Припознаване на дете - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121207)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14359)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Припознаване на дете
преди: 1 месец, 3 дни, прочетена 509 пъти
Здравейте! Имам син на 7 години, който отглеждам сама. Когато се разделихме с баща му, аз разбрах че съм бременна, но не му казах. Бях наранена и горда, а и той беше женкар, пиеше, друсаше се, беше пълен с кредити и не можеше да се задържи на една работа. Живееше с майка си и беше безотговорен. Когато бях в 7мия месец той се запозна с едно момиче на моята възраст. Той ме е блокирал от всякъде, но през годините аз не спирам да го следя. Оттогава те са заедно и за тези години успяха да отидат в чужбина, да се върнат в страната, да си купят апартамент, да започнат собствен бизнес, той е спрял да пие и пуши. Направо изглежда нов човек. Имат хубави автомобили и са като скала. Въпреки, че той явно е изтрил социалните мрежи, а тя не споделя почти нищо от личния им живот, аз разбрах че тя е бременна. Нещо ме прониза, когато разбрах признавам. Знам, че ще е голям шок в рая за тях, но ми се иска да му кажа за сина ни. Не знам и какво се полага на нашето дете от тази фирма и имотите, които имат. Не знам и дали не са на името на жена му. Моя приятелка ме обвини, че едва ли не дебна да натрупат неща и действам подмолно. Истината е, че не очаквах той да се промени и да стане добър човек. Но друг приятел ме уплаши, че хипотетично на детето ми може да му е по хубаво при тях отколкото при мен и да го загубя. Имам ли право да го осъдя за издръжка чак сега? И какво бихте направили, ако сте на мястото на жената до него. Аз бих си тръгнала, но за нея не знам. Понякога си мисля, че е по-добре сина ни да стане на 18 и той да го потърси. Не го правя за пари, а от наранена женска гордост и не мислене, когато е трябвало.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 2 дни
hash: a7f079310e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Ти не си му казала навремето, че ще става баща, защо сега? Защото има какво да му вземеш и искаш да му се разпадне връзката, която е видно, че му влияе добре. Жена съм и ме е срам, че ти си представител на същия пол. Отвратена съм от начина ти на мислене. Гледай си детето и остави хората на мира!

 
  ...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: 31a215c131
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   За пръв път да не съм на страната на жена.
Първо, овъртолваш се с един пропаднал тип, забременяваш и сама решаваш да не му кажеш. Сега излиза, че си с наранена гордост? ! Не се ли сети малко късно?
По принцип, и детето ти, и неговият баща имат право да знаят.
За да бъде припознато детето, ще трябва да водиш дело. За минало време не знам дали ще може да получиш издръжка.
Бъдещите ви отношения може да не бъдат безоблачни, а доста комплицирани. С меда ще получиш и много ужилвания, детето-също.
Другата жена не е виновна за вашите отношения. Дори може, точно благодарение на нея той да е влязъл в правия път.
Наследства се получават след смъртта. Докато бащата е жив, никое дете не е собственик на неговия бизнес. Бащата, ако пожелае може и няма бизнес на свое име.
Но, да не бъдем толкова черногледи- може всичко да е цветя и рози.

 
  ...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: fabad7ec12
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   "той беше женкар, пиеше, друсаше се, беше пълен с кредити и не можеше да се задържи на една работа"

Мда, и по мои наблюдения, това върви заедно с т. н. "женска гордост" и естествено прословутата "женска интуиция".

Хората не се променят скъпа, не е станал "нов човек", а най-вероятно е изтеглил още кредити, или е задълбал в бизнеса с наркотици. Във всеки случай, не си точи зъбите синът ти да вземе някакво наследство. Но можеш да му осигуриш поне баща на хартия и някаква мизерна издръжка. Според мен е по-зле дори да не знае кой е баща му. За тези неща се ходи до адвокат, не се пита в сподели...

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 2 дни
hash: 8d6016b652
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Остави човекът на мира. Били сте заедно, разделили сте се, той е продължил живота си, ти явно не. Може да му искаш издръжка за детето и то по-голямото, което е признал, за второто, готви се за тестове за бащинство. Абсолютно негово решени е дали ще остави нещо на детето от първата си връзка /за второто не говоря, защото той не му се води законово баща/, като гледам нямаш добри отношения с бившия ти и той не подържа никва връзка с детето, значи по-вероятно е нищо да не му остави.
Не разбрах само, защо като се появиш ти, бивша жена/приятелка и кажеш "здрасти", новата му приятелка трябва да го остави. Двамата сте били отдавна разделени, когато той се е събрал с нея, вероятно знае, че той има дете и бивша с които не подържа никва връзка. Не мога да те разбера какво очакваш.
Съветвам те да се съсредоточиш върху собственото си развитие и като толкова искаш пари и наследства, да ги създадеш/изкараш за децата, а не да преследваш мъж от които вероятно нищо няма да получиш.

 
  ...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: 9cf7feb210
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   По принцип срока за претенции към него е 3 г. Така че синът ти няма право на издръжка. Ако баща му благоволи да даде нещо даром, тогава само може да получи.
А на другия въпрос, ако се появи дете на мъжа ми от стара връзка ще го приемем и ще го гледаме. Все пак нито детето е виновно, нито баща му е знаел че има син. Да, ще е шок, но в крайна сметка никой мъж не може да е сигурен, че не е станал баща без да знае и никоя жена не може да е сигурна в мъжа си, че не е попадал на откачалка като теб, която да е крила бременнистта си и детето 7г. И ако стане така ърябва да си благодарна на тази жена, която е вкарала този човек в правия път. Явно е силна и успешна жена, щом е постигнала толкова много от него. А ти като някакъв лешояд наблюдаваш отстрани и сега си се жегнала, че друга ще го дари с дете и то не тайно като теб.
Моят съвет е да му кажеш, защото вече си направила грешката да криеш, поне прекрати тази лъжа.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: e557ad5de0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Приятелката ви е права. Жена му е била до него през всички тези години и му е била опора, докато заедно са постигали всичко това, което сега е факт. А вие сте си обрала чукалата и даже не сте сметнала за необходимо да му кажете, че ще става баща. Жалко за детето ви, но вие сте направили вече своя избор и нямате моралното право да се бъркате в живота на хората. Вместо да се чудите как да лепнете част от постигнатото от хората с труд, помислете вие какво и как ще оставите на детето си

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 2 дни
hash: 37bac4fc68
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   Защо не направи аборт, след като си се разделила с него?
Взела си еднолично решение, без той да е имал право на мнение.
Разумните жени в такава ситуация правят аборт.
Да живееш по този начин си си избрала сама. Явно прикриваш истината, че човекът и тогава е имал фирми и пари, за които си ламтяла и си измислила начин да се докопаш до тях, като родиш дете.
Аз лично съм отвратена от това, което си!!!
Това, което ще се случи е, че ще прехвърли фирмите на жена си, ще сключат брачен договор и всичко остава за нея, а ти и твоето отроче, ще духате супата.
Така и заслужаваш
Жена съм, но такава алчност, злоба и завист скоро не бях срещала.

 
  ...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: a90302bdf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Помисли все пак дали той и синът ти не биха искали да се познават по-отрано? А не да им откраднеш всичките години. После ще казваш "аз мислех, че... ", но няма връщане. Върви и му кажи да знае без да му казваш за съдене и издръжка. Като е толкова добре би трябвало сам да предложи да ти дава някакви пари.

 
  ...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: b9d82c5223
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Споделените факти трябва само да те накарат да се замислиш, че проблема, вината е в теб, че не си жена която може да накара мъж да се промени до толкова и да постигне това което описваш. Онази жена е успяла да го накара да спре пороцте и да се вземе в ръце и да постигне описаното, ти не си могла да сториш това. Този разказ само доказва за пореден път, че до всеки успял мъж седи много силна жена

Съвет как да действаш! , за издръжка права нямаш, ти може да искаш да ти припознае детето само до навършването на 1 годишна възраст на хлапето. Самото дете има права да доказва кой е баща му само от 18 до 19г възраст.
Ако в момента отидеш да кажеш за детето, не само няма да получиш нищо, но хипотезата бащата да иска да си го припознае и да ти го вземат не е за пренебрегване. Ако сега кажеш за детето ще им дадеш достатъчно време да си подредят така имотите че когато синът ти стане на 18г да няма никакво имане на името на баща му, а всичко да е на жена му и техните деца и синът ти да няма какво да вземе.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 1 ден
hash: 756ea11634
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Какво се полага на детето ти от техните фирми и имоти? Нищо, разбира се, то не му е никакво благодарение на теб. Да не говорим, че наследство има при починал човек, не при жив, а бившият ти е далеч от това положение. Решила си, че няма нужда от този баща, значи няма. Не виждам на какво основание ще цъфнеш след 7 години и ще искаш нещо, което хората са направили със собствените си ръце.
По-добре се съсредоточи върху работа, учение, бизнес или с каквото там се занимаваш, за да изкараш ти за детето си, а не да чакаш да вземеш наготово.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 1 ден
hash: a86384931f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Ах, че си подмолна, злобна, завистлива... И алчна за чуждото!
Не само алчна да лапнеш от техният труд, ами и да им съсипе семейството!
Така ме радва, че има възмездие!
Детенцето за нищо не е виновно, дано възмездието не засегне него, но ти... С всичка сила!
Сега д ати кажа по закон как е:
Не, нито ти, нито детето имате прави на нищо, освен ко той и ЖЕНА МУ, по собствено желание не решат нещо да ви подхвърля.
За издръжка няма да спечелиш дело със задна дата защото ТИ си укривала съществуването на детето, но бащата може да те осъди за това и ще печели делото!
Жена му защо д аго зареже за нещо, което се е случило някога, преди!
Няма да го зареже, но определено ще те постави вероятно на мястото ти като види как се присламчваш към плодовете от чуждия труд.
Можеш да го съдиш само за издръжка от днешна дата нататък!
Оставаш с пръст в гъз, ще трябва да работиш за да ядеш, а детето няма да ти бъде "портфейл".

Жена съм!

 
  ...
преди: 1 месец, 1 ден
hash: 604d19e955
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Добре де. Скрила скрила да беше продължила живота си начисто и ти с друга половинка. А ти си продължила да живееш в миналото.
И сега какво. Жегва те, че той вече е добре. И има пари и имоти.

От женска гордост но от тази гордост и детето ти страда.
То има право да знае кой е баща му.
Постъпваш нечестно и с него.
Макар и късно трябва да кажеш истината.
Чак тогава щастието и на теб ще ти се усмихне.

Не е трябвало да криеш за бебето.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 1 ден
hash: 3171bd36e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Номер 4 е шокиращ пример за четене с НЕразбиране!

 
  ...
преди: 1 месец, 13 часа
hash: 367e6119bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Една на хиляда жени да е като авторката, като знаеш, че я има и намразваш всичките...

 
  ...
преди: 3 дни, 12 часа
hash: 3da07d0f55
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Освен завист нищо друго не виждам. Човека да няма да седи и чака тебе, създал си е семейство и явно е щастлив, за разлика от теб. Остави хората намира, и как нагло си мислиш, че жената до него ще тръгне ако разбере за детето. Защо да тръгне жената, при положение, че това е било нещо в миналото, нито мъжа нито жената нямат вина, че ти си злобна и нещастна. Аз на нейно място бих ти взела и детето, все пак е било нещо в миналото щом носи кръвта на мъжа до мен, заслужава да бъде до него, пък и само като чета мога да предскажа, че няма да научиш детето на нищо друго освен злоба и завист.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker