Защо се подиграват на хора като съпруга ми? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121293)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18554)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо се подиграват на хора като съпруга ми?
преди: 5 месеца, 27 дни, прочетена 1568 пъти
Здравейте!

Моят съпруг е на 32 години, аз – също. Заедно сме от 10 години, женени от 5. Имаме детенце на 3 и в момента съм бременна отново.

Моят съпруг никога не е крил от мен, че няма типичните „мъжки“ занимания. Не разбира и не се интересува от коли, не гледа футбол, не се напива като кирка, не се мъкне по „дами на нощта“. Той винаги е бил геймър. При това, доста запален такъв. Сега му е малко по – трудно да играе, заради детето, но от време на време намира време. Също така чете комикси. Аз, лично, не намирам нищо интересно нито в едното, нито в другото. Нищо не разбирам от тези две неща. И въпреки това, винаги съм подкрепяла съпруга си, че има хобита, които харесва.

Това, което не ми харесва, е, че той отнася доста подигравки заради това. И от свекъра, и от брат си, и от моя баща. Защо? Какво ви пречи? Съпругът ми е прекрасен човек – умен, образован, с добра работа. Не е крадец или мошеник. Не ми вреди физически или психически. Защо трябва да се подигравате на такива хора? Мой съученик отнасяше същите подигравки, докато не направи опит за самоубийство. Едва го спасиха. Толкова много ли ви пречи, че някой прави нещо, което му харесва?

Виждам много добре, че тези подигравки нараняват мъжа ми, но той се прави, че не му пука. Престанете! Не е готино да се подиграваш на хората, заради хобитата им. Комплекси ли избивате по този начин?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 месеца, 26 дни
hash: b40c14aa1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Айде, пак, поредната с упреци към хора, които нямат нищо общо с проблема й. Тези неща ги кажи на роднините му.
Ще ти обясня защо му се подиграват- защото е инфантилно да четеш комикси. Комикси разглеждахме в периода 7-10 години. То, пък, за беда, нямахме достъп до такива екстри. Но има и много по-тежки случаи от твоя мъж- целокупната японска нация. В суперите има помещения, където мъже/предполагам/ могат да се усамотят за разглеждане на порно комикси. Същевременно, около 50 % от младите японци до 30 години не са имали сексуален партньор. И, тук не става въпрос само за секса, а за комуникацията.
Игрите са голямо вманиачаване, но да ги приемем за хоби. Още повече, че ти си Ок с това, че свободното време на мъжа отива в игри. Пак межу другото, зависимостите и пристрастяванията говорят за липса на връзка с бащата.

 
  ...
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: 2ff0743f7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   За да му се подиграват за интересите му, явно са изключително прости хора. Не знам как може да се подиграваш на близък човек, че не харесва футбол и не се напива. Можеш да поговориш поне с баща си, че така ви обижда.
Явно средата ви е много ограничена и просташка, за да осмиват човека, че не се вписва в нея.

 
  ...
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: 0de20e9239
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ами не пие, не врещи като бавно развиващ се по мачове, не се надлъжна с другите "мачовци" колко жени е "изплющял" няма такива комплекси. Някакъв си там, дето е извън стадото "ганьовско" и не иска да влезе въпреки дружните усилия и блеене.
Сети ли се? ! Мъжът ти си избира сам какъв да бъде животът и средата му, за това е и по- мъж от тях... няма нужда от "кочове" за валидация.
Моят мъж пък си гледа мачове и формула 1- в къщи, не можах да го накарам да ходи да си гледа мачовете с приятели.
Побутвала съм го много пъти да излиза с приятелите си по мъжки- ами не ще! Ако сме по двойки няма проблем.
Хобитата ни нямат нищо общо и това е страхотно- всеки има своето лично пространство, но пък обичаме да споделяме с другият какво правим.
И се постараха негови приятели, та дори сестра му да чуя "случайно" че съм му "стъпала на врата" пък преди не бил такъв :))))
И през ум не им минава, че аз съм тази, която настояваше да си има личното пространство, време, приятели и хобита извън мен и връзката ни. За мен е изключително важно същото да имам и аз.
И през ум не им минава, че той е, който се ограничава от тяхното "приятелство".

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: 021f3b6805
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Здравей,

Какво въобще ти пука какво мислят хората за съпруга ти!?

Майната им! В България е пълно с тъпанари и олигофрени. Дай им само да се подиграват на нещо!

А да ти отговоря на въпроса:

"Защо българите се подиграват на мъже, които не са МАЧОВЦИ? "

Ами защото българите масово имат комплекс на малоценност - отчасти породен от турското робство (където 50 годишни яки мъже са се подчинявали на турски момченца от страх да не ги пребият или убият), отчасти от последвалата култура на "слугинаж" било то към "братята руснаци", било то към "братята хамериканци".

Заради този комплекс българите масово се отричат от българското и залитат по "чужди силни култури", масово гледат да си купят най-мощния джип и да го счупят от каране, масово блъскат за да изглеждат яко напомпани, масово се сравняват с най-големите (американци, немци и др. ).

И един от начините да се покажат, че са "нещо повече" от някого е като се подиграват на такива като съпруга ти, които не се състезават да се "доказват" с другите комплексарчета.

Пак ти казвам - игнорирай ги!

Поздрави!

 
  ...
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: b7b8e11a96
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Защо обаче се обръщаш директно към нас?
Аз не се подигравам на никого за подобни неща.
Може да зададеш същия въпрос по същия начин на съответните ти роднини?
Обаче една жена на двадесет и седем ме попита каква Манга харесвам, което доста ме учуди. Хора на нашата възраст би трябвало да имат по-сериозни занимания, да изграждат общество, да отглеждат деца, да произвеждат качествени стоки и услуги, да имат мнение по-глобални въпроси, това е мое мнение.

 
  ...


...
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: 8de55f44ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Всичко много хубаво, но не разбирам какво точно искаш от нас? Защо не разговаряш с вашите роднини и им кажеш всичко това, може би тогава ще се съобразяват повече!

Иначе да ти кажа честно, подиграват му се не толкова защото прави тези неща, а защото той няма характера да ги постави на място и повече да не се закачат с него! Това автоматично сваля от авторитета му и става обект на подигравки! Един мъж трябва да може да реагира остро при пждобни прояви на неуважение спрямо него! Има голяма вероятност след години и на теб да ти омръзна от този не мъжки характер и да се разведеш или да си намериш любовник! Съжалявам, но това е истината!

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: 95b1c24f9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Аз съм същия като съпруга ти, никой не ми се подиграва за нищо. Явно просто не е случил на семейство.

 
  ...
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: 20111c68fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ще ти кажа защо. Много просто. Българинът обича на другия да му е зле. И дори другият да не е реално зле, всичко, което прави или има ще се обърне в недостатък. Живял съм в чужбина, различно е.

 
  ...
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: 20f7546ba4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Кажи го на хората, които му се подиграват, а не на нас! Ние какво можем да направим, че някакви хора му се подиграват?
Да излезем с обща декларация всички, че мъжът ти е готин пич и че всеки, който му се подиграва да престане да го прави?
Освен и един изпълнителен лист да ти издадем, за да отидеш при ЧСИ, за да изплаши подиграващите се?

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: ff04cf9601
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Този въпрос трябва да отправиш към свекъра, брата и собствения ти баща. Ние няма как да знаем защо ТЕ мислят така, а мнението на всички външни от семейството хора е абсолютно безполезно.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: 8b1521e54b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Като мъж на 30 години. Аз лично не виждам нищо лошо в това което прави.

 
  ...
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: 955db72774
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   Ами, авторке-кажи го това на свекъра си, брата на мъжа си и на твоя баща! Нали те го обиждат с подигравки...
Ние тук в сайта, не сме обидили мъжа ти. Хвърляш камъни НЕ по когото трябва. Защо не говориш с родата си... и после да пишеш какво е станало....

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: 6db5949ae9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Малоумна и излишна тема.. деградация..

 
  ...
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: 8f085e8a98
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   И за какво ни го пишеш на нас, а. не го кажеш на твойте хора

 
  ...
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: 3730e49be3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Подиграват се защото това не са занимания за мъж! Ако трябва да заколи животно да ви осигури прехрана на теб и детето ви ще даде рязко назад. И в този ред на мисли предполагам т. нар. Ви съпруг една лампа не може да смени вкъщи, защото го е страх да не го удари тока. Хубаво че го похвалихте и се надявам да имате дълги години семейно щастие, както и пари да плащате на други мъже за дребни ремонти вкъщи.

 
  ... горе^

...
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: 3cf1f1d041
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Няма нищо лошо в хобито му, изключително много се радвам че сте попаднала на мъж, различен от типичният балкански екземпляр - футбол, пиене и прочие. Говорете с него да постави ултиматум относно подигравките и да не допуска да е обект за обсъждане, само заради това че обича да играе игри. Смешно е, че българският манталитет е толкова западнал - логиката, ако седне на маса и се напие на свиня, крещейки по телевизора, значи "голям си баце", а ако играе игри, в малкото си свободно време, отделя време на семейството си, значи е за усмиване. Авторке, не обръщайте внимание, гейминг културата нараства значително, бъдете щастливи и ограничете контактите с дадени хора, които явно живеят за да критикуват.

 
  ...
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: 171d7f0dcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Много зависи дали има алфа мъжкарски вид - квадратна челюст, висок ръст, широки рамене, силнно и масивно тяло. Подиграват се на недостатъците ти ако имаш немъжки, слаб вид.

Веднага да ходи на фитнес.

 
  ...
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: 661d814196
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Авторката:

Пуснах темата, защото ми е много интересно защо хората в България се подиграват на хора, които различни интереси. Съжалявам, че съм отегчила няколко от коментиращите.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: 106fa9d5f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   И аз съм като мъжът ти.
Не гледам нито футбол, нито други спортове. Нито пък се интересувам от курви, коли и други. Никога не съм пушил, алкохол пия много рядко и в нищожни количества. В общи линии съм скромен и добродушен.
От 25 години хоби са ми бойните спортове- в началото карате, после таекуондо, сега съм на кикбокс. На времето ходех и по състезания. Дори сега, на стари години имам доста мускули.
Не съм забелязал някой да ми се подиграва.
Навярно зависи от хобито.

 
  ...
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: 021f3b6805
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   До номер 17:

Забрави да споменеш - да има брада подстригана от арабин и да гледа лошо, все едно са вдигнали 2-йно цената на дюнерите.

Колкото по-тъп е и по-агресивен - по-мъжествен е!

А бе да ви имам "алфа мъжкарите" - виждал съм ги тея по боксовите и муай тай залите кви путки са.

А и ако им се наложи да си защитят страната и да излезат срещу някой с оръжие - майко, жените им ще са по-смели от тех.

А знам хора и мутри дето са горе долу на нивото на мъжа на авторката, пък са се справяли със ситуации в които "алфа мъжкарите" ще се насерат и свият некъде.

Но да - в България е на мода "да има вид, дори и да няма съдържание". :)

То така ще стане и с държавата - ще има държава, ама няма да има човешко съдържание.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: 77c36915a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Защото и баща ти, и брат ти, и брата на съоруга ти са типичните балкански простаци, които св наливат с алкохол, чоплят звучно семки и преследват чужди жени. Дали им се отваря парашута вече е друг въпрос.
На твое място бих възприела поведението им като опит да ти разрушат семейството и да тласнат мъжа ти да ходи по проститутки или да си намери любовница.
Бих ограничила по всякакъв начин контактите му с тях.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: 1365f345ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   Авторке, в много коментари вече ти го написаха, но аз ще ти го повторя:

Защо се опитваш да се караш на нас? Ние каква връзка имаме с твоите роднини?

НИЕ НЕ СЕ ПОДИГРАВАМЕ НА СЪПРУГА ТИ!

РЕШАВАЙ СИ ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ САМА И ГИ ОТНЕСИ ДО ТЕЗИ, КОИТО ГИ СЪЗДАВАТ!

--------------

Сега ще ти напиша и моето мнение за ситуацията:

най-близките хора в семейството - имат право да изказват мнение по такива въпроси! Но това трябва да се прави тактично, без подигравки и обиди!

Така, че аз на твое място бих се намесил и бих им го казал в прав текст - и бих им казал, че не искам да чувам такива неща в мое присъствие, а и изобщо!

Но ти се замисли!

Относно това, което ти казват - знай, че по принцип в думите на близките ни относно нас и хората в семейството ни, има много истини, защото те ни познават най-добре и виждат нашите недостатъци!

В случая явно съпругът ти все още е едно непораснало дете! И това ги дразни!
А защо ги дразни? - защото не е нормално човек да играе игри като възрастен и да чете комикси!

И мен би ме подразнило, ако дъщеря ми има подобен съпруг, но нямаше да се подигравам, а щях да й го кажа тактично и само веднъж! (за да не ставам досаден! )

Да не ме разбереш грешно - аз още повече не одобрявам другия вариант - да гледаш постоянно мачове, да се напиваш и да ходиш по нощни клубове!

И двата варианта, обаче, по принцип са неправилни и грешни!
Но има много други нормални варианти и типове хора!

Както и да е.

Важното е вие със съпруга си да се обичате и уважавате, и да се разбирате!

Но по мое мнение - замислете се малко повече за духовните неща в живота, защото те са много по-важни от материалните!

 
  ...
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: 1e0c152fd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   До н. 17-това, което си описал НЕ е алфа-мъжкар, а горила с половин мозъчна гънка... без да обиждам маймуните в природата:)
Истинските алфа-мъже са мъжете с характер-нежни, чувствителни, интуитивни, творчески натури и крайни Индивидуалисти.
А НЕ напомпан със стероиди, гологлав, с квадратна челюст робот, тъп като галош, мислещ само за кифли и секс, вдигаш щанги или гирички целогодишно във фитнеса, БЕЗхарактерен охлюв, който вместо да защити момичето до себе си-само я пребива, търси секс, ходи по проститутки, псува наред, обижда жените и качествените мъже, които не са горили или гардероби с половин мозъчна гънка, като него!!!

 
  ...
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: af8498a610
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Хм авторке написа тук обръщение към свекъра, девера и към баща си
"той отнася доста подигравки заради това. И от свекъра, и от брат си, и от моя баща. Защо? Какво ви пречи? ... Защо трябва да се подигравате на такива хора? "
Дали роднините ти четат този сайт и дали ще ти отговорят тук? Защо не им зададе тези въпроси в лицето? Защо не им кажеш че ти харесваш мъжа си такъв какъвто е и не искаш той да бъде какъвто те искат, той няма да се жени за тях.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: 55725a94df
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Защото сме проста нация. Мъжко е да слуша чалга, да се хвали с колко е спал, да пие всеки ден, да кара бясно, да псува, обижда и да истерясва от всичко. Да гледа лошо и да тропа по масата.
Ти пък какво бдиш като орлица над него? На 32 е, не е бебенце, имащо нужда от дондуркане.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: 661d814196
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   Кой каза, че не е нормално да се играят игри и да се четат комикси? Аз ще ти кажа кой - разни ганьовци, чиито капацитет стига да се наливат с алкохол до припадък, да посягат на жените си и да тичат по фусти. Един мъж на място никога няма да го направи.

Аз съм мъж. Не чета комикси, но играя игри. На жената беше ѝ станало интересно един път и седна да поиграе с мен. Сега играем двамата. Пак си намираме време за секс, за разходки, за почивки и да обърнем внимание на детето. Нито слушаме приятели, нито роднини.

Такива дърти мрънкалници като повечето писали в темата и като баща ти, и свекър ти ги пратете в девета глуха и да им кажи, че не е тяхна работа. Девер ти няма ли жена, че се занимава с брат си? Ако няма, кажи му да си намери и да спре да си вре носа, където не му е работа.

 
  ...
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: 436f365ee4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

27.   Авторке ти защо не си вземеш една кукла Барби и да си я сресваш, да я храниш и преобличаш? Донякъде са прави вашите.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: 661d814196
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   27, да ти кажа, все още си пазя куклите от детството. Не виждам нищо срамно в това.

Авторката

 
  ...
преди: 5 месеца, 24 дни
hash: 7f87bddaac
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Не е мъжко поведение. Мъжът трябва да блъска във фитнеса.

 
  ...
преди: 5 месеца, 24 дни
hash: 25652c4c03
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   28, имаш нужда да го дондуркаш тоя мъж. Като орлица.

 
  ... горе^

...
преди: 5 месеца, 24 дни
hash: e1db5a19ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   Защото е инфантил. Има достатъчно книги, той гледка комикси. И вместо да се защити сам като мъж, ти го браниш.

 
  ...
преди: 5 месеца, 23 дни
hash: 605ca22874
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Мен лично не ми пука и не ме интересува. Стига с това, да не и пречи на мен по някакъв начин. Но, ако ме питаш за мнение да инфантилно е. За мен повечето геймъри са със сериозно забавено развитие и аз като мъж не бих искал да имам такъива приятели в обкръжението си. Както и пияници и такива, които ходят по проститутки и т. н. Искам да имам приятели, от които мога да науча неща, които да са ми полезни в живота, които са мъже на място. А не дечковци. И все пак ти живееш с него, не хората. А хората днес говорят за него утре за мен друго ден за Иван. Ако той е чуствителен, за това пак са виновни игрите. За мен тия неща осакатяват човека.

 
  ...
преди: 5 месеца, 22 дни
hash: 316eece1d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Много мразя такива стереотипи. На мен преди 20 години не ми даваха да си играя с лък, направен от пръчка и струно, защото съм момиче. Пак заради това отказаха да ме запишат на карате, защото било мъжки спорт. Преди няколко години, когато си търсех работа, един такъв шеф ганьо ми се изсмя в лицето, защото бях кандидатствала за шофьор на микробус. Простаци с лопата да ги ринеш. Мислят си че на тях като им е забавно да се подиграват, значи и на другия му е забавно като му се подиграват. Почва се оправданията "Ама аз се шегував, ти не носиш на майтап" и други подобни. Един пък понеже обичал да иронизира и да го иронизират си позволява психически тормоз с подигравки, и то на работното място. Даже не ме ме и познаваха, но тръгнали да ме иронизират.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker