Емоционално изтощена съм - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121275)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18550)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Емоционално изтощена съм
преди: 15 дни, 23 часа, прочетена 548 пъти
Здравейте. Седя и сякаш се задушавам. Няма на кой да споделя а ме мъчи от вътре. Живея в една къща с родителите му. Вече сме на единия етаж ние. А те са на горните два. Не мога да почуствам още това място за дом. Сякаш съм просто на гости там. Техните вещи са при нас. От година е така. Преди ползвах само стаята му защото те бяха долу. И имаше големи скандали от тяхна страна за това че искаме да сме сами. Майка му най вече. Обвиняваше ме че съм променяла сина им щом иска да е отделно от тях. Аз там като каква съм дошла.... коя съм била аз, за коя съм се мислила. Все го караше да учи висше но той не искаше и естествено си мислеше че аз пак съм причината Чувах как му казва ще имаш колежки там, ще си намериш хубаво момиче. А аз още в началото му казах че ако иска да учи просто ще се преместя в града. Сега работим в техния бизнес. И той иска нейните съвети. Почти всяка сутрин тя го търся в къщата. той е свикнал винаги да има сготвено като отвори хладилника и аз сега почти всяка сутрин ставам да готвя. Чистя, перални пускам всичко. Само в градината не влизам. И със сигурност си казват че нищо не правя в тази къща. Слиза когато ни няма и проверява какво имаме в кухнята. Защо сме купували онова защо сме нямали онова....
Просто се чувствам изтощена емоционално. Защото майка му все иска да и се обръща внимание, да си говорим с нея обаче аз тези нейни думи не мога да ги забравя. За мен тя е лицемерна. Просто сякаш чака момента в който ще се държа по отдръпнато и да каже на приятеля ми че не я уважавам. Ами да няма как да я уважавам. Нищо не бях и направила, а толкова грозни думи съм чувала зад гърба си. Не знам приятеля ми дали ще ме остави заради нея.
Тя с него се държи толкова "мазно"... Все едно е на 5.
Не мога да се отпусна в тая къща. Не мога да слушам музика защото пак ще бъда съдена че слушам музика която не харесват. Пред тях знам само да казвам Да, не и добре. Просто иначе ме гледат на криво сякаш. Никога не са съгласни с мое мнение.
Почвам да си мисля просто да си събера багажа и да се махна от там.

Просто искам да разберат че няма как да съм перфектна и аз съм човек не мога всеки ден да се усмихвам само и да съм весела.
И.. за съжаление в мен се появи една омраза към нея. Изобщо не искам да я виждам нито чувам...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 дни, 18 мин.
hash: 54bae54306
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Тяхната къща, техните правила, точка.
Като искаш нещо друго, вземи си своя.

 
  ...
преди: 14 дни, 23 часа
hash: ed529e1584
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Проблемът ти не е маминка, а мъжът, който те е заврял там. Няма квартири ли? Не можете да се изнесете ли?
На жената и е писнало да има съквартиранти. Наем плащате ли, сметки делите ли? Купуваш ли храна?
Така е свикнал мъжо ти- на слугиня.

 
  ...
преди: 14 дни, 22 часа
hash: c151e15cb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   "Почвам да си мисля просто да си събера багажа и да се махна от там. " без да се замисля, така ще направя на твое място.
Майката на този мъж е злобна и ще ти скъси живота.
Накрая може и да ви раздели.
Ще става по - трудно за теб.

 
  ... горе^
преди: 14 дни, 21 часа
hash: 571997e28c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Еми сори, не са стока, а ти какво правиш там? ! Отдавна е трябвало да си събереш багажа. Действай!

 
  ...
преди: 14 дни, 17 часа
hash: 2c577c7f2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Не разбрахте ли, че тя иска да живее там безлпатно, а на всичкото отгоре никой да не ѝ мрънка. Даже най-добре е родителите му да се изнесат от собствената си къща за да може авторката да триумфира.
Така сте повечето и не ме изумявате с вашата наглост.
Като си толкова отворена се изнесете на квартира и плащай наем.
Или изнасянето на квартира ще бъде началото на вашия край.

 
  ...


...
преди: 14 дни, 16 часа
hash: dd03350b72
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Как не се научихте, че като живеете заедно е задължително да сте ОТДЕЛНО. Изглежда ви е било най-лесно - дай в къщата на мама и тате, да не плащаме наем, а после се почват оплакванията. Докато мъжа ти живее с майка си винаги ще се чувства още като дете. Хем детето на мама в мамината къща, хем и семейство тръгнал да прави. Като сте отделно вече сте само вие и тогава съзрявате истински. Дано не набутате и деца в тая пародия, че после деца по акъл още трябва да гледат деца. Изобщо съвета ми е изнасяне на всяка цена, ако искате да сте заедно. Ако останете още повече ще се задълбочава, защото ти вече се чувстваш зле и няма нещата да се оправят ей така. Говоря от опит, защото съм била дете в такова семейство и в крайна сметка нашите се разведоха, защото баща ми докато беше с маминка не можа да стане мъж, да съзрее и да си поеме отговорност за семейството. А майка ми също като теб си отрови младостта да живее със свекърва, започна да получава тежки алергични реакции от нерви и т. н. Няма да говоря и на мен като ми се е отразило, защото е друга тема. Така че прави си сметките и се изнасяйте с мъжа си, ако не иска, направо го напускай и си търси самостоятелен мъж.

 
  ... горе^
преди: 14 дни, 15 часа
hash: e65dfa5fe7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Държиш се с уважение и дистанция. Пората не разбраха, че с родителите да живееш и да изискваш детето ти да е до теб не е нормално, защото на теб ти е скучно. В дивата природа малкото се отделя съзнателно и си поема живота, при хората и на 40 да стане пак е моето детенце.

 
  ...
преди: 14 дни, 2 часа
hash: a0db5effdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Че кой те е заврял там, сама си зела това решение. На всичкото отгоре и работите за тях? ! Те са ви "шефове" и в личният живот и на работа.
Като сте така зависими, мълчи те и се държите като роби- позиция в която сами сте се поставили.
На теб нищо не ти пречи поне работата да смениш, нали? !
Какво очакваш щом си изцяло под чехъла на свекито- в нейният дом, в нейният бизнес.
Имаше тук една която все повтаряне, че свекървата ТРЯБВАЛО да обича снахата като вое дете и да и прощава грешки от миналото--ти ли си?
Няма такива филми, свекървата няма да те обича като свое дете, може/ше да те уважава ако имаше за какво или в крайна сметка беше принудена да те уважава--ако сте си самостоятелни, с работа извън нейният обсег, поставяте вашите си граници, но на солидна база, а не в нейният дом и като нейни чираци.
Защо не смееш да си тръгнеш от там?
Нямаш къде, нямаш спестен лев или те е страх, че мамин сладък няма да те последва?

Един- единствен път имаше намек да живеем със свекървата--на мига започнах да събирам багаж не за местене, а за раздяла!!!
Това е нещо, което НИКОГА няма да допусна!
Никога повече не се отвори темата, иначе не сме имали никакви проблеми с нея, но в моят живот решавам АЗ. Обаче аз съм самостоятелна, не зависят нито от чужда къща, нито да ми даде хляба (работа) тя.
И винаги ъм била уважавана, ще и позволи да ме обиди нещо, ама ще са ни дотам отношенията. А и синът и няма да допусне освен ако не иска единственият възможен изход- раздяла без никакви преговори и подобни.
Ти си се поставила в позиция на напълно зависима--ти си виновна за това! Вземи си живота в ръце със или без твоя мамин сладък.

 
  ...
преди: 13 дни, 21 часа
hash: 53995d4bd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Махни се от там
Живей твоя живот.

 
  ... горе^
преди: 13 дни, 13 часа
hash: 77a85630f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Напълно сте зависими от тях - в чужда къща и ядете чужд хляб( те са ви и работодатели доколкото разбрах)

В такава ситуация просто няма как да ви уважават и приемат за равни.

Трябва ви самостоятелност.

Т. Т.

 
  ...

...
преди: 13 дни, 12 часа
hash: 0c36e4dc5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Предложи му да се изнесете на квартира.

 
  ...
преди: 13 дни, 1 час
hash: b5956cd72f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Авторката:
В периода в който стана единия етаж уж наш имахме проблеми и аз тогава му предлагах квартира дори гледах да намеря. Но той беше много разколебан и все повтаряше Не знам кое е най правилното. И казах че искам да сме отделно и той каза Единия етаж ще е наш. Ама пак горе долу е същата история. С разликата че аз вече готвя а не родителите му

 
  ... горе^
преди: 11 дни, 20 часа
hash: 4879d728fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Казах ти зарязвай го и си гледай живота.

 
  ...
преди: 11 дни, 46 мин.
hash: 731c4928da
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Две поколения на едно място - НИКОГА!!!! Или си взимайте квартира и се изнасяйте с мъжа ти, за да се запознае и той най-после със самостоятелността и отговорностите вместо да стои при маминка, или ако не е съгласен да си развали рахата, взимай си нещата и се спасявай!!! Никога не се връзвай на приказките на мъже, които твърдят че живеели отделно от техните, ама видиш ли са на втори -трети етаж от къщата на техните... това не е самостоятелност, а само претенция за такава! Те ще се възползват винаги от факта че си на тяхна територия, за да показват открито неуважението си, а при спорове дори когато си права, те винаги ще защитават мъжа ти! Той затва 100% кибичи там и те е заврял и теб! Не сме 19 век, стягай се и си взимай живота в ръце! Ако тоя те обича ще те последва в решението ти, или най-малкото ще те разбере, ако ли не - отваряй нова страница в живота!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker