ги познаваш дори.

Всеки има нужда от помощ под някаква форма... и ако не друго поне това дай да е смисъл на живота ти. Има и по-страшни неща от смърта, но не си размислял достатъчно въпроса. Съветвам те да си стегнеш коланчето, да стиснеш зъбки и да станеш малко мъж, а после о човек. Изисква се истинска доблест и смелост да оцелееш в този живот, носейки чужди проблеми на гърба си. Затова много го "живеят" не, а преживяват като тебе - скука, самота, безнадеждност, безтегловност и безполезност.

Хвани се в ръце и чак след като постигнеш най-доброто, което ти е заложила генетиката ти, имаш право да решаваш дали си струва да се живее или не. За сега си просто един сопол!

 
  ...
преди: 7 месеца, 6 дни
hash: 6bbdf7b19c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не се самоубивай.

 
  ...


...
преди: 7 месеца, 6 дни
hash: 5a56c6ae2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Не е вярно че нямаш приятели... аз съм ти приятел. Пука ми за теб, няма да те гавря или тормозя. Когато ти е тъжно и се чувстваш зле, знай че някъде там има непознат който ти мисли най-доброто. Не се отчайвай, животът е красив. Търси доброто сред лошотията. Светлината свети в тъмнината.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 6 дни
hash: 803ce219d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Приятел, Господ не може да прости единствено на самоубиец! Ако вярваш в Господ, не си го причинявай!
На колко си години? Как се гаврят с теб и те тормозят? Кой го прави?
Като човек, който като ученик е бил пълна скръб откъм общуване и всички са му се подигравали, не играех и физическо дори, казвам ти след като минеш определена възраст нищо от тези неща няма значение. В другия свят можеш да си избираш кой да ти е приятел и винаги ще се намери кой да те цени заради самия теб!

 
  ...
преди: 7 месеца, 5 дни
hash: 31b485ef0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   След смъртта няма нищо - нито "Бог" те чака, нито починалата ти баба, нито "душата" ти броди някъде. Смъртта е абсолютния край на живота през който всеки от нас ще премине. Казваш че не виждаш смисъл от живота - ами няма друг живот, само един живот има. Самоубийството не е бягство от един живот в друг. Колкото и гаден да е живота ти, няма по-добра алтернатива. Самоубийството е по-скоро отмъщение и крайна форма на протест - "Животът ми е гаден, искам да направя такъв и живота на близките ми". Ако си толкова смел, че искаш да посегнеш на живота си, защо нямаш смелостта да се изправил срещу насилниците си в училище? Какво ще стане? Ще те пребият от бой? Нали не си цениш живота, какво ти пука? Падаш, , ставаш и продължаваш..

 
  ...
преди: 7 месеца, 5 дни
hash: 9192e3acb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Драги, знам през какво преминаваш. Предполагам сме около 20-те и ти, и аз. Дали училище/университет знам колко са сурови хората. Вярвай, на работа пак са такива. От нас си зависи за се пазим.
Моята болка може би е различна от твоята, но знам какво е да ти писне от всичко. Преди два месеца преживях раздяла и точно когато това ми се струваше края на света - само след няколко дни изгубих и родител. От този момент цялото ежедневие ми се обърна с главата. Изведнъж се видя кой реално ми е приятел и кой не. Както и да е, няма да се оплаквам, просто знай, че на този свят има и друг човек, на когото му е омръзнало наистина от всичко и също минава през труден период...
Нищо не печелиш, ако сложиш край. Ще съсипеш близките си хора. И не, няма да имаш покой. Животът ти го дава Господ и Той го взима. Решението е Негово кое, кога, как.
Просто знай, че понякога животът е несправедлив. Не защото сме заслужили лошо, а защото така е писано. Колкото и да е трудно, не трябва да се отказваме. Имаш майка и брат, за които ти си цял един свят. Приятели ще си намериш. Но дължиш на семейството си да бъдеш до тях. Ще се оправи всичко, обещавам ти. След всяка буря, идва слънце. Търпение само. Това, което не ни убива, точно то ни прави по-силни!

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 4 дни
hash: 3fd48e3570
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Авторе, човек никога не трябва да се отчайва и да разсъждава така! В смисъл - да иска да се самоубива!

Трудности, скърби, болки и проблеми всеки човек неминуемо има в живота си.
Само, че човек трябва да си направи и изводите от такива събития!

При мен именно поредица от подобни събития ме накара да осъзная суетата на земния живот и да се обърна към Бога!

Аз също, преди да достигна до Бога съм се чувствал така - като тези хора.

Изходът от това състояние е един: Да се обърнеш към Бога, от цялата си душа и сърце и постепенно да се въцърковиш(в православната църква).

Всичко в живота се движи от нашия създател Бога и от Божия промисъл, но човек е създаден със свободна воля и винаги има избор! Винаги има надежда!

Животът е прекрасен и не свършва със смъртта, защото човекът е създаден от Бога с безсмъртна душа и за вечен живот.
Животът има смисъл, който се заключава в това да се изживее Богоугодно, за да може човек да отиде след смъртта в рая, при Бога. Земният живот е подготовка за вечния.

Затова човек никога не трябва да се отчайва и да губи мотивация за живот!

Напротив! - човек трябва да се радва, за това че е получил от Бога този прекрасен дар - живота и да се постарае да го изживее Богоугодно!

Знаеш ли, има хора в много тежко положение, инвалиди без крака, ръце, безпомощни телом, но въпреки всичко това неизпаднали в отчаяние, борещи се за живот и силни духом.

Има един прекрасен и потресаващ документален православен филм, казва се Форпост, за отец Михаил от Украйна, който е създал приют за бездомни и болни деца(подобно на нашия отец Иван от Нови хан). В момента в този приют има повече от 400 деца.

Ако от връзката не се отваря(защото сайтът добавя интервали) напиши в you tube Форпост православен филм, каналът е Православна вяра.

Знай, че живота е борба и човек не трябва да пада духом, а трябва да се бори и да продължава напред! Каквото и да се е случило и да се случи - винаги има изход и надежда!

Знай също, че Бог много ни обича и заради нас хората е създал този прекрасен свят, да му се радваме и да живеем в мир и любов.

Бог е Вседържител и Той със Своя Божий промисъл управлява и промисля за целия свят, за всеки един човек. И косъм от главата ни не пада без Божията воля или Божието допущение.

Бог върши всичко за нас с една цел: да познаем Бога, да се обърнем към Него, да заживеем Богоугодно и да спасим душите си! Защото този живот е временен и е само подготовка за вечния живот. И ние сме създадени за вечен живот, който не свършва със смъртта. Но е много важно как човек е изживял земния си живот, защото на Страшния съд всеки човек ще бъде съден и ще се определи дали да отиде в ада или в рая(с Бога в Небесното царство)...

Затова тук на земята ни се изпрашат скърби, болести, трудности и изпитания. Всичко това ни се изпраща(или допуска) от Бога на нас хората, за да осъзнаем суетата на земния живот, да се обърнем към Бога и да се подготвим за вечния живот като заживеем Богоугодно и се въцърковим...

А знаеш ли кое действително е пагубно за човека на този свят? Аз ще ти кажа - да стане противник на Бога, и да повреди и съответно погуби душата си. (и до края на земния си живот да остане в такова състояние)
(А също пагубно и гибелно за човека е да се самоубие, защото самоубийството е грях, който не се прощава, и самоубийците директно отиват в ада! ) И говорим не за нещо временно, а за вечността. И да бъде човек в ада е страшно...

Конкретните ми съвети към теб и към такива хора са следните:

Прочети Новия Завет(втората част от Библията) и особено обърни внимание на глави 5, 6 и 7 на Евангелието от Матея. Там са цитиран думите на Божия Син - Господ Иисус Христос, това са Божествени истински слова!

Обърни се към Бога. Ако не си кръстен - направи го в някой близък православен храм. Поговори за твоята ситуация и със свещеника в храма, той ще ти помогне и ще ти обясни всичко.

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 4 дни
hash: 699cf5d098
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Абсолютно съм съгласен с номер 10.

Като допълнение ще кажа:
Живота ти е скучен, защото те е страх да мечтаеш на широко. Вземи една тетрадка и си запиши всички мечти и мечтай смело, мечтите са безплатни. После започни да преследваш мечтите си. Също така, започни всеки ден да четеш Библията. Тя ще освежи подсъзнанието ти, ще те накара да обикнеш себе си и ще видиш, че на земята сме с цел. Всички сме деца на Бог и той има план за всеки, но и всички ще минем през изпитания, докато не се пречупим и признаем, че има по висша сила от нас и това е Бог, нашия първоизточник и небесен баща и не го помолим за прошка и приемем за наш Спасител. Той те обича, както никой друг човек няма да те обича на земята. Не прави глупости и не си посягай на живота. Разбирам те, живеем в материален свят и хората се уважават само на база знания и вещи. Ще изгрее слънце и на твоята улица. Мечтай, вярвай, моли се, действай и постигай. Хората, които ти се подиграват просто разбери, че не са твоите хора и не се определяй спрямо тяхната оценка. Имай собствено мнение за себе си, положи усилия то да е положително. Направиш ли всичко, което ти казах ти гарантирам, че ще си победител във всичко с което се захванеш. Бог е по силен от всичко и всички.

А какво значение има кой е срещу нас след като Бог е с нас?


Пс. Душата ти не само, че няма да намери покой, а ще гори в ада, ако си посегнеш.

 
  ...
преди: 7 месеца, 9 часа
hash: 0781ab9959
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Самоубийството не е решение на нищо.
Повярвай ми и аз съм бил в твоето положение и все още съм, но тия моменти трябва да се преминават. Нищо не започва и не свършва в този живот. Повярвай ми. Всеки има душа и тя е безсмъртна. Но самоубийството е грешка, която ще те свлече в много по низше духовно измерение и ако си мислиш, че сега имаш проблеми, повярвай ми проблемите които ще имаш ще са в пъти по големи. Този живот трябва да се бута някак си. Всичко е до майндсет. Пробвай да се ангажираш повече в някакви доброволчески дейности в услуга на другите. Нещо което ще ти е приятно да правиш. Там и приятели ще намериш и ще се чувстваш жив.
Надявам се да съм помогнал.
Пожелавам ти да имаш сила и благословение.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 22 дни
hash: c9e16bacae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Аз също съм до теб. Намери смисъл, ценя те такъв какъвто си. Има трудности и проблеми на тази Земя, но целта е да преминем и издържим.
Ж42

 
  ...
преди: 6 месеца, 14 дни
hash: 5c46a14807
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Ще ти разкажа една истинска история, пък ти прецени колко са ти тежки проблемите и дали си струва да умреш.
Имах един колега, никога не го бях виждала да се усмихва, винаги беше тъжен. С времето научих историята му.
Съвсем млад срещнал прекрасно момиче и двамата се влюбили, след това се оженили и тя забременяла. Каза ми, че това били най-щастливите дни и му вярвам. Обаче нещо не било наред и тя се чувствала много зле. Отишла на лекар и открили, че е сериозно болна, рак. Казали и да направи аборт и да почне лечение. Тя отказала, знаела, че след това няма да може да има деца. Нещата се влошили и накрая спешно я закарали в болница. Вече била в напреднала бременност и докторите извършили спешно секцио с надежда да спасят бебето. Не успели, ената също не преживяла деня. В един ден загубил и любимата и детето си. От тогава никога не се усмихвал... мислел за самоубийство.
Срещнах го няколко години по-късно... усмихнат! Има жена и 2 дечица...
Ти си реши струва ли си да живееш.

 
  ...
преди: 6 месеца, 13 дни
hash: 7be76de336
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Не го прави. Това не е решение на нищо. Аз също понякога имам имам такива мисли, но това не е решени. Намери сили да се накараш да правиш нещо ново. Спорт ли, рисуване ли някакво друго хоби ли. В началото ще ти е много трудно но трябва дисциплина. Колкото и да ти е кофти сега. А за това какво ще си кажат хората ли. Ето ти една история. Имаше едно момче в нашият град. Гледаш го много красив винаги усмихнат абе просто невероятен. И хоп един ден съобщават че се е самоубил. Някой казват че защото го оставила приятелката му. Ама никой не знае защо. Познавах го но не сме много близки приятели. Говорили сме си страхотен човек. Самоуби се преди 14г но аз още се сещам за него и винаги се спирам на некролога му. Много ми става криво като видя нецов некролог а не сме били толкова близки. Представи си какво ще им е на твоите близки а и повярвай нямаш си представа на колко хора ще им е мъчно без дори да подозираш

 
  ... горе^

...
преди: 6 месеца, 3 дни
hash: 2f0511da08
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Тук ли си все още. Пиши.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker