Токсични отношения с кумци - да сложим ли край? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124189)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14661)
 Тинейджърски (22061)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19284)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Токсични отношения с кумци - да сложим ли край?
преди: 2 месеца, 27 дни, прочетена 762 пъти
Ще се опитам да съм кратка...
Преди 5г станахме кумове на най-добрия приятел на съпруга ми. Булката познавахме доста бегло, при тях нещата се случиха доста бързо и нямахме особено време да я опознаем. Проблемът е, че тя е изключително токсична личност, която особено след раждането на децата им успя да го отдалечи от всичките му близки и приятели, да го промени до основи и да го превърне в нейна марионетка (няма смисъл да изпадам в ненужни детайли). Като цяло нямат особено много приятели, тъй като тя успява да отблъсне всеки от тях. Моят мъж също на много пъти е изразявал желание да спрем да общуваме с тях, тъй като вече чувства, че не познава приятеля си и не вижда смисъл от комуникацията с него. Тук се появявя проблемът - аз... Не знам защо така съм се заинатила, че една жена не бива да им проваля приятелството, че щом сме им кумове трябва да общуваме с тях и т. н. Някак си като вече съм приела ролята си на кума, имам чувството, че трябва да я играя до край и да поддържам някакъв баланс и хармония. Това обаче психически вече много ме изтощава и вече не знам как да постъпя... От една страна ми е съвестно щом сме се съгласили да сме им кумове, изведнъж да се отдръпнем от тях, кумецът ни да изгуби последния си приятел и да остане сам в нейния отровен свят, от друга страна човек трябва да мисли първо за себе си и за собственото си спокойствие. Вариант да поговорим с него за нея няма, след опит за разговор от страна на родителите му, резултатът беше с месеци да не му е позволено да ги чува и вижда, в противен случай жена му ще си вземе децата и ще си тръгне. Вариант и само да си излизат двамата и да не се налага да я виждаме нея няма - тя не го пуска никъде сам. Остава единствено или да продължим да търпим, или и ние да сложим край. Според вас как да постъпим? И как да го направим, не ми се влиза в конфликти, когато стане дума за виждане тя търси мен да се разберем, а мен не ме бива да лъжа, че вечно сме заети, да увъртам и т. н. Отделно че ако започна да го правя и да чакам тя да се усети, че не искаме да я виждаме, накрая ще излезе, че аз съм отдалечила мъжа ми и приятеля му (все пак те търсят контакт, ако ние ги режем, ние/аз ще сме виновни за проваленото приятелство на мъжете, а не тя), а не ми се иска тя да настрои мъжа си срещу нас, защото някой ден може да му потрябва приятел (например ако тя наистина си тръгне и вземе децата), много ми е съвестно да знам, че е пречупила и нас и го е оставила съвсем сам... Изобщо явно твърде много НЕ мисля за собственото си благо, но като цяло ми е каша и не знам как е редно да постъпя.. Ще оценя всеки съвет!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 27 дни
hash: 64d6354881
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Оценявам веднага.
Не ти е работа да се бъркаш в чуждо семейство. Родило им се е дете, въпросния има отговорности и би следвало да ги върши, като жена би следвало да знаеш това. Вече за другото не е нужно да се коментира, техен живот, не ваш.
Тя била токсична личност, пък ти се бъркаш в чуждо семейство.

 
  ...
преди: 2 месеца, 27 дни
hash: ab3452e688
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Да, станали сте кумове. Дотук добре лошо наистина няма.
Но не бива да търпите лошо отношение.
Това, че трябва да сте добри се отнася и за тях. Най-вече за жената. Да. Уважението трябва да е взаимно.
Щом приятелят ви не може да се опълчи на жена си и я слуша и й угажда прекалено много. Режете контакт. И с него няма да се виждате..
Виновен е защото й позволява да му диктува с кого ще се вижда.
Аз не позволявам на никой да ми държи сметка с кого ще се виждам. А той ако позволява. Незнам как.

 
  ...
преди: 2 месеца, 27 дни
hash: 7412fecd41
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Ами трябва да му се каже в прав текст, че положението му е зле и трябва или грубо да вкара жена си в пътя или ако толкова е инатеста и иска да си тръгва - да си ходи. Децата, децата - един ден като се обеси от безизходица, те пак ще са без баща.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 27 дни
hash: 9780a7e6b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Щом не го пуска сам, значи го ревнува. Няма да си тръгне с децата. Ще си нарани егенцето но от инат ще стои с него.
Остави ги да се оправят. Така или иначе връзката им е обречена и вие нищо не можете да направите. Той има само едно решение - да се примири, в името на децата.

Имам приятел, който стои в такава връзка вече 15 години. А даже и деца няма с нея. Онзи ден се видяхме за първи път от много време насам и той през цялото време мълча. Отдавна е без приятели и онзи ден ми сподели че се чувства супер добре самичък, също като нея. Още малко щеше да почне да заеква, толкова се беше асоциализирал. Някои жени са за затвора, честно.

 
  ...
преди: 2 месеца, 27 дни
hash: c49d8bb201
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не сложете край щом ви тормозят.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 27 дни
hash: f09f8f5136
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Подържате отношения, ако те обиди, ясно й го казваш, любезното и кратки гостувания и до там.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 27 дни
hash: b62d6920e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

7.   Не спирай да се бориш да спасиш това приятелство. Виждам, че си борбена жена ще се справиш.
След като анализирах написаното от теб, стигнах до следното заключение. Вашите кумци имат проблеми в брака и по-точно в сексуалната част от него.
Решението е само едно, но ще ти трябва помощта на съпруга ти. Предложете им оргия. Да правилно прочете, оргия. Само вие и те. По този начин ще се сближите много. Не директно разбира се. Ще ги поканите на вечеря, ще си пийнете и после ще започнете да се целувате пред тях, а след това ще ги поканите да се включат. Гарантирам успех. Започвате да практикувате тези вечери веднъж седмично. След месец сменяте партньорите, т. е ти започваш да обладаваш приятелят на съпруга ти, а съпругът ти жена му. Тази терапия работи отлично.

Хлебарката

 
  ...
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: 31a41f132e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Абе не сте им длъжни, какво го мислите кума, да се оправят. Той я е избирал, не е пеленаче. Почваш да не й отговаряш и готово. Като сте станали кумове преди години дай да им робувате. Някой път се чудя тийнове или пишат или големи хора с достойнство.

 
  ...
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: ab3452e688
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Номер 1 знаеш ли кога аз ще позволя партньорът ми да ме командва точно никога. Дори на партньора си не позволявам да ми казва с кого ще се виждам и с него не. С бившия не може разбира се..
Не едно пет деца да имаме ще си виждам приятелите колкото искам.
Ако някой който злоупотреби с моето доверие аз ще прекъсна контакти а не просто някой да ме командва.
Естествено не говорим за любовта а за приятелска среща.
Приятно ми е с приятелска компания. Схващай.
Защо онази госпожа не позволява той да се вижда с кумовете си.
Логически наистина няма причина. Ясно.
Наистина няма причина да го ограничава.
Той защо и го позволява. Не бива.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: 68a0ad0ade
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Едната искала да разделя приятелите, другата пък напук, ще ги кара да поддържат приятелство. Вие и двете сте еднакви, а пък мъжете ви са едни чехльовци.
Гледай си твоето семейство и не се бъркай в чуждото.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: e61ba27491
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Не съди други хора, не си ври носа в чуждо семейство. Отношението към вас, като кумове, променило ли се е? Държат ли се лошо с вас? Тя иска да си общувате, ами общувайте си. Сменяш темата, ако не ти е приятна и толкова. Винаги може по празници да откликвате. Но ти не- такава била, онакава била, манипулирала го. Теб трябва да те интересува как се отнасят към вас само и да намериш приемлив вариант, удобен за всички. Не я оправдавам, разбирам те, но ти носиш отговорност единствено за собствените си избори.

 
  ...
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: 4a26e4fdda
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Има много мъже, които ги командват жените им. Слушат ги за всичко. Правят, каквото им наредят. Явно този ваш кумец е от тоя тип мъже. Може да си упорита и да искаш да запазиш приятелството на съпруга си с кумеца, но аз съм песимист. Тя веднъж вече му е стъпила на врата, свършено е, няма да се променят нещата.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: 52ccd2058e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Не се бъркай в семейството. Ти място там нямаш. Спирате да общувате и толкова. Загрижена била.

 
  ...
преди: 2 месеца, 25 дни
hash: ab3452e688
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Ей я преставяйте. Тя не се бърка в ничие семейство. Ясно ли ти е.
Авторката абсолютно нищо лошо не иска. Какво лошо има да иска да запази добрите взаимоотношения. Тя е добра за разлика от вас, които. Вие от добри отношения не разбирате.
Тя е чистосърдечна. Рядко има такива, които се стремят да запазят добрите взаимоотношения.

 
  ...
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: 6a5518980a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   От авторката: Благодаря на всички за обратната връзка. Явно нежеланието ми да изпадам в детайли (многото примери до голяма степен могат да повлияят на анонимността) всъщност е било в мой минус... Не желая да се меся в ничие семейство повече отколкото вече съм замесена. Целта ми не е била да кажа, че искаме да говорим с него против нея, да го убеждаваме да се разделят и т. н., а по-скоро за това, че очевидно сме изключително несъвместими, общуването с нея не върви и няма смисъл да излизаме четиримата. Относно това как се държи спрямо нас - ужасно. От както сме им кумове се държи сякаш все за нещо сме ѝ длъжни, вечно иска да сме ангажирани по някакъв начин с нея, да сме ѝ в помощ (това пак ще се разбере грешно - нямаме проблем да сме в помощ на хората, проблемът е, че точно тя винаги има нужда от "помощ" за някоя битова глупост точно когато на нас ни се случва нещо хубаво - на море сме, в чужбина сме, на сватба сме и т. н., и не можете да ме убедите, че не е нарочно и не е за да привлече вниманието към себе си), постоянно се опитва да доминира и над нас, да ни дава наклон в живота и да ни критикува, държи се изключително високомерни и надменно, постоянно се опитва да омаловажава всяко нещо, случващо се в живота ни и за всяко наше позитивно събитие в живота търси начин да натисне по болното място и да изтъкне как най-важното нещо на земята са децата (които ние не успяваме да имаме - любимата ѝ тема за разговор всеки път когато имаме някаква добра новина - да ни напомни, че за нищо не ставаме... ). Генерално целта ѝ е вечно тя да е най, и явно позитивните неща в живота на другите я карат да се държи зле. С мъжа си пред нас се държи като с парцал, явно я кара да се чувства по-значима когато го поставя "на мястото му" пред всички, заяжда му се за всичко и гледа нейната дума да е последната. Това са причините да се чудим дали да продължаваме да общуваме с тях, а не това какво се случва докато са си насаме вкъщи. Както казах - тя няма приятели, и дори на мен ми държи сметка ако види снимка с някого, ако не сме имали възможност да се видим с тях. Примери наистина много, може би това са най-общите, които както казах не засягат до голяма степен анонимността....

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker