Баща ми почина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121365)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4705)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18571)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Баща ми почина
преди: 2 месеца, 14 часа, прочетена 646 пъти
Не знам как да започна дори.. преди 2 дни хазяйна на баща ми се обади на брат ми, че е починал. Съседите са се оплакали, че смърдяло по етажа. Буквално замръзнах, отидохме с майка ми и брат ми и започнахме да чакаме линейка, полиция и агенция.. още имаме доста работа. Искам да споделя моята болка и моята история накратко: Родителите ми се развеждат преди година и баща ми отива на квартира. Той имаше проблеми с алкохола и постепенно всички страняха от него, загуби приятели и близки с неговото отношение.. 2-пъти го гониха от работа за по-малко от 6 месеца и беше тежко, постоянни обаждания по телефона за всякакви дреболии(10-12) пъти на ден. С брат ми се редувахме да комуникираме с него то ставаше трудно. Много лъжеше и не можеше да му се вярва. Периода ни на комуникация беше накъсан защото го блокирахме, карахме му се и така накратко. Преди 2 седмици не си беше вдигал телефона от 3 дни и отидох с очакване, че ще видя най-лошото но беше заспал, успях да се видя с него, да му направя св, да му помогна да си намери работа и да си напазарува. След което се чухме още 2-пъти за нормални приказки и така. Докато не разбрах, че е починал спял. Много ме боли, че не го посетихме на Коледа, че скоро не съм му казвал, че го обичам.. винаги имах вяра, че ще се промени и ще се излекува от зависимостта и многократно съм му казвал, че вярвам в него. Той никога не призна, че е имал проблем и нямаше воля да води лечение. Сега всеки ден чакам да ми звънне или да ме ядоса с някаква дреболия но уви това време приключи, много ми е тежко но едно ще кажа:Казвайте на родителите си, че ги обичате, дори да са зависими към нещо, не знам дали някога ще ме чуе и ще ми прости, че не бяхме толкова много до него. Той беше слаб характер и добър човек но рядко имаше добро отношение към близките. Бог да те прости Тате!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 7 часа
hash: 42d0737271
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Разбирам те напълно. Моят баща също имаше проблем с алкохола, живееше сам, бяха разделени с майка ми. Почина преди 1 година, до ден днешен ми тежи и изпитвам вина, че не бях повече до него. Че се е чувствал сам и ненужен. Но времето не се връща. Осъзнавам сега, че наистина идеални хора няма и това, че някой има еди какви си проблеми, не го прави непременно лош човек. Никой не е само черен или само бял. Как да се справиш с чувството на вина не знам, но е нормална реакция да си мислиш "какво повече можеше да направя". Повечето хора си го мислят предполагам.. Когато загубят близък. Ще мине време, ще се научиш да живееш и така. Колкото ни е драснато и на нас. И нека бъдем по-добри и да не бързаме да съдим и заклеймяваме. Да помним само хубавото с близките ни, които вече не са край нас.

 
  ...
преди: 2 месеца, 6 часа
hash: f01cce7114
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Много съжалявам! Надявам се в скоро време да ти се подреди животът

 
  ...
преди: 2 месеца, 5 часа
hash: b969d74a7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Бая сте го неглижирали. Нито е видял празнуване с децата си, нито нищо. 3 дни чакаш някой да си вдигне телефона и чак тогава отиваш. Син за пример.
Ама вече свърши.
Съболезнования.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 2 часа
hash: 53b59175af
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Моите съболезнования! Много добре те разбирам, защото все едно разказваш моята история, само че моят баща беше хазартно зависим. Умря преди 2 месеца, отидох да му занеса едни неща и го намерих умрял на леглото. Ужасно е, още не мога да се съвзема. Нашите също се разведоха преди години заради хазарта на баща ми, той проигра всичко общо взето и до последно не се отказа от порока си. Дори в стаята му намерих зарчета, карти от казино, какви ли не боклуци, които веднага изхвърлих. Ние също хиляди пъти сме се опитвали да говорим с него, да му помогнем, но все едно говориш на стена. Това със зависимостите е много тежко, разваля цели семейства, затова толкова мразя и презирам всички, които рекламират хазарт и го бутат всекидневно в лицето на хората. Само който не е бил в такава ситуация, не знае какъв ад е живота с такъв човек. И моя баща мога да кажа, че беше добър и слабохарактерен, не можа да се пребори с демоните си и така. Колкото и да ми се искаше да имам баща с който да прекаравам време и да се гордея, не стана. Сега дори нямам и хубави спомени, а само гадостите които трябваше да преживеем заради хазарта му. Недей да се обвиняваш това искам да ти кажа, вие сте направили каквото сте могли. Един човек за да се лекува трява сам да го иска, не можете насила да го накарате. Ами Бог да ги прости и дано наистина са на по-добро място, а ние трябва да се научим да се справяме въпреки болките, които сме понесли. Желая ти всичко добро и дано бързо и леко преминеш през този тежък период, защото много добре знам колко ти е тежко!

 
  ...
преди: 2 месеца, 1 час
hash: b451ab572e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Съболезнования за баща ти!
Но, алкохолизмът е болест и не случайно се лекува от психиатри. Волята, вероятно е в по-начален етап. Самите болни също не мислят за себе си като болни, а им е добре с алкохола и не искат да се отказват. Така, че - трудно е.
Впрочем, една от последните идеи е, че това е инсулинова резистентност на мозъка-нещо като диабет на мозъка.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 1 час
hash: b451ab572e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Пропуснах- познавам двама алкохолици, които бяха пенсионирани по болест за това. Не мога да кажа дали заради самата диагноза или уврежданията от нея. И двамата починаха.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 29 дни
hash: f473e9ce1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Много съжалявам, авторе. Майка и баща са незаменими. Никой никога няма да запълни празнотата, която оставят.
Но такъв е животът. Спомняй си с добро за него, а лошото вече няма значение.

 
  ...
преди: 1 месец, 29 дни
hash: 65592dea7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Трогнах се от написаното от теб. Следващите дни до 40 ден са важни за душата му. Моли се за нейното спасение. Направете панахиди. Така може много да помогнеш на баща си. Аз също ще се моля за него. Прегръщам те.

 
  ...
преди: 1 месец, 29 дни
hash: ef7d243b91
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Аз също мисля, че много сте го неглижирали. За да ви се обади хазяинът за да ви каже, че е починал значи не сте си говорили скоро. Чак и да засмърди на умряло значи е било от дълго време.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 29 дни
hash: 4b77f1eb2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Виждам, че има хора, които смеят да те критикуват. Аз ще ти дам и друга гледна точка. А на всички останали ше кажа да не съдят и хулят толко смело, когато не познават някой и не са му в обувките.
Първо съболезнования. Аз те разбирам, въпреки че моят баща е жив. Но и той ми звъни постоянно, рекорда му е 30 пъти на ден. 30 пъти, в които водим един и съши разговор. 10-20 пъти на ден, всеки ден. През годините съм натрупал огромно напрежение от него от поведението му. Молил съм се да се промени. Истината обаче е, че хората ако не пожелаят няма как да се променят.
Не се обвинявай за нишо пич, животът е такъв. Баща ти сам е направил избора си как да живее и как да се държи с хората.
И не искам да чувам, че децата са едва ли не длъжни на родители, за да са щастливи. Помагаме си, няма да ги изоставим, но и всичко си има граници. Когато си на прага на нервен срив, заради родител, то ти нямаш вина. Говоря от собствено име. Направил си каквото можеш. Не казвам, че един ден няма да ми липсва, но съм приел, че това е част от живота. Сега виждам, че и номер 4 е написал същото.
Няма как години наред да търпиш тормоз под някаква форма и накрая пак ти да си виновния и да се обвиняваш.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 29 дни
hash: b6b35c8abb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   10, ако ти чакаш родителите си 3 дни да не ги чуваш, да не вдигат, пък тогава да си вдигнеш д-то да ги видиш, си много зле.
За тях е бил черната овца, срамната тайна.

 
  ...
преди: 1 месец, 28 дни
hash: 3a5480684f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Благодаря на всички! Не вярвах че ще ми олекне като напиша нещо в някой сайт в интернет. Всичко лошо за него е забравено и му е простено, за да се държим така си е имало причина но не искам да изпадам в подробности. За починал или добро или нищо. Но както забелязах в коментарите, хората които живеят с някой с зависимост ме разбраха. Много благодаря на всички за подкрепата и разбирането. Съвземаме се бавно но имаме майка за която да се грижим и трябва да бъдем силни. Още веднъж ви благодаря от сърце!!

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 28 дни
hash: 516118af12
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Не се упреквай.
Почти не познавам човек, бил той мъж или жена, който да не съжалява, че не е направил достатъчно преди да настъпи смъртта на родител. Че не е купил лекарства, че не е отишъл в болницата и т. н.
Никой не умира без душата му да иска това.
Неговата вече е искала друг живот.
Най-доброто, което можеш да направиш сега, е да се молиш за душата му, за покой на душата му. Нашите мисли да връзката с нашите мъртви.

 
  ...
преди: 1 месец, 28 дни
hash: ffe97ea329
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Абе каквито и проблеми да имаме с някой не трябва да губим човешкото в себе си. Дори просто заради себе си. Просто от човещина.
Колкото и да сме ядосани на някой не трябва да спираме да се интересуваме как е. Все едно е непознат длъжни сме да му помогнем.
Просто малко трябва да помогнем. Ясно.

 
  ...
преди: 1 месец, 28 дни
hash: 04baf507e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Съжалявам.

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 28 дни
hash: e0b547ff29
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Бог да го прости!

Съболезнования, авторе!

Виж сега, това че не си успял да направиш всичко за него, докато е бил жив - е нормално, но човек е създаден от Бога с безсмъртна душа и за вечен живот!

Така, че сега след смъртта му - също можеш да правиш много за него, за полза на душата му!

Трябва всекидневно да се молиш за него!

Ако е кръстен православен християнин:

1. Непременно викнете православен свещеник на погребението му, за да му направи опело!
2. Пиши го всяка събота или неделя за поменаване на Светата Литургия - питай жените, които продават свещи в храма - те ще ти покажат на какви бланки се пишат имената. Може да напишеш и други свои починали близки. Може и е хубаво да пишеш и имена за здраве - на живи, но са на отделни бланки.
3. Моли се всекидневно за него на Бога
4. Напиши как се казва - и ние да се молим за него!

5. Понеже днес е Задушница пиши го на тези заупокойни служби - задушниците - има три в годината.

На Задушница правим помен в памет на починалите и молим Бог да прости греховете на близките ни покойници.

Във всеки православен храм на Задушница се прави обща панихида за починалите. Там се молим съвместно за душите на починалите! И това е най-действената и реална помощ за тях!

Така, че това е най-важното, което трябва да направим в днешния ден: да отидем в близкия православен храм около 9ч. - да присъстваме първо на Светата Литургия и след това да запишем имената на нашите починали близки за поменаване на панихидата, и разбира се да участваме молитвено и в самата панихида!

След това - да раздадем, каквото сме приготвили, и на хората в храма, и също на бедни хора, и на съседи.

И чак след това вече, който иска - може да отиде и на гробищата! И там също може да раздадем, каквото сме приготвили, на хората.

Това е правилното, което трябва да се прави на Задушниците!
(А не само да се ходи на гробищата и толкова)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker