Какво значи една година от,, узнаването "за припознаване на дете - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123609)
 Любов и изневяра (30404)
 Секс и интимност (14590)
 Тинейджърски (22028)
 Семейство (6683)
 Здраве (9738)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3311)
 Образование (7404)
 В чужбина (1695)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1766)
 Други (19147)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Какво значи една година от,, узнаването "за припознаване на дете
преди: 3 месеца, 10 дни, прочетена 384 пъти
Здравейте, моето питане е за адвокат, но ако някой има поглед ще съм благодарна да отговори. Имам син на 1 г, тогава така се стекоха обстоятелствата, бях принудена и напуснах бащата. Той знае че бебето се е родило, сигурна съм в това, че знае но от тогава живеем разделени. Не се е появявал изобщо. Не искам пари от него. Всичко си имам, детето расте задоволено обаче мен ме притеснява това, че чета закона до една година от узнаването може да го припознае. Припознаването при нас е обвързано с дело за биологичен произход, защото съпруга ми го е писал на него тъй като е родено след брака. Това не е ли много условно правило : сиреч аз утре мога да кажа че съм разбрала.. пък реално може да знам от една или 2 години.. Не е ли малко нерегламентиран този закон и реално как се взема решение за такова нещо дали има право да се води дело или не. Питането ми е чисто за теоретично разяснение.. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 9 дни
hash: f3884bd26d
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Разшири това мислите малко, ако иска да то признае да то признава и така е редно, не заради порите, а защото му е баща.
Колкото и да ти е неприятно детето ти е 50 %птици, 50 % той и и детето ти може да расте задоволени, но вещите не компенсират биологичния родител. Какмото и е да е ставало между теб и този мъж, винаги трябва да осъзнаеш, че за теб е мъж, за детето ти баща. Чета психология, родова терапия и тези ск сати, прекъснати връзки остават следи поколения напред и определят човешки с дни, не случайно се казва до девета коляно. В такива случай специалистите съветват детето да има гъвкав контакт не само с баща си, но и с баба и дядо, братовчеди... защото това е рода, корена на детето ти. Често родителите се надцакват и избиват комплекси, агресия един към друг, не можеш да избягаш от духовните законите и биологичния произход. Не си мисли като, саботираш и се притесняваш от това, че този мъж е баща на детето ти. Да приемем, че е някакъв боклук, наркоман, но той с с сигурност има родители и няма нищо по-добро детето ти да ги познавам и да познава род и корен.

 
  ...
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: a5ac9b0112
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Ей, само малоумници и детемразци останаха да правят деца на българки...

Иначе ако питаш мен, феминизмът и гиноцентризмът са деформирали всички закони. Един биологичен родител винаги е биологичен родител, и цялото това "припознаване" е абсурдно в днешно време на ДНК тестове. Във всяка нормална страна, би трябвало ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да бъде посочен бащата И да се направи ДНК тест дали наистина е той както майката твърди. Абсурдно е в 21 век жената да може да скрие биологичният баща, независимо със или без негово съгласие.

Вече кой какви права има като биологичен родител е друг въпрос. Ако жената не може да посочи баща, то според мен може да се оспорят дори нейните родителски права. Тя може да си фантазира, че "всичко му е осигурила"... ама де факто не му е осигурила най-важното - баща и нормално семейство. Утре може да каже, че е лесбийка и иска да облича момчето си като момиче... Според мен някоя двойка с репродуктивни проблеми могат да предоставят на това дете много повече. В една нормална държава, определено би трябвало да има процес да бъде прецени като родител. От психологична и финансова гледна точка.

Иначе твоят въпрос е силно специфичен и очеИзвадно може правилно да ти отговори само адвокат... Но пък аз да кажа чисто теоретично как би трябвало да са нещата...

 
  ...
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: a5e718e35b
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Е много лошо щом бащата не се интересува от детето си.
Авторке за съжаление не мога да отговоря на въпросите ти. Нищо не разбирам.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: 393c2e1af4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Нищо не се разбира от историята. Напуснала си бащата и после си се омъжила докато си била бременна, така ли? Щом не се е интересувал от теб и детето, едва ли ще заведе дело за бащинство.
А иначе ето какво гласи законът:
Чл. 64. (1) Всеки родител може да припознае своето дете. Могат да бъдат припознати и заченати деца, както и починали деца, които са оставили низходящи.
...
Чл. 65. (1) Припознаването се извършва лично с писмено заявление пред длъжностното лице по гражданското състояние или с декларация с нотариално заверен подпис, подадена до длъжностното лице по гражданското състояние. Заявлението може да се подаде и чрез управителя на лечебното заведение, в което се е родило детето.
(2) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 100 от 2010 г., в сила от 21. 12. 2010 г. ) Длъжностното лице по гражданското състояние съобщава припознаването в 7-дневен срок от извършването му на другия родител, ако той е известен, на детето, ако то е навършило четиринадесет години, както и на Дирекция "Социално подпомагане" по настоящия адрес на детето.

Негово право е да припознае детето, ако желае. От своя страна можеш да оспориш припознаването.

 
  ...
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: b6848feb3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Авторка:към номер едно. Абсолютно те разбирам, прав си за всичко което пишеш. Така е. Не ми е неприятно, просто нищо не мога да направя. Бабата вместо да се радва, го кълна да се роди олигофрен, изобщо не беше въодушевена от появата ми в техният дом, още по малко за появата на детето, което нищо не и е направило. Направи всичко възможно за да очерни сина си и да ме изгони. Не е само тя причината, съвкупност от неща са.. Благодаря за съвета.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: a12c616b31
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Номер 1. Какво си написал. Бе. Прочети си още веднъж това, което си написал.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: 65becbc39b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   До 6 Отчиташ ли като твоя грешка че си се намърдала в дома на бабата по време на забременяването. Като пълнолетен човек как можа да се нанесеш в чуждия дом?
Ще мине време дете ще порасте и тогава и ти няма да си въодушевена някой да се нанесе в дома ти да се размножава, да ползва дома и вещите ти, без да те пита.

 
  ...
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: 393c2e1af4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Авторке, аз разбирам бабата, макар че не я оправдавам. За да кълне явно е проста и злобна, но едва ли някоя майка ще се зарадва синът й да се ожени за бременна от друг и да гледа чуждо дете вместо да има свое. Още по-зле е, че живееш в нейния дом, а не със съпруга си в собствен или под наем.
Така че се постарай да покажеш, че държиш на сина й, че го уважаваш и обичаш като човек, а не като провайдър. С времето вероятно ще свикне ако не да те харесва, поне да поддържате нормални протоколни отношения. И помислете сериозно да се отделите и да сте самостоятелни.

 
  ...
преди: 3 месеца, 6 дни
hash: b6848feb3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Номер 9... боже нищо не сте разбрала. не съм била бременна от друг, детето си беше негово. Просто разбирам и предното което казаха че не всеки обича някой да му се натресе в къщата и да му ползва вещите... Ама това не схващам разбираш ли.. да кълнеш нероденото си внуче. Колкото и беднотия да е. Колкото и трудно да е.. Колкото и да я е яд на сина и. Хората плащат за инвитро, молят се.. ходят по ходжи и не става.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 5 дни
hash: d43a1cf40d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   А аз съвсем се обърках авторке. Помислих, че аз нещо не съм дочела.
Пък то друг написал грешно. Ясно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker