Постоянен страх от загуба на семеен член - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123609)
 Любов и изневяра (30404)
 Секс и интимност (14590)
 Тинейджърски (22028)
 Семейство (6683)
 Здраве (9738)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3311)
 Образование (7404)
 В чужбина (1695)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1766)
 Други (19147)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Постоянен страх от загуба на семеен член
преди: 3 месеца, 11 дни, прочетена 520 пъти
Аз съм на 21. Имам си само майка ми, брат ми, двете ми баби и чичо ми. Останалите 5 членове загубих за 9 години, като двамата ми дядовци загубих за 1 година. Явно имаме някакво проклятие. Живея в постоянен страх са загуба на още един човек, недай си боже. А ние сме вече много малко и едвам се подкрепяме.. Всеки ден чуя ли телефонът да позвъни на брат ми, веднага първата ми мисъл е, че нещо е станало. Наистина няма да понеса загубата на друг, не знам каво да правя и как да продължа да живея. Много ме е страх. Ще се радвам, ако споделите някакъв съвет, защото наистина имам нужда от някакъв вид утеха, макар и да няма да мога да се успокоя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 10 дни
hash: 427cdcdd5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Всички хора умират. За съжаление никой не е вечен. Това не е проклятие, а животът. Не живеем по 500 години, нито се излекуваме за секунди.
Приеми, че хората сме смъртни. Това е. Не изпадай в паники, паранои, че ще полудееш. Създавай спомени с тези хора, а не трепери само кога ще стане.

 
  ...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: b5e87ae775
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Важното е че имаш някого, аз даже съм за цяла тема но ще ти напиша коментар за твое успокоение та така. До 14 годишна възраст вече бях загубил 2 мата си родители а на 19 загубих и сестра ми която беше 10 години по голяма от мен и ми беше упора имам други роднини но с тях не поддържам връзка и не ме търсят общо взето си нямам никой, резултата вече на 24 не виждам смисъл в живота постоянно търпя провали, нищо не ме радва, постоянно гледам в миналото и на моменти мисля че съм луд, дано това ти помогне да осмислиш ситуацията има и много по зле от теб

 
  ...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: e8d9af93cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Отиди на психолог.
Няма какво друго да направиш освен да прекарваш повече време с близките си.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: 5af98057ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Пич, на тази възраст вече трябва да започваш да мислиш за свое семейство и за свои деца, а не за престарелите си баби и чичовци колко още ще живеят!
Да, смъртта (поне засега) е неотменна част от живота, но това не означава да се вторачваме и постоянно да мислим само за нея!
Това е естественият ход на нещата!
За да не страдаш много, гледай на родà си като на баланс - като на средношколските задачи, в които един басейн се пълни през 3 тръби, пък едновременно се източва през 2, ама по-големи... Та значи - ако някой умре, то друг се ражда, т. е. броя на живите трябва да долу-горе същия или да нараства. Ти също трябва да участваш с твоя принос в това уравнение! Досегашното ти семейство някой сруг го е създал - твоите родители и техните родители. Време е и ти да надградиш това, създавайки свое. Да доведеш снаха, да създадете деца... Това ще е твоя принос - недей да гледаш безотговорно на него! Няма кой друг, освен теб и брат ти, да направите това! Малко били... Ми създайте всеки по 5 деца и е стане егати футболния отбор! Хич няма да сте малко. Ще преливате отвсякъде направо! :)

 
  ...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: c1dce49525
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Еее, чакай, погледни от друг ъгъл, имаш майка, брат, две баби и чичо, това си е семейство от 6 души! За какво проклятие говориш?
Има хора, израснали в дом, които нямат наистина никого на света, ти не си от тях. А и не си вече дете, на 21 си, така че си възрастен човек. Приеми, че всичко е преходно и хората си отиват.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: ab046cd21c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   И аз съм го имал този страх. Особено много по време на Ковид. Все пак близките ми са на около 50 или малко нагоре и тогава много се притеснявах. Сега като че ли по-малко. Но да се надявам Господ да ни пази и нищо да не се случва.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: 5185e62a45
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Какво проклятие, на колко години са дадовците ти. Това е живота, едн се ражда, друг си отива, избор на душата и т. н. Докато се правиш на всевишна с ограничени разсъждения, живота ти минава. Остави хората да живеят и Господ да решава кой кога да си отиде, описаната ситуация показва, че ти бягаш от отговорност за нещо, зависима си от хората около теб.

 
  ...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: 1932e48d2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Аз съм на 18. За тези години много наши близки са си отивали. Познавала съм ги, но хубаво казват като не ти е в къщата не е толкова тежко. Докато не почина баба. Живеехме заедно, трудно ми беше много. Преди няколко месеца почина и баща ми. Спонтанно. Пред очите ми. В ръцете ми... След неговата смърт е ад. Не мога да спя, а ако го направя, то сънувам постоянно кошмари, че и губя и мама. Имала съм толкова брутални сънища, че се събуждам треперейки със сълзи на очи. Вкопчила съм се в нея.
След неговата смърт последва и тази на майка му...
На мен начина да си го излея ми е да се нарева едно хубаво. Фитнеса допринася. Също гледам да съм постоянно заета. Иначе аз напълно си съзнавам, че всичко това не е нещо, което има как да се промени. Всичко е Божия работа. Другото, което е - на сила не се умира. На всеки си му е отредено. За там горе няма ред. Гледам да мисля положително, че всичко ще бъде наред. То е ясно, че един ден ще отидем всички на едно място. В по-ранна възраст е по-трудно за осъзнаване. В същото време, колко и да е трудно, трябва да се държим и да караме нашите ангелчета да се гордеят с нас.
Другото, което правя е да ходя на Църква. Паля си им свещички, моля се и те и ние да сме добре. Няма какво друго да се направи.

 
  ...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: e43a4e6c6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Успокой се и приеми мисълта, че все някога ще се случи. Особено за бабите. Като трябва чети Библията.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: 48fdea7084
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

10.   Съветът ми е да повярваш в Бога от цялата си душа и сърце и да се въцърковиш в православната църква!

Ако го направиш ще разбереш истината за живота и смъртта и няма вече да се тревожиш за нищо в живота си, защото ще знаеш, че и косъм от главите ни не пада без Божията воля или допущение, и ще се молиш, надяваш и уповаваш на Бога!

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: 72d496a28c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   не де страхувай. Ти няма какво да направиш. Мисли как да прекараш повече време с близките си.

 
  ...
преди: 3 месеца, 20 часа
hash: c25b427cef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Обсесивно-компулсивно разстройство - обърни се към специалист- психотерапевт.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker