Ти си нищо без мен - от мама - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121304)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Ти си нищо без мен - от мама
преди: 4 месеца, 21 дни, прочетена 795 пъти
Здравейте, аз съм млада жена към края на 20-те си години. Имам дете и живея с родители си и работя. Аз плащам сметки и купувам храна, а нашите правят подобрения вкъщи. Ако са искали пари винаги съм давала. Тези дни чух тежки обиди от сорта, че без тях аз няма да се оправя ако си заминат и аз нищо няма да постигна в случая. Мен много ме заболя, защото си дават от парите и винаги съм купувала. Никога не съм натривала нос, че правя това за тях, но докато тя парадира какво подобрение е направила. Благодарна съм, но в повече ми идва това, че с моята заплата нищо няма да направя и нищо н правя и какво съм била давала за подобрения... А всъщност аз почти нищо не знам купувам за себе си, а съм млада жена. Гледам да давам винаги. Имате ли подобни случаи при вас и как се справят?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 20 дни
hash: 6660f724ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Не, нямам подобен случай, но понеже съм родител, ще ти разтълкувам какво има предвид майка ти. Те се притесняват за теб, биха искали да имаш щастлив семеен живот с мъж, с когото да си дърпате собствените проблеми. Те не искат да си им на главата, може и да се срамуват, че си без мъж и вероятно, биха предпочели да получават някаква помощ, вместо да те обикалят теб и детето. Да не забравяме, че вероятно ти предстои връзка и може би и друго дете. Ето от това искат да се отърват. Това, че плащаш храна и нищо не ти остава да си купиш нещо, не е цялата картинка на живота. Мисля, че и сама може да се сетиш, дали щеше да имаш къде да живееш, да легнеш, да си сготвиш и т. н. И за съжаление, "подобренията" са скъпи. Моят съвете е да се възползваш да си повишиш квалификацията, образованието и т. н за да си по-конкурентан ана пазара на труда, за да се развиваш.
За съжаление, има родители, които са доста простовати и нямат спирка на езика си.

 
  ...
преди: 4 месеца, 20 дни
hash: 8752321dc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   С родители идиоти в България е пълно. Тук има безбройно много истории на първобитни същества, които незнайно как са се възпроизвели. Даже е учудващо как още са живи такива.

 
  ...
преди: 4 месеца, 20 дни
hash: c12818856c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Малко объркано си го написала!

А къде е мъжът ти?

Майка ти ли ти прави такива изречения?

Дори и тя да ти казва такова нещо, тя ти е родител и нямаш право да й се сърдиш!
Навярно е недоволна нещо от теб по други причини и просто сега й е избило.

Не се вживявай толкова, а гледай да се разбираш с родителите си!

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 20 дни
hash: be3257ecc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Справянето се случва на квартира с истинска самостоятелност! Докато си наврян под нечий покрив се налага да търпиш собственика и да му прощаваш!!!
Не знам, защо се опитваш да ни убедиш че ти храниш родителите си от както живееш с тях, а те само правели подобрения в собствения си дом и за себе си, но някак си кухо звучи.
Тези думи, които са те обидили, не са казани ей така вместо добро утро, като ги вадиш от контекста на разговора ви и прикриваш причината да бъдат изказани, ние като читатели само си фантазираме кой знае как с се държала/изказала за да ти отговорят по такъв начин.

 
  ...
преди: 4 месеца, 20 дни
hash: df572b2656
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Виж сега тежки думи могат да се чуят от родители във всяко семейство, но има много по-сериозни неща от това като зависимости, побои, отсъстващи цял живот родители и т. н. Изнесли се от тях, ако искаш да си по-независима. Думите са нищо, гледай действията на хората. Още си млада и реагираш твърде емоционално.

 
  ...


...
преди: 4 месеца, 20 дни
hash: 017b7f0153
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Старата максима гласи, че две поколения под един покрив не виреят. И не случайно са го казали хората. Многократно е доказано в практиката. Сама се сещай какво е решението.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 20 дни
hash: c45bed4f50
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Майка ми винаги ми се обажда само да иска - пари, внимание, грижи, и винаги ми натяква как не си заслужавало човек да има деца.

Отдавна нямам майка аз, още от дете се оправям сама и само поддържам повърхностна връзка с нея.

 
  ...
преди: 4 месеца, 20 дни
hash: b3b1a7fe91
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Не им слушай глупостите. Типични токсични български родители.
Как се държат с детето то, подвикват ли му?
Събери пари и мисли как да живееш самостоятелно. 3 поколения заедно е било преди 100 г. Не го мисли, дистанцирай се и уважаван, но не позволявай да ти влиаят.

 
  ...
преди: 4 месеца, 20 дни
hash: 662562ca33
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   А къде е бащата на детето? Ако е жив, плаща ли издръжка?
Трябва да се изнесеш. Не е полезно нито за теб, нито за детето. Сама искаш да си зависима, а се цупиш. Казала ти го е в смисъл, че сама жена с дете щеше да ти е трудно без подкрепа.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 20 дни
hash: de7b877527
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Правилото е такова: живееш ли в чужд дом (дори и да е родния ти) - съобразяваш се и търпиш всичко, което собствениците си мислят, правят или налагат като правила.
Живееш ли в собствен дом - ти определяш правилата.
Това е! Много е просто...

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 20 дни
hash: 0abcbc3648
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Как така към края на 20 си години.
Толкова млада и имаш дете.
Ами родителите ти донякъде са прави ако един ден ги няма трябва да можеш да се оправиш и без тях. Трябва да си самостоятелна.

 
  ...
преди: 4 месеца, 19 дни
hash: c057865c5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   1. Не си млада - била си таква преди 10 години.
2. Майка ти е права. Нали всичките жени сте силни и независими? Ами бъди силна и независима. Изнеси се, плащай си сметките сама, храната, готви си, грижи се за цялата къща/домакинство, работи, води детето си по градини/учреждения, прави си ремонтите и подобренията. Остави хората да се наслаждават на старините си на спокойствие. Детето си е твоя, не тяхна грижа. Ако имат желание ще ти помагат, ако не - да си мислилила навреме.

Истината е че не можеш да се оправиш сама. Много ти е лесно - прибираш се от работа, уж уморена но вкъщи ти е чисто, сготвено, напазарувано. Ти имаш ли въобще идея, че едно пазаруване (за седмицата) отнема поне 60 минути, и то ако имаш автомобил? Че едно готвене/почистване след това е пак толкова - 30-40 минути? Че това го правиш по 2 пъти на ден. Храната на един човек е поне 300 лева месечно, и то без да е нещо луксозно. Ти даваш ли 1200 леа за храна месечно? Плащаш ли 500 лева сметки (минумим) за всички в домакинство? Кой ти води детето на градин/ако се наложи/ако е болно? Кола имаш ли, данъци плащаш ли?

Трябва да им целуваш краката на тия хора, но живота сам ще те научи заминат ли си. Че една сама жена не става за нищо, не може една хлебарка/мишка да хване сама. Всички сте силни и независими, докато не дойде Торбалан. После ревете в бегемама или сподели.

Пиша за да те посоча с пръст - мъжете да стоят далече от мамите като тебе, да си знаят какъв камък ги чака. Вечно мрънкащи, оплакващи се, неоценяващи, и неблагодарни. Но пък с претенци!


Заложи на сигурното! Избери младите девойки!

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 19 дни
hash: 7987fd6786
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   По принцип този който парадира с това какво е дал той не е прав би трябвало да те питат дали си искала нещо да ти дадат, а не да ти двата това което те искат ако пък искат да ти двата нещо без ти да си го искала нямат право да кажат и дума защотото тогава изпадат в дребнавост като започнат да смятат кой колко е дал :) кажи аз като бял малка не ви ли давах радост щастие и т. Нт

 
  ...
преди: 4 месеца, 19 дни
hash: b462c8a66c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Ами родителите ти са прави.
Трябва да си самостоятелна.
Какво очакваш цял живот да ти помагат ли а ти само да внасяш някакви суми за подобрения.

 
  ...
преди: 4 месеца, 19 дни
hash: b462c8a66c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Съгласна съм с номер 12.
Трябва да си благодарна на родителите си.
Дори и да помагаш с нещо те правят много повече.
Все пак имаш дете а детето е твоя отговорност.
За 20 годишна трябва да си много по-самостоятелна.

Те много ти помагат но един ден няма да ги има. Така че трябва да си самостоятелна.

 
  ... горе^

...
преди: 4 месеца, 18 дни
hash: da96b3b959
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Независимо какво мислиш, трябва да имаш някакъв период, примерно 5 години, през който да живее самостоятелно и отделено от родителите си. Това е здравословно и за теб и за тях. Колкото и жестоко да смяташ че е, ако ги останиш сами.. Всъщност това май са оправдания в твоята глава, за да не се отделиш от тях.
Ако те са що-годе здрави и могат да се грижат един за друг - време си е да отидеш на квартира. Достатъчно е да се чувате от време на време и да им ходиш на гости понякога.
В крайна сметка, целта на родителите е да отгледат децата си така, че да нямат нужда от тях за живота напред.

 
  ...
преди: 4 месеца, 18 дни
hash: fd0375c93c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Да, и за теб авторке ще е по -добре. Да си на квартира.
Не ти мисля лошото. Просто го казвам като твоя по-голяма кака.
Аз не съм самостоятелна и това много ми тежи. Не ставай като мен бъди оправна в живота. Моля те.

 
  ...
преди: 4 месеца, 16 дни
hash: c12818856c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Авторке, уточни какво точно значи, цитирам:

"аз съм млада жена към края на 20-те си години"

Защото част от хората са го разбрали, че си на 20г, а аз примерно го разбирам, че си на 28-29г.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 16 дни
hash: d229db6149
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Да уточни моля те.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker