Сам, разочарован, искам съвет и за едно мечтано преместване в София - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121211)
 Любов и изневяра (29712)
 Секс и интимност (14361)
 Тинейджърски (21897)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18528)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Сам, разочарован, искам съвет и за едно мечтано преместване в София
преди: 1 месец, 3 дни, прочетена 377 пъти
Здравейте, читатели и коментатори. Първо искам да ви помоля, ако може да не бъда обиждан и нападан остро, защото ми е достатъчно тежко. Накратко за мен. Мъж на 30 години, без приятели (тях не са ми кой знае колко болна тема) и с едно угорчение от живота край един малък град край Бургас. От доста години насам си мисля, че хората, които живеят около морето са много груби, нямат никакви обноски, селяндурщина до най-висока степен и тарикатлъци, заради това според мен винаги ще копаен дъното. От началото на месец февруари реших да погледна за работа в София. Да, знам, че там има предостатъчно население, но бях за 2 дена там (съгласен съм, че не съм видял кой знае колко), но останах с добри впечатления от престоя си, по-усхмихнати и приветливи хора видях, цените по магазините също ме изненадоха приятно, та ще помоля за съвет. Някакви приложения за ориентиране за градския транспорт знаете ли и кой квартал бихте ми препоръчали? Целта на преместването ми в София е работа, като желанието ми е да съм по-близко до индустриална зона. Благодаря ви

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 2 дни
hash: 49497be606
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   В софия е готино. Родена съм в София, но живея в чужбина и няма друго място като София. Колоритно, има много забавления и удобства. Трябва обаче човек да се зареди добре с джобни пари, защото много летят. Една обикновена разходка пеша струва пари.
Индустриална зона няма одавна, защото няма и дустрия.
Има един бизнес парк в младост 4, където работят много хора.
Живота по блоковете не е никак приятен, нямаш място за паркиране, входовете са мизерия. Във всеки вход има идиоти, които пречат на останалите.
Предимството на София са контактите и възможностите ни ти ако си тип човек без приятели много бързо ще влезеш в монотонността.

 
  ...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: 27bfac3ead
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Квартал, които ти харесва и е близко до работата ти е точното решение за теб транспорт има, животът в града е готин, но си е до навик всичко, пожелавам ти хубави моменти в този град има своя чар.

 
  ...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: 706f7f282b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   По-практично е да търсиш квартал с по-ниски цени на наемите. Напоследък много скочиха. Дори в Дружба за едностаен, обзаведен, с кухненски бокс и самостоятелна баня искат 275 -300 евро наем.
Не знам какво наричаш индустриална зона на София, но ако нямаш кола е добре да си в квартал с метро, както и за предпочитане да бе се прекачваш, а да пътуваш директно до работата.
В София има много работа, така че, ако ти харесва, заповядай.
На мен ми е писнало 30 години живот в София и предпочитан да се изнеса в чужбина.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 2 дни
hash: 352b863749
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   В София няма индустриална зона, защото индустрията като цяло е на заден план в икономиката на града. Има бизнес парк, както и доста бизнес центрове. Зависи какво искаш да работиш. Има работа, заплатите са по-високи, но не чак такива каквито легенди се носят. Наемите обаче също са високи. Транспорта като цяло е добър, особено удобно е метрото. Поради това, ако естеството на работата него изисква, няма особена нужда от личен автомобил, още повече, че има големи проблеми с паркирането. Докато си намериш походяща квартира, може да се настаниш в някой хостел.

 
  ...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: 0a8ec2a851
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Има всякакъв градски транспорт. Като постоиш лесно ще го научиш. На по големи разстояния метрото е най-удобно. Бих те посъветвала за живеене в центъра и райони близо до центъра като вече ще си избереш според цената на конкретната квартира.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: c37e0ed8b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От автора: Благодаря на първите три коментара (за момента само те са публикувани). Очаквах да ме обиждате нещо, но ме изненадохте. Нямам кола, а главно искам да разчитам на градския транспорт. Мисля, че ще се впиша, не съм някакъв "студен " човек и се старая да изглеждам позитивен. Индустрия наричам работа в производство. Наистина останах впечатлен от София, дори и за малкото време, което бях там, ми хареса много. Дано ми се случи това. Благодаря ви още веднъж.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 2 дни
hash: c11a22e9f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Пообиколи повече градове и тогава избирай. В София беше готино до преди 10-15 години. Сега е пълна кочина.

 
  ...
преди: 1 месец, 1 ден
hash: 173dbf4cce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Мога да кажа, че градския транспорт в София е добър и покрива почти всуко точка. Разстоянията са голями и аз бих търсил нещо около работата ми, за да не губя време в пътуване. До университета ми отнемаше по над 1, 5 часа в едната посока на ден. Това е хубаво само ако обичаш да четеш книги в градския транспорт. Цената също е важна.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker