За осиновените - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124186)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

За осиновените
преди: 1 месец, 21 дни, прочетена 518 пъти
Разбрах, че съм осиновена, когато бях на 8-9, от едно съседско дете. Въпросната "приятелка" се оказа, че също е осиновена, но когато каза на мен, беше един вид като подигравка. Майка ми е останала вдовица няколко години преди да ме осинови, и на доста зряла възраст ме е взела. Тогава е била на 49, а сега - да ми е жива и здрава, е на 88. Никога не съм изпитвала нужда да разбера кои са биологичните ми родители и каква е историята ми. Приела съм, че съм част от семейството на жената, която ме е осиновила и точка. Тя за мен е майка ми и друго не ме интересува. През годините ми е било кофти единствено, че си нямам и баща. Никога приятели и познати не са се отнасяли по-различно към мен само, защото съм осиновена. Преди няколко години, обаче, бившият ми и баща на детето ми, разбра от трети човек за това. И го използвал по време на скандалите ни - аз не съм знаела какво е истинско семейство, не съм си знаела произхода, била съм циганка (не съм циганка, но явно в неговите представи само цигани има в домовете за изоставени деца) В общи линии, най-големите обиди досега по темата съм чула от него. А аз изключително много се гордея с майка си. И с цялото ми семейство. Как приемате приятели, за които знаете, че са осиновени (ако имате такива)? Смятате ли, че са втора категория хора?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 21 дни
hash: be1f4e3dfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Приемам ги точно така, както приемам и онези които са с биологични родители. Но до момента в който не почнат да ми се оплакват и да търсят съжаление, че били осиновени или че осиновителите им не ги обичали и т. н.

 
  ...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: bc7f865eab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Ти сериозно ли, бившия ти просто те манипулира, а ти се връзваш. Въобще не му се вързвай на простотията и обидите, единствената цел еда те уязви, защото ти е слабо място. Коментара не си ти, а неговата реалност, а именно да те мачка. Една история, хиляди мнения. Но вече имаш право, потърси корена си, това няма общо с майка ти, дорихне и казвай, за да знаеш истината, защото ти едно предполагаш, а не знаеш какво се крие зад това решение. Вповечто случай има агресия, обвинения, но често не само децата, но и ма коте им са жертви, притиснати, сами. Гледах история на събрали се майка и дъщеря, жената разказва как мъжът ти я е принудил, защото не е искал трето дете. Парадокса е, че историята се повтаря, дъщерята има 3 деца, проблеми с мъжът й, разделят се и все пак в по-брагоприятно време успява да ги отгледа.

 
  ...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: 8549a124de
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Как да ги приемам? - нормално, според човека!

Приемам ги както приемам и всичките си останали приятели и познати.

Единствено малко бих се замислил, ако имам идея да се оженя за жена, която е осиновена - защото няма да знам какви са родителите й и родословието й.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 21 дни
hash: e6926b3b88
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   За мен няма значение дали един човек е осиновен или не, стига да носи в себе си доброта.

 
  ...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: 1200b83469
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Осиновените са дълго планирани, борят се за тях, силно желани и специално избрани.
Не всички биологически деца могат да се похвалят със същото, за съжаление.
Кажи това на бившият си помияр... Явно е от тези които не умеят да говорят цивилизовано при проблем, за това атакуват там, където смятат, че най-много ще заболи.
Предполагам никоя след теб не му трае простотията и за това ядът му е към теб, единствената може би, в която е видял възможност да бъде изтърпява, даже и дете си родила и пак не е успял да те задържи.
Пък можеш и да му кажеш ако продължава с идиотщините, че той е просто неабортиран излишък...

 
  ...


...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: c5e71b4ad5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ако имаш работа, зарязвай го.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 21 дни
hash: 2387b3948d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Нямам ни един близък осиновен. Но не бих дискриминирала на тази база, в никакъв случай.

 
  ...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: fa38f9f603
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Абе, вие луди ли сте, прощавайте? Как така втора категория хора?

 
  ...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: e28c9e66cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Здравей!
Не, не сте втора категория хора, супер сте си. Имам приятели осиновени, какъв е проблемът? Опитва се да ти вкарва комплекси..
така са се случили нещата, какви хора има? ! Това е много грозно изказване.
Успех и да не ти пука!

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 20 дни
hash: 883df8404a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Не сме втора категория, но българина гледа така...
Нямах късмет с осиновители.
Трябва да съм благодарна, че не съм в дом.
Насилствено вменяване на вина и "длъжен си"...
Тежка тема...
Не се научих да живея с травмата от осиновяването.
До гроб е.
С този човек не може да има общо. Вземете си детето и се махнете. И се изправете с ясна позиция, че нямате отговорност за осиновяването.
Дъщеря ми пък има изявени източни черти в лицето. На всичкото отгоре я влече източната култура, Нямам идея откъде. Като съм осиновена, кой ген къде е отишъл в децата.... кръвта вода не става , казват...

 
  ...

...
преди: 1 месец, 20 дни
hash: e123f9192c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Не разбира се. Те нямат абсолютно никаква вина.
Глупаво е да се коментира дори.
Всичко сме хора. Тъжно е, че техните биологипни родителите са ги оставили, но може да са имали сериозна причина за това.
Най често финансова. Но го приемай толкова лично това. Бившият ти да си гледа работата.
До колко знам вече синовените деца могат съвсем лесно и легално да потърсят биологичните си родители.

Wolf

 
  ...
преди: 1 месец, 20 дни
hash: f6d254685f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Не естествено. Това е много лошо да ти говори така че. Просто май не е редно. Не е за теб.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 20 дни
hash: abad3f976b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Благодаря на всички, които се включиха с коментар. Когато чуеш мнение на човек, който не те познава и не би казал нещо само, защото ти е близък и не иска да те засегне, е някак по-успокоително. Наистина не желая да зная нищо за биологичните си родители, независимо каква е причината да ме оставят. За мен родител е този, който те е отгледал, възпитал и ти е дал образование. И този човек за мен е моята майка. И въпреки, че нямаме кръвна връзка, ние дори визуално си приличаме и ако беше с 10-15 години по-млада, изобщо не би възникнало съмнение, че сме майка и дъщеря. Колкото до бившия ми, не сме заедно повече от 2 години и това, че използваше факта, че съм осиновена, за да ме нарани беше само капка в морето от причини за раздялата ни.

 
  ...
преди: 1 месец, 20 дни
hash: b45a886fe7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Имам няколко познати (не знаят), без да е обида към теб са злобни и дребни душици, родителите им пробваха да ги възпитат на труд, но удариха на камък. Обичат да обиждат, а всеки мълчи, защото не знаят, че са взети. Винаги жалени и много разглезени.

 
  ...
преди: 1 месец, 10 дни
hash: b861721a6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Имам осиновена приятелка. Като бяхме малки съм я питала "След 18 г. много ли искаш да знаеш кои са ти истинските родители? Любопитна ли си? " Тя ми е казвала "Какво значение има кои са, като са ме оставили и не им пука за мене? " Сега като съм голяма я разбирам.

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 8 дни
hash: f1e812b48a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Как приемам осиновените? Ами хора като всички останали хора. С нищо по различни. И между тях има боклуци, както и между неосиновените, и между тях има стойностни хора-както между неосиновените. Моят мъж има колега, който е осиновен. Сега, като падна тайната на осиновяването някой го попитал дали ще потърси биологичните си родители. Той казал-никога, ама никога. Някой си правил кефа и ме е захвърлил-така казал, той е малко груб в изказа. Но според мен е прав-от осиновителите си е осигурен с няколко къщи и други имоти. Но и във никакъв случай не искам да нападам осиновените, не съм била на тяхно място, не знам как се чувстват. Само ще ги посъветвам в гонене на дивото да не изпуснат питомното

 
  ...
преди: 1 месец, 8 дни
hash: f6d254685f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   И аз така мисля. Заради парите и имотите е. Иначе би потърсил помощ да намери биологичните си родители. Май да заради имотите е. Имотите е това.

 
  ...
преди: 26 дни, 13 часа
hash: 7d5259efcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Бившият ти е просто е ограничен глупак. Не била знаела какво е истинско семейство, а той явно знае, а? Страхотно семейство е създал, да си позволяваш такива коментари срещу майката на детето си! И такива възпитават деца... После се чудим защо има толкова невъзпитани и зли хора..

Дано само не увреди детето с глупостта си.

Изобщо не се връзвай и не страдай заради подобни.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker