Когато родителите имат любимо дете - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Когато родителите имат любимо дете
преди: 3 месеца, 29 дни, прочетена 665 пъти
Какви са вашите наблюдения над този феномен? Смятате ли, че родителите наистина обичат децата си поравно или ги делят? Вие, самите имате ли подобни преживявания?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 29 дни
hash: 62591899b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Като човек бил и в двете ситуации ще кажа, че всеки човек е нормално да се обича различно!

Като бях дете, баща ми имаше повече слабост към мен, а майка ми към брат ми. Но това по никакъв начин не е било проблем!
А като възрастни, вече беше без значение, защото всички се обичахме и уважавахме!
(Бог да ги прости, родителите ми! )

Аз също имам слабост повече към едното си дете, защото по ми допада като човек и като характер! Но никога не съм ги делил, нито съм показвал различно отношение - възпитавах ги строго, но с много любов! И двете ми деца и досега много ме обичат и уважават, и дори имат респект от мен! Примерно едното пуши, но никога не си е позволявало да запали цигара пред мен! (Въпреки, че е вече над 30г. )

Това е моят личен опит по въпроса, но по принцип този въпрос си е строго индивидуален!

 
  ...
преди: 3 месеца, 29 дни
hash: 8f2b6352f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Аз не бих казала, че обичам едно от децата ми повече, но някак си малкото ми е по- мъничко и не знам дали ми е по- любимо, не гледам на тях по този начин. Бих направила всичко и за двете ми деца.

 
  ...
преди: 3 месеца, 29 дни
hash: 3c820e1102
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Деца се делят несъзнателно, обикновенно едно от децата е по хитро и умно, манипулира родителите, казва им това, което искат да чуят, иска си вещи по хитър начин и ги получава, затова остава най малко засегнато от родителски гняв.
Та по принцип не родителите делят децата си, а децата са различни, имат различно иво на хитрост.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 29 дни
hash: 3081c65861
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Така беше при майка ми и брат ѝ - тя бъхтеше, работеше, учеше, влачеше всичко на гърба си, а той пълен хрантутник-грандоман, който получаваше всичко даром, защото беше любимецът на баба ми.

 
  ...
преди: 3 месеца, 29 дни
hash: bf3222a21d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Предпочитано дете е това със някакъв проблем, но кое дете има успешен живот зависи от това как ще се ориентира в живота, индивидуално е.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 29 дни
hash: 63a784e0e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Да, някои наистина си делят децата. Моите родителите са точно такива и когато един ден стана майка и дай Боже имам две деца, в никакъв случай няма да се държа по същия начин с децата си. Ограничавали са ме, забранявали са ми, до ден днешен се месят в живота ми, отнасят се както си искат, в повечето случаи с лошо към мен, докато от сестра ми сякаш имат страх, не смеят тон да ѝ повишат. Винаги са загрижени как се чувства, никаква намеса в живота ѝ, подкрепа във всяко нещо и какво ли още не. Наскоро ми попадна една статия във фб точно по тая тема, говореше се, че немалко родители си делят децата...

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 29 дни
hash: ac1c7e3a93
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Аз имам слабост към сина си повече.. Мисля, че ги обичам еднакво и се старая да не показвам, ама се усеща въпреки всичко. Просто са толкова различни. Дъщеря ми ми къса нервите, само ме ядосва и върши простии, не иска да учи, отговаря ми, и само проблеми. По-малкия е синът ми и той не е ангел, но е разумен и кротък още. от малък и не. ми създава никакви ядове. Та с него съм доста по-мека защото ми носи радост, гордост и спокойствие. Не е правилно ама така се чувствам. Полагам грижи и давам еднакво и на двамата, но пак се усеща че той ми е любимец.

 
  ...
преди: 3 месеца, 29 дни
hash: f2c4f12921
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Да има естествено родители, които делят децата си.

 
  ...
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: 1c9ccdd138
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Според степента на разлика в отношението спрямо децата, нещата могат да бъдат и симптом за патология, потърси в Гугъл за "golden child syndrome".

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: 159c62e544
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Мойте родители бяха така. Даваха мило и драго за сестра ми, а аз опъвах на 10 фронта. Накрая, тя получи апартамент в центъра на родният ни град, а аз пих една студена вода. Нищо, че съм с две деца, а тя няма нито едно.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 21 дни
hash: 6ba9e93a20
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   О да, аз съм това ощетеното дете. Затова не искам и няма да помагам на родителите си колкото и да не е редно това. Човек на крайностите съм, но това не мога да го преглътна, да не са го допускали, големи хора са, време са имали да си поправят грешките.

 
  ...
преди: 3 месеца, 21 дни
hash: 00608d9930
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Гадно е разбира се когато делят.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 19 дни
hash: 12cdaa517b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   В не малка част от семействата има деление на децата въпреки, че родителите обикновенно отричат. При нас със сестра ми също има деление и то очевидно. На мен не ми е приятно и за това съм взел живота си в ръце, отдалечих се от всички роднински проблеми, гледам си семейството и не се занимавам с глупости.

 
  ...
преди: 3 месеца, 18 дни
hash: 0b9c6fd409
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Майка ми дели мен и сестра ми, определено.
И това го приписвам на факта, че на нея ѝ се е случвало същото с нейните родители - те обичаха много по-малката си дъщеря, а на нея постоянно ѝ правеха забележка (с причина - беше женена за абсолютен насилник, от който трябваше да се махне много отдавна).

Та тя винаги ни е деляла със сестра ми.
На нея две сватби ѝ направи, къща ѝ даде, квартири им плащаше с мъжа ѝ, бизнес ѝ прави два пъти, издържа я в продължение на години, не ѝ мрънка за това колко пари ѝ е профукала за какво ли не. Шофьорски курсове започна, но не успя да ги изкара, едва си завърши средното образование с триста зора... все не може да си намери работа, а въпреки това е на мама прелестното момиченце и всичко прави за нея.

Каква е ситуацията при мен? Ами аз съм по-голямата дъщеря и явно не съм толкова интересна. Проста висшистка с хубава професия, собствен бизнес изграден с много труд и нулева подкрепа, с връзка от вече 13 години, семейно съжителство със страхотен интелигентен човек (и двамата не искаме сватба, така ни е добре), много хобита и т. н. Скучнярка. Обажда ми се веднъж на няколко месеца, обикновено за да ме занимава с някоя семейна драма или да ме покани на някой празник.
И още нещо ще ти споделя, за да схванеш точно за какво говоря.
Преди няколко години ме съкратиха от работа и я помолих в даден момент за малък ЗАЕМ, за да мога да си покрия сметки - нещо от типа на 100-150 лева. Отказа ми категорично и ми се развика да си намеря работа. Добре, че живеех вече с партньора си в онзи момент и реално той ми помогна да се оправя с парите тогава.
И в същото време, в което аз се чудех какво да правя и бях изпаднала в тежко положение - буквално бях съсипана от липсата на работа (работя от 13-годишна, за да помагам на семейството си, не бях преставала оттогава и ми дойде като шок това съкращение), тя направи нов бизнес на сестра ми с нейния мъж и им плащаше квартирата.
А колко пъти пък се е опитвала да изкара пред другите мен неудачница, а сестра ми - супер успял човек, просто не бих могла да преброя.
Та майчина любов не съм видяла много, да ти кажа. :)
Виж, сестра ми не може да каже същото - дундуркано, гледано като изписано яйце, бе значение какво направи и какво се случва.
Още много неща мога да ви разкажа, но ще са прекалено сурови за аудиторията.

Въпреки това, след всичко преживяно - да, определено смятам, че родителите с травми обичат децата си различно и не се държат нормално в много ситуации. Истински зрелите родители, готови да имат деца и да ги обичат, не ги делят.
Просто майка ми не е била готова да стане майка според мен, но винаги все пак ще ѝ бъда благодарна за това, че ми е дала живот и ми е позволила да си извървя пътя на тази земя. Не мога да искам нищо от нея насила.

Ако в момента преминаваш през ситуация като моята, просто дишай и си прави онова, което е най-добре за теб. Не се жертвай за одобрението на родителите си, не се моли за вниманието им. Просто бъди себе си, живей добре, грижи се за себе си и това да се развиваш. Нека те си правят своите избори, ти направи своя отделно. Можеш да контролираш само своето поведение и реакции, не и техните.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker