Просто трябваше да го споделя... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Просто трябваше да го споделя...
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 2770 пъти
В най-лошия възможен смисъл! Аз съм мъж на 27, от град София, но в момента живея в Щатите. Живея в град Бостън от 19 годишен - тоест откакто завърших гимназия в България и заминах да уча висшето си образование. Работя в голяма фирма и съм наистина много зает. Откакто съм заминал, веднъж съм се връщал да видя семейството си - преди 7 години. Много ми беше мъчно за тях, но все много работа... или може би само съм си намирал повод да не отида, може би съм се страхувал, че когато си дойда, всичко тук ще ми се стори толкова смешно (все пак съм живял в "страната на неограничените възможности") или пък тъкмо обратното - няма да поискам да се върна там, където животът ми е по-добър.

Но това лято си обещах да се върна в България, за да видя нашите и брат си, който в момента е на 17 години. И така реших го спонтанно, изобщо не предупредих никого, реших да е изненада, хванах си самолета, слязох в Париж, а оттам - самолет за София. На софийското летище ми трябваха едно поне пет минути, за да се сетя къде живея и какъв адрес трябва да продиктувам на шофьора от таксито, в което ще вляза.

Бях много ядосан на самия себе си, че съм загърбил всичко тук, обвинявах се, че съм глупак, ако си мисля, че многото подаръци, които съм накупил, ще накарат семейството ми да ми прости. Целият път до вкъщи общо взето премина в терзания какъв идиот съм аз. Но истинската изненада ме очакваше, когато пристигнах. Сварих семейството си по средата на бушуващ скандал - беше много грозна картинка. Брат ми крещеше на нашите, че са ужасни родители и колко хубаво съм бил направил аз, че съм заминал, баща ми викаше на брат ми, че е неблагодарен хлапак, и на майка ми, че тя е виновна, че "е разлигавила тоя дрисльо", майка ми крещеше, че не може да се оправя с тези двама мъже, "смятащи че Вселената се върти около тях". Чувах ги дори без да съм влязъл в къщата. Стоях на вратата с протегната към звънеца ръка и не знаех какво да правя. За момент ми се искаше да съм объркал апартамента, етажа, дори и самия блок. През 19-те години, които съм живял със семсйтвото си, никога и по никакъв повод не беше имало такива скандали. Какво се беше променило?

Покрай мен мина някаква непозната възрастна жена и ме попита "На гости ли сте дошли? ". Аз кимнах и попитах "Какво става? " Те погледна с презрение към вратата и каза "А, тия ли? Те постоянно се карат. От три години живея тук, всяка вечер вдигат скандали. Синът е някакъв хулиган, на няколко пъти съм го виждала да се боде с разни игли и да пие алкохол, много лошо момче е. Ама то крушата не пада по-далеч от дървото. " Жената се оказа приказлива. Както имаше много работа, подробно ми обясни, че синът тъкмо го били пуснали от някакво изправително училище (МОЛЯ? ! ), бащата бил безработен, майката работела на две места и почти не се прибирала вкъщи, а всеки бил знаел какво правели жените, които не се прибират вкъщи... До колкото си спомнях, баща ми си имаше нормална работа като шофьор, майка ми беше счетоводител, а моето малко братче - отличен ученик с добро поведение...

Така и не позвънях на вратата. Взех си хотелска стая и цяла нощ не можах да мигна, а на следващия ден си взех самолета за Америка. Семейството ми така и не разбра, че съм си дошъл, че съм седял пред вратата и съм слушал крясъците им със свито сърце...

П. С. Извинете ме, аз съм малко по-чувствителна душа, затова пиша така, сякаш пиша роман или нещо подобно, но това направо ме потресе. Благодаря, че ми отделихте от времето си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: e10974e263
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Я, я , се връщай обратно. (наистина става гадно разиграване,амааа...)
Последно си идвал в българия преди 7години, нещата се променят, сега ще ти обясня накратко за да схванеш основното.

Криза е, всеки я говори и обвинява нея заради личните си проблеми. Повечето семейства не се справят с доходите, заради което се изнервят и се карат помежду си (личен опит!) . Заради скандалите един нормален дом се превръща в бойно поле, всеки крещи, вика, чупи и докато се усети става вълк единак (самичък си помага, сам себе си разбира, никой друг)

Главен проблем е факта, че не можем да се успокоим и обсъдим проблема нормално, без да се повишава тон, без да се прекъсваме. Всеки знае колко му е трудно да се справи, аз като тинейджърка буквално живея 5 живота, интернет, в училище, в вкъщи, пред определени хора и мой собствен.

Да не говорим, че това трябва да се балансира за да не станеш аутсайдер, че тогава е още по-гадно. Жените работят, гледат деца, чистят, опитват се да имат нормален социален живот... накрая нямат време да се погледнат в огледалото.

Мъжете и те опитват се да разберат половинката си, работят, изнервят се, искат и вечерта да седнат пред телевизора със салата и ракия и да се отпуснат, ама няма как. О

бщо взето всичко живо е под огромно напрежение и малко хора осъзнават, че и останалите са по същия начин, а дори да го осъзнават гледат само себе си, защото ако сами не си оправят помията, няма кой друг.

Вече разбра защо си хванал семейството си така, господи и у нас е така, всеки ден с майка ми и баща ми крещим като за световно, предвид че не се друсам, не пия и нямам такива зависимости. Смятай.

Никой, ама абсолютно никой извън този анонимен сайт, няма да си го каже. Съмняваме някой да признае, че иска почивка, че има нужда от някой който да му помогне, да поговори с него като с психолог. Но е вярно, всички имаме нужда от семейството си. Бъди мъж, отиди там, влез, и се изправи срещу тях. Аз дето съм къде къде по-малка от теб го правя всеки божи ден , значи и ти можеш.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: b7be25f8b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не те съдя, но искам да попитам - защо избяга? Не те ли е грижа за семейството ти? Не искаше ли да помогнеш, да разбереш защо така се е случило? Не искаше ли да им помогнеш? Защо избяга? Те може би имат нужда от теб!!!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 42c2be559e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Интересно съчинение.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 8bdcc749c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Яко!!!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 1554da29bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Тъжна история!

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 32f90bcc03
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не си чувствителна душа, а егоист. Как така не си разбрал, че е трябвало да им помогнеш, и именно това, те е накарало да си тръгнеш от Щатите. А как така ти не си се интересувал какво е ставало със семейството ти, което те е отгледало? Колкото и работа да имаш, това не те извинява. Защо си си тръгнал? Имал си шанс да проведете искрен разговор. Но явно ти си избягал. Ще продължиш да си терзаеш докрая на живота си, ако не предприемеш нещо друго и наистина си чувствителната душа, която си описал. докажи го, обаче. Успех!
Сара

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 308b117938
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Трябвало е да позвъниш на вратата и да си до семейството си в този труден момент. Обади им се и им кажи какво е станало. може да чувате и виждате по скайпа, но бъди до тях. Те имат нужда от теб.
***Кървавата роза***

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 308b117938
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Трябвало е да позвъниш на вратата, но вече е късно. Можеш да говориш с тях по скайпа и да ги виждаш по скайпа. Не е същото, но все пак е нещо. Ако имаш пари ела пак в България и бъди до тях в този труден момент. Не е хубаво, когато видиш, че семейството ти е изправено пред трудности, да го оставяш само. Кажи им всичко, как си си дошъл, какво си видял. Не си прекъсвай връзките с тях, заради това, което си видял.
***Кървавата роза***

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 0767a8b3d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ами твоето СВИТО и ДОБРО сърце, което си мислих че имаш - не е съвсем така. Чувствителен - затова ли си забравил адреса си? Затова ли 7 години не си се върнал да видиш живи ли са - не са ли, семейството ти? Гледай си по-добрия живот в Бостън и не се занимавай с ония, дето си им дължал поне един път годишно да се прибираш у дома. Гледай си високите заплатки в чужбина и тва е. Ама иначе си много чувствителен и ти се свива сърцето, нали? Затова си нямал и на идея какво се случва в семейството ти, докато твоя "по-хубав живот" си е вървял безспирно!
Момиче на 20 г.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 36219ed703
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Голяма тъпотия и измислица ми се вижда всичко написано. Отишъл си в Щатите-ок, не си се връщал, е поне по телефон и интернет не подържаш ли връзка с твоето семейство? Или пък за тези 7 години, защо като ти не си имал възможност да дойдеш, не отидоха те при теб да те видят. И това с неспомнянето на адреса също ми се вижда пълна измислица. И примерно решил си да се връщаш, не си ги предупредил дори, е естествено нали няма телефони и как съвсем случайно си разбрал за проблемите на семейството. Всичко ми се струва или пълна измислица или някакво сбъркано семейство, включително и ти.

Ако пък е вярно всичко това за мен си един голям страхливец, дето си мисли че като живее в Щатите е хванал Господ за шлифера. Като си чул че имат проблеми, защо не си им помогнал, а си се скрил като мишка. Нямал си смелост дори да влезеш и да разбереш какво става. Е така е най-лесно да се бяга от проблемите и да се вярва на някакви съмнителни съседки, дето могат да си говорят каквото си искат.

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 1a5b8c9745
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Не си първият, който си идва с намерения тук и само след ден-два бърза да си тръгва - причини най-различни и твоята не е толкова рядка. Ами така е тук - промяна има, но към по-лошо и този процес е необратим, а изборът си е твой.
Мечо Пух

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 5aabf066e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ами, човек, ако си чувствителна душа - стой си там. Тук действителността е сурова. Земята е много трудно училище за душите, а България - още по-трудно.

Майка ти, баща ти, брат ти - всеки един от тях е имал своя съзнателен избор. Те са могли да изберат да се съхранят и разберат като хора ВЪПРЕКИ условията около тях. Ако не им е понасяло - да са избягали на по-топло и уютно... В този смисъл ти, изглежда, си постъпил най-правилно.

За мен лично - тук са истинските хора, и тук са истинските отношения - понякога много груби и сурови, понякога толкова осъзнати, възвишени и изненадващи, каквито някой, свикнал да живее в сапунен сериал, трудно може да си представи.

Също така те съветвам хубаво да се замислиш - "хубавото" общество, в което предпочиташ да живее, на чий гръб всъщност паразитира с финансовите си, военни и всякакви машинации?

Поздравявам те с диска на Теодосий Спасов и Балкански - "Кукер", но си го пусни на истинска high-end система, която не само струва няколко стотин хиляди, ами и успява да предаде душата на музиката на слушателя.

един успял в България човек (без да е мошеник, мутра, наследник на америкасни чичо-милионер или син на партийци...)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: d02f033c79
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Забравил си от къде си тръгнал ми се струва... Препрочети на Алеко Константинов "Пази Боже сляпо да прогледа". Може и да вземеш да прогледнеш... Аз самата съм далеч от вкъщи и живота ми е нареден, но въпреки всичко, семейството ми в България стои винаги и винаги ще стои на първо място.
Лола

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker