Спор за детски ясла, градина, училище - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121278)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Спор за детски ясла, градина, училище
преди: 3 месеца, 13 дни, прочетена 944 пъти
С мъжът ми сме заедно от близо десет години. Оженихме се преди три, а сега вече имаме и дете.
В началото на връзката ни той изкарваше повече пари от мен, но след като завърших бързо го изпреварих. Не това ми е било целта, но просто успявам да се развивам. Само че нещата останаха като в началото в общи линии. И се движехме спрямо неговите възможности, така че той да се чувства добре. Въпреки че с времето можехме да си позволим с общите ни изкарани пари да отидем на петзвездна почивка, отивахме на нещо, направено от социалистическо време, което е реновирано последно... не се знае дали изобщо се е случвало. Хранихме се с евтини продукти, не сме купували скъпи мебели и т. н. В общи линии аз за себе си нямам проблем да се лишавам от някакви неща, да се съобразявам с по-ниски доходи. Така и спестяванията ми се трупат по-бързо, така че няма драма.
Той не иска аз да влагам в домакинството повече от него. Тоест колкото той изкарва, това е максимумът, който мога аз да дам. До тук добре, даже хубаво.
Но ето че вече си имаме дете. Аз имам възможност да покрия разходите за частна ясла, след това и детска, а после и училище навярно. За мен това ще бъде добре за детето ни. Не съм насочила към някоя твърде префърцунена, а просто място, на което знам че ще се обръща по адекватен начин внимание на детето и то ще се развива правилно. Няма да се страхувам, че някой ще го напердаши и после трябва да се съдим с години. Има си много плюсове и имам възможност. Мъжът ми обаче няма и общият ни бюджет със сигурност не предоставя такава възможност. И от там идва драмата. Не съм ли била разбрала, че не съм омъжена за богаташ. Детето щяло да отрасне в нормална среда като всички около нас. Какви били тези глупости сега и т. н. Само че в крайна сметка аз като майка искам да вложа своите финанси в своето дете. Какво по-нормално от това?
Нямам драма с това да спи на легло втора употреба след като матракът е нов. Нямам проблем да носи дрехи, които са ни подарени от приятели. Не възразявам за по-голяма част от условията, които предоставяме, защото ги намирам за достатъчно добри.
Но за образование искам да вложим повече.
Тази разпра върви вече много месеци. Междувременно с детето си стоим вкъщи, защото не достигаме до единодушие. Имам чувството, че толкова се отдалечихме един от друг, че само дето не сме разписали развода.
Моля, кажете ми, има ли други, преминали през това и какъв беше развоя на събитията?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 13 дни
hash: 8034707dab
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Мъжа ти е изключително дребнав и комплекси рано, не мисли ли за доброто на детето? Образованието и средата не са материални неща и не трябва да се пести от тях, ако има възможност. Съгласи се, че е прав, валидирай му чувствата и мислите, но му обясни, че в тази ситуация искаш да постъпите по различен начин и го убеди защо искаш.

 
  ...
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: f590faa122
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Еми какво им е на държавните, в нашия град няма частни градини и училища, учителките са готини, не си мисли че ще ти бият детето. Излишен разход според мен.

 
  ...
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: 9293dce8b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Мъжо ти иска да си стоиш вкъщи и да гледаш детето. Не иска ти или то да се развивате, а да сте зависими. Да го отгледаш вкъщи до първи клас и така. Мъжът ти нищо не е учил, нали? Затова реагира и толкова злобно- иска всички да са в калта като него.
Детето там ще е сред други деца, ще има контакти, ще се весели. Ама обясни го на Ганьо, за който жената трябна да е домакиня и да гледа децата вкъщи като прапрабаба му. За него децата трябва да са също толкова нещастни, колкото е и той.
Запиши го някъде, не отнемай това на детето.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: a0c1b5f753
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Това са комплекси, така е отраснал. Голяма гордост да отрасне със дубльор и пуловер, не, че в частното училище са интелектуалци, но това формира средата, утре тези от частното училище се предполага, че нама да са дъното на обществото. Учен в долнопробното квартал но училище, дори имената не си спомням на съучениците ми.

 
  ...
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: d90cf5a63d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Мъжът ти е неудачник и егоист. Не само не може да изкарва пари, но принуждава семейството си да мизерства заради него. Моите деца са били в частни градини и училища. Няма база за сравнение, ако училището е добро. По-малки класове с подбрани деца и мотивирани родители и учители, език, спорт, спокойна среда за детето. Не ставаш роб да развеждаш детето на спорт, език и частни учители. Детето като му се преподава добре и системно усвоява материала, не са ми нужни частни уроци. Малкото ми дете без частни уроци, изкара много високи резултати на матурите в 7 клас и можеше да влезе във всяко училище. Това в държавните училища е невъзможно. Да не говорим, че нямат подбор и приемат всякакви деца, които после тормозят и пречат на целия клас и няма сила да ги махне от там. В държавните градини не връщат болни деца и твоето ще е все заразено и болно.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: 3e7b58cc7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Прав е мъжът ти. Дори да имах всички пари на света, на негово място не бих си пратил детето на частна ясла или частно училище - да расте с някакви разлигавени идиотчета.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: 1b92a0086a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

7.   Някакъв комплексиран мухльо. Той е единица мярка. Утре ако стане безработен какво ще правите - ще ходите да просите сигурно, защото той няма пари.

 
  ...
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: 3a2d956267
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Дали ще учи в частно или държавно училище няма значение. Важното е да го възпитате да е стойностен човек.
Какво ако не учи в частно училище. Може би е важно за образованието му но в държавните училища не учат утрепки. Извинявам се.
Някои са учили в държавни училища е и пак са станали стойностни хора.
Опитвам се да кажа, че не трябва да се държи с хората, които са учили в държавни училища като долнопробни хора.
Тоест да бъде скромно. Да уважава другите хора.

Бащата не е прав. Разбирам, че искаш най-доброто за детето си.
Образованието е важно да.
Не мога да преценя дали си струва да даваш пари за частна детска градина или ясла училище или по -добре държавна.
Все пак това са куп излишни пари, които може да се вложат в нещо друго но все пак ти си решаваш.
Не е толкова зле в държавно училище.
Ако го правиш Заради по -доброто образование може би си струва но заради отношението мисля, че не си струва. Никой няма да ти бие детето в държавната детска градина.
Но ти си майка ти решаваш.

 
  ...
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: 738f8d21da
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Трябвало е да вземеш някой по-развит материално.
Накрая го дай маминото детенце в Харвард да стане като чичо му Киро, Кокорко и кака Лена.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: 5eab987e94
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

10.   Мъжът ти е комплексар, друго обяснение няма. Човек може да ходи с дрехи втора употреба, да живее в жилище което е със скромно оборудване, да ходи на село вместо на море, но образованието е нещо съвсем различно. Едно дете се нуждае от образование на ниво, а мъжа ти това не може да го проумее. Поставя своите комплекси пред интересите на детето. След няколко години ще искаш да запишеш детето на уроци по музика или спорт, и мъжа ти ще реши че това е за богаташи и че детето ви няма право на достъп до такива "привилегии".
Мисли за доброто на детето и не се съобразявай с мъжа си. Запиши го на яслата която ти си избрала, а ако мъжа ти направи голям проблем му кажи че тия пари са твой и ти решаваш в какво да ги вложиш. А ако не му харесва, да се стяга и да изкарва повече.

При нас майка винаги е изкарвала повече от татко и той ако не друго, поне никога не е правил проблеми ако тия пари са били влагани в нашето образование. И частни учители сме имали когато е било възможно.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: d5b7e10938
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Здравей,
Ще се постарая да ти помогна. Нормално е всеки да гледа от позицията, върху която е стъпил. Мъжът ти гледа според неговите възможности, ти - според твойте. В семейството най-здравословната е средата тогава, когато има баланс и хармония. От историята ти се вижда, че двамата пропускате най-малко две неща - първото, че за по важните неща в живота се провеждат сериозни разговори, в които всеки излага гледната си точка и проблематиката се дискутира задълбочено. Не са сериозни разговори, които се провеждат докато единия сменя гумите на колата, а другия докато простира, например. Всеки трябва да покаже на другия ЗАЩО иска нещата точно по този начин. Аргументи от сорта на: защото така ми харесва, твоето е тъпо, не са никак полезни.
Следователно трябва да го убедиш, че това, което предлагаш, е полезно.
Другото е конкретния ти възглед, че в обществено детско заведение с висока такса, нещата са по-добре. Идеята, че по-скъпото е по-добро, е грешна. Най добрата инвестиция на младата майка е да възпитава детето. Възпитаването на определени умения ще го предпазва от проблеми в средата, а не определянето на средата. Между другото ако не сте със синя кръв, записването на детето в общински заведения ще е по подходящото място. За сравнение потърси информация какво е поведението на децата в частните заведения.

 
  ...
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: 8c82d1a564
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   Авторке, аз не мога да разбера такива като вас!

След като сте семейство - за мен нормалното е вече парите да са общи! Няма значение, кой колко изкарва.

При нас винаги парите са били и са общи, въпреки че аз изкарвам повече от жена ми. Просто си седят в едно чекмедже и всеки си взема, колкото му трябват. А като получим заплати, всеки си отделя за лични разходи, плащаме сметките и останалото го слагаме в чекмеджето.

Такива решения, относно децата, и всички други важни въпроси - при нас ги вземаме винаги със консенсус!

Тоест - това означава - единодушие и единомислие!

Ако единият предложи някакъв вариант - той се обсъжда, всеки си казва аргументите, оставяме си известно време за размисъл - и всеки казва какво е решил.

Ако мненията съвпадат - се действа така.

Ако мненията не съвпадат, тоест единият не е съгласен с предложението на другия - ТОЗИ ВАРИАНТ ОТПАДА! и точка!

И повече този въпрос не се чепка и обсъжда!


Така, че в твоя случай аз виждам неправилно желание и фикс идея да наложиш своето виждане и мнение!

НЕ СИ ПРАВА!

Старай се да възпиташ детето си да бъде добър, честен почтен, благочестив и стойностен човек!

А това да ли ще ходи на частна ясла или не - няма никакво значение!

Всички ние, които сме ходили на нормална ясла, градина и училище - да не сме се увредили от това? Да не сме умрели?

Човек предполага - Господ разполага!

Детето ти може да стане лош човек и като ходи в най-реномираните и скъпи учебни заведения! И там може да има много проблеми!
И в такива места - то ще придобие гордост и неоправдано самочувствие - които са лоши и дяволски качества.

Така, че аз също - не бих се съгласил с теб и не бих изпратил детето си на такива места!

А и лошо впечатление ми направи, че би се съдила, ако му ударят шамар.

Навремето и шамари съм ял, и ушите са ми дърпали, защото бях немирен и буен - и не съм умрял от това, нито някой е помислял да тръгне да съди учителя! Нормално е - като не слушаш - пръчката да играе по гърбината ти!

Сегашното е изкривяване и извращение - да не смееш да докоснеш "милото детенце".
И после като ти се качи на главата, и стане наркоман и лентяй - да не се чудите, защо стана така....

Както и да е.

Моят съвет е да престанеш да чепкаш повече този въпрос! И да не тровиш живота ви - на мъжа си и на цялото семейство!

Както вече казах - щом другият не е съгласен - край! Смиряваш се и преставаш да мислиш и говориш за това! А и също да продължаваш за го обработваш и манипулираш, за да се съгласи!

Въпросът е приключен - и точка!

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: d59b76597e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Много ми хареса мисленето на номера 10 11 и 12.
Много съм впечатлена. Изключително добре разсъждават.

И аз съм на мнение, че трябва да говорят. Всеки да каже кой какво мисли.
Авторката да обясни с факти защо го иска детето й да учи в частна детска градина.
Да не си мисли, че е поредният каприз.
Или го иска защото всички останали го могат да пуснат децата си да учат в частни училища. Тоест да не остане по назад. Сещате се. Хората с които общува може би могат да си позволят да пратят децата си в частна детска градина или училище.
Може би го искат.
Както и мъжът да каже защо е против. Той е част от това семейство Баща е на това дете и неговото мнение също е важно.
А и все пак нещата опират до пари добре тя ще плати колкото трябва таксата от нейните си пари или заплата не й знам парите но нали ако свършат пак до него ще се опре. С една дума всичко опира до общия бюджет. Всичко се отразява на семейството.
Какво той ще трябва да работи допълнително само защото си е навила нещо на пръстта.

Трябват разговори няма как.
Щом аз останах с двусмислено впечатление за авторката пък какво остава за съпруга й. И я разбирам и не я разбирам. Както и мъжът.

Как може семейство са а да не си говорят.

Просто трябва да обясни ЗАЩО иска детето й да учи в частна детска градина. Толкова е просто. Да не си мисли, че го иска защото е някакъв каприз.

 
  ...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: d59b76597e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Не ми направи добро впечатление и на мен авторката с това предубеждение, че в детската градина ще й бият детето. Това си е точно това предубеждение. Затова ли иска.
Съгласна съм с номера 11 и 12. Направо съм удивена от начина по който мислят.

Да, в частните детски градини или училища могат да станат прекалено разглезени.
По да не се повтарям възпитанието е важно.
Случва се просто има реални примери от живота.
Тези, които са учили или учат в държавни училища да не би да са утрепки.
Колко от коментаторите са учили в частни училища в този сайт.

 
  ...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: db4eb6ecb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

15.   Преподавала съм в частна гимназия, както и в държавно училище.
Това, че децата в частното училище са глезльовци, е мит. Скъсваха си задниците от учене. Дисциплина, присъствия. Всичко беше на ниво.
Уви, не мога да кажа същото за държавното училище. Видях пълна липса на мотивация и амбиция, липса на мечти, осакатени от средата си, деца, които на по 15 вече са нещастни, уморени, апатични.
Разбирам прекрасно желанието на авторката да насочи детето си отрано към елитните образователни заведения, та било то и платени.

 
  ... горе^

...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 8034707dab
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Възможно е да ти прави и проблем за да не тръгнеш обратно на работа, а да си стоиш вкъщи възможно най- дълго и накрая да вземат да те уволнят или поне на това той да се надява. За да може после да ти натяква, че вече не си тази, която изкарва повече пари. Като е много отворен, кажи му той да си стои с детето вкъщи.

 
  ...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 640047b805
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Аз искам хубава почивка, училище и отказвам да бъда част от твоите вярвания и възприятия. Отивам с детето сама, ако искаш ела, ако не ходи си сам в мизерията.

 
  ...
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: 7c9e2e0c26
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Естествено, че частното образование е по-добро. Има ред и дисциплина. В държавните училища и градини цари хаос и проблемите се замитат под килима. Агресията между учениците се неглижира, прави се всичко възможно да се крие, за да няма ядове директорът. Разбира се ако някой снима боя или ако е много сериозно. Иначе побоища има всеки ден във всяко едно училище. Има учители, които са на един акъл с учениците. Не се преподава, а се слуша чалга и се коментират социалните мрежи.
В частното училище има камери във всяка стая. Учителите са там да преподават и да учат, а не да отбият номера. След време можеш да избереш на какъв език искаш да преподават. Все още се преподава основно на английски, но си има и допълнителни часове ако искаш детето ти да владее втори език. Ако имам възможност директно си записвам детето в частна градина или училище. Сега се гради бъдещето му. А да не се лъжем 80% от днешните деца няма да останат тук. Затова колкото по-добро образование получи тук толкова по-големи шансове ще има в чужбина. Колкото по-ран започне да владее няколко чужди езика толкова по-добре. Записвай го на частни и не го мисли. Бащата да свиква.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: ee110f30cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Ако си от София, като държавна детска градина ти препоръчвам
175 ОДЗ "Слънчеви лъчи". Там директорката държеше на ред, чистота и дисциплина и имаше много занимания за децата.
Контролираше си персонала и не търоеле истерички, нито пък се занимаваше с уреждания на връзкари.
За частно училище до 7-ми клас горещо препоръчвам ЧОУ " Д-р Петър Берон" - прекрасна база, умерено количество домашни и изключително човечна Директор- собственичка.
Не знам дали имат детска градина към училището, но със сигурност имат предучилищна.
Частни училища, в които ще скъсат детето ти от учене - " Британика", "Азбуки", "Света София", " Св. Климент Охридски"

 
  ...
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: 4e2ba121e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Аз съм авторката.
Че ще бият детето ми е проблем в държавната ясла, а може би и градина. Дали е предубеждение? Да! Не съм пращала в такова заведение свое дете, което да пострада. Но съм чувала по новините, чела съм статии и докато детето ми е малко се страхувам да не му причинят нещо хора, на които със сигурност не им влиза нито в задълженията, нито в правата, да посягат на нашите деца. Изключително много хора познавам, които носят травми от детските заведения, защото са им тъпчели храна в устатата, удряли са им по шамар-два за лек сън и съм им крещели все едно са в казарма. От друга страна деца на мои приятелки в момента се оплакват как децата в детската градина гледат сериалите, които възпитателките си следят, и после могат да ти разкажат цялата днешна серия. Ако си свериш с епизода, ще се увериш, че не лъжат, а отгоре на това няма и как да са я гледали на друго място. Не искам да пращам детето си да гледа сериали.
Иначе не сме със синя кръв нито аз, нито мъжът ми. И двамата идваме от средно статистически български семейства, никой не е тънал в разкош. И на двамата сме учили в държавни заведения и знам каква е средата там. Не е лоша! Не казвам, че е. Ако детето е умно и будно, ако и родителите му имат акъл в главата, ще извлече максимума за себе си от всяка среда. Но ако имам възможност да му предоставя възможност да е на място, на което ще развиват мисленето, а не зубренето, защо не? Ако и аз изкарвах колкото мъжа ми, нямаше да ми е никакъв проблем да учи в държавни заведения, нямаше да се тръшкам, че не можем да го запишем в частно, нито щях да тегля заем. Но след като имам възможност не само него, но и второ дете да издържам при такива условия само със спестяванията си от заплатата ми, не виждам причина да не го направя. Това че е записано в частно заведение далеч не значи, че ще променим ежедневието си заради това. Ще продължаваме да си го водим с добре поддържана, но стара кола, ще продължи да носи дрехи, които не струват 1000лв и обувки, които не са от новата колекция на някоя марка. Няма да започнем тепърва да плащаме хиляди левове за почивки, нито ще има скъпа техника, с която да се фука. Знам че това в даден момент ще бъде "проблем". Но аз този "проблем" съм го имала и в държавните институции, защото ако детето е умно, ще бъде в елитни държавни училища, както бях аз, а от там следва и че в тях ще намери доста богаташчета, които са с лошо възпитание. В държавното заведение обаче трудно някой ще ни обърне внимание за проблема, докато в частното има шансове да се предприемат някакви мерки, така че детето да се чувства една идея по-добре. А иначе не е лошо да се сблъсква с такива проблеми. Животът учи. И аз ще бъда там за подкрепа и насоки.
Аз не казвам, че ще отрасне като келеш, ако е по държавните институции. И не твърдя, че ще излезе Бог от него, ако завърши частно. Просто смятам, че като избера платената възможност, има по-голям шанс да развиват детето ми в посока, която и аз считам за правилна.
Иначе мъжът ми си има магистърска степен. Учил е, не е да не е учил. И с много личен труд и умения е стигнал сегашното си ниво на развитие. Аз му се възхищавам за постигнатото. Просто професията, която е избрал, не е доходоносна. За него единственият вариант да ме настигне финансово е да се откаже от това, което обича да прави. Аз не виждам необходимост от подобно действие.
Това за общия бюджет аз не съм го отхвърлила като вариант. Нямам нищо против. Реално погледнато и в моето, и в неговото семейство е било така. Но той не желае и аз не настоявам. Щом няма да се чувства добре от този факт, предпочитам да караме месеца с по-малко пари от възможностите ни. Както писах, живеем в достатъчно добри условия по моите критерии. Не че не бих се радвала кухнята да ми е модерна с иноксови уреди и шкафове по поръчка, но в крайна сметка и настоящата ни е функционална, което е най-важното. Не ми е забранил аз да си купувам с моята заплата рокли от по 500лв, но аз продължавам да си търся бюджетни решения за гардероба. Мога да ходя да се боядисвам за 200лв при някой професионалист, но го правя сама вкъщи. С тези сравнения искам да кажа, че мен си ме устройва нашия бюджет генерално и не виждам нужда от разточителства. Дори мисля че генерално бихме живели с почти същата сума, дори и да вкарвам цялата си заплата в семейния бюджет. Просто такова ни е мисленето.
Колкото до това да говорим... Както казах, разпрата е от много време. Всеки излага собствените си възгледи. Изслушваме се, дискутираме, понякога отделяме по цяла вечер (между лягането на детето и нашето) да обсъждаме темата. В началото приключвахме разговора по-скоро с "Добре, ще си помисля. ", "Нека поговорим пак утре. ", "Разбирам те, разбери ме и ти, ще го решим. ". Докато сега по-скоро на единият от нас му кипва и напуска разговора. И на двамата ни се случва, не е само на мен, или само на него.
Големият за мен проблем в тези разговори е, че аз търся нови и нови "доказателства", че е по-добре за детето да бъде в частно заведение. Питам приятелки, познати, колежки, независимо от това къде са децата им, какъв отзив могат да ми дадат. Разпитвам за личния опит на същите хора в тяхното детство. След това като заговорим му споделям какво са ми казали. Докато той няма солидни (за мен) тези, върху които да стъпи. "Ние сме отраснали така, станали сме хора. ", "Пари на вятъра. " и "Не е по нашия джоб. ". Дори не стига до доводи от рода на "Учебната система е еднаква навсякъде. ", за да обсъдим методологията на преподаване. Няма го довода, че не сме със "синя кръв" и детето ще се чувства не на място. Няма да отвори приказка, че навсякъде има и добри, и лоши възпитатели, така че таксата нищо не ни гарантира. Че със сигурност има хора, които и от частни ясла, градина, училище си носят своите травми. И някакви други неща. Но той не търси нови неща, които да ми каже, за да ме убеди. Дъвче си едно и също и за него това е достатъчно, а мен явно не са ме накарали тези три изречения да си променя становището. Колкото и пъти да ми ги повтори, няма да постигне друг резултат.
Иначе мъжът ми, да, има си своите комплекси. Аз пък имам други. Всеки си нови своя кръст. Това не го прави лош човек. И не мисли лошото на детето ни. Тук по-скоро роля играе ината, което не знам дали е за добро, или за лошо.
Но е факт, че на моменти вече едва се търпим. Има напрежение между нас, което ще се реши с този въпрос. Но дали изходът ще е положителен или отрицателен за семейството ни не знам.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: db4e9a24af
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Е така де авторке. Сега те разбрах. Трябваше от самото начало да обясниш като хората.
Да, ясно важно е за самото образование на детето.
Ясно ти имаш психологическа травма от това, че твои познати са пострадали от държавните институции или училища.

В този случай бих те посъветвала да настояваш на своето.
Щом имаш възможност да плащаш плащай. Бащата ако не иска да не плаща.
Той май изобщо не мисли за доброто на детето.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: 8c82d1a564
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   До авторката след последния й коментар 20

Авторке, пише ти човек с богат житейски опит и дългогодишен щастлив брак!

Виждам те, че вървиш към пропаст, обаче вместо да се смириш, ти се самонавиваш, че си права и така, ако не се спреш - ще РАЗРУШИШ СЕМЕЙСТВОТО СИ!

АЗ ИСКАМ ДА ТИ ПОМОГНА ДА СЕ ОСЪЗНАЕШ И ВРАЗУМИШ!

И ЗАТОВА ОБЪРНИ ВНИМАНИЕ НА КОМЕНТАРА МИ И СЕ ЗАМИСЛИ!

Първо - отново ще ти цитирам част от предния ми коментар, прочети го внимателно!

-------------------

"Такива решения, относно децата, и всички други важни въпроси - при нас ги вземаме винаги със консенсус!

Тоест - това означава - единодушие и единомислие!

Ако единият предложи някакъв вариант - той се обсъжда, всеки си казва аргументите, оставяме си известно време за размисъл - и всеки казва какво е решил.

Ако мненията съвпадат - се действа така.

Ако мненията не съвпадат, тоест единият не е съгласен с предложението на другия - ТОЗИ ВАРИАНТ ОТПАДА! и точка!

И повече този въпрос не се чепка и обсъжда!

Така, че в твоя случай аз виждам неправилно желание и фикс идея да наложиш своето виждане и мнение!

НЕ СИ ПРАВА!

-------------------------------

Ако не се спреш и продължаваш да се мъчиш да наложиш своето мнение ЩЕ СИ РАЗБИЕШ СЕМЕЙСТВОТО!

ТОВА ЛИ ИСКАШ?

А след година ще пуснеш тема от типа: "Защо свестните мъже не искат да се обвържат със самотна майка? "

Чак ме е яд на теб, защото от това, което описа се вижда, че съпругът ти е свестен човек, а и ти по принцип не си лоша, но трябва да се научиш, ако искаш да запазиш семейството си, да се смиряваш и да отстъпваш! И да не се мъчиш да наложиш своето мнение - независимо, че според теб твоите аргументи са по-силни!

Разбери бе жена, че гордостта, упорството и инатът са дяволски качества и не водят до нищо добро!

И както ти казах и във финалната част от предния си коментар: ПРЕСТАНИ ПОВЕЧЕ ДА ЧЕПКАШ, КОМЕНТИРАШ И ОБСЪЖДАШ ТОЗИ ВЪПРОС!

ТАКА ЩЕ ПОСТИГНЕШ ТОВА, ЧЕ НАЙ-НАКРАЯ НАИСТИНА ЩЕ СЕ ОТЧУЖДИТЕ НЕПОПРАВИМО С МЪЖА ТИ!

НО ТИ ЩЕ СИ ВИНОВНА ЗА ТОВА!

Желая ти да се опомниш и да се откажеш от тази фикс идея!
И да си запазиш семейството, и то да бъде винаги едно добро, задружно и сговорно семейство!

 
  ...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: db4e9a24af
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Попринцип номер 22 е прав.
Но той също трябва да уважава жена си. А не безсмислено да се инати.
Не дава логични обяснения защо не иска детето им да учи в частно училище. Не казва защо е против. Просто от последния коментар на авторката АЗ останах с впечатление, че мъжът не дава логични обяснения защо а се инати.
Трябва да вниква в това, което казва жена му да разбере защо е решила детето им да учи в частно училище.
Все пак на него пука ли му за интересите на детето му. Май не му пука изобщо.
Да, упорството, ината, гордостта са дяволски качества

 
  ...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: c69e05360f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

24.   За мен този мъж е комплексар и бедняк. Винаги един мъж трябва да изкарва повече от жена си и да си гледа семейството. Защо не започне да работи на ново място, да започне още една работа, някакъв вид допълнителен доход? Доста мързелив и неамбициозен ми се вижда. Лош избор за бащински пример. Запиши си детето където искаш и си плащай. На него зора му е да не се излага пред хората като каже, че ти си плащаш. Това с почивките и останалите неща също не бих го преглътнала, звучи ужасно. Като цяло мисли за друг мъж или как би се справила сама ако не ти се живее бедняшки цял живот.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: 231cb68fd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Преди го защитавах но след последния коментар на авторката разбрах, че на него изобщо не му пука за доброто на детето. А се инати безсмислено.
Прав си номер 24.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: 947be66230
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

26.   Голяма грешка прави авторката като пита нейните приятелки колежки и познати за аргументи против мнението на мъжа си. Та никоя от тези жени не е на неговото финансово ниво, какво мнение да имат, пък и те са нейни приятелки разбира се че ще подкрепят нея, тя още докато им задава въпроса по мимиките й личи какви отговори търси. Ако той занимае с въпроса неговите колеги и приятели колко от тях биха застанали на страната на жена му? Николко разбира се!
Най-вероятно той не е могъл да завърши висше за да може да работи и да поема разходите им докато авторката учи, това често се случва единия да се лиши от образование за да учи другият. Авторката е направила грешка да се съгласи да има отделен от семейството бюджет, можела е да каже, ти работеше докато учех, тогава твоите пари бяха общи, сега и моите ще бъдат общи. особенно щом мъжът й е толкова свестен, тя е трабвало да скрепи финансовите им отношения както той ги е скрепявал докато тя учи.
Сега е проблем яслата на първо дете, това означава, че ще имат проблем с решението дали да си позволят второ дете, камо ли трето, а възможност реално имат, но проблема кой колко дал за гащи ще остане проблем, докато авторката не убеди мъжът си, че са съпрузи и са заедно в добро и зло, в богатство и бедност, и ако той смята нея за своя съпруга, би трябвало да е без значение кой колко печели а трябва да си организират удоволствията заедно. Кел файда ако авторката може да си позволи да заведе детето на ски в алпите, ако то не може да се повъргаля в снега с баща си и да се смее заедно с двамата си родители.
Ами ако мъжът му се случи нещо и остане на инвалидна пенсия тогава какво, ще карат семейството да се издържа с инвалидната му пенсия по две така ли? Ами ако на авторката се случи нещо мъжът й няма ли да я гледа? Спрете с глупостите бе хора обичайте се, ако имате възмоност правете си кефа, като сте семейство не е важно кой платил, нали другия път другия ще плати нещо друго.

 
  ...
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: 5eab987e94
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

27.   Н 22, в случая става въпрос за доброто на детето, а не за някакъв банален спор. Точно съпруга й е този, който трябва да се замисли и да постави на първо място и тересите на детето, а не своите глупави комплекси и предразсъдъци. Той е този, който се инати в случая. Единствения му довод е това че те не били отраснали така. И какво от това? Дядо му със сигурност и гимназия не е завършил, защото по ония времена младежите са се хващали на работа в полето още от деца. Ама внукът е магистър. Ако дядо му и родителите му се бяха заинатили на това " ама ние не сме отраснали така", съпруга на авторката щеше да е или тракторист или да дои крави на село. Така че подобни доводи са смешни. Нормално е един родител да иска най-доброто за детето си и да се стреми да му предложи това, което по негово време не е било възможно.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: 43ced84122
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   От човекът с коментар 22 - до всички, които смятат, че аргументите на авторката били "по-правилни"

НЕ СТЕ ПРАВИ!

Кое действително е най-добро за детето знае само Бог!

Неслучайни и верни са думите: човек предполага, Господ разполага!

Ще ви дам пример, за да ме разберете по-добре: Бог вижда, че ако детето бъде дадено в частна ясла и детска градина ще придобие гордост и самочувствие, и в крайна сметка ще погуби душата си. А в другият случай, ако постъпи в нормална ясла и градина - това няма да се случи.
И затова Бог внушава на мъжа(главата на семейството) да се противопостави на това...

Надявам се да ви е станало ясно, защо такива решения не трябва да се вземат от мнението и виждането на единия човек, когато другият е против!

В моето дългогодишно добро и задружно семейство(на родителите ми също, на дядовците и бабите ми също) такива решения се вземаха и се вземат само с консенсус!

Тоест само с единомислие и единодушие!

И това е нещо, работещо от хилядолетия, и това е правилният начин!

 
  ...
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: 31ea1fd6b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Н 28 ставаш досаден вече с това вечно натякване Бог та Бог. Във всяка тема пускаш по 5 коментара за това как Бог това и онова. Всяко нещо има граници. Съобрази се с факта, че този който пита, може да не е вярващ. Като му налагаш твоите религиозни идеи не му помагаш по никакъв начин.

Бог виждал бил и внушавал бил... ти Бог ли си, та да знаеш какво вижда той и какво не? Недей сам да се поставяш в такава нелепа ситуация.
От гледна точка на вярващ човек ти казвам че по този начин няма да накараш останалите да повярват. Съобрази се с факта, че вярата или липсата на такава е много личен въпрос. Ако искаш да помогнеш, по- добре бъди неутрален.

 
  ...
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: c4f9356894
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   На всички останали ще напиша, че са прави. Разбира се че не може само жената да проявява разбиране. Мъжът също трябва да уважава мнението на жена си още повече когато става въпрос за доброто на детето им.
В този случай той е този, който безсмислено се инати.
Нали затова са семейство да се изслушват.. Все пак на този баща не му пука за доброто на детето.

Това важи и за двете страни.

 
  ... горе^

...
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: c4f9356894
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Съгласна съм обаче с номер 26.
Така е може да се е повлияла от хората с които общува. Още в началото го написах. Но след последния й коментар много се замислих.
Прав е не е важно дали е в частно училище важни са моментите прекарани с баща си.

 
  ...
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: 9d682acda2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Авторката звучи като земен и разсъдлив човек, който въпреки възможностите, които има, си прави сметката добре и не разточителства.
Ами, естествено, че за малко дете би било по-добре да посещава ЧУЗ - децата са много по-малко и им се обръща повече внимание.
Изтъкни тези аргументи на мъжа си, че много жени харчат по около 500-600 лева на месец само за прически и процедури, за дрехи още два пъти по толкова, а ти предпочиташ тези пари да ги дадеш за частна ясла, което на теб ще осигури спокойствие и на работа ще си по-продуктивна.
Моите доходи са също по-високи от тези на мъжа ми и също за почивки избираме по-бюджетни варианти, но когато става въпрос за детето - такси за различни занимания, екскурзии, винаги сме на едно мнение.

 
  ...
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: 58d2a61104
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Само ще добавя към номер 29.
Ако на детето е писано да учи в частно училище то ще учи. Всичко това ще стане с божията благословия.
Ако е писано да учи в държавно училище пак е защото Бог е пожелал това да се случи.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: 90c53e0f1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

35.   Не изчетох всичко, но от някои коментари ми се доповръща. Аз и мъжа ми идваме от бедни семейства, на които дори и образованието на децата не им дремеше. Сега сме възрастни хора и имаме дете. На детска ясла отива ама не сме в България, че да се притеснявам за условията. Моя съвет е! Образованието и хубавото детство е единственото, което можеш да дадеш на едно дете. То имали ги, само ще си стъпи на краката. Ако можеш да си позволиш детска ясла или каквото и да е приватно и по-добро!? Направи го! Ние съжаляваме, че не сме имали такива родители. А мъжа ти... от депресия и комплекси ще ви развали взаимното бъдеще и това на детето ви! Опитай се да говориш с него, даже му покажи тука коментарите и дано нека се замисли за тъпата му мъжка гордост и български манталитет.

 
  ...
преди: 3 месеца, 6 дни
hash: 3df0b3bfc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Не знам.. И двете страни са прави.
Но след последния коментар на авторката се убедих и аз, че е земен и разсъждаващ човек. Отначало незнаех какво да мисля, за нея.

Да, може да се опита да убеди мъжа си, че в частното училище ще обръщат много повече внимание на тяхното дете.
А и може да се защити някои жени пръскат по толкова за дрехи и козметика.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 5 дни
hash: 5211f9680c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   Спокойно авторке, като започнете да имате проблеми с градини и училища, ще предпочетете частните

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 4 дни
hash: 3df0b3bfc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   Добре де. Да каже защо не е против.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker