Защо в България никой никога не подкрепя протестите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121299)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо в България никой никога не подкрепя протестите
преди: 7 месеца, 3 дни, прочетена 1441 пъти
Забелязвам, че в България, когато определен бранш протестира, не само няма подкрепа от никого, а напротив - коментарите са крайно негативни и обидни. Даже ги кълнат. Примери колкото искате: учители, медици, енергетици, земеделци. Айде за земеделците е разбираемо и съм съгласен, че е нагло от тяхна страна, всички се сещате защо.

Но в повечето случаи хорат не осъзнават, че така губим само ние, защото днес един го ебат политиците и той протестира, обаче не постига нищо, защото бай Ганьо си мисли, че него не го касае и трябва да гледа само себе си. И така протеста се проваля. Обаче утре пребават същия тоя Ганьо и него вече няма кой да го подкрепи, защото той самия не е подкрепил никого. И така сами се потип и прецакваме, кълнем се, псуваме се защо ни затворили пътя, след като нямаме вина, ама не осъзнаваме, че така се ебем едни други и на края печелят само политиците. И за тях е добре дошло ние да сме такива измекяри. Защото ако бяхме обидинени дали щяха толквоа лесно да си развяват байряка?

Освен това хората не осъзнават, че обществото е като един организъм. Ако дадена сфера не работи, това не касае само работещите там, а всички. Например ако няма медици, това не касае само медиците, а касае всички нас. Защото утре ще имаме нужда от лечение/интервенция и ще си умрем, защото няма нито кой да ги извърши, нито с каква техника да ги извърши. Или някакви си енергетици протестирали, дано умрат, еби ги в мамата, да се преквалифицирали и т. н. Ама не си дават сметка, че 60% от тока се произвежда от тях. И утре като почнем да внасяме ток на двойни и тройни цени и като не можем да се отопляваме, ще ревем всички. Като цялата икономика не може да си набави евтина енергия, няма да има работа за никого, пак не ни касае. Никой не се и пита как ще се отопляват училища, болници, учреждения и колко ще струва на данъкоплатеца преминаването им към друг вид отопление и последващото плащане на скъпия газ. Важното е да им го турим на енергетиците и миньорите.

А най-смешното е, че никой не е разбрал защо точно протестират хората и че едни пари, дадени от ЕС за преструктуриране на ТЕЦ-овете на газ, се усвояват от фиктивни фирми на Кирчо и Кокорчо с по 7 души персонал, които вероятно след като си приберат 1, 4 млрд лв и ще бъдат закрити, а в същото време ще си намалим наполовина произвидството на ел. енергия и ще оставим 100 000 души на улицата. Никой не се и поинтересува колко неустойки ще платим на американските ТЕЦ-ове, които имат договор с държавата да им бъдат осигурявани въглища. Та тия 1, 4 млрд, които Кирчо и Кокорчо ще ги отркаднат, после ние ще ги платим 10 пъти. Разбирате ли колко е абсурдно? От Кокорчо се иска само и единствено да включат ТЕЦ-вете в списъка, който ще бъде финансиран от ЕС и по никакъв начин няма да бъде ощетена нашата хазна. Но те са преценили, че трябва парите да се изцоцат, без значение че 100 000 души остават на улицата.

Затова моя съвет е, ако искате някога да сме гражданско общество и да вървим напред, без да ни ебат политици, поне се запитайте и се поинтересувайте защо аджеба тия хора протестират.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 80

преди: 7 месеца, 2 дни
hash: 44979a37bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

1.   Защото така. Това е в България и като не ти харесва - куфарчето и Терминал 2. С писане нищо няма да промениш. Отиди в държава, където има гражданско общество с интереси към обикновения човек и всичко ще е точно. България е грешната държава за такива като теб просто.

 
  ...
преди: 7 месеца, 2 дни
hash: b9a29d788f
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

2.   Първо защото от протест по улици и магистрали, политиците не страдат, страда народа. Дали е правилно да се наказваме един друг заради несъгласие с действия и бездействия на политици.
Когато препречиш пътя ми да не мога да стигна навреме там накъдето съм тръгнал, това с какво наранява даден политик?
Втората причина е че протестиращите в бг обикновенно малко протестират колкото за пред интервюта, през другото време енергетиците спят в колите си. Отделно лесно се съгласяват срещу подхвърлени трохи да спрат стачките, вижте как се стачкува в Франция или Гърция. Ядосан си на нещо излизаш и трошиш/палиш, без да те е страх от водно оръжие, какво е това спане в колата, това ли наричат протест.
Самите политици обвиняват всеки подкрепил протест без да е в същия бранш, преди три дни се говореше за жена която дошла на протеста а не била енергетик, всички от протеста се разграничиха от нея. За да те подкрепят хора в протеста ти не трябва да ги разграничаш, приемаш ги само защото са те подкрепили, а ако те са такива които палат и чупят още по добре за теб.
Енергетиците уж стачкуваха защото ако ги закрият българите ще купуваме ток от чужбина, уж го правиха за цялата бг икономика, за целия бг народ, но днес се говори, че са се съглласили на финансова облага за самите тях. Как да ги подкрепи народа?
Земеделците същата работа уж да не се внася украинско че било незнайно с какви отрови пръскано но като им обещаха 63 милиона вече може.

 
  ...
преди: 7 месеца, 2 дни
hash: bc54049eab
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Абе безродната политическа измет закрива държавата, нашият се загрижил, че не можел да стигне навреме заради блокадите. Утре като останеш без ток и гориво, до те видим за къде ще бързаш толкова. Ей за този егоистичен манталитет иде реч.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 2 дни
hash: c7248482de
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   "но днес се говори, че са се съглласили на финансова облага за самите тях"

Това пък от къде го измисли? Аз съм енергетик и сефте чувам такова нещо.

 
  ...
преди: 7 месеца, 2 дни
hash: f70aee4d02
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Защото българите не сме прости. Гърците като се репчеха и протестираха какво стана? Още по-дълбоко им го нахакаха. Французите милиони излизаха. Куките убиха хора от жълтите жилетки, сума народ остана инвалид. И какво? Четвъртит им влезе. На канадците с камионите им откраднаха парите и веднага свиха перките. А иначе голям протест.

С протести не става. Т. е. става по-лошо. Българинът отдавна го е разбрал. Кога се размърдат пластовете, тогава ще има я нов Народен съд, я някой да висне улична лампа. Дотогава, наместо за "обществото", погрижи се за семейството.

Защото тези, дето ви е грижа за "обществото" сте на една крачка да почнете да обяснявате какви жертви трябва да направим, за да "спасим климата".

 
  ...


...
преди: 7 месеца, 2 дни
hash: ccea95c3c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Прав е номер 2, освен това ще добавя и следното. Когато се протестира за глупости или за лична облага ( енергетици, замеделци) няма как да получат подкрепа. Като се протестира за нещо съществено, веднага ще изляза.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 2 дни
hash: 5d593ece26
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Защото земеделци и енергетици са най-голямата мафия. Нали не вярваш че им пука за народа? Подвиха опашки като им казаха че ще получат пари. Хубаво е че народът не се подведе по глупостите им. Най-голямата наглост беше един чичак, които каза "Ние сме 10 000 като излезем ще стане страшно" - без да си дава сметка че останалият народ може да се всигне срещу тях. И една лелка, вероятно фенка на Рублен Радев, която заяви че очаква правителството да падне. Не бих се учудила ако са и платени от Митрофанка и Рублен.

 
  ...
преди: 7 месеца, 2 дни
hash: c7248482de
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   6, ей това ти е проблема и точно за това е темата. Мислиш, че всички протестират за лична облага и трябва да им го вкараш. Като ти стане тока на тройни цените и зимата плащаш 1000 лв за отопление, тогава ще разбереш колко лична е била облагата. Като почнем да внасяме токи производството се изнесе, защото не му оттърва да плаща скъп ток и останеш без работа, пак ще разбереш колко лична е била облагата. Ама то трябва малко акъл да се разбере, който ти го нямаш. Утре на теб ще го набият политиците и като тръгнеш да си търсиш правата, и на теб всички ще ти казват, че си алчен и за лична облага протестираш. Ама и за това трябва малко акълец, който ти нямаш.

 
  ...
преди: 7 месеца, 2 дни
hash: c7248482de
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   5, този народен съд го чакаме от 24 плюс 45 г., ама не сме го дочакали. Може би след още 100-200 г. ако бъдем смирени овце, може и да ни подхъврлят някоя троха, не знам. А може и да продължим така още 1000 г. в чакане на народен съд с надеждата нещо от горе да ни падне и ние наготово да се облажим безплатно.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 2 дни
hash: dfa3382d7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

10.   Защото пречат на нормалните граждани да живеят и да пътуват свободно. Не стърчат, където трябва. Помъкват деца, бебета да мизерстват на пътя, което е извратено. Какви удобства му осигуряваш на детето? Чистота ли, храна като хората? Спане? Тишина? Слуша псувни по цял ден. Като видя деца на подобни места, се чудя що за родители са тия. За линчуване.
Енергетиците и миньорите реват за заплатките си, за нищо друго.

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 1 ден
hash: 6317163f0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Зависи от протеста. При случаят с нарязаното момиче имаше масови протести в различни градове. На земеделците протеста си беше малко шоу. Номер 2 добре го е описал.

 
  ...
преди: 7 месеца, 1 ден
hash: daf82acc72
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   11, при нарязаното момиче пак имаше масово коментари "ами тя си го е заслужила", "всички ку*ви се събудиха" и т. н. А и протестите дори тогава продължиха 3 дена без да бъде променено абсолютно нищо.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 1 ден
hash: c7248482de
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   7, като излезем на свободния пазар на ел. енергия и тока ти стане 3 пъти по-скъп, се върни и си прочети глупостите.

 
  ...
преди: 6 месеца, 29 дни
hash: 5d593ece26
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Защото това не са протести. Някакви купени хорица блокирали магистралата, за да ядат, пият и драйфат. Цялата магистрала е оповръщана от тия пияници. Спуснатите им от опозицията опорки малко по малко започват да издишат.

 
  ...
преди: 6 месеца, 28 дни
hash: c7248482de
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   14, ако така си мислиш, значи нямаш елементарна мисловна дейност.

 
  ... горе^

...
преди: 6 месеца, 27 дни
hash: dfa3382d7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   15, я ги гледай как пекат мръвки и надуват музика. Купончета на открито на гърба на народа.

 
  ...
преди: 6 месеца, 27 дни
hash: 1e475f5de0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   16, не знам какво пекат, ама ако това, което ти се канят ПП, го изпълнят, ще видиш кон боб яде ли и то много скоро.

 
  ...
преди: 6 месеца, 27 дни
hash: 5d593ece26
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   15 - Много скоро на народа ще му писне и ще изрита тия пиянки. Много транспортни компании са на загуба заради тях. Играещи си със страховете на хората, подпухнали като понички безделници. Затова и нямате подкрепата на народа. Виждаме ви на на какво мязате. Това не е протест, това е сбирка на алкохолици. Дано не ви видят истински протестиращите във Франция и по света. СРАМ СТЕ.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 26 дни
hash: c7248482de
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   18, поинтересувай се по-добре и се научи да не те манипулират медиите

 
  ...
преди: 6 месеца, 26 дни
hash: dfa3382d7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   20, точно манипулират протестиращите. Уж много работели и гаден труд, а имаше кадри с доста пълни, даже с наднормено тегло. И то масово, не един-двама. От работа не са заслабнали. Кога се къпят тия хора? Кой чисти след тях?
Седнали и ядат и пият. Помъкнали деца да мизерстват по пущинаците. Себе си да тормозят, колкото си искат, ама да не излагат децата на подобни полеви условия. Уж за бъдещето, за държавата, а реват за заплатите.

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 25 дни
hash: c7248482de
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   21< ти си се фокусирал върху това ядене и пиене, а не виждаш голямата картина как са изключени ТЕЦ-вете от Териториалните планове, така че 4 млрд от ЕС да отидат във фиктивни фирми със 7 души персонал, регистрирани онзи ден, разбирай в джоба на двама-трима. Заради такива като теб ще си останем кенефа на Европа, които искат на Вуте да му е зле, а не на него да му е добре. Дори сигурно не си чул, че от нова година се каним да излизаме на свободния пазар, което означава, че тока ти ще скочи 3 пъти и зимата ще плащаш 1000 лв ток, ама на теб са ти трън в очите битовизми като кой ядял и пиел. Моли се протестите да са успешни, защото ако не са, ще го ядеш и ти.

От такива коментари се убеждавам, че българина си аслужава съдбата.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 25 дни
hash: 6da299f6f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Поради същата причина, заради която в Априлското въстание участват около 30 хиляди души, а българското население тогава е било 3 милиона.
Миньорите сега са около 30 хиляди, като изчистим 6те милиона официално население сега от цигани, турци и емигранти горе долу се получава същото съотношение.

 
  ...
преди: 6 месеца, 25 дни
hash: 1e475f5de0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   23, да, вярно, не се бях замислял за това. То Априлското въстание нямало подкрепа, аз очаквам българина да осъзнае, че трябва да подкрепя протести. Което ме навежда на мисълта, че никога няма да се оправим. Ей го и тоя горе. Понеже миньорите не били слаби, видиш ли, се ояли и трябва да затворят мините и ТЕЦ-вете, нищо че после ще плаща ток ан свободни цени, 3 пъти по-високи. Ама важно му е миньорите да са слаби. Типичен класически бай Ганьо, точно както го е описал Алеко преди 100 г.

 
  ...
преди: 6 месеца, 25 дни
hash: e11d9ed5bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   До 23,
И съм съгласен и НЕ съм съгласен с теб! Че при нас нещата се случват трудно и повечето не са заинтересовани си прав, но все пак как си представяш 3 млн. въоръжени хора? С пушките, патроните, дрехите, провизиите, храната и т. н.? То в момента няма толкова многобройна армия в света, а какво остава за 19век....

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 24 дни
hash: 2ecc6bc037
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   22, токът ще е еднакъв и за мен, или тия с хилядите левове заплата, на които трябва да съчувстваме. Каква подкрепа? Като още 15 години ще бачкат и още ще се оядат? Блокират 2 седмици важни пътища и нищо не са постигнали. Мъкнаат деца, че да се крият зад тях.
24, ами да, не са слаби, следователно не работят много. Вреден труд, мор, пък ошишкани. И въртят кючеци. Кой чисти?

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 24 дни
hash: c7248482de
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   26, така и не разбрах какво значение има дали са ошишкани и защо ти е толкова важно. Протеста не е за условия на труд. И щом това ти е най-важното в случая, значи изобщо не разбираш за какво става въпрос.

 
  ...
преди: 6 месеца, 24 дни
hash: 7d3c0b4f25
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Настоящите протести са политически настроени. Затова не се подкрепят от хората. Особено тези на "замеделските производители". Слагам в кавички, защото истинските трудолюбиви селскостопански производители въобще не участват в тези протести. На протести излязоха само мутри с трактори за по 500 000 и ламборгинита. Сами си правете изводите доколко им е нужно точно на тях това, за което протестират.
Замислете се и защо са толкова агресивни към правителството и защо отказват да водят открит диалог с министъра. Прото са поставени тези хора за дестабилизация и отвличане на вниманието. Ясно е и кой стои зад организирането на тези протести. Поразпитайте тук-там и ще разберете. Подсказка - едно прасенце.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 24 дни
hash: 1e475f5de0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   26, значи на теб ти е много голям проблем, че някой ще се "ояде" с честен труд (сякаш лично ти от джоба си им плащаш заплатите), обаче не е проблем, че тия хора косвено защитават и твоите права да не плащаш по една заплата ток. Предпочиташ да работиш само за ток и да гладуваш, само и само някой да не се "ояде". Ей на това се казва истински българин. Човека ще умре от глад, вместо да живее като нормален човек, само и само да може да повлече в ада и другите.

Шопа си го е казал "Я не сакам я да съм добре, а на Вуте да му е зле". Не случайно в българския ад няма дявол. Подобни екземпляри (няма да ги наричам хора, за да не обидя останалите) ме карат да се чувствам омерзен и буквално ми се повръща от подобни човекоподобни. Пишейки това усещам как буквално стомаха ми се повдига. Нямам думи да опиша отвращението и погнусата си от такива. Дори хлебарките са ми по-симпатични. Тая злоба и завист ще ви изядат. Взмете я вложете тая енергия в нещо ползовтворно, та белким прогледнете и вземете, че си направите живота хубав. Е, вярно, не е такъв кеф като да вгорчиш живота на другите, ама...

 
  ...
преди: 6 месеца, 24 дни
hash: af5b2caf48
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   " Като цялата икономика не може да си набави евтина енергия, няма да има работа за никого, пак не ни касае. " - според мен това конкретно не могат да го осъзнаят някои, но не защото са наистина толкова глупави, а поради това че са прекално ангажирани с битовизми, работа. Това за тези на повече години. А по-малките са по-малко осъзнаващи по презумпция. Но и едните, и другите нямат вина.

 
  ...
преди: 6 месеца, 24 дни
hash: 2bcb0b5b18
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   30, как ми защитават правата? Стоейки на пътя ли? Защитават само своите права, ама щом искаш вярвай в приказки за деца. Хора на години още вярват, че непознати мислят за тях и ги защитават.
Протестите са хем политически, хем безсмислени.

 
  ... горе^

...
преди: 6 месеца, 23 дни
hash: 1e475f5de0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   29, като човек от протестите ти казвам, че теориите ти не са верни. Даже се учудвам, че не влагаш елементарна мисъл и логика. Хората остават без работа, обаче видиш ли, те не протестирали за това, а да смъкнат Кирчо и да качат Бойко или Копейкин примерно. Да, ако да имаш работа, достъпна енергия и работеща икономика е политика, протеста е политически и всички хора са политически настроени, защото всеки иска прехрана. До сега не съм видял човек, който да е усвоил процеса на фотосинтеза и да няма нужда от прехрана.

 
  ...
преди: 6 месеца, 23 дни
hash: 1e475f5de0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   29, между другото преговори се водеха, но икономическа полиция привикваше преговарящите по време на преговорите, че да не могат да преговарят. Правителството категорично отказа да изтегли Териториалните планове, за да може въпросните 1, 5 млрд евро да отидат в няколко фиктивни фирми, а не до ТЕЦ-вете, които да осъществяват преминаване към газ.

На нормален човешки език това означава "ние ще си лапнем тия 1, 5 млрд евро, пък ако искате фалирайте, все ни е тая. Все ни е тая и дали икономика ще колабира или че десетки хиляди души ще останат без работа".

Подчертавам, че не искаме да замърсяваме, не искаме и пари от хазната. Всичко се решава, ако просто преминем на газ. Парите се дават от ЕС, не ощетяваме никого. Искаме само да бъдем включени в един списък кого да финансира ЕС да премине на газ. Това преминаване е скъпо и няма как да стане без финансиране. Хората не разбират, че цялата работа е управляващите да лапнат тия пари, без да им пука какво ще стане със зеления преход и икономиката. Обаче го представят, че щели сме дазагубим това финансиране, ако не затворим ТЕЦ-вете. Ще го загубят те конкретно. Обикновения човек нищо няма да получи така или иначе.

Като за капак искат да минем на свободен пазар. В момента на свободния пазар ел. енергията е 100 евро/мвтч на исторически ниски цени, което е горе-долу близо до сегашните регулирани цени. Само преди година обаче беше 700 евро. Въпрос на време е да стане пак 700, а може и повече. И тока ви автоматично става 7 пъти по-скъп на пазарен принцип. Т. е. ако сега зимата плащаш 300, ще започнеш да плащаш 2000 лв. И тогава да излязат такива като онзи тъпунгер коментиращ и да ми оправдава кражбите на Кирчо и Кокорчо. Тогава той първи ще изреве с 1000 лв заплата.

 
  ...
преди: 6 месеца, 23 дни
hash: 5d593ece26
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   До 30-ти Няколко пъти обясниха, че токът няма да поскъпне нито два, нито три, нито пет пъти. Никое правителстео няма интерес това да се случи. Спрете със соц опорките, мамини червенушки и фенчета на баба Корнелаа и резидента, и Израждане. Наслушахме се на глупости. Лъжливи овчарчета. Щяха да взимат момчетата да ги пращат в Украйна, щяха да ни чипират с ваксините, щяхме да седим на тъмно и студено миналата зима... Само с нашествие на извънземни не сте плашили народа.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 23 дни
hash: 6495c1ca85
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Като вдигнат цените и няма да има работа за никого решението е едно - куфарите и Терминал 2.

Писна ми да слушам ревливи истории как някой си щял да умре от глад, което реално няма как да стане в 21ви век, където границите са по-широко отворени от всякога, има наличие на телефони с интернет, през които точно за 10 минути човек може да си купи билет за уредена западна държава с добра социална система. Това и ц*ганите го осъзнаха само Бай Ганя най-глупав. А с труд и желание не само за хляб се изкарва, а и за доста неща. Но ключовата думичка тука е “труд”, а не далавери и/или реване по магистрали.

Всеки сам е отговорен за живота си. 2. 8 милиона българи работим навън и никой не е длъжен да ви слуша/чете глупостите.
М29

 
  ...
преди: 6 месеца, 23 дни
hash: dfa3382d7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   Вдигат блокадите. Свършиха им партийните субсидии. Свърши се терора над населението.

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 22 дни
hash: 1e475f5de0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   37, не, хората се умориха 2 седмици да живеят на пътя. Ти всичко го обръщаш на пари и плюскане, защотонтакова ти е нивото и съзнанието.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 22 дни
hash: 0e4dd2291c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   35, остави мен и политиците. Отвори си Гугъл, отвори си една графика на цената на тока на свободния пазар, виж каква е била цената само преди година. Елементарни е да се направи за секунди дори с твоя капацитет. И ми гарантирай, че никога повече в историята цената няма да се върне на нивата от преди година. Нито Кирчо, нито кокорчо могат да гарантират.

 
  ...
преди: 6 месеца, 22 дни
hash: 0e4dd2291c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

40.   33, защитавам ти правата, защото в случая интересите ни съвпадат. Ама трябва малко акъл да го осъзнаеш. Според теб като затворим тецовете от къде ще идва тока да си светиш и отопляваш? От вятъра ли? Топлото в болниците и училища от къде ще идва? И кой ще плати цялото това преоборудване? Кирчо ли ще извади от джоба си? Пак ние данъкоплатците.

 
  ...
преди: 6 месеца, 22 дни
hash: 2bcb0b5b18
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

41.   38, свършиха парите и отпуските. Пък и захладня. :)
Как да защитават интересите на цялата държава, да се борят за нас като е студено и вали? И без спонсорство от партии?

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 21 дни
hash: 0e4dd2291c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

42.   до 41

Гьоте: Човек вижда толкова, колкото знае

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 21 дни
hash: 0e4dd2291c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

43.   Някакви доказателства имаш ли или поне видял ли си с очите си, че някой е взел пари или просто така ти оттърва на тезата?

Нали знаеш кой клевети без доказателства. Този, който отчаяно иска да е прав, но няма аргументи да докаже тезата си.

Аз за разлика от теб не оклеветих никого, а изложиш ясни доводи. Дори не ми отговори на въпроса от къде ще дойде тока след евентуалното затваряне на ТЕЦ-овете, но не пропусна 10 пъти да повториш кой взел пари, кой колко дебел бил и кой се е оял. Това е показателно за нивата на двете спорещи страни.

Ти си онзи тип хора, които не искат да открият истината, а само да са прави, дори това да означава да си измислят клевети. Безсмислено е да се води дебат с такива подобия на хора.

 
  ...
преди: 6 месеца, 21 дни
hash: 2bcb0b5b18
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

44.   43, то е логично. Всеки протест се подкрепя и финансира от партии. Ама кото искаш вярвай в еднорози, дъги и как шепа платени, стоящи на пътя се борят за тебе, за държавата и бъдещето. Звучи детско. Ако беше наистина така, и при дъжд, вятър, сняг, щяха да са там и то с месеци. А не да поседят на слънчице, да им свършат отпуските, да повее ветрец и хоп-вкъщи.
Ток си има. Какво мислиш някакво евентуално бъдеще от сега? Остави мисленето на който трябва.
Кой ще те остави тебе в 21-век без ток? Да не си представящ как седим на свещи, палим огньове и т. н? Бая ви промиват мозъка тия партии!

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 21 дни
hash: 24e98e18a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

45.   44, явно ти по-добре от мен знаеш аз дали съм получил пари. Ако на теб някой ти каже, от утре оставаш без работа и ти заличавам професията, сигурен съм, че няма да протестираш, а просто ще си мълчиш или ще чакаш някой да ти плати, че да протестираш. Или от утре управляващите ти казват, че оставят целия ти регион без традиционното му препитание. И ти к'во? Няма да протестираш, така ли? Ще чакаш някоя партия да ти плати? Трябва да си или изключително прост, или много промит мозък, за да си го мислиш. И никъде не казах, че някой ще те остави без ток. Просто няма да е на тази цена.

 
  ...
преди: 6 месеца, 20 дни
hash: a6418cef62
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

46.   Българите са мишки. Силни на думи и слаби на действие. Особено го забелязвам при по-възрастните поколения. Научени са да бъдат доносници, подлоги, да се мазнят и да гледат своя интерес, без да имат национално съзнание. По-младите пък, гледат своя интерес, но не всички са така, има група по-осъзнати хора, които винаги ще помогнем и ще се ангажираме, защото се информираме, но ние сме по - малко, масово се вълнуват от секс, чалга, храната на масата, или какво марково да си купят, последен модел ай фон и почивки. Та, затова.
И не всеки протест е партиен. Има много каузи, от които политици не се вълнуват, за съжаление.

 
  ...
преди: 6 месеца, 20 дни
hash: 24e98e18a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

47.   46, благодаря ти, че все още има такива като теб. Наистина бях изгубил надежда.

 
  ... горе^

...
преди: 6 месеца, 20 дни
hash: 2bcb0b5b18
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

48.   45, сам се издаде. Нито си първият, нито последният, останал без работа. Просто си намираш друга. Е, няма да е за тия кинти, и това е великият проблем на протестиращите- високите заплати, които няма да видят другаде. Цели фамилии наврени. 36 заплати малко ли ти бяха?
Регионът няма да загине без това. В кой филм живееш? От утре се гътваме без вас. Има работа из цялата страна, пич, просто търси.

 
  ...
преди: 6 месеца, 20 дни
hash: 58b39de613
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

49.   45, нима си първият в историята на човечеството, който е съкратен? Ако всеки следва вашият начин, трябва пред всяка фирма да киснат с дни хора.

 
  ...
преди: 6 месеца, 19 дни
hash: 1e475f5de0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

50.   48, какво съм се издал, аз не съм го крил? И да, проблем ми е, че няма да получавам същите кинти и не мисля, че има нещо лошо в това. Всеки иска да получава максимално възнаграждение.

Ти не си запознат със ситуацията и изобщо не осъзнаваш какъв всъщност е проблема и колко е сериозен. Затова и в твоите очи просто едни хора искат много кинти и ти видиш ли нямаш никаква полза. И затова само завиждаш кой колко взимал, колко бил дебел и т. н.

Да, една от причините да протестираме, е, че няма да взимаме високи заплати в другите фирми. Най-малкото защото ще бъдем принудени да работим нещо, което не ни е професия. Но в случая няма да спечелите и вие, гарантирам ти го. Не си запознат със ситуацията и не знаеш. Цялата работа е финансирането от ЕС да се източи от фиктивни фирми, собственост на Кирчо и Кокорчо, а ТЕЦ-овете вместо да минат на газ, ще бъдат затворени. А може просто всички ТЕЦ-ове да получат финансиране, да си минат на газ, което е екологично производство и да спечелят всички. Ние, вие, екологията, енергетиката, икономиката и т. н. А така ще спечелят само Кирчо и Кокорчо, а такива като вас ще се чудите как да си платите тока след няколко години, защото ще го внасяте от чужбина на свободен пазар. Ама това празната ти кратуна не може да го асимилира, защото си заорал в това кой каква заплата получава.

А това за 36-те заплати показва само колко си манипулиран от политиците. Истината е, че нищо разписано няма за тия 36 заплати. Дори и да имаше, това може да го получат само държавните служители. Как точно държавата ще задължи частник да ми палти на мен 100 бона? ТИ сериозно ли вярваш в това? Това беше типичния пример как хората вярват на медиите и колко лесно са манипулируеми. Ей го казал Кокорчо по 100 бона на всеки и вече всеки е срещу нас, защото видиш ли ние сме получили 100 к. Супер смешен и прост си. Помисли малко и кажи кой ще тръгне да дава такива пари, ти вярваш ли го въобще?

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 19 дни
hash: 1e475f5de0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

51.   49, а ти правиш ли разлика между съкращение и това въобще да ти заличат професията? Ако от утре Кокорчо ти каже, че твоята професия вече не съществува, предполагам, просто ще се примираш и ще тепърва на 50 г. ще започнеш да учиш нова професия? Познах ли?

 
  ...
преди: 6 месеца, 19 дни
hash: 2bcb0b5b18
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

52.   50, ето. Не е заради държавата, бъдещето,народа и прочие захаросани лозунги, а заради кинтите. Необходимо ли беше да се лъже,че е за народа? За жалост някои ви повярваха.
Щели да бъдат принудени. Милиони работят каквото намерят, само вие не можете да се преквалифицирате. Само вие там трябва да се пенсионирате и да предадете щафетата на следващия от рода. И така 10 поколения на едно място.
Кой ти е крив, че само това можеш? Че си лежал на тая кълка сумати време и сега рев, че друго не умееш? Има работа, не търсите. Има всякаква работа,има курсове, има всичко. Ако остана без работа, стягам се, изправям се и търся друго. Няма да кисна с дни на пътя и да хленча на фирмата.
Защо лъжите, че е за народа, а е егоистично? Как да ви съчувства човек?

 
  ...

1-50 от 80
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker