Не мога да понасям свекърва си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121302)
 Любов и изневяра (29735)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не мога да понасям свекърва си
преди: 5 месеца, 24 дни, прочетена 687 пъти
Здравейте, жена на 26 години съм, бременна в седми месец. С мъжът ми сме щастливо семейство, много рядко се караме и когато това стане, то е обикновено заради свекърите ми. Моите родители се държат много добре с мъжа ми. Когато сме в родния ни град, той помага за доста неща по свое желание, защото е добър човек, а те го оценяват и особено мама и баба го възприемат като тяхно си дете, защото съм единствена дъщеря и внучка и след мен родителите ми не са можели да имат деца. От моята страна са по-заможни и когато идваме в моя град, имаме цял апартамент на наше разположение, родителите ми живеят отделно, което е допълнително удобство, в неговия град сме под наем и живеем доста близо до техните.
Със свекъра си малко по-добре се разбирам, но свекърва ми често успява да ме изкара извън нерви с начина по който се държи с мъжа ми. Вместо да се радва, че е добре приет от тъстовете си и има разбирателство, тя ревнува, сърди му се, че напоследък прекарваме повече време в моя град (а дядо наскоро почина и просто тук имат по-голяма нужда от помощ). Когато се чуват, му затваря телефона, после с дни не му се обажда, а той понеже е много добър, лесно успява да му вмени чувство на вина и той да я търси да й се обяснява. Прави изречения от сорта на "то както е тръгнало, може да се чуваме и виждаме поне веднъж годишно". В началото се разбирахме по-добре с нея, но впоследствие се случи да имаме по-сериозна караница с него, защото бяхме на различни мнения за нещо, а тя вместо да го насърчи да се разберем, само това чакаше. Каза му, че той се раздавал повече в отношенията ни отколкото аз, обвини ме несправедливо, че съм я излъгала за нещо и ме е представила пред него, че не съм вярваща, а си гледам интереса. За майка ми също говореше някакви неща да я представи в лоша светлина. След тези събития, започнах да странича и да изпитвам непоносимост. Вместо да се радва, че синът й е щастлив с мен и се разбираме и обичаме, тя е нещастна и озлобена и се опитва всячески да го настрои и да му вмени чувство на вина. Никога не сме видели никаква финансова или каквото и да е материална помощ от тях, само критика. А като сме у тях нагости, само свекърите говорят, никой не ни пита как сме, какво се случва с нас. Като тръгна да казвам нещо, свекърва ми доста често ме прекъсва и си насочва вниманието към себе си или нещо друго. Нито веднъж не са се обадили да се поинтересуват поне как върви бременността. Всеки път като започне да се сърди и да говори на мъжа ми глупости, ужасно много се разстройвам и не мога да спя вечер. Не знам как да съм спокойна, да не обръщам внимание и да не избухвам. Все пак му е майка и на него не му е лесно, а аз го обичам и искам да имаме цивилизовани отношения поне заради него, но чувството на неприязън и непоносимост надделява с тези изпълнения.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 месеца, 23 дни
hash: fb87eb3fbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Не мога да кажа кой добър кой лош.
На нейно място и аз бих ревнувала ако ме пренебрегнат и прекарват повече време с родителите на снаха ми.

Ако съм разбрала правилно Вие прекарвате повече време с родителите ти.
Родителите на мъжа ти също имат нужда от внимание. Какво ви пречи да им отделите повече време.
Попринцип не съм съгласна една свекърва да се държи зле със снаха си, знам, че е редно младото семейство да прекарва повече време заедно но мисля, че в ситуацията свекървата е права да се чувства пренебрегната.
Айде, заминали сте спешно но след като сте се върнали е било редно да посетите и свекървите ти. Или и на тях да отделите нужното внимание.
Но щом са заможни това обяснява всичко. Ясно е щом имате цял апартамент на разположение в родния ти град няма да искате да прекарвате повече време при свекървите. Ясно е че ги търсите само за пари.
Или как да кажа намесени са интереси. Цял апартамент на разположение, заможни хора. Друго е при мама и тати за авторката в родния й град. А свекървата може да мине и без да е уважена. Но мама и тати са светици.
Абе ясно. Смъртта да дядо е само повод да прекарате повече време в родния ти град. Защото имате цял апартамент на разположение. Родителите ти са заможни хора. А в родния град на мъжа ти сте под наем.
А това е повод да се ширите в големия апартамент.


Ако само беше написала за отношенията щях да си помисля, че авторката е права. Но сега съм много объркана. Възможно е и свекървата да постъпва несправедливо но щом авторката е споменала апартамент и заможни хора ясно ми е каква е работата.
Нямаше да се усеща така разликата.
Щях да си мисля, че е заради отношението на родителите на жената.

Заможни хора. При това родители. Мама и тати са светици. Кога авторката ще напише нещо лошо за родителите си. По -точно кога ще види техни грешки. Никога. В нейните очи само нейните родители са прави. А свекървите са лоши.
И го е написала не е получила никаква материална помощ от тях.
От бедните свекърви. И за какво да ги посещава.
От родителите си получава нали. Затова ли толкова често ги посещават.

Мисля, че тук става дума за съревнование между нейните родители и свекървите не толкова като война между свекърва и снаха..
Съжалявам и аз мисля, че авторката е жена, която само си гледа интереса.
Апартамент на тяхно разположение в родния й град, заможни родители, не е получила никаква материална или финансова помощ го доказва.

Не я попитали как се чувства. А те колко пъти са се поинтересували да попитат как са свекърът и свекървата. Колко пъти тя е питала свекърва си как се чувства. Защо пък си мисли авторката, че някой е длъжен да се интересува как върви бремеността й когато тя също не се интересува как е свекърва й. Или свекърът й. Колко пъти се обади по телефона за да се поинтересува как е свекърва й.
Каквото повикало това и се е обадило.
И защо свекървата да не насочи вниманието към себе си. Само към авторката ли трябва да е насочено.
Светът не се върти около авторката. Мнението на свекърва й също е от значение.


Но въпреки всичко пожелавам спокойна бременност на авторката.

 
  ...
преди: 5 месеца, 23 дни
hash: a2db2f8578
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Игнорирай я, кажи му, че не ти е приятно да общува с нея, може да отидете да живеете в друг град с мъжът ти или емиграция в чужбина.

 
  ...
преди: 5 месеца, 23 дни
hash: b552d031b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Същото е и при мен, че и по-зле. Отказвам вече да комуникирам с нея по всякакъв повод. Преди се държах добре, добре се държах и със сина й, който си позволи да ми изневери и психически издевателствали над мен доста време, а тази жена използва единият редките поводи, в които изобщо сме се виждали за да ме удари.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 22 дни
hash: bdf39d4ec4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Каква поредна семейна драма! Кое не е ясно? Ревнува, и то много! Вижда, че се обичате, и се страхува! Ревнува, че обича теб повече!

 
  ...
преди: 5 месеца, 22 дни
hash: f6420a1cfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   А авторката колко пъти се е поинтересувала как е свекърва й.

 
  ...


...
преди: 5 месеца, 22 дни
hash: 287337b83a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   За такива ситуации народът е казал поговорка "От където е жената от там е родата" Жени като авторката се борят със зъби и нокти, младото семейство да няма други роднини освен нейните. Мъжът й да спре да приема майка си за майка, само авторката има право на роднини. Когато ходят при роднини, той е длъжен да иде с нея при нейните и да се спуска да помага, тя обаче такова нещо за неговите роднини не прави, защо?
Погледнете само, на колко пъти в текста се спомената "свекървата му каза" представете си на какъв тормоз е изложен този мъж докато не разкаже всичко, което си е казал с майка си насаме.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 22 дни
hash: 695a12a407
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   От авторката до 1 номер 1: Това е поредното доказателство, че често нечия история е разбрана погрешно тук, на всеки както му е удобно. Както споменах, преди сме се разбирали и сме прекарвали доста време с тях, все пак живеем в голяма близост до тях. Обаждали сме се редовно, почти всеки ден се виждахме за нещо. Не обичам да се самоизтъквам, но съм й готвила като е била болна, носила съм им редовно храна или просто цветя и нещо, с което бихме я зарадвали. Смея да кажа, че имаше някаква взаимност и не съм се съмнявала, че може да се разчита на тях, но това докато не се спречкахме с мъжа ми и то в началото на бременността, а те само го настроиха още повече, без изобщо да го насърчат да се разберем.
Второ, не съм идеализирала нашите, тях също ги държим настрана от решенията, които взимаме като семейство, но съм им благодарна, че подходът им е по-зрял и не срещаме такива проблеми от тяхна страна. Където и да сме, каквото и да правим, никога не биха ни разкритикували. Ако случайно се почувстват пренебрегнати, биха го казали, човешко е, но без пасивна агресия, без обвинения и вменяване на чувство на вина.
Трето, ако действително си гледах единствено интереса, щях да си избера осигурен мъж, не е като да не съм имала тази възможност. Единствената причина да съм със съпруга ми е, че го обичам ужасно много, както и той мен. Всеки с възможностите си, не обвинявам свекърите за материалното им състояние, въпреки че "бедни" не е думата, която ги описва. Просто вместо да се радват, че имаме добри условия осигурени от моя страна, те само ни критикуват къде сме, защо не сме при тях, а дори не са създали някаква предпоставка за това. Просто по-полека с критиката и очакванията!
И да, като съм бременна, очаквам да се интересуват, ако не от мен, то поне от внучето си. Не мисля, че доброто отношение, да можеш да проявиш разбиране и да приемеш, че детето ти си има друго семейство (визирам себе си и съпруга си) и че не си ТИ на преден план в живота му, е свръх изискване към един родител.

 
  ...
преди: 5 месеца, 22 дни
hash: b552d031b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   7, аз едно не разбирам: когато една снаха е подложена на пряк и непряк тормоз от свекърва си, която се е постарала да настрои всички роднини на мъжа против нея, и тази снаха нормално и човешки се отдръпва и не желае да вижда този човек, веднага се приема позицията: "Снахата не дава на мъжа да има роднини", това са глупости. Колко истории знам на снахи и добронамерени били, и подаръци пращали и за празници, и без празници, и накрая само дето не са им се изхрачили насреща? Плюс това няма база за сравнение с тъщата, защото, както добре знаем, тя помага за децата, докато обичайно и по традиция свекървата изобщо не помага (вижда ги по празници да се снима с тях), така че няма какво да сравнявате.

 
  ...
преди: 5 месеца, 22 дни
hash: 37a426bd52
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Авторке, пази се и гледай да не се изнервяш!

Поговори спокойно и сериозно с мъжа си на тази тема и си определете и урегулирайте така отношенията с родителите му, че да няма дрязги или кавги!

И след това нека той да говори с тях насаме - без теб, и да им обясни нещата! Ти не се меси!

Ако трябва - по добре да се виждате по-рядко и да се дистанцирате от тях, но без да се карате!

Но всичко трябва да се прави с мир и любов!

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 21 дни
hash: f6420a1cfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Разбрах те авторке след като обясни втория път.
В началото на темата не те разбрах. Останах с погрешно впечатление.
Съжалявам.
Но все пак аз нито авторката познавам нито свекърва й и не мога да кажа коя е права.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 21 дни
hash: a9a96890d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Свестните свекърви са редки като цветните диаманти.
Моята много ме тормозеше, но съдбата се смили над мен...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker