За хората, които не искат да имат деца - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121364)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4705)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18571)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

За хората, които не искат да имат деца
преди: 1 месец, 16 дни, прочетена 887 пъти
Здравейте, пиша тук, за да поразсъждавам по темата в заглавието и също да споделя моята история и начин на мислене. Мъж на 35г съм, не съм богат, но не мога да се оплача от финансовото си състояние. В началото на двадесетте реших, че няма да просперирам тук, от родителите си не можех да очаквам никаква помощ и заминах за чужбина. Бях мотивиран, работих много, изкарах добри пари, но не постигнах нищо зашеметяващо. Преди няколко години се прибрах и дали да имам деца е дилема за мен. Виждам го като етап от живота на всеки един от нас, но в същото време разума ми го вижда като загуба на време, пари, нерви със значително ниски шансове за щастлива развръзка. Вероятно съм воден от чист егоизъм, но това е ситуацията. Масово приятелите ми са разведени или са просто отчаяни от живота. Жените им само дебелеят и мърморят, децата пищят постоянно и като ги питам щастливи ли са почти всички казват “ не ама какво щях да правя иначе сам”. Просто се ужасявам като си представя себе си в такава ситуация. Приятелката ми иска деца, а аз и казвам може но още не, има време, а осъзнавам че само и губя времето. Може би не съм дорасъл за това въпреки възрастта си или жертвайки двадесетте си години в работа, не искам да жертвам останалата част от живота си, или виждайки това като жертва е главния ми проблем. преди всичко. Май просто съм егоист и се чувствам гузен от това, в крайна сметка всеки сам взема решенията за живота си и после приема последствията.
Темата ми няма конкретна цел, просто празни разсъждения. Хубав ден на всички.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 15 дни
hash: dc1f5ee16e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   С деца може да правиш всичко, което си правиш и без тях. Не ти трябват милиони за да ги гледаш.
Един ден със сигурност ще съжаляваш, че нямаш такива. Даже си на 35 и не си никак млад, моят баща на 35 г е имал деца по на 13 г.
Децата са изнервящи, но са много приятни, весели и няма как да ти е скучно с тях. Ако имаш детегледачка или баби, може да им ги оставяш за малко, когато не ти се занимава с деца.
Живота не е за да ти е спокойно, стига с това спокойствие. Едно дете не е кой знае какво, даже ще се чудиш защо по- рано не си го направил.
Пък и жената е главната роля при детето, раждане и отглеждане. За мъжете не е толкова натоварване.

 
  ...
преди: 1 месец, 15 дни
hash: 996cb4eda5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Това, че приятелите ти са нака, не значи ти. Глидам един американец Дан, паднал от покрив в инвалидна 6оричка и после се раждат 5 деца май бяха, човека ремонтира вкъщи, страшни болки има и като то гледам си казвам, браво. Ти си отражение на средата ти, в България хората са масово отвратителни, прости, нямат култура на отношенията, всичко е крас ци, викове и скандали, деца се гледат с някакви абсурдни вярвания, жената се отделя от мъжа обсебена 100 % от детето, спят отделно и после защо нямат отношения. С децата българина се държи от лигавица, до потресаващо грубо.

 
  ...
преди: 1 месец, 15 дни
hash: 24ee70a588
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Децата са следствие и би трябвало да са. Те са резултат от нечии взаимоотношения. Повечето хора правят деца за да се “разписали”, да вържат някой, да получат нещо от родителите си, а самите взаимоотношения се градят или на интерес, или на отчаяние. Така нещата никога не са ставали и никога няма да станат. Намръщени и сърдити родители, объркани и кофти деца, това е следствието.
При това положение не си струва да правиш деца със сигурност, поне такова е моето мнение, просто тягостното ще се увеличи в пъти.
Струва си само ако срещнеш човек, който да те привлича визуално, да го обичаш, да е взаимно и тогава нещата са коренно различни. Познавам не много такива са си екстра, другото не е за предпочитане.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 15 дни
hash: c47609e983
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Така е. Но не губи нейното време, а и кажи. Че се разделите почти сигурно е...

 
  ...
преди: 1 месец, 15 дни
hash: 3a01e36ac6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Няма защо непременно да имаш дете/деца, щом не чувстваш, че можеш да бъдеш родител. Не просто да създадеш дно дете, а да му бъдеш баща.
Много от Бг мъжете оставят цялата отговорност, работа и възпитание на майката, толкова си мога... Тоест, за нищо не стават, нито за съпруг, нито за баща. Тяхното е егоизъм, просто са увиснали на вратовете на жените си, че и деца създали пак от егоизъм за да вървят в пакет с тях за майката, от която очакват да е и тяхна майка.
Единственото, което трябва да направиш ако вземеш категорично решение да не ставаш родител е да кажеш на приятелката си, за да има тя свободният избор дали да продължи с теб.
Не си егоист, а реалист според твоите си виждания, което е добре.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 15 дни
hash: 5ef052c682
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Затова деца се правят на 20 и кусур, макс. 30. После ставаш прекалено пресметлив, започваш да претегляш и т. н. както в твоя случай. Деца не се правят, за да имаш някакъв келепир от тях, а просто защото ти идва от вътре и го искаш. Тръгнеш ли да го смяташ какво ще получиш и колко ще дадеш, по-добре не прави деца, защото ще ги виждаш като някаква жертва, която си направил и ще имаш нагласата, че някой ти дължи някаква компенсация и ще си го изкарваш на децата, ще се ядосваш за най-малкото нещо, което са направили, ще абидикираш от ангажименти и т. н. Ще го отнесат и децата, а те няма да имат никаква вина, че ти не си бил наясно със себе си и си егоист. Резултата ще е като на твоите приятели. Те затова и са на това дередже, защото всичко са направили по задължение, а не защото са го чувствали.

Те децата сами по себе си не са лошо нещо, просто приятелите ти са същите малоумници и сами са си направили живота скапан с това отношение към отношение.

Съвета ми е да не правиш деца. А още по-важния ми съвет е да обясниш на приятелката си, че деца не искаш, защото иначе би било много некоректно спрямо нея. Да те чака до 40 и когато вече не може да има деца ти да кажеш "сори, кучко, ама аз не искам деца, орпавяй се". И тя ни назад, ни напред. Нека поне е нясно на време и да си прецени как да действа, докато все още има шанс за деца с друг.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 14 дни
hash: 616a2b8287
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Като мъж, който в момента не иска деца също ти казвам, че щом се чудиш, тогава по-добре недей. Най-добре даже пускакй твойта да си търси друг, ако държи на децата. Хората, които искат деца не се чудят, то понякога и това е грешка, че после почват да се оплакват, но това е друга тема. Аз в момента си знам, че не искам и не залъгвам никой. Плюс това ти си на 35, колко още ще се чудиш? Като станеш на 40 тепърва да имаш бебета не знам колко е ок? Или искаш или не.

 
  ...
преди: 1 месец, 14 дни
hash: 86b431fee5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Мисля че трябва да седнеш да поговорим с приятелката си. Ако нейната главна цел в живота е майчинството, най-добре се разделете. Ще бъде нещастна с теб. А и знаеш че за жените след 35 годишна възраст вече няма време и започват трудностите със забременяването.

Ти като мъж може да си позволиш още няколко спокойни години без много да му мислиш. След 5 години може да си промениш решението.

Но както и да го погледнеш, няма по-голяма глупост от това да вземеш такова съдбоносно решение само защото така трябвало или защото всички така били правели. Ако решиш да имаш дете без реално да го желаеш, няма да си добър родител. Има една група във Фейсбук, I regret having children. Хората публикуват анонимно историите си. Съветвам те да влезеш в нея и да прочетеш какво пишат за да видиш тъмната страна на въпроса с децата. Не всеки става за родител.

А това дали си егоист или не... то па баш другите ще ти дават оценка хаха. Като цяло хората са егоисти. Колко деца има сирачета или пък живеят в пълна мизерия, ама ей на, повечето никога не ги осиновяват а хората искат тяхно си дете, да носи техните гени. Това си е баш егоизъм. Изобщо да не ти дреме какво ти говорят останалите. Ако станеш баща, няма те да ти нахранят детето, да го гледат и да му плащат обучението, нали така?

 
  ...
преди: 1 месец, 14 дни
hash: 5c845094aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Създава се едно умишлено настроение при хората, че само егоистите и недораслите отказват да имат семейство, а всъщност те са най-малката част без деца. Хората с много труден живот и лоши финансови възможности са без деца, а и повечето са читави. Преобладаващи с деца са безотговорните хора. Излишно е да продължавам да изброявам и да давам примери, защото има доста неможачи и от двата пола, но бутат колички. Някой дори са уникален тандем в некадърността си. Много готини хора остават без деца и това е жалко, а страшно много лекета с големи заплати правят деца, това го наблюдаваме от доста години насам и виждаме накъде отива този свят. На всеки ъгъл некадърник и ще става по-зле. И наистина си много прав! Определено много семейства се правят на щастливи!!!

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 14 дни
hash: e8c8c45ceb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   На 35 години, приятелката Ви иска деца, а Вие казвате има време... Извинете, съзнавате ли, че все пак биологията си казва думата?

 
  ...

...
преди: 1 месец, 14 дни
hash: e264eabcc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Какво значи щастлива развръзка? Да не би да се очаква като имаш деца да станат супер звезди, милионери или незкрайно загрижени за теб на стари години?

 
  ...
преди: 1 месец, 14 дни
hash: 10a35b6733
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   Много егоистично от твоя страна да заблуждаваш половинката си, че ще ѝ направиш деца някой ден. Това си е равносилно на престъпление. Има толкова много жени, които заявяват, че не искат деца. Веднага ѝ признай, че нямаш такива намерения и я пусни да си търси мъж, с когото да създаде семейство. Така прецакваш и нея и някой друг, който много би искал семейство и деца.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 14 дни
hash: 69df1ce112
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Приятелите ти са доста плиткоумни хора.

"Жените им само дебелеят и мърморят".
Обяснявам за всички момчета и мъже, които са пропуснали часовете по биология. По време на бременността, в тялото на жените настъпват хормонални промени. При това много. Напълно нормално е след раждане, тялото на жената да не е същото. Най - малкото - вагината е "разхлопана", както обичат да се изразяват мъжете. Защото, повярвайте ми, не е лесно да избуташ нещо, което между 50 и 60 см, тежащо от 3 кг нагоре.

След това, тялото на жената се възстановява след бременност/раждане. Нормално е секса да спадне. Нормално е жената да не иска да я мачката много. Това не означава, че трябва да търчите при проститутки, жрици, феи или както искате ги наричайте.

Относно мърморенето - забелязала съм, че мъжете, които постоянно се оплакват как жените им не спират да мърморят са пълни лентяи и търтеи. Сестра ми, след 10000000 повтаряния, успя да накара мъжа си да поправи контакта в коридора. Днеска, утре, после, ей сега - ами писва си! Не отричам, че има жени, които го правят просто ей така, без причина, но в повечето случаи, винаги има такава.

Ако твърдо си решил да нямаш деца, остави приятелката ти да си намери човек, който иска. Няма смисъл да ѝ губиш времето.

 
  ...
преди: 1 месец, 14 дни
hash: 5ef052c682
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Е, имаш време да решиш. Само на 35 си. Може на 50 да решиш. Даже за да си напълно сигурен дали искаш, може до 79 да изчакаш.

 
  ...
преди: 1 месец, 14 дни
hash: dd27b34fda
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Подкрепям коментари номер 6 и 9. Децата са си и съдба. Двойките, които са се срещнали докато са млади (20-30), и са направили деца, без много да го мислят, на 40 са вече с тийнейджъри, които са вече почти самостоятелни индивиди. Остава единствено студентството и после индивидът си кове собствената съдба. Вярно е че много деца се раждат случайно, при инцидент, когато майката е била на 20 или 21, именно затова казвам че всичко е съдба.
А двойките, които много разсъждават над 30-годишна възраст, и то даже след 35, ами там нещата стоят по много по-различен начин. Няма как зрял човек да не помисли за всички детайли относно едно бъдеще дете, как ще го гледа, още повече като той/тя (бащата и майката) ще са сравнително стари когато това дете стане тийнейджър.
И това, което говорят хората че такива хора са егоисти, е пълна лъжа. Много хора нямат деца поради обстоятелства, а не защото не са искали (личен пример). Не става с магическа
пръчка, а и това е житейско обстоятелство, което зависи от двама, нали се сещате? Не всеки успява да срещне партньор, и всякакви други варианти. Затова отново се връщам на мнението че всичко е съдба.
Ако хора над 30 имат нужните условия за отглеждане на дете, разбира се, че могат да се опитват и да имат, но случаите, за които аз говоря са когато обстоятелствата не са такива, каквито са подходящи за отглеждане на дете (липса на финанси, влошено здраве на родителя, труден живот и всякакви варианти). В такъв случай няма смисъл да се робува на хорското мнение, и да се създава още един нещастен индивид. То другото е егоизъм, да създадеш човек, без да можеш да го гледаш качествено.
И затова реално когато хората са млади, е най-добре да имат деца, защото още са здрави и с повече енергия, а и едно дете може да ги амбицира да успяват повече в живота. Дори и на 25 да не са толкова реализирани, те са много млади, и имат цялото време на света да научат нов занаят, да се преквалифицират, за да си отгледат детето.
Настоящата система за жалост кара хората да отлагат тази важна стъпка в живота, просто така е устроена самата система (хората завършват университет малко преди 25), и този етап накрая често се изпуска. Виждам и друга заблуда, млади хора между 25-30 да са на етап гаджета, вместо вече осъзнато семейство (за да може да имат и деца вече).
Само преди няколко десетилетия, нещата не са били така. Модерното време заблуди всички ни, и ето и аз съм в кюпа с объркалите се, а нещата после са необратими. Затова съветвам младите да не си губят годините, а да правят деца,защото после ще се озоват в моето положение. Няма за кога наистина. Докато са млади, поне имат възможности да си отгледат децата, така че да са млади и когато децата са им тийнеджъри.
А авторе, при теб на колко години е приятелката ти? Със сигурност ще трябва да й кажеш относно намеренията ти и да се уточните ще продължавате ли заедно или не.
И последно ще дам един пример относно най-важното, което исках да подчертая в поста си - ако сте жена във връзка на 24,25,26 примерно, не сте момиче, ако сега не изясните отношенията си с вашата половинка, утре може да е много късно за вас да имате дете и може никога да не се случи. Абсолютна грешка е, която се набива в главите на хората, и аз не знам защо че все имало време, не няма. Изчакай да го опознаеш, изчакай да поживеете заедно...ами момичета, това, което виждам и около себе си е множество бездетни жени след 35-годишна възраст.

Ето и автора, чуденки на 35, губи времето на приятелката си, ако и тя е около неговата възраст, считайте че има голяма вероятност и тя да остане бездетна ако го напусне (гаранция няма че веднага ще срещне друг мъж, с който толкова бързо да се развият нещата че и дете да имат).
Реално ако някой човек е убеден че иска да има деца, трябва да ги направи преди 30. Ако не е толкова убеден, гаранция няма че ще се случи след 30. Ако се случи, може да е щастлив че е успял въпреки възрастта. Но рискът е много по-голям хората да останат бездетни след 30-35.

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 14 дни
hash: a75a06f2e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Ми да ти кажа - зависи като всяко нещо.
Децата освен ангажимент са и огромна радост и щастие.
Аз станах родител чак на 37, дотогава бях заклет купонджия, сега съм 46 и много съм щастлив, че реших да имам дете.
Голямо щастие е, дава ти и сила и смисъл в трудни моменти.
От мъжка гледна точка, поне за мене, тъпото на обвързването е, че трябва все с една жена да стоиш. Моята си остана слаба, добър човек е, но много сме си омръзнали сексуално. 12 години вече сме заедно.

 
  ...
преди: 1 месец, 14 дни
hash: 7ac1d2558c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   До всички чудещи се дали да имат деца:
Ако Вие се питате този въпрос и съпоставяне себе си с околните, всички приятели/ съученици/ роднини - отговорът е НЕ, не бива да имате деца.
Те не са екскурзия, апартамент или домашен любимец. Вие, ако нямате желание и време за тях сега, никога няма да го намерите или създадете.
Деца се желаят, плануват и правят с любов и желание, а не задължение.

 
  ...
преди: 1 месец, 14 дни
hash: 0500029926
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Ами щом още само се чудиш тогава действай не се пазете и дано чудото се случи.
Ти не си взел категоричното решение да нямаш деца а просто гледаш приятелите си и имаш някакви притестнения. „
Тези притестнения няма да изчезнат просто така. Или говори с приятелката си за тях или действайте.
Пари си имаш не си някакъв с куп проблеми така че едва ли ще бъдеш лош баща.

Аз забременях непланирано.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 14 дни
hash: 594509601a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Елементарно е - особено в днешно време, всеки трябва да си даде ясна сметка дали иска деца или не. Има изключително много доводи срещу това да имаш деца. Естествено това е разпадът на традиционният брак, нежеланието и на двата пола да правят компромиси, огромният шанс това дете да расте без двама родителите, или такива които се карат постоянно. Не бих използвал думата егоизъм в тоя избор, защото е сложна тема, и колкото нямат деца по егоистични подбуди, толкова и имат...

Но ти лично си егоист защото моташ и лъжеш т. н. си приятелка. И типично за всеки егоист, даже не осъзнаваш главният си проблем, а повдигаш друга тема, която не е истинския проблем.

 
  ...
преди: 1 месец, 14 дни
hash: ef453e5d6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   От човек на близо 60г, щастливо женен и баща на две деца.

Авторе, неориентиран си! И не си наясно със себе си!

Плюс това не си срещнал още "Жената'!
Защото, ако беше я срещнал - тя нямаше да бъде приятелката ти, от която да се чудиш дали да имаш деца!
А щеше да бъде твоята съпруга! Разбираш ли ме?

Значи ще ти обясня някои неща:

1. Деца се "правят" само със(и от) съпругата ти!
Ако жената все още ти е само приятелка - не става! Или трябва да развиете отношенията си и да се ожените и да си създадете семейство, или да се разделите!

2. Децата са плод на любовта между мъжът и жената в даденото семейство! Те не се правят по план-график, защото плановете ни само разсмиват Господа! Човек предполага - Господ разполага!

Познавам хора, които много искат да имат деца - но не се получава! Ако Бог не допусне или благослови - нищо не се получава!

3. Човек не е длъжен да има деца! Има примерно хора, които са се посветили на Бога - и са станали монаси/монахини.

Целта на земния живот е да се подготвим за вечния и да спасим душата си!

Децата нито помагат, нито пречат за това.

4. Децата носят и много радост, но и много грижи и безпокойство.
Но примерно аз съм радостен и щастлив от това, че имам деца! И с тях - взаимно се обичаме и уважаваме!
С тях съм преживявал най-големите земни радости в тоя живот!

Да, имал съм с тях и много тревоги, безсънни нощи, безпокойства, но аз ги възпитавах строго(но с много любов) и не съм имал проблеми с израстването им както други родители, които(са изтървали козите) и се оплакват.

Така, че възпитанието - си зависи главно от теб и майка им! Каквото посееш - това и ще пожънеш!

Това ще ти напиша засега/ помисли върху него.

Хайде със здраве!

 
  ...

...
преди: 1 месец, 14 дни
hash: 5ef052c682
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Няма лошо да не искаш деца, даже щом не си сигурен по-добре нямай. Но лошото е, че подвеждаш приятелката си. Тя също ще остане без деца заради твоята безотговорност и егоизъм. И ако продължаваш така, някой ден ще те проклина. Поне и кажи, докато все още има шанс да има деца с друг. Всичко друго би било подигравка с нея.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 14 дни
hash: 0500029926
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Много точно номер 20.

 
  ...
преди: 1 месец, 13 дни
hash: 4e49342f5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   16 много грозно изказване 12 г не са много. А много двойки си мечтаят да бъдат още повече време заедно и да не се разделят никога. Все разнообразие си търсите, ама женати и тя може да иска разнообразие.

 
  ...
преди: 1 месец, 11 дни
hash: c493c3a504
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Напълно подкрепям номер 16, а съм жена. Много хора не искат да си го признаят обаче секса угасва след децата.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 8 дни
hash: e80fb87ac1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Авторе, айде да ме запознаеш с жена ти, че аз пък искам деца, но не мога да срещна подходяща жена.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 5a35a76fff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Като детето те погледне. Ей, манка му, вадиш бъбрек и даваш.
Няма толкова силно чувство.
Ще гладуваш, ще крадеш..
света ще обърнеш
Човек! Променяш се. Желе ставаш
И ако ще майка му да е с теб
Като ти каже тате и си дотук
Роб!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker