Самотен брак - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124187)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22061)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Самотен брак
преди: 2 месеца, 12 дни, прочетена 1066 пъти
Здравейте, от известно време усещам че с мъжа ми сме охладнели. Заедно сме от няколко години на скоро ни се роди и дете. Оженихме се, но имахме спор за това как трябва да протече сватбата - голяма или малка само с роднини. Като цяло спорим почти постоянно и това е просто един пример колко трудно се взимат общи решения. Той ме обвинява че постоянно се съгласява с мен, аз имам чувството че прави каквото си иска и всяко мое желание е проблем за него. В свободното си време вкъщи предпочита да спи докато спи детето и изпитвам самота, защото много рядко да не кажа вече хич не остава час или два в които да седне до мен да си поговорим. Той е добър баща, но вече имам чувството, че единствения му интерес към мен е съпроводен от това да има кой да гледа детето. Говорили сме за всичко това и нищо не се променя. Мисля да се разделим. Обмислям го и съм му го казвала, когато настоявам за раздяла става мил и грижовен както в началото за няколко дни и после пак същото. Аз мисля че любовта между нас си е отишла и остава само битовия интерес. Не смятам да живея с такъв товар, хем женена, хем самотна. Вие какво мислите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 11 дни
hash: 1d1cd02e71
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

1.   Гледай сега, като се роди детето вече то е в центъра на вниманието, не ти. И пича няма как хем да работи, хем да помага с детето, хем да ти е циркова маймунка и да се прави на шут, щото на теб ти е скучно.
Другото което все по-често прави впечатление е, че се избира партньор, който не е предпочитан заради това че ти е симпатичен и че го обичаш, а за това че се прави на клоун да ти сваля звезди, да ти покаже че ти си велика. Пък то няма как цял живот да е изтривалка, а пък ти си го избрала заради това, не защото толкова го обичаш. И от там че си готова да го зарежеш и мислите за това. Самия факт че ти не разбираш че нечия липса е по-малко значима от това, че ти трябва отчаяно внимание показва, че нещата са приключили преди да са започнали.
Изобщо при теб всичко се върти около теб, не детето, не друго. А пък семейството е саможертва в голяма част от времето. И ще си поредната самотна майка, погубена душа която нито знае какво иска, нито как да го постигне, мятаща се като риба на сухо.

 
  ...
преди: 2 месеца, 11 дни
hash: 1232d84667
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Ето пак, вие какво мислите..
Теми кукичка за проучване на общественото мнение.
МислиМЕ, че е по-добре да се разделите, това е сериозна причина, че спи, докато и детето спи. Трябва да бачка, а после като се прибере, да ти е личен клоун.
Разделете се, 100% ще живееш в пъти по-добре сама с детето. А и отде да знаеш, може принцът да чака зад ъгъла да те вземе.

 
  ...
преди: 2 месеца, 11 дни
hash: 12bbb1e15a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не е твоя човек. Съжалявам. Трябва да се научите на компромиси или ще има още едно дете с разведени родители.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 11 дни
hash: 843996172d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   "свободното си време вкъщи предпочита да спи докато спи детето и изпитвам самота"
Голяма грешка правиш! Докато детето спи, го оставяй той да го гледа, без това само ще е присъствие за сигурност.
А то вместо да се чувстваш самотна, хваща пътя нанякъде--разходка, кафе, приятели, фризьор ако щеш, но излизай!
Ползите са и за теб и за него!
Ти да се отлепиш и разсееш от домакинство, бебе, сиво ежедневие, да имаш твоята свободен а глътка въздух, твое си лично време и пространство, та дори да имаш за какво друго освен колко пъти е акал детето да споделяш.
За него пък ще е личното му време с детето, да се почувства отговорен баща, да те изгуби малко от поглед дори, д сте види нагласен за излизане като ЖЕНА т. н
Много жени особено като са съвсем малки децата залепват за мъжете си като източник на емоции извън рутината и кошчез а душевните терзания.
Да, той е част от всичко това и трябва да е в час, но не до степен, в която да се натоварва с липсата на странични занимания на майката, та чак да не иска да прекарва време с нея, а да предпочита да спи.
Излизай сама, ще видиш колко различно ще се почувстваш.

 
  ...
преди: 2 месеца, 11 дни
hash: bd61b811d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Супер. Остави го, да видиш другото дали е добре. Само че после връщане няма.
Но помни следната мисъл. "Жена с мъж има много проблеми, а жена без мъж има само един проблем -... няма мъж. "

Късно ще я разбереш, но и това заслужаваш.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 11 дни
hash: 288a331fd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ти, ако си същата жена, която беше пускала тема, че мъжът и иска голяма сватба, а тя малка, писах, че сте различен типаж хора и да се разделяте още преди да сте се оженили. И че той няма да си промени начина на живот, защото имате дете, а твоята роля ще е на тихата женица дето да си седи вкъщи и да се оправя с всичко, че на него да му е комфортно вкъщи и до там. Не е очаквал, че ще недоволстваш, явно те е преценил, че ти искаш също да имаш дете и някакъв мъж, колкото да не си капо и да си гледаш семейството и да се радваш на това, в другите сфери не участваш - да прекарва време с теб и тн. И да не си ти, се е получило сходно

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 11 дни
hash: ed99296e0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

7.   Леле, като взема една пръчка! Нароиха се много теми като твоята напоследък: бракът не е хахо-хихи. Кой ви излъга, че е като в холивудски филм? Стига сте си промивали мозъците с тези нереални неща за “идеален” брак. Какво искате от един мъж, жени? И аз съм жена, ама моят мъж знам, че е грижовен, добър и надежден съпруг и баща и това ми е предостатъчно да си го пазя като златото, което е. Да, не е емоционален, не е сексуален, ама идеално никъде няма. Който вярва в Дядо Коледа и мрънка, да си стои сам…

 
  ...
преди: 2 месеца, 11 дни
hash: 8679132db2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Няма общи решения, решава само един

 
  ...
преди: 2 месеца, 11 дни
hash: 1e03acf5df
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Аз пък не разбирам част от коментарите и всички много ще ме прощават, ама детето не е центъра в една връзка. Не казвам в никакъв случай, че детето не е важно, но то в крайна сметка е плод на любовта на двама души, т. е. центъра е любовта на партньорите. Това означава, че едно семейство за да е щастливо родителите трябва да могат да си обръщат внимание, разбира се, това внимание никога не е както преди появата на детето, но това внимание трябва да присъства, защото иначе партньорите се отдалечават. От друга страна за детето е важно да вижда този пример у родителите си, а не да живее с мисълта, че да имаш дете е равно на абсолютното себеотрицание, а трябва взаимно да си обръщаме внимание, да се обичаме и уважаваме всички.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 11 дни
hash: 62c7d8ca3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Усещам, че така ти се ебе с други, че две не виждаш и за това искаш раздяла. Не знам за другите колко лесно се лъжат, обаче при мен - никъв шанс!

Гаро

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 10 дни
hash: a3069c93f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Да бе, на разведените хич не им е самотно, голям купон нон- стоп значи. Гледай да е добре на детето ти, да си гледала когато е трябвало за себе си.

 
  ...
преди: 2 месеца, 10 дни
hash: ba1ea2a267
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   Здравей!
Сега са ми ясни повечето коментари, той трябвало да бъде шут ли, еми щом трябва... за мъжът е достатъчно, че ходи на работа нали... деца, къща няма значение, той е уморен....
Жената трябва да изчисти, изпере, изглади, сготви, гледа детето, да го възпитава, ходи на работа, да изглежда секси и пр. пр., та нормално е да иска и развлечения и внимание.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 10 дни
hash: 8ba12e7a38
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Ще разбереш какво е товар като останеш сама, а не се знае, дали детето ще бъде при тебе!? Пишеш, че е добър баща, отнася се добре с детето, не прилага домашно насилие, т. е., няма пороци, мотива за раздяла е само в твоята глава, просто капризи, и при един добър адвокат и няколко свидетели, може и сама да заживееш, а детето ще остане при него. Защо раждате, като не сте дорасли? Или има друг, или си вироглава, друга причина не виждам.

 
  ...
преди: 2 месеца, 10 дни
hash: 8cc73d1383
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Сега ли се сети, че не го обичаш. Когато вече имате дете.

 
  ...
преди: 2 месеца, 9 дни
hash: 257b4c3502
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   По- скоро очаквах да разбера дали това е момент от майчинството през които минават други жени или семейства. Коментарите ви са някакъв брутален хейт и като гледам темите в сайта за теройки, четворки и изневери мисля да не си губя времето друг път с контингента коментиращи, даже се плаша колко озлобено и елементарно мислене има. Бъдете здрави и след като нямате нищо градивно и позитивно да посъветвате по- скоро не се излагайте!

 
  ... горе^

...
преди: 2 месеца, 9 дни
hash: 30356af668
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Авторке (15) да, това е момент от майчинството, в който можеш да се изгубиш между детето, домът и работата около тях, дори да се депресираш.
Не се сърди на критикувашите те коментари, за мъжете е съвсем различен този етап.
Като цяло в техните глави е "трябва да работя и осигуря жена си и детето, да не липсва нищо (материално, в него момент въобще не мислят за емоционалните нужди на майката или са поставени в най-добрият случай на втори място) и да са добре, повтарям: Материално и физически.
Те не разбират нашите емоционални нужди в тези моменти, хормоналната центрофуги, нуждата от разговори и споделяне ако е повече като изисквания, то колкото повече изискваме, толкова повече за тях звучи като да не сме доволни от всичко, което правят (физически и материално) започват да се чувстват притиснати и неразбрани, обвинявани и критикувани въпреки всичко, което правят за семейството.
Без това като дойде детето, мъжете не знаят къде да се дянат защото нормално майката е още почти едно цяло с бебето поне докато навърши 1 г. Тогава мъжът вижда повече майката, по-малко жената, така са устроени. А с детето те имат нужда от повече време да "социализират".
Затова по- горе те посъветвах да излизаш и сама.
Време е малко по малко да се върнеш към себе си. Да излезеш от рутината на майка на бебе (затворена с едни и същи рутинни действия всеки ден) и за него майката на бебето му.
Поглези се като жена, малко грим, малко прическа, малко разходка, приятели, усмивка, ЖЕНСКИ смях и споделяне на мъжът ти от нещо позитивно преживяно по време на разходката/кафе каквото и да е. Споделай с други жени, жените се разбираме по добре помежду ни в тези моменти. Имаме нужда да споделяме, а мъжете повече се затварят като имат проблем или се чувстват неразбрани.
Като се върнеш от макар и кратка разходка, да му се усмихнеш, да го похвалиш като баща... Да го целунеш "по-така".
Ясно е (за мен като жена и майка) че си физически и емоционално натоварена, но той няма да го разбере така, а че според теб е недостатъчно всичко. Ще се загладят нещата, и двамата сте уморени и поизнервени може би, просто го остави да си бъде мъжът и бащата с неговите си инстинкти и отговорности на такъв, въвеждай го в ролята му на родител. В теб е расло това дете 9 месеца, вие сте свързани на съвсем друго ниво, за бащата не е така, той има нужда от време и внимателни насоки от майката. А ти започни да "излъскваш" и вадиш жената и личността от себе си, ако детето вече е на 1 г си свършила най-важното, да оцелее, да е здраво и в спокойна среда. Ако е по-малко още, излизайте с бебето с други майки, или дори сама на разходка с него. А вечер си освобождавай поне половин час само за теб без значение какво ще правиш.
Всичко ще се нареди, просто с малко време, търпение и разбиране от двете страни.

 
  ...
преди: 2 месеца, 9 дни
hash: 8cc73d1383
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Е като не искаш коментари защо пускаш тема.
В тази тема може да видиш всякакви мнения.

 
  ...
преди: 2 месеца, 7 дни
hash: d5b190de77
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Сядаш и говориш с него сериозно. С някои мъже е така явно - дали до възпитание, дали до характер, дали мразят жените не знам, но докато не си поставиш ясно границите, ще е все така, че и по-лошо.

Мъжът със семейство и деца не ПОМАГА на жената, а върши половината от това, което жената трябва да свърши. Тя не му мълчи, не го моли, той с приключването на работата си звъни да пита иска ли тя нещо за пазаруване, а с прибирането си вкъщи - какво да свърши.

Детето е ОБЩА отговорност. С изключение на кърменето, не виждам кое е женското тук и с кое таткото не би могъл да се справи. Хранене, обличане, къпане, гледане на болно дете - жената ли се очаква да го прави сама, бабите ли?

Той кога точно ще се научи да бъде родител? А по-нататък следват детска градина, училище - кога ще възпитава това дете? Или цялата работа е да се отчетем, че сме създали деца, да ни се махне от главата и да не ни говорят, че нещо ни има? За родата ли ги правим тези деца, за държавата ли? Не се интересуват как са, живи ли са, здрави ли са, не ги ли обичат поне малко?

Като искал да спи, какво му пречи да гушне детето и мама, примерно, да поизлезе малко навън, да види свят, да почине? Или не ѝ се полага време за себе си?

Мислете ги тези неща, защото майчинството е кратко и утре като тръгнете на работа, вече наистина няма смогване, ако имате до себе си такъв егоист. Като му е "много тежка работата", ще намери по-лека. Да не говорим какъв абсурд е точно на майка с малко дете мъж да обяснява, че бил изморен.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 7 дни
hash: db23acc15c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Мисля, че много мъже са бисексуални, но не си го признават. На жена си не казвай - няма да го приеме.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker