Сливен - гетото на България - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121302)
 Любов и изневяра (29735)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Сливен - гетото на България
преди: 5 месеца, 27 дни, прочетена 1137 пъти
Мъж на 35 г от Сливен съм! Искам просто да споделя в какво гето се е превърнал този град с иначе красива природа!
Всяка година 90% от завършващите ученици отиват студенти в големите градове, като от тях се връщат не повече от 10%! Дами разбирате, че младите хора в диапазона 20 - 40г прогресивно намалят и вече е видимо с просто око!

Но по - големият проблем са циганите! В близко бъдеще тоди град щеэбъде изцяло превзет от тях! В момента кв. Даме Груев е почти изцяло изкупен от тях, реално погледнато те разполагат със значителни финансови средства, понеже почти във всяко семейство има работещ в чужбина, отделно и помощи получават и далаверите. В големите магазини като кауфланд може да видите, че 90% посетигели са цигани които пълнят до горе количките, а ние българите едва едва си купуваме основни продукти! По центъра на града в обедно време е пълно с тях!

Друг сериозен проблем е селенията и простащината! В голяма част от населението се е преместило от близките села, и упорито държат да си покажат простащината! Всеки се мисли за мутра и мафиот от 90те години! Винаги иска да демонстрира материално и физическо превъзходство над другите, само и само да покаже колко е велик! Темите на разговор се ограничават основно до ебане, курви, пиене и друсане с пико! Няма чести културни мероприятия, а дори да имаше няма кой да ходи на тях!

Града е с разбити пътища, но пък за сметка на това всяка година правят по едно кръгово, което вместо да облекчи движението още повече го запушва! Отделен е въпроса че масово не знаят правилата за движение по пътищата!

Тотална корупция на съд, прокуратура, полиция и община! Абсолютно всички в тези институции са обвързани в някакви не регламентирани схеми и контакти! Като единствената им задача е да ядат и пият с местни бизнесмени и мафиоти! Започването на работа в подобни структури става само и единствено чрез сериозни връзки или по любовна връзка! Отделно цари страшна некомпетентност и мързел сред служителите, като пак трябва да търсиш връзки за да си свършат работата, коато им е вменена по закон!

Във връзка с предходното трябва да споменем и престъпността! Ще кажа само че сме като Америка през 20те години! Има епидемия от наркомания, наркотиците са навсякъде плъзнали, а полицията не прави абсолютно нищо по въпроса! Кражби и грабежи също да често явление! Масово млади момичета се пристрастяват към наркотиците и после стават проститутки към някой от многото сводници и ги изпращат в чужбина! В града има две основни банди, които са го розделили и си правят каквото искат! Тук може да видите коли за 500лв и такива за 500 хил лв. Никой нищо не може да кажи или направи на някой от членовете на тези престъпни групи! Занимават се всякакви дейности легални и нелегални! Всички големи биднеси в Сливен са започнали с пари от проститутки и наркотици и до ден днешен продължават с тази дейност! Отново никой не взима мерки! А заплатите които плащат на хората са в порядъка 700 - 1000лв нето! Основната икономическа сила са държавните служители! Селата са обезлюдени или пълни с цигани!

Ако някой има намерение да се мести в Сливен в никакъв случай да не го прави! Единственото хубаво нещо е карандила, но и тя не се поддържа, както трябва!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 месеца, 27 дни
hash: 62d433b1c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Чак сега ли разбираш че не Сливен, ами самата държава няма да я има до максимум 30 години?

 
  ...
преди: 5 месеца, 27 дни
hash: de93eb34fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

2.   Не, циганите сами по себе си са хора като всички останали и имат толкова право да съществуват, колкото и българите. Имат право да си пълнят количката с продукти в супермаркета щом могат да си го позволят.
Проблема е, че много представители на техния етнос за необразовани и нямат препитание. Българите с какво са повече от тях?

 
  ...
преди: 5 месеца, 27 дни
hash: 4b4ec1e9dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Иначе псевдопатиотите ме убеждават как в чужбина имало само пасмина, разбииш ли. Ами то тук е същото.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 27 дни
hash: 0fec4cbf08
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Ти описа България, не само Сливен.

 
  ...
преди: 5 месеца, 27 дни
hash: a1f3e7b865
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не бих живяла в Сливен.

 
  ...


...
преди: 5 месеца, 27 дни
hash: d70aaa27bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Сливен прекрасно градче на Сините камъни, на революционерите, на Будителите, съвремени писатели и поети, град пълен с История, жалко, че циганите са превзели едно прекрасно кътче в Родината ни и Властимащите нехаят за опазване на природните дадености.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: bcff7412d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Това е бъдещето на цяла България. Като за разлика от рибата България се вмирисва не от главата, а от крайниците докато вмирисването стигне до главата. Това обезлюдяване, пълна нефункционалност и циганизация първо настъпи със селата и по-малките градове, сега вече е обхванало средно големите и значително големите градове, следващите за пълна деградация, нефункционалност и разруха са Пловдив, Варна и София и с България окончателно е приключено. На никой от българите не му пука за това, което се случва така, че си заслужават съдбата като народ. Някой въведе ред ли, някой направи възпитателен конвейр който от децата да инкубира годни и отговорни хора, а не на самотек олигофрени както е сега ли, някой са загрижи ли поне за това? Баце седи и рупа. Киро седи и рупа. Всеки отделен индивид от обществото седи и рупа. Народа прост на квадрат, гнусен и деградирал отвсякъде. Много пъти съм казвал това племе не заслужава да има държава. Българския народ заслужава само два вида лагери. За българите работнически лагери, за циганите лагери на смъртта. Така е било винаги с това племе и така ще бъде пак. Нищо повече от това, каму ли държава да имат тия шибаняци.

 
  ...
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: 4b861cb5f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Много точно си описал картинката, но тя важи за всички провинциални градове. Може би Пловдив и Варна са леко изключение, но съвсем леко. Истината е, че всичко това се прави съвсем целенасочено от политическата върхушка и кръговете зад нея. На тях образовани, будни и активни хора не им трябват, защото ако се нароят много ще повлекат и останалите след себе си и ще съборят властта им, респективно ще секнат огромните кражби. Затова, поощрявайки некадърниците, мързеливците, простаците и предателите, те по естествен път принуждават нормалните да напускат. На тях им трябват хора, които са съгласни да работят за мижави заплати и единственото, което ги интересува е да пият бира или да се кълчат под звуците на маанета в някоя долнопробна кръчма. Целенасочено превърнаха България в страна с мръсни и примитивни производства, на които собственици са самите те и нарочно гонят и малкото чужди инвеститори, които проявяват дори минимален интерес към страната ни. Прекрасно осъзнават, че ако икономиката и стандарта се вдигнат, тяхната хватка върху бизнеса ще изчезне, просто защото никой няма да иска да работи за мизерните им възнаграждения. За тях това общество в момента е просто живот в мечта - ниска избирателна активност, никакво гражданско самосъзнание в поне 80% от хората. Нормален човек изключително трудно може да вирее в подобна среда и няма място в нея. Обикновено всичките му приятели са напуснали града веднага след завършване на училище. Поне 50% са заминали да учат в чужбина и няма да се върнат никога. Останалите са в София, като половината от тях след университет също заминават в чужбина, защото не искат "върха" в кариерата им да е работа в кол център или офис сътрудник на "мениджър", спуснат от същата политическа върхушка. Директно изпадаш в ситуация, в която буквално няма с кого едно кафе да пиеш. Болшинството съседи и колеги са или брадясали, татуирани селяндури, които гледат лошо, хвърлят си боклуците през прозореца и мислят единствено как да изтърбушат 15 годишният "премиум", че да върви повече и да "лъзгат" по-добре пред дискотеката, или пък са мазни подлизурковци, които само дебнат за какво да те използват и кога да ти забият ножа в гърба. Е, кой нормален човек може да вирее в такава среда.

 
  ...
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: dc9f07dd0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Премести се в Ямбол

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: bb5c47f3df
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Важното е, че има е хубава природа.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: 6fb6371bc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   По-добре намери град, в който положението да е ако не същото, то с перспектива да стане такова до десетина години... Аз не се сещам за такъв.

 
  ...
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: 16ceaab227
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Автора все едно си описал гр. Смолян.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: 716c47296d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Авторе, питам се дали осъзнаваш, че проблемите които си описал/а са резултат от действията на българите в Сливен? Включително ти носиш вина наравно с всички!
Циганите са се развъдили и са необразовани защото учителите им, общинските служители, служителите на социалните грижи, които са били от български произход и са ваши съграждани, не са си вършили работата през последните 25-30 години, са вземали заплати напразно. И най-важното е че българското население си е мълчало и траяло, без да се възпротиви, а е можело да подава съгнали, и жалби, ако е нужно в София, ако е нужно в ЕС. Можехте ли да напишете 1000 жалби, можехте, но избрахте да сте наблюдатели. Дори сте се ползвали от евтиния цигански труд, да ви насече дърва, да прекопаят градинка, да почистят мръсотия, да пренесат тежко, осъзнавайки или не, че така спомагате развъждането им. Давайки пари на цигани за да ви насече дърва, без да плати данъци, той се прибира в дома си весел с парите и от радост прави поредното дете, вие тъжни че не са ви останали много пари не правите деца, това е истината тъжният не се сеща редовно за секс и няма куража за раждане на поредно дете.
В моето село, тази година, лично писах жалба за непочистено корито на река и събрах подписите на съседи, пратихме жалбата, предупредихме че ще пишем до по високи инстанции, и хоп след десетина дни от общината пратиха хора и техника и почистиха реката.
Наркоманите и проститутките, стават наркомани и проститутки, защото така са възпитани, в негативизъм, от собствените си родители. Когато от малко едно дете чува в дома си постоянно колко бил гаден живота, какво лошо нещо се случило, как си нямат нищо освен карандила написан с малко "к" но и той бил не подържан, детето възприема живота като гаден и живее за момента, затова залита към наркотици.
Не са виновни продавачите на наркотици, те не продават никому насила. Диларите са виновни за наркоманите, точно толкова, колкото продавачите на въжета за обесените.

За бизнесите не си прав/а, няколко от бизнесите са започати с пари от проститутки и наркотици, както навсякъде в България, такива има в всеки град, но много от бизнесите са започнати със съвсем честно изработени пари, от ниви или животновъдство примерно, никой не е виновен че българите си продадоха нивите и тези бизнесмени направиха пари от тях, дори депутатка с пари от ниви имате и не я е избрал някой чужд гражданин, а вие сливналиите, я издигнахте за депутат!!! Не аз съм гласувал за нея повярвай! Колко Сливенки бизнеса започнати с пари от проститутки и наркотици, можеш да изброиш 2-3-5, а другите бизнеси, защо не ги виждаш? Лечков от проститутки или от наркотици направи хотела, още преди да го изберете за кмет?
Колкото до заплатите, вината е на работниците, те се съгласяват да продават труда си на такава цена. Като се съгласиш да продадеш труда си за 700лв, защо един работодател да ти дава повече? Предлагай качествен труд и си искай цена, работодателите ако харесват качеството и бързината на труда, ще преговарят с теб за цена.
Хубавите места около града ви не е само Карандил, имате много други прекрасни места, Парк сини камъни, крепост Туида, парк Хамамбаир, с много красиви гледки, водопада на качулка, синия вир Медвен, връх Чумерна, връх Българка, басейна около село Мечкарево. Не знам дали работят сливенските минерални бани, но е прекрасно място и дано са направили спа хотел от старите сгради да се ползва тази прекрасна вода, Кабиле манастира и разкопките, Жеравна, край Кермен има красиви гледки към нивята с обособени беседки, река Тунджа е прекрасна, около Ичера спрях на страхотен хотел-ресторант до река, готвят вкусни български ястия и т. н. аз чуждия ли да ти разказвам какво имате, а хората като нас нямат и изпитват благородна заист, че живеете на една крачка от такава красота и стотици различни възможности къде да идеш този уикенд. Специално около Сливен има възможности да се ходи всеки уикенд от годината на различно място имате над 52 места на една ръка разстояние, но не ги виждате и оценяте, защото имате негативен поглед над нещата. Да не гояорим че живеете на 1 час от морето и може да ходите на море без спане, ей така само за ден.

Вие сами избирате да обръщате внимание на показващите превъзходство, защото искате да притежавате тяхното, ако хората по света мислеха като вас, щяха да се чувстват толкова тъжни колкото вие, защото Мъск (примерно) е богат.
Вината за всичко от което се оплакваш е в самите вас и където и да живеете светът ще е същия! Никой не ви кара да гледате онези хора, които търсят да покажат превъзходство, идете пеша на разходка в планината, там само природата ще ви показва нейното превъзходство! И ще ви излезе напълно безплатно.

 
  ...
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: 629b97316a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   От автора до н14:
Не знам в какъв измислен свят живееш, но реалността е много по различна! Тва че има два парка с що годе хубави гледки не означава, че живота е прекрасен! Опитай да живееш с 1000лв на месец заплата и да видим колко хубаво ще ти е на гледката! Циганите са необразовани и престъпници в повечето случаи не защото учителите им са виновни, а защото те самите им харесва да живеят по този начин! Учителят не може да изземе функциите на родителите, а не гетото те учат да си тарикат и схемаджия!
Изписал си цял ферман простотии, нямащи тищо общо с реалността и това го знаеш дори ти! Младите стават наркомани защото наркотика е масово состъпен в училища и дискотеки, и биват подвеждани от техни "вървежни" съученици да пробват! Ако имаше полиция това нямаше да е в такъв широк размер!
За да се изгради едно здраво и проспериращо общество то държавата трябва да гарантира за спазване на обществения ред и закони! А това в малките градове не съществува! Всеки провинциален град е феодална крепост на шепа местни олигарси, които ръководят зелият политико - икономически живот!

 
  ...
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: 716c47296d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   До 16 авторе, животът наистина е прекрасен!
Дава ти се шанс ти сам да продадеш труда си, чия е вината за колко си го продаваш?
Учителя не може да изземе функия на родители, но може да повика социални от български етнос, които ако си свършат работата, изземат функцията на родители и пращат детето в приемно семейство! Ако това бе свършено за последните 20 години днес нямаше да имате прблем с цигани, щяха да са влезли в релси.
Обвиняваш полицаите, а повечето от тях от кой етнос са?
Младите стават наркомани, защото са с лабилна психика, защото като деца никой не ги е завел да ловят раци, никой не ги е завел да пасат животно, да пипнат плод направо от разстение, никой не ги е запознал със света и природата, запознати са само с реклами по тв и къде е Мола. Задаваш ли си въпроса как и защо съществуват деца които не пробват наркотик въпреки предлагането???
Олигарсите вилнеят, когато народонаселението им позволява, колко народ сте с няколко олигарха ли не можете да се справите?
Законите пак народа ги прекрачва, нима твърдиш, че ти си спазвал до сега всички закони и нямаш и един фиш от КАТ, или винаги се си осигурявал на пълната си заплата?

 
  ... горе^

...
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: 2cee3b9d19
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Автор, разбирам те и всички неща са факт, които споменаваш, поне знам от мой много добър приятел в град Твърдица(Сливенска област), че и там се въртят далавери, има наркотици и т н.

Но истината е, че за това сте виновни вие(ние/) българите, защото сте/сме народ малодушен, който си трае и има огромна толерантност към корупцията и далаверите.

Да, тия дето бачкат за по 1000 лева нон-стоп мрънкат каква мизерия е, корупция и ниски заплати, но истината е, че от тия същите 99% ако се издигнат и те ще влязат в далаверите и ще станат АБСОЛЮТНО същите.

Така че вместо да се оплакваш във форума същото нещо, което си го написал като проблеми - наркотици, корупция, проституция го раПеччатай на един лист формат А4 съберете се още такива будни граждани, подпишете го и занимавайте с него в прокуратурата?

Защо не го правите - Ами защото нищо няма да направите. Българите масово ни бива само на приказки - действията гола вода.

А Левски какво е казал, знаеш ли? ДЕЛА трябват, не думи! Помисли над тези думи.

Колкото до циганите - пак сте виновни вие/ние. Никой не ви е виновен, че не раждате. Никой не ви е виновен, че полицията и съдът не си вършат работата като хората(хайде дори да има читави полицаи тук-там е знаем, че съда е гола вода а то полицията само може да те задържи, не може да те съди и вкара в затвора)

Аз цигани съдии и прокурори не познавам. Всичките са български, корумпирани боклуци дето въобще не съдят, пускат с условни и т н. За циганина даже в някой пъти е по-добре да лежи в затвора зимата където ще го хранят и ще е на топло, отколкото да мръзне без работа и храна.

Тези хора са реално извън държавата и на никой не му дреме - нито им отварят работни места нито нищо, ползват ги само за гласоподаватели, за чистачи по улиците и за облаци по строежите. Погледни малко нещата от техния ъгъл.

Колкото до това, че си пълнели количките - като могат ще си ги пълнят. Много цигани вече работят по Германия, по Гърция, изхитриха се и те, защо си мислите, че някой ви е длъжен и че трябва да живеете по-добре и да сте по-богати само щото сте се родили малко по-бели на цвят?

С две думи препдиреми някакви действия, дай да оправим нашия нераждащ, корумпиран, прогнил, завистлив и мързелив народен и после да гледаме колко е пълна количката от магазина на циганина

Т. Т.

 
  ...
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: 7079e1dc3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Кво толкова ги мислите тези цигани... Нито акъл имат, нито финансов, политически, икономически, военен, технологичен и какъвто и да е ресурс... Не сме решили, не сме ги приключили. Все пак сме в ЕС и НАТО и едни такива действия ще бъдат определени като геноцид, но ако се реши ще изчезнат за един месец поради една или друга причина. Айде успокойте се малко.

 
  ...
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: 74f671e8fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Не Сливен или държавата, а целия континент няма да го има в следващите 100 години. Така, че драма няма. Когато под вещото ръководство на папата и герб да си честен значи да си балък, а да си убиец значи да си елит така става. Мен лично въобще не ми пука. Майната и на Европа, европейското наследство и всичко. Войната за човечеството приключи, войната за душите продължава. Фокусирайте се върху това.
Всичко друго е преходно.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: 7079e1dc3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   20 глупости.

В Европа предстоят такива расови, етнически и религиозни войни и прогонване на цялата тази безполезна сган, с която се напълнихме че им е бедна фантазията. Рано или късно това ще избие нанякъде и когато се осъзнаят, че ще изчезнат ще има по-крайни действия и хора дора от Хитлер.

 
  ...
преди: 5 месеца, 23 дни
hash: 3af126117c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   На 31 години съм, родом от Сливен. Много добре те разбирам, авторе.
Почти никакви хубави спомени нямам от Сливен, особено като човек роден през мизерната 92ра и усетил малко от бедните посткомунистически години на хиперинфлация, мутри, мизерия и прочие.
Като завърших средното си образование, веднага избягах от града, а като приключих университета веднага избягах от държавата. Вече 7-8 години съм в чужбина. Жена ми е българка, но е е от Сливен.
Сливналиите са много гадни хора. От малък бях подиграван, бит, унижаван и тн. Разбиране дори и от родителите си не получавах.
Сега ми се налага един път в годината да се прибирам за по 2 седмици в Сливен и направо се депресирам жестоко. Ако не е майка ми, хич няма и да стъпвам в града де. Вече си купих жилище в друг, по-харесван от мен град.
Казвам ти, махни се от града, може и от държавата, няма да сбъркаш.
Жив и здрав, късмет ти пожелавам!

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 21 дни
hash: dfe64d2fa5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Ами затова сме си виновни българите. Много пъти съм казвала, че трябва да се увеличи раждаемостта. Омръзнало ми е да гледам тричленно семейства. Семейството трябва да бъде четиричленно. Да си само дете е ужасно, друго си е да имаш брат или сестра на когото можеш да разчиташ. И престанете да ми работите на минимална работна заплата, бъдете амбициозни и се развивайте.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: ecad6b1a05
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Нещата ще се развият, за Сливен и България, по благоприятен сценарий, който дори не сте го сънували

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker